Hur man renar bröstpumpslang

Rengöring av slangen på din bröstpump kan känna sig som en chore men det är nödvändigt att skydda ditt barn från bakterier och bakterier. Tvätta röret mellan varje matning med hand eller i diskmaskinen. Det är också viktigt att sterilisera slangen var 24: e timme för att döda bakterier och bakterier. Se till att torka röret ordentligt innan du använder det igen. Med några enkla steg kan du hålla bröstpumpslangen rent och säkert för ditt bunt av glädje.

Steg

Del 1 av 3:
Tvätta slangen
  1. Bild med titeln Clean Breast Pump Tubing Steg 1
1. Ta bort slangen från bröstpumpen. Stäng av bröstpumpen och koppla ur den från strömkällan. Koppla bort slangen från bröstsköldarna.
  • Se tillverkarens instruktioner om du är osäker på hur du tar bort slangen.
  • Bild med titeln Clean Breast Pump Tubing Steg 2
    2. Skölj slangen under rinnande vatten. Placera slangen i ett handfat eller bassäng. Kör vatten genom slangen för att ta bort rester. Håll sköljningen tills all mjölk är borta.
  • Bild med titeln Clean Breast Pump Tubing Steg 3
    3. Suga slangen i varmt, tvålvatten. Fyll i bassängen eller sjunka med varmt vatten och några squirts av diskmedel. Välj en mild diskmedel utan tillsatta fuktgivare, eller välj en formulerad specifikt för rengöring av babyflaskor, koppar och leksaker. Låt slangen suga i 2-3 minuter.
  • Bild med titeln Clean Breast Pump Tubing Steg 4
    4. Skölj det grundligt med varmt, rinnande vatten. Håll röret under varmt rinnande vatten för att ta bort tvålen. Skölj det flera gånger, så att vattnet går genom slangen i 10-15 sekunder.
  • Se till att det inte finns mer tvål kvar i slangen innan du ställer in den åt sidan för att torka.
  • Del 2 av 3:
    Sterilisering av röret
    1. Bild med titeln Clean Breast Pump Tubing Steg 5
    1. Sätt röret i kokande vatten för en grundlig sterilisering. Låt slangen sitta i en kruka med kokande vatten i 5 minuter. Lägg inte till tvål eller städare till vattnet, eftersom det kan komma in i slangen.
  • Bild med titeln Clean Breast Pump Tubing Steg 6
    2. Använd diskmaskinen för ett snabbt och enkelt alternativ. Sätt slangen på diskmaskinens övre rack och kör diskmaskinen på varmvattencykeln såväl som värmekretscykeln. Värmen i diskmaskinen kommer att döda några bakterier eller bakterier.
  • Se till att slangen är diskmaskin säker.
  • Bild med titled Clean Breast Pump Tubing Steg 7
    3. Sterilisera slangen i mikrovågsugnen om du är i en nypa. Vissa bröstpumpslang kommer med en mikrovågsorg som du kan använda för att sterilisera den. Fyll påsen med några inches vatten och placera slangen i påsen. Sedan försegla påsen stängd. Sätt påsen i mikrovågsugnen och kör den hög i 3 minuter.
  • Följ tillverkarens instruktioner på baksidan av påsen för att du ska kunna använda den korrekt.
  • Tänk på mikrovågsugnsäckar uppfyller inte FDA-standarder för sterilisering, men de kan användas om du har bråttom.
  • Del 3 av 3:
    Torka slangen
    1. Bild med titeln Clean Breast Pump Tubing Steg 8
    1. Häng slangen för att låta det lufttorka. Drape slangen över din maträtt eller torkställ så att det kan lufttorka. Se till att slangen inte rör några andra föremål och ändarna är öppna för att tillåta luft att strömma genom slangen.
  • Bild med titeln Clean Breast Pump Tubing Steg 9
    2. Låt slangen torka platt på en dishtowel om du har mer tid. Ett annat alternativ är att lägga slangen platt på en ren dishftowel så att den kan torka över natten. Slangen tar längre tid att torka, kanske mellan 8-12 timmar.
  • Bild med titeln Clean Breast Pump Tubing Steg 10
    3. Fäst slangen på pumpen och kör den i 3-4 minuter för att torka det snabbt. För att säkerställa att slangen är helt torr inuti, fäst den på pumpen på ena sidan och slå på pumpen. Kör pumpen i flera minuter för att torka alla vatten eller kondens i röret.
  • Du kan också lämna pumpen i några minuter efter att du har gjort det för att ta bort kondens. Detta kommer att göra rengöring av röret enklare.
  • Bild med titeln Clean Breast Pump Tubing Steg 11
    4. Förvara slangen med de andra pumpdelarna när den har torkat helt. Förvara inte slangen medan det fortfarande är vått, eftersom det kan tillåta bakterier och mögel att bilda. Låt det torka helt och håll det med de andra delarna av bröstpumpen så att pumpen är lätt att sätta ihop efter behov.
  • Tips

    Om du märker slangen samlar mycket rester eller byggs upp trots regelbunden tvättning, kan det vara dags att ersätta det. Kontakta tillverkaren av bröstpumpen för att ta reda på var du kan köpa ersättningsrör.
  • Köp inte använda slangar eller använda slangar som tillhör en annan mamma, eftersom det kan orsaka hälsoproblem för din baby.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande