Hur man frågar din mamma för en bh

Det är normalt att känna sig besvärlig att prata med din mamma om känsliga ämnen som kroppsförändringar och puberteten. Men det här bör inte hindra dig från att ta upp dessa ämnen. Försök att inse det eftersom din mamma gick igenom samma sak när hon var din ålder, är hon mer sannolikt att förstå och stödja än inte. Om din mamma inte håller med om att du behöver en bh, istället för att bli arg, förbli lugn och försök att förstå hennes resonemang. Om du inte håller med sin resonemang, försök sedan prata om problemet med en annan betrodd vuxen.

Steg

Del 1 av 3:
Få förtroendet att fråga
  1. Bilden med titeln Fråga din mamma för en bh-steg 1
1. Äga dina skäl för att du vill ha en bh. Skriv ner två till tre giltiga skäl för att du vill ha en bh. Och försök att göra dina skäl personliga. Om du gör det kommer din mamma mer sannolikt att sympatisera och hålla med dig. Också, genom att identifiera dina skäl, kommer du att ha mer förtroende att kommunicera dina behov mot din mamma. Kom bara ihåg att din mamma var en tjej som behövde en bh en gång.
  • Till exempel, kanske du spelar sport och du inser att en bh kommer att ge dig det stöd du behöver.
  • Om du utvecklar och det blir märkbart, säg "Jag behöver support och täckning så att jag inte visar mer än jag vill. Folk fortsätter att stirra på mig och jag tror att det är för att de kan se att jag inte har på sig en bh."
  • Försök att undvika att använda "alla andra gör det" Orsak - Föräldrar ser vanligtvis inte detta som en giltig anledning.
  • Bild med titeln Fråga din mamma för en bh-steg 2
    2. Ange dina känslor. Det är naturligt att känna sig nervös eller generad över att diskutera känsliga ämnen, som att ha på sig en bh, med din mamma. Kanske är du rädd att din mamma kommer att missförstå dig, avvisa din förfrågan, eller straffa dig för att fråga. Men låt inte dessa känslor hindra dig från att prata med din mamma. I stället översätt dina känslor i ord när du närmar dig din mamma om ämnet.
  • Till exempel, "Jag känner mig lite generad att prata om det här, men jag måste fråga dig något mamma," eller "Mamma, kan jag fråga dig något personligt? Jag ville veta vid vilken ålder du började bära en bh eftersom jag tycker att det är dags för mig att få en. jag hoppas du förstår."
  • Bilden med titeln Fråga din mamma för en bh-steg 3
    3. Öva vad du säger. Skriv ner tre eller fyra olika sätt att fråga din mamma för en bh. Säg dem högt och se vilken man känner den mest naturliga. När du har spikat ner vad du vill säga, repetera det högt eller framför spegeln tills orden kommer ut naturligt.
  • Till exempel kan du säga, "mamma, jag måste fråga dig något. Det är inte något dåligt, men det är lite pinsamt. Jag vet inte om du har märkt, men min kropp har gått igenom några förändringar på sistone. Jag tycker att det är dags för mig att bära en bh. Jag tror att en bh skulle hjälpa mig att känna mig mer bekväm och säker på min kropp."
  • Del 2 av 3:
    Frågar din mamma
    1. Bild med titeln Fråga din mamma för en bh-steg 4
    1. Ordna en tid att prata. Försök att undvika att ta upp ämnet när din mamma är upptagen. Om hon är upptagen är hon mindre benägna att lyssna på och höra vad du måste säga. Istället, ge henne en heads upp genom att ordna en tid att prata. På så sätt vet din mamma att du behöver prata med henne om något viktigt, och hon kan ge dig sin fulla uppmärksamhet.
    • Du kan till exempel säga "Hej mamma, jag behöver prata med dig om något viktigt. När skulle vara en bra tid prata?"
    • Människor är vanligtvis mer öppna efter att ha ätit en måltid, så att ta upp ämnet efter middagen kan fungera också.
  • Bild med titeln Fråga din mamma för en bh-steg 5
    2. Fråga medan du är ute och handlar. Om du är obekväma, frågar din mamma direkt, så kan du försöka föreslå tanken på att ha på sig en bh. Ordna en tid att shoppa med din mamma. När du närmar dig BRA-avdelningen eller butiken i köpcentret, fråga om du två kan gå ihop för att kolla in det. När du är i affären, fråga din mamma, "Tror du att det är dags för mig att bära en bh? Jag tycker om att det är dags."
  • När du närmar dig butiken kan du också säga, "Mamma kan vi ta en titt i bh-sektionen? Jag tycker att det är dags för mig att börja ha på sig en bh."
  • Bild med titeln Fråga din mamma för en bh-steg 6
    3. Skriv en anteckning eller skicka en text. Om du är rädd att din mamma kommer att vara hård eller alltför kritisk, eller du kan bara inte komma över din förlägenhet, försök sedan den här strategin. Skriv en anteckning som beskriver varför du tror att du behöver en bh. Ge henne noten när hon inte är upptagen. Berätta för henne att läsa anteckningen, tänk på det och kom med dig efteråt.
  • Alternativt kan du skriva anteckningen och sedan läsa den till henne högt medan du är ensam tillsammans - till exempel, medan du är ensam i bilen eller på en promenad.
  • Del 3 av 3:
    Hantera ett negativt svar
    1. Bilden med titeln Fråga din mamma för ett bh-steg 7
    1. Behålla lugnet. Om din mamma inte håller med dig eller berättar nej, försök att inte argumentera, skrika eller gnälla. Istället, förbli lugn och håll din ton av röstvänlig och förståelse. Fråga sedan din mamma varför är det inte rätt tid.
    • Till exempel, "När tror du att rätt tid är?"Eller" när fick du din första bh?"
  • Bilden med titeln Fråga din mamma för en bh-steg 8
    2. Föreslå ett alternativ. Gör det om du är obekväma inte bär en bh, men din mamma säger fortfarande nej. Föreslå att du får en träningsbra, sportbh eller en camisole med en inbyggd bh att bära under tiden. Efter att ha haft dessa i några månader, ta upp ämnet igen.
  • Till exempel, "Jag har haft min träningsbra i sex månader. Jag tror att jag är redo att bära en bh nu.
  • Bilden med titeln Fråga din mamma för ett bh-steg 9
    3. Prata med en annan betrodd vuxen. Gör detta om din mamma helt enkelt inte kommer att lyssna eller inte förstår att en bh hjälper dig att känna dig mer bekväm om din kropp. Prata om problemet med en betrodd relativ, rådgivare eller lärare. De kan kanske erbjuda dig några råd om hur man närmar sig ämnet med din mamma.
  • Du kan också be dem att diskutera ämnet med din mamma för dig.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande