Hur man rengör en medela-pump

Medela bröstpumpar, som de flesta bröstpumpar, hjälper mödrar att hålla mjölkförsörjningen flyter och tillåter dem att ha mjölk lättillgängliga när deras barn måste matas. Emellertid kan varje mjölkrester kvar i pumpdelarna orsaka att bakterier växer, exponerar dig och din baby till potentiella skadliga effekter. Skydda dig och ditt barn genom att handtvätta alla delar av pumpen som kommer i kontakt med mjölken varje gång du använder dem. Sanitera sedan de tvättade pumpdelarna dagligen i diskmaskinen eller i kokande vatten.

Steg

Metod 1 av 3:
Tvättning efter användning
  1. Bild med titeln Clean a Medela Pump Steg 1
1. Ta bort alla bitar som kommer i kontakt med bröstmjölk. Att demontera, separera först bröstsköldarna från skärmanslutningarna, vrid de gula ventilerna av kontakterna. Slutligen ta bort de vita membranen från de gula ventilerna.
  • Det finns flera olika pumpmodeller. Verifiera vilka delar som ska rengöras i bruksanvisningen för den modell du använder.
  • Bild med titeln Clean a Medela Pump Steg 2
    2. Skölj varje bit i kallt vatten omedelbart efter pumpning. En i taget håller de delar under kört vatten för att avlägsna mjölkrester. Kör vattnet över pumpdelarna tills alla synliga spår av mjölk har sköljats ​​bort. Men får inte vatten inuti pumprören, eftersom det kan vara svårt att få dem helt torra.
  • Bild med titeln Clean a Medela Pump Steg 3
    3. Dunkera delarna i ett bassäng fyllt med varmt, tvålvatten. Lägg till några droppar diskmedel till ett rent bassäng fyllt med tillräckligt varmt vatten för att täcka delarna. Dondera delarna i bassängen.
  • Vattnets temperatur ska vara så varm som du kan stå för att sätta dina händer utan att bränna dig själv.
  • Tvätta inte delarna i diskbänken eftersom bakterierna i diskbänken eller avloppet från matlagning eller tvättning kan förorena pumpen. Använd istället ett plastkar eller ett bassäng som endast är för att städa dina babyfodertillbehör.
  • Bild med titeln Clean a Medela Pump Steg 4
    4. Skrubba varje del individuellt med en ren trasa eller en flaskborste. Ta bort föremålen från vattnet en i taget och skrubba bort ytbakterierna och alla kvarvarande mjölkrester du kanske har missat. Var noga med att tvätta hela ytan av delarna, med en flaskborste för att komma in i de mindre sprickorna och hamnarna.
  • Bild med titeln Clean a Medela Pump Steg 5
    5. Använd varmt vatten för att skölja bort all tvålrester. Kör delarna under varmt vatten i 10-15 sekunder tills du är säker på att du har tvättat all tvål. Placera sedan delarna på en ren pappershandduk eller torkställ.
  • Om du behöver pumpa igen är delarna säkra att montera igen så snart de är torra.
  • Undvik att använda tyghanddukar eftersom de är mer benägna att bära bakterier och bakterier som kan överföras till pumpen.
  • Metod 2 av 3:
    Sanitizing dagligen
    1. Bild med titeln Clean a Medela Pump Steg 6
    1. Tvätta delarna noggrant före sanering. Innan du tar stegen för att sanera pumpdelarna, vill du se till att all mjölkrest är borttagen, liksom alla ytkjorta eller bakterier. Rengör pumpen som vanligt med varmt, tvålvatten och skölj väl.
    • Glöm inte att rengöra och sanera också rengöringsborstarna och bassängen.
  • Bild med titeln Clean a Medela Pump Steg 7
    2. Använd din diskmaskin för bekväm sanering. Om din diskmaskin har en varmvatteninställning och ett varmtorkande eller sanitiserande alternativ kan du använda diskmaskinen för att sanera pumpdelarna. Använd en mesh väska eller babyflaska diskmaskin behållare som tillåter flöde av vattnet men håller delarna från att flyga runt inuti. Placera delarna i behållaren på toppstativet och kör som vanligt.
  • För maximal saneringseffekt, tvätta inte pumpdelarna i diskmaskinen med dina smutsiga rätter.
  • Bild med titeln Clean a Medela Pump Steg 8
    3. Koka pumpdelarna i 5-10 minuter för effektiv sanitet. Ett av de mest effektiva sätten att döda av bakterier och bakterier är genom att nedsänka delarna i kokande vatten. Bara ta med tillräckligt med vatten för att täcka delarna på koka på spisen. Sedan placera försiktigt delarna i vattnet och låta dem koka i 5-10 minuter innan de tar bort dem.
  • För att undvika att bränna dig själv, låt vattnet svalna innan du tar bort delarna och använder rena tang när de hanterar dem.
  • Metod 3 av 3:
    Lagring av saniterade pumpar
    1. Bild med titeln Clean a Medela Pump Steg 9
    1. Lämna pumpdelarna till luften helt innan du lagrar dem. Lägg ut delarna, rengöringsborstarna och tvättstället på ett rent torkställ eller pappershanddukar. Låt dem lufttorka helt innan han hanterar eller lagrar dem.
    • Använd inte tyghanddukar eftersom de är mer benägna att sprida bakterier till de saniterade delarna.
  • Bild med titeln Clean a Medela Pump Steg 10
    2. Tvätta händerna innan du hanterar de rengjorda och saniterade delarna. Kör dina händer under varmt eller kallt vatten. Applicera sedan handtvål och gnid kraftigt i minst 20 sekunder. Skölj dem väl under rinnande vatten och torka med en ren pappershandduk.
  • Du kan också använda en alkoholbaserad handavskrivare för att rengöra dina händer. Bara se till att du tar dig tid att gnugga den överallt, inklusive mellan dina fingrar och runt dina naglar.
  • Bild med titeln Clean a Medela Pump Steg 11
    3. Montera och lagra satsen på en ren, torr plats. Sätt tillbaka pumpdelarna så att de är redo att använda nästa gång och inga bitar går vilse. Förvara sedan den återmonterade kit någonstans det kommer inte att bli förorenat, t.ex. inuti ett skåp specifikt för matning av föremål eller i en återanvändbar lagringsäck.
  • Förvara tvättstället och rengöringsborstarna i ett rent område också.
  • Vänta tills delarna är helt torra innan de återmonterar dem och lägger dem bort. Att lagra våta delar kan främja mögeltillväxt.
  • Varningar

    Dondera inte den elektriska enheten i vatten som det kan förstöra det. Istället, torka bara ner med desinficerande torkdukar.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande