Hur man klarar bröstkroppen

Bröstkroppen är obekväma och obehagliga, men lyckligtvis finns det många sätt att du kan lossa slemen i dina lungor och rensa trängseln. Prova Gargling med saltvatten, inandning av ånga och hålla din kropp väl hydrerad. Om dessa hemmediciner inte fungerar, försök att ta en maktmottagare. Om trängseln förvärras, se din läkare och be om en medierad inhalator eller annan receptbelagd medicinsk behandling.

Steg

Metod 1 av 3:
Loosening slem
  1. Bild med titeln Clear Chest Congestion Steg 1
1. Inhale ånga från en skål med varmt vatten eller ta en lång, ångande dusch. Värm och fuktighet av Steam hjälper till att bryta upp och lösa slem djupt i dina lungor och hals. Ta en varm dusch eller fyll en skål med mycket varmt vatten och andas in så mycket ånga som du kan utan hosta. Andas i ånga i minst 15-20 minuter 1-2 gånger varje dag tills dina symtom släpper upp.
  • Om du inhalerar ånga från en skål med varmt vatten, lägg ditt ansikte över skålen och sätt en handduk över huvudet för att fälla i ångan. Håll ditt ansikte där i minst 15 minuter och andas djupt.
  • Du kan välja att lägga till några droppar pepparmynta eller eukalyptus eterisk olja, som kan hjälpa till med att bryta upp slem.
  • Bild med titeln Clear Chest Congestion Steg 2
    2. Placera en luftfuktare i ditt rum på natten medan du sover. Luftfuktare fyller luften med fukt som, när den dras in i dina lungor, kan lossa trängsel och öppna upp dina luftvägar. Fuktigheten kan också bidra till att öppna dina näspassager så att du kan andas mycket enklare. Situera enheten så att den sprutar sin fukt mot toppen av din säng och se till att det är inom 6-10 fot (1.8-3.0 m) av ditt huvud.
  • Att använda en luftfuktare kommer att ha den största positiva effekten om luften i ditt hus tenderar att vara torr.
  • Om du använder luftfuktaren nattligt måste du fylla på det var 3-4 dagar, eller när den kör torr.
  • Bild med titeln Clear Chest Congestion Steg 3
    3
    Gurgla med en saltlösning i 1-2 minuter att lossa trängsel. Gargling är ett effektivt sätt att bryta sönder slem i dina luftvägar. Blanda /2 kopp (120 ml) varmt vatten med 1-2 matskedar (12.5-25 g) salt. Rör om blandningen för att lösa upp saltet och ta en munnen. Gurgla det så långt ner i halsen när du kan i 1-2 minuter, sedan spotta saltvattnet ut.
  • Gurgla så här 3-4 gånger om dagen tills din överbelastning börjar bryta upp.
  • Bild med titeln Clear Chest Congestion Steg 4
    4. Applicera ett varmt paket på ditt övre bröst när du känner dig överbelastad. Ligga ner med huvudet höjt och placera hettpaketet eller tyget över ditt bröstben. Glida en bit tyg under det heta paketet för att fungera som en barriär och förhindra sköljningar. Låt värmen suga in genom huden i 10-15 minuter. Upprepa detta 2-3 gånger om dagen för att få så mycket slem som möjligt ur dina lungor.
  • Applicera en varmförpackning eller ångande varm trasa på halsen och bröstet hjälper till att lugna trängsel och värma luftvägarna externt. Det kommer också att lossna slem, vilket gör det lättare för dig att hosta det.
  • Du kan köpa ett varmt paket från ett lokalt apotek eller apotek.
  • För att göra en ångande duk, dämpa en handduk med vatten och sätt den i mikrovågsugnen i 60-90 sekunder.
  • Bild med titeln Clear Chest Congestion Steg 5
    5. Använd en handhållen massager på ryggen och bröstet för att lossa trängsel. Placera massagen över den del av dina lungor där du känner den mest trängsel (E.g., på ditt övre bröst om du har bronkit). Du kan också be någon att tillämpa massageraren på din rygg om du inte kan nå det själv. Alternativt, håll dina händer i ett cupped-läge och klappa dem över bröstet för att lossa upp saker.
  • Du kan också fråga en vän eller älskade en att klappa ryggen över dina lungor med cupped händer.
  • Beroende på var trängseln är belägen, kan komma in i en lutande eller lutande position hjälpa dina lungor att dränera. Till exempel, om du har trängsel i den nedre delen av dina lungor, kom in i den nedåtgående hunden eller barnets pose och har någon klappa ner din rygg.
  • Bild med titeln Clear Chest Congestion Steg 6
    6. Höj ditt huvud med 2-3 kuddar när du vilar på natten. Att hålla huvudet förhöjt kommer att hjälpa slem i näsan och övre halsen dränera ner i magen. Detta gör att du kan sova bra och hålla dig från att vakna extremt överbelastad. Prop flera kuddar under huvudet och nacken för att hålla huvudet höjt lite högre än din torso.
  • Du kan också lyfta upp huvudet på din madrass och glida en 2 i × 4 i (5.1 cm × 10.2 cm) eller 4 i × 4 i (10 cm × 10 cm) trä under det till mer permanent höja madrassen.
  • Bild med titeln Clear Chest Congestion Steg 7
    7. Gör 5-8 kontrollerade hosta för att utvisa slemhinnan när den är lossad. Sitta i en stol och ta ett djupt andetag tills dina lungor är fulla av luft. Spända magmusklerna, och kontra dina magmuskler 3 gånger i rad till hosta. Gör ett "ha" ljud med varje hosta. Upprepa dessa 4-5 gånger tills din hosta blir produktiv.
  • Hosta är din kropps sätt att utvisa överskottslim från lungorna. Det är ohälsosamt att hosta okontrollerbart eller att hacka (hosta grunt från baksidan av halsen). Men djupt, kontrollerad hosta kan ta bort slem och underlätta trängsel.
  • Metod 2 av 3:
    Förhindra trängsel med mat och dryck
    1. Bild med titeln Clear Chest Congestion Steg 8
    1. Konsumera örtte och andra heta icke-koffeinhaltiga drycker. Varma vätskor i allmänhet hjälper till att lösa slem som orsakar bröstkorg, men te erbjuder en dubbel fördel genom att lägga till hjälpsamma örter och kryddor som kan lindra bröstsmärta och trängsel. Brygga upp en kopp pepparmynta, ingefära, kamomill eller rosmarin te att dricka 4-5 gånger om dagen. Lägg lite honung för sötma och extra slembekämpningskraft.
    • Undvik koffeinfria drycker som svart te, grönt te eller kaffe. Koffein kan faktiskt stimulera slemproduktion och göra din bröstkorg sämre.
  • Bild med titeln Clear Chest Congestion Steg 9
    2. Ät kryddig och mat som ingefära och vitlök för att bryta upp trängsel. Vissa livsmedel kan hjälpa till att rensa slem ut ur bröstet. Dessa livsmedel uppmuntrar din kropp att utvisa slem genom att irritera dina nasala passager och orsaka dem att utsöndra tunna, vattniga slemhinnor som lätt kan utvisas och det tar andra, tjockare slemhinna tillsammans med den. Försök upp din konsumtion av kryddig mat, citrusfrukter, vitlök, lök och ingefära för enkel bröststopplindring. Inkorporera dessa livsmedel i din lunch och middagsmeny i 3-4 dagar för överbelastningslättnad.
  • Vissa icke-kryddiga livsmedel har visat sig ha bröstrensningsfördelar också. Dessa inkluderar lakritsrot, guava, ginseng och granatäpple.
  • Många av dessa kryddiga livsmedel har också antiinflammatoriska effekter som kan hjälpa till med bröstkorg, men det är bara långsiktiga effekter och kommer att ta månader att ta tag i.
  • Bild med titeln Clear Chest Congestion Steg 10
    3. Håll din kropp hydratiserad av dricksvatten hela dagen. Att dricka mycket vatten är särskilt användbart för att rensa ut bröstkorg, speciellt när vattnet är varmt. Att inte dricka tillräckligt med vätskor kommer att orsaka slem i bröstet och halsen att koagulera och tjockna, vilket gör det klart och svårare att bli av med. Drick vatten hela dagen och med dina måltider för att tunna ut slem i din kropp.
  • Det finns inget antal glasögon som människor ska dricka under dagen, eftersom det belopp du dricker beror på många faktorer. I stället för att räkna glas vatten, drick bara när du är törstig.
  • Bild med titeln Clear Chest Congestion Steg 11
    4. Drick sportdrycker och juice för att öka din elektrolytproduktion. När du är sjuk, arbetar din kropp hårt för att döda din infektion och det kan avsevärt tömma kroppens lager av elektrolyter utan att återställa dem. Att dricka sportdrycker är ett effektivt sätt att få elektrolyterna i din kropp. Drick samma mängd sportdrycker som du skulle av vatten och försöka få minst en tredjedel av ditt dagliga vätskeintag från elektrolytrika drycker.
  • Detta är också ett smart drag om du är någon som inte gillar smaken av vanligt vatten. Att dricka sportdrycker kommer att hålla dig hydratiserad, och många föredrar deras smak.
  • Leta efter sport-dryck alternativ som har lågt socker eller är koffeinfria.
  • Bild med titeln Clear Chest Congestion Steg 12
    5. Klipp fettmat som ökar slemhinnan ur din kost. Mejeriprodukter (E.g., mjölk, smör, yoghurt och glass), salt, socker och stekt mat alla ökar mucusproduktionen. Klipp dessa föremål ur din kost tills bröstet har rensats. Gör det bara för de 3-4 dagarna som du upplever bröstkorg för att hjälpa till att göra andningen enklare.
  • Undvik också att äta pasta, bananer, kål och potatis, eftersom dessa livsmedel kan alla utlösa slemhinnor.
  • Metod 3 av 3:
    Behandla trängsel medicinskt
    1. Bild med titeln Clear Chest Congestion Steg 13
    1. Ta en OTC-expectorant för att hjälpa din kropp att hough upp slemhinna. Expectorants är mediciner som bryter ihop slem och gör det lättare att hosta upp och utvisa från din kropp. Det finns många OTC-expectorants tillgängliga hos drogbutiker, inklusive varumärken som Robitussin och Mucinex som innehåller droger dextrometorfan och guaifenesin. Dessa är både allmänt tillgängliga varumärken som du enkelt kan hitta, och båda drogerna är mycket effektiva vid blockering av slemproduktion. Ta medicinen enligt anvisningarna på förpackningen.
    • Du kan ta upp till 1200 mg Guaifenesin om dagen. Ta alltid det med ett fullt glas vatten.
    • Expectorants är inte säkra för barn yngre än 6 år, så kolla med din läkare för ett barnsäkert alternativ.
  • Bild med titeln Clear Chest Congestion Steg 14
    2. Använd en inhalator om du har problem med att andas på grund av trängsel. Fråga din läkare om inhalatorer eller nebulisatorer som du kan administrera dina egna andningsbehandlingar. Dessa inkluderar typiskt receptbelagda läkemedel som Albuterol som lossnar tjock slem i dina lungor och lindra trängsel. Försök göra några kontrollerade hosta efter att du har använt inhalatorn, eftersom läkemedlet kommer att ha lossnat slemhinnan i dina lungor. Följ alltid anvisningarna som skrivs ut på förpackningen när du använder en receptbelagd inhalator.
  • Inhalatorer är nödvändiga främst för dåliga fall av bröstkorg, men om du är sjuk och trött på att hantera slem kan du fråga din läkare om att försöka en.
  • Bild med titeln Clear Chest Congestion Steg 15
    3. Se din läkare om din bröstkorg har inte rensats upp på 1 vecka. Om symptom inte förbättras med någon av dessa metoder, besök din läkare och beskriva svårighetsgraden och varaktigheten av dina symtom. Fråga om ett antibiotikum, nässpray, piller eller receptbelagd vitaminbehandling för att rensa upp envis eller djupt bröstkorg.
  • Se även doktorn om du utvecklar mer allvarliga symtom som feber, andfåddhet eller utslag, eller om du är wheezing.
  • Bild med titeln Clear Chest Congestion Steg 16
    4. Undvik att ta hosta-suppressiva läkemedel när du är överbelastad. Undertryckande används för att minimera hosta, men tyvärr kan de tjockna slem i bröstet. Tjock, tung slemhinna är svårt för dig att hosta upp. Undvik att ta en undertryckande eller en kombination av både undertryckande och expectorants, som du kan förvärra din bröstkropp.
  • Kom ihåg att hosta är normalt och friskt när du har bröstkorg, så du behöver inte minimera eller stoppa den.
  • Bild med titeln Clear Chest Congestion Steg 17
    5. Ta inte några antihistaminer om slem kommer upp när du hosta. Undvik också decongestanter som sudafed om du hostar upp slem. Båda dessa typer av droger kan göra slemsekretionerna torra i dina lungor och göra det svårare för dig att hosta upp dem. Vissa hostmedicin har antihistaminer, så läs etiketten innan du konsumerar en OTC-hostmedicin.
  • En hosta som lossnar slem i bröstet är känt som en produktiv hosta.
  • Det är ganska normalt för dränering att vara gul eller ljusgrön om du är förkyld eller influensa. Men om det är någon annan färg, se en läkare.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Bröstkroppen kan bli lunginflammation om det inte är hand om. Se din läkare för att se till att du inte utvecklar en infektion!
  • Om du kämpar för att hosta upp slem, har någon knackat på de övre vänstra och högra sidorna av ryggen. En dunkande åtgärd kommer att lossa slem och gör det lättare att hosta upp.
  • Undvik att röka eller inandning av begagnade rök medan du upplever trängsel. Kemikalier som finns i cigarettrök irriterar dina näspassager och får dig att hosta onödigt. Om du är rökare och inte kan sluta, Ta en hiatus från tobak medan du försöker rensa ut bröstkorg.
  • Varningar

    Kör inte efter att ha tagit en stark oral medicin som Nyquil. Detta är bara tänkt att tas före sänggåendet så att du kan sova bättre genom natten.
  • Om ditt barn eller småbarn lider av bröstkorg, ge dem inte mediciner tills du har hört med en läkare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande