Hur man torkar upp din bröstmjölkförsörjning

Oavsett om du väljer att amma i en månad eller ett år, kommer du så småningom vilja sluta.Vissa kvinnor kan ha sin bröstmjölkförsörjning torka naturligt, men de flesta gör det inte.Läs vidare för att lära dig några knep för att hjälpa till att påskynda denna process.

Steg

Metod 1 av 2:
Doktor rekommenderas råd
  1. Bild med titeln Torka upp ditt bröstmjölkförsörjning Steg 1
1. Wean gradvis, när det är möjligt.Börja byta ut en eller två matningar om dagen och arbeta dig för att helt stanna.Detta är det säkraste, och mest smärtfria sättet som din kropp sakta sluta producera mjölk.
  • Bröst som inte avviker gradvis, men plötsligt kan bli smärtsamt, engorged, och till och med sätta mammor med stor risk för att utveckla mastit.
  • Om du har pumpat och vill sluta, är det ett typiskt schema som kommer att avstå från din pump långsamt men säkert:
  • Dag 1: Pump i 5 minuter var 2-3 timmar
  • Dag 2: Pump i 5 minuter var 4-5 timmar
  • Dag 3-7: Pumpen är precis tillräckligt för att lindra obehag
Expertips
Rebecca Nguyen, MA

Rebecca Nguyen, MA

International Board Certified Lactation Consultantrebecca Nguyen är en certifierad laktationskonsult och förlossningsutbildare. Hon driver familjepicknick i Chicago, Illinois med sin mamma Sue Gottschall, där de lär nya föräldrar om förlossning, amning och barnutveckling och utbildning. Rebecca lärde sig förskola genom 3: e klass i 10 år, och hon fick sin magisterexamen i tidig barndomsutbildning från University of Illinois 2003.
Rebecca Nguyen, MA
Rebecca Nguyen, MA
International Board Certified Lactation Consultant

Försök att eliminera en ammande session i taget. Lactation Consultant Rebecca Nguyen säger: "Gradvis avvänjning kommer att vara fysiskt och känslomässigt lättare på både dig och på din baby. Börja med att ta en utfodring, se hur din kropp och din baby reagerar på det. Ta sedan ut en annan matning, och en annan. Det är vanligtvis bäst att rädda sänggåendet för den sista, för det är när din baby är trött och cranky och vill amma mest."

  • Bild med titeln Torka upp ditt bröstmjölkförsörjning Steg 2
    2. Ta en smärtstillande medel som innehåller ibuprofen eller acetaminofen.Detta bör minska ditt obehag och lite svullnad.
  • Bild med titeln Torka upp ditt bröstmjölkförsörjning Steg 3
    3. Undvik nippelstimulering, eftersom det kommer att utlösa mjölkproduktionen. Bära en stödjande, men inte för-tight bh. Välj kläder som är lös och mindre sannolikt att visa mjölkspots - överväga att ha på sig vårdkuddar för att absorbera läckande mjölk.
  • Att ta en varm dusch, även om det oundvikligen innebär någon stimulering, kan hjälpa till att lindra trycket i bröstet och lugna obehaget. Undvik direkt stimulering från vattnet när det är möjligt.
  • Bild med titeln Torka upp ditt bröstmjölkförsörjning Steg 4
    4. Undvik att pumpa din mjölk som den signalerar till din kropp som den behöver producera mer.Om du börjar bli engorged, handpumpen är bara tillräckligt för att minska ditt obehag.
  • Bild med titeln Torka upp ditt bröstmjölkförsörjning Steg 5
    5. Drick mycket vatten.Om du blir dehydrerad, kommer du faktiskt att börja producera mer mjölk, och ditt obehag kommer att öka.
  • Bild med titeln Torka upp ditt bröstmjölkförsörjning Steg 6
    6. I allvarliga fall, prata med din läkare om östrogeninjektioner. Östrogeninjektioner har fallit med fördel, även om de en gång användes för att främja östrogenundertryckning. Vissa former av östrogeninjektioner innehåller kända karcinogener.
  • Om du har konsekvent problem med laktationsdämpning, fråga din läkare om att ta mediciner som Bromocriptine (Parlodel). Läkare rekommenderar vanligtvis inte att ta Parlodel på grund av ökad sannolikhet för högt blodtryck, stroke och hjärtinfarkt.
  • Bild med titeln Torka upp ditt bröstmjölkförsörjning Steg 7
    7. Förbered emotionellt.Hormonnivåerna kommer att förändras drastiskt som din mjölkproduktion saktar, vilket kommer att utlösa humörsvängningar.Många kvinnor känner sig skyldiga, otillräckliga och ledsna.Att komma igenom dessa känslor kan vara den svåraste delen av hela processen, men att ha ett bra stödsystem kommer att hjälpa.
  • Metod 2 av 2:
    Unerverified Home Remedies
    1. Bild med titeln Torka upp ditt bröstmjölkförsörjning Steg 8
    1. Dricka salvia te.Sage innehåller en naturlig östrogen som är ansedd att torka upp din mjölkförsörjning. Du kan hitta salvia i en av två former:
    • Som te: Köp Sage Tea på din lokala specialhälsolaffär och brygga den tillsammans med lite mjölk och honung.
    • Som en tinktur: Köp en Sage Tincture, som blandas med lite alkohol, på en hälsokostaffär. Denna tinktur är ansedd att vara lite effektivare än Sage Tea vid torkning av din mjölkförsörjning.
  • Bild med titeln Torka upp ditt bröstmjölkförsörjning Steg 9
    2. Applicera kalla kompressor eller kål till dina bröst.Kålblad fungerar bra eftersom de är coola, och det finns en komponent till dem som naturligt torkar upp din mjölk.Applicera dem på hela ditt bröst och byt ut dem när de vill.
  • Bild med titeln Torka upp ditt bröstmjölkförsörjning Steg 10
    3. Ta vitamin B6. Vitamin B6 är ansedd att stoppa kroppens produktion av plasmaprolactin, vilket gör det som får mammor att producera bröstmjölk. Flera studier fann emellertid inga statistiskt relevanta uppgifter för att föreslå att vitamin B6 faktiskt hjälpte kvinnor att undertrycka laktation.
  • Tips

    Använd billiga Maxi-kuddar för att hjälpa till att suga upp läckande mjölk. Jag vet att det låter konstigt men det fungerar med att hålla kläderna torra. Skär bara i hälften och hålla fast vid din bh. Klipp inte i fjärde, tredjedelar etc eftersom du slutar med en fluffig vit röra.
  • För de första nätterna kan du läcka betydligt.Försök rulla upp en handduk och säkra den över dina bröst med en utrustad tröja.Detta kommer att suga upp mjölken utan att skapa en röra.Den extra vaddering kan också hjälpa dig att hitta en bekväm sovande position.
  • Också överväga att först avvänja ditt barn från bröstet genom att långsamt minska antalet gånger du sjuksköterska tills det är noll. Pumpen i stället för omvårdnad, säg från 4 gånger om dagen, tills den är 0, genom att ta bort en pumpningssession varje 3-7 dagar. Detta gör det möjligt att långsamt minska din mjölkförsörjning utan smärta och engorgediga bröst. Förstå att de svåraste sessionerna att ta bort är nattmatningsmatningarna (före sänggåendet eller över natten) så, var redo att visa lite hård kärlek eller låta din partner ta hjulet vid dessa tider för några dagar tills din baby anpassar sig till det nya scenariot.
  • Varningar

    Bind inte dina bröst.
  • Använd inte värme på engorged bröst.Detta kommer att öka smärtan och kan utlösa mjölkproduktion.
  • Om du sluta amma snabbt, Det tar lite tid för din kropp och sinne att vänja sig vid den nya fasen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande