Hur man blir en periodontist

Periodontister är tandläkare som specialiserar sig på att behandla tandköttet, benen och vävnaderna som stöder dina tänder. Två områden där periodontister är viktiga är tandkosmetik och implantat tandvård. Periodontics kan vara ett bra yrke om du gillar att värda med och hjälpa människor. Du kan bli en periodontist i Förenta staterna genom att driva den utbildning och erfarenhet och ansöka om olika typer av periodontiska jobb.

Steg

Del 1 av 3:
Få en basutbildning och erfarenhet
  1. Bildtiteln blir en periodontist Steg 1
1. Driva en kandidatexamen. För att vara en periodontist måste du delta i tandläkare och 3 års specialiserad utbildning inom området Periodontics. För att kvalificera dig för någon av dessa måste du först få en kandidatexamen. Du behöver inte nödvändigtvis fokusera på pre-medicin, biologi eller andra vetenskapliga fält, men de kan hjälpa dig att komma in och utmärka på tandläkare.
  • Överväg att ta kurser i kemi, biologi, biokemi och anatomi när du bestämmer dig för att driva Periodontics. Dessa kan hjälpa dig att skicka entréprovet för tandläkare, komma in i en tandläkare, och kan göra dina tandläkarskolor lite enklare.
  • Möt med en pre-hälsa eller dental rådgivare för att se till att du är på rätt väg att ansöka om tandläkare.
  • Tänk på skuggning av tandläkare eller periodontist när du arbetar mot din kandidatexamen. Detta kan ge dig lite erfarenhet och exponering med periodontister och också ett viktigt tryck i ett hårt yrke som innebär svåra fall, tålamod och hantering av människor. Om du gör det bra kan du till och med få en rekommendationsbrev för tandläkare från honom eller henne.
  • Börja med tanke på tandläkarskolor som du vill delta före ditt seniorår och innan du sitter i DAT-examen.
  • Bild med titeln Bli en periodontist Steg 2
    2. Ta det datumet. Dental Ameation Test, eller DAT, är en tentamen som du måste ta och passera innan du ansöker om tandläkare. Du bör ta DAT antingen i sophomore eller juniorår av dina grundutbildning.
  • Fyll i online-programmet för att ta DAT, som görs på ett prometriskt testcenter. Inom tre arbetsdagar efter ansökan bör du få ett mail som meddelar dig om din behörighet att sitta provet. Det kommer också att innehålla information om schemaläggning av din tentamen. Du borde göra det 60-90 dagar före det testdatum du vill ha.
  • Har avdelningen för testtjänster skicka dina poäng till en av de centraliserade dentalskolans applikationstjänster (ADEA, AADSA, TMSAS) samt alla tandläkare som du ansöker om. Se till att du håller en kopia av din inofficiella poängrapport för dina applikationer.
  • Granska olika studiehjälpmedel för DAT på http: // ada.Org / EN / Education-Careers / Dental-Admission-Test /.
  • Bildbeteckningen blir en periodontist Steg 3
    3. Ansök på tandläkare. Ditt seniorår av undergrad eller senare, skicka in ansökningar till tandläkare. Var noga med att ansöka om en mängd olika skolor så att dina chanser att accepteras är högre. Ha en lista som innehåller tre nivåer av institutioner som du skulle delta i. Att ha en lista med "säkerhet" dentala program som du vet kan du komma till är användbar om dina bästa och / eller mittnivå val inte fungerar.
  • Välj en ackrediterad skola som kommer att tilldela dig antingen en doktor i tandläkarmottagning (DDS) eller en doktor i dentalmedicin (DMD).
  • Skicka in dina program till en eller flera av de centraliserade dentalskolans applikationstjänster (Adea, Aadsas, TMSAS). Var noga med att kontrollera dina program för fel innan du skickar in dem. Kontrollera att alla nödvändiga transkript och dokument är också bifogade.
  • Del 2 av 3:
    Att bedriva bosättning i periodontologi
    1. Bildbeteckningen blir en periodontist Steg 4
    1. Examen från tandläkare. Tandskolan är mycket konkurrenskraftig. Det tar ytterligare fyra års utbildning efter din kandidatexamen för att få doktorsexamen i tandvård. Dessa fyra år består i allmänhet av klassrum och laboratoriearbete. De sista två åren gör du kliniskt arbete som involverar behandlingen av faktiska patienter. Använd din tid i Dental School för att studera och Excel så att du kan ansöka om bostäder i Periodontics.
    • Ta några möjligheter du kan för att få mer erfarenhet och arbeta med en praktiserande periodontist.
    • För att få mer övning kan du till och med prova flera kirurgiska manövrer som snitt eller sutureringstekniker på apelsinskal eller rå kött för att få en bättre manuell skicklighet.
    • Upprätthålla höga betyg och testresultat, som kan hjälpa dig att få en av de eftertraktade platserna i ett periodontiskt program.
    • Se till att du uppfyller de förväntade kompetensen för Periodontics innan du examinerar från tandläkare. Dessa inkluderar saker som förståelse och diagnostisera periodontala sjukdomar och utveckla behandling för en patient. Du kan hitta ytterligare information och dokumentation om kompetenser på https: // perio.org / utbildning / pe.kompetens.htm.
  • Bildbeteckningen blir en periodontist Steg 5
    2. Hämta din första dentala licens. För att driva en bostad och karriär i Periodontics måste du ha den ursprungliga dentala licensen. Detta kräver att man tar och utmärker sig på de tandläkarundersökningar (NBDE), som testar din kunskap om grundvetenskap och klinisk tandvård.
  • Känna igen att NBDE i allmänhet tas i två delar. Den första delen tas efter ditt första eller andra år av dentalskola. Det behandlar grundvetenskapen inklusive anatomi, biokemi, mikrobiologi och dental anatomi. Den andra delen har generellt tagit det tredje eller fjärde året av dentalskola. Denna del fokuserar på klinisk tandvård, inklusive: operativ tandvård, farmakologi, muntlig kirurgi, ortodontister, periodontik, patienthantering. Båda tentamen har 400 frågor som du måste slutföra inom 7 timmar den första dagen och 100 fallbaserade frågor som du måste slutföra inom 3 ½ timmar på den andra dagen.
  • Bekanta dig med NBDE-kandidatguiden och få tillstånd att ta provet.
  • Bildbeteckningen blir en periodontist Steg 6
    3. Driva en bostad i periodontologi. Under ditt sista år av dentalskola, ansöka om uppehållstillstånd i periodontologi. Residituationer varar vanligtvis 30-36 månader. Du kan driva ditt hemvist vid ett universitet, på ett sjukhus eller en annan medicinsk anläggning. Vara förbered dig för att möta styv konkurrensen om en plats eftersom det bara finns några utrymmen för periodontal invånare.
  • Se till att du fyller i ett bostadsprogram som godkänts av American Dental Association (ADA).
  • Erkänna att American Academy of Periodontology rekommenderar att programmen accepterar individer med en klass som står i den övre 50 procenten och nationella styrelsen poäng i minst den 80: e percentilen. Vissa skolor kan också kräva GRE-poäng över 1000.
  • Använd ditt hemvist för att stärka dina tandläkare. Du kommer också att lära dig mer om hur tuggummi och bensjukdomar utvecklas, deras relationer till andra sjukdomar och kirurgiska tekniker. Ditt hemvist kan också låta dig delta i kliniska prövningar av nya terapier också.
  • 4. Bli styrelse certifierad. När ditt hemvist närmar sig sitt slut, har du möjlighet att bli certifierat av American Board of Periodontology. Att ta och genomföra tentamen är ett tecken på dina färdigheter som en periodontist, och det kommer sannolikt att hjälpa dig att locka patienter.[Bild: bli en periodontist steg 7.jpg | center]]
  • Var medveten om att du måste ha fått en obestämd tandläkning för att få din certifiering, avslutat ett Periodontics utbildningsprogram per styrelsens föreskrifter och godkände styrelsestexten.
  • Studie för examen så mycket du kan. Flervalsexamen ställer frågor om ett brett utbud av information som är relaterade till periodontologi.
  • Bildbeteckningen blir en periodontist Steg 8
    5. Underhålla din styrelsecertifiering. Din första styrelsecertifiering kommer att vara i 6 år. Därefter måste du uppfylla förnyelsekraven för att hålla det uppdaterat. Om du inte kommer att behöva återta styrelsens certifieringsexamen.
  • Uppfylla kraven genom att slutföra en självbedömning som heter Självstudieomräkningsprogrammet och slutföra minst 60 punkter för fortbildningskredit.
  • Del 3 av 3:
    Arbetar som en periodontist
    1. Bildbeteckningen blir en periodontist Steg 9
    1. Sök efter jobb. Det finns ett varierat utbud av karriärer i periodontologi. Dessa inkluderar privat och offentlig klinisk praxis, akademiker, administration och forskning. Du kan tidigt var som helst mellan 120 000 dollar och $ 240.000 per år i ett av dessa jobb. Om det finns ett visst område där du vill träna, fokusera ditt jobbsökning på dessa jobb. Överväg att lägga en ansökan eller två i andra typer av arbete som ett säkerhetsnät.
    • Tala med dina residens kollegor och mentorer om potentiella arbetstillfällen. Om en karriärrådgivare är tillgänglig, använd dessa tjänster för att ge dig några idéer om var du ska ansöka.
    • Leta efter jobbmöjligheter i de klassificerade annonserna för professionella periodontologiföreningar som American Academy of Periodontology.
  • Bildtiteln blir en periodontist steg 10
    2. Markera dig själv för professionella positioner. Du kanske inte vill träna eller vara i administration eller forskning. Det finns många alternativ för periodontister på sjukhus och andra medicinska anläggningar, privata praxis eller i stora biomedicinska organisationer som bedriver forskning på ditt område.
  • Hitta annonser för professionella positioner i tidningar, akademiska tidskrifter, professionella rekryteringsplatser. Konsultation av en headhunter kan också hjälpa dig att hitta jobbmöjligheter.
  • Komponera bokstäver av intresse för möjligheter på platser som intresserar dig. Begär en informativ intervju, som kan ge dig information om kvalifikationer som institutionen söker i anställda och arbetsmiljön.
  • Bildbeteckningen blir en periodontist Steg 11
    3. Ställ in din egen praxis. I stället för att få jobb för en större övning eller anläggning, kan du överväga att konfigurera din egen praxis. Detta kan ge dig mer frihet över ditt schema och de typer och antalet patienter du accepterar. Prata med andra periodontister som har egna praxis. Ställ frågor om att skapa ett privat kontor såväl som fördelarna och nackdelarna med det.
  • Känna igen att det kan vara dyrt att starta din egen praxis. Det kan ta några år att bygga upp din kundbas för att återhämta din investering.
  • Minimera potentiella huvudvärk genom att planera din övning i god tid. Du behöver licenser och andra certifieringar för att öppna ett företag. Att utveckla en affärsplan som följer "kröp" kan hjälpa dig att locka investerare. Crept står för: Kapacitet, intäkter, kostnadshantering, patienttjänst och lag (din). Du bör också ställa in kort- och långsiktiga mål för din övning.
  • Bildbeteckningen blir en periodontist Steg 12
    4. Söka akademiska jobb. Kanske föredrar du att arbeta som en akademisk periodontist vid ett universitet. Detta skulle göra det möjligt att undervisa, driva forskning och till och med göra kliniskt arbete. Konkurrensen om akademiska jobb kan vara starka. Överväga att ansöka om flera akademiska positioner i periodontologi som intresserar dig.
  • Sök på webbplatser eller publikationer av professionella periodontistföreningar. Dessa har ofta klassificerade annonser för jobb i akademisk periodontologi. Professionella tidskrifter kan också ha annonser för öppna positioner vid universitet.
  • Kontrollera med online listservs för akademiker för att se vilka positioner som finns tillgängliga i Periodontologi.
  • Se till att du skickar in information som begärs av jobbannonsen. Du kan behöva ett brev, CV och kopior av transkript, licenser och certifieringar.
  • Bildbeteckningen blir en periodontist Steg 13
    5. Nätverk med andra periodontister. Möte med andra periodontister eller tandläkare kan också ge arbetstillfällen. Även om en position inte är omedelbart tillgänglig, kan folk komma ihåg att du letar efter ett jobb och kontakta dig. Delta i konferenser, delta i lokala seminarier och fortbildningskurser och gå med i professionella organisationer till nätverk med andra periodontister.
  • Ställ in ett vanligt möte med andra periodontister i ditt område. Detta kan hjälpa er alla att bo på den aktuella forsknings- och handelsinformationen om öppna positioner.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande