Hur man äter dungeness krabba

Dungeness Crab kan vara en lyxig, festlig och utsökt rörig måltid. Oavsett om du är nybörjare eller en pro, kan du förbereda och njuta av dungeness krabba hemma. Det är viktigt att laga mat, rena, och servera krabba ordentligt för att njuta av sin fulla decadens. Även om det är en tyst middag hemma, när dungeness krabba är på menyn, kommer dina smaklökar att fira!

Steg

Del 1 av 3:
Kokande dungeness krabba
  1. Bild med titeln Ät Dungeness Crab Steg 1
1. Välj en kruka som är tillräckligt stor för att passa krabborna. Det är viktigt att alla krabbor du lagar mat kommer att passa in i pannan med minst 3 tum (7.6 cm) utrymme mellan toppen av vattnet och kanten av pannan. För att kontrollera, måste du ta tag i krabborna på baksidan av skalet (mellan sina bakben), plocka dem i pannan och leta efter de extra tummen av rummet. Ta krabborna ut när du har kontrollerat.
  • Om hantering eller kokande levande krabbor är unappealing till dig, kan du döda dem först genom att vända dem mage upp och whacking dem på undersidan (strax över buken) med ett trubbigt objekt som det tunga handtaget av en kniv.
  • Bild med titeln Ät Dungeness Crab Steg 2
    2. Förbered potten med kokande vatten. Kokande vatten är ett av de bästa och enklaste sätten att laga krabba. Fyll potten med kranvatten ca 3/4 av vägen full och ta det till en rullande koka. Eftersom deras naturliga livsmiljö är saltvatten, lägg till om /2 kopp (8.0 US TBSP) av havsalt per 1 gallon (4.0 US qt) av vatten för att behålla sin salta-söta smak. Du kan också lägga till andra kryddor till vattnet, men överdriv inte det så att du fortfarande kan smaka på själva själva själva!
  • Kosher salt (eller några salter med stora granuler) är ett bra val av salt. Lägg till /2 kopp (8.0 US TBSP) per 1 gallon (4.0 US qt) av vatten för att försöka efterlikna salthetens salthet. Om du inte vet exakt hur mycket vatten du har, tillsätt saltet medan vattnet värms och smaka det - lägg till mer tills det smakar lika salt som havsvatten.
  • Lägg till 3 matskedar (0.19c) Of Old Bay kryddor per 1 gallon (4.0 US qt) av vatten för att förstärka smaken.
  • Bild med titeln Ät Dungeness Crab Steg 3
    3. Tillsätt krabborna till kokande vatten. När vattnet är vid en rullande koka, ta tag i varje krabba på baksidan av sina skal (mellan bakbenen) och lägg dem i potten en efter en. Du kan använda tang eller händerna för det här, men var försiktig med att undvika kokande backsplash! Om vattnet stiger för att lämna mindre än 3 tum (7.6 cm) Mellan den och kanten av potten, stoppa och laykla upp innan du lägger till nästa krabba.
  • Ta tag i krabborna med en ugnsmitt eller handduk för extra skydd mot kokande backsplash.
  • Lämna potten upptäckt (för att förhindra kokning över) och planera att koka krabborna i 12 till 15 minuter.
  • Bild med titeln Ät Dungeness Crab Steg 4
    4. Placera isvatten i en stor hink eller panna medan krabborna lagar mat. Ett isvattenbad kommer att svalna krabborna efter tillagning, vilket förhindrar att köttet blir överdrivet eftersom vattnet inuti skalen kommer att fortsätta att koka efter att ha tagit bort dem från potten. Kylning av dem kommer också att göra dem enklare att hantera under rengöringsprocessen.
  • Placera isvattenbadet i närheten av spisen för snabb och enkel åtkomst.
  • Bild med titeln Ät Dungeness Crab Steg 5
    5. Använd tang för att överföra krabborna efter 12 till 15 minuters kokning. Du kanske vill stänga av spisen på 12 minuters märke och låt det sitta i några minuter så att vattnet inte är på en rullande koka när du överför krabborna. Ta försiktigt ta varje krabba av skalet med ett par tang och plocka dem i isbadet. Var väldigt försiktig eftersom ångan blir extremt het! Bära en ugnsmitt för att skydda dina händer.
  • Bild med titeln Ät Dungeness Crab Steg 6
    6. Ta bort dem från isbadet när skalen är varma till beröringen. Efter ca 10 minuter i isbadet, peka en eller två av skalen med fingret för att se om de har svalnat nog. Du vill att de ska vara lite varma och bekväma att hantera. Kom ihåg att insidan blir ännu varmare, så om de känner sig heta, lämna dem i isbadet i 5 eller 10 minuter innan de testas igen.
  • Om vissa krabbor exponeras, lägg till mer isvatten för att helt täcka dem alla.
  • När de har svalnat till en bekväm hanteringstemperatur, placera dem på ett stort skärbräda som ska rengöras.
  • Del 2 av 3:
    Rengöring Dungeness Crab
    1. Bild med titeln Ät Dungeness Crab Steg 7
    1. Placera krabborna på en skärbräda magen uppåt. Rengöring av krabban är ordentligt viktigt för att komma ut alla tarmar och saker du och dina gäster kommer förmodligen inte att äta. Du tar det ifrån varandra, så se till att de är coola nog att hantera!
    • Ha en kökshandduk handy och ha ett förkläde, för det här är på väg att bli rörigt!
  • Bild med titeln Ät Dungeness Crab Steg 8
    2. Dra av den triangulära magefliken. Magen fliken, eller "förkläde" sitter rätt i magen och förbinder sig vid basen av krabban mellan dess bakben. Hitta spetsen av klaffen nära mitten av magen och kilar fingret under det, dra sedan fliken upp mot dig och riva den på basen. Skölj bort eventuella skräp med rinnande vatten.
  • Bild med titeln Ät Dungeness Crab Steg 9
    3. Vänd den över och ta bort skalet. Vrid krabbenskalsidan upp och använd tummen och fingrarna för att py öppna skalet från bakre änden. Kokning kommer att ha lossnat bindväven, så skalet ska vara ganska lätt. Kassera någon vätska i skalet.
  • Om du gillar, skopa den köttiga gyllene krabba smöret från skalet i en liten skål (det ser ut som gul mush och anses vara en delikatess). Du kan röra den i doppsmören senare på eller smita det rakt på toppen av krabba köttet. Om du inte serverar krabban direkt, täcka den lilla skålen med krabba smör med plastfolie och lägg den i kylskåpet.
  • Bild med titeln Ät Dungeness Crab Steg 10
    4. Dra bort membranet och skrapa magen från mittkroppen. Det rödaktiga membranet kommer vanligen av med skalet, men om det inte har, använd dina fingrar för att dra det bort såväl som eventuella löstade bitar. Skopa bort tarmarna med fingrarna eller en sked och kassera dem också. Ge sedan håligheten en bra sköljning under en stark ström av rinnande vatten.
  • Sköljning efter varje steg i rengöringsprocessen hjälper till att tvätta bort skräp och kommer att hålla din station så ren som möjligt.
  • Bild med titeln Ät Dungeness Crab Steg 11
    5. Skrapa bort gyllorna med en sked och skölj. Använd en sked eller tummen för att skrapa bort de långa, svampiga, löviga gyllorna som löper längs sidorna av kroppen. De borde vara ganska lätt. Det kan finnas lite mer krabba smör i mitten av kroppen, så om du ser någon och vill använda den, skopa det i den lilla serveringskålen innan du sköljer hela krabban med rinnande vatten igen.
  • Var försiktig så att du inte sköljer något kött!
  • Bild med titeln Ät Dungeness Crab Steg 12
    6. Dra krabban i hälften med dina händer. Med magen sidan fortfarande vänd ned, ta tag i varje sida av krabban med benen mot dina palmer och dra det ihop. Det borde ifrån varandra utan mycket kraft, men vrida det upp och ner om du behöver.
  • Om du har en handduk, är det här en bra tid att torka ner din arbetsstation och skärbräda.
  • Bild med titeln Ät Dungeness Crab Steg 13
    7. Vrid av klorna och benen med fingrarna. Håll ett ben på krabban i din högra hand (med benet mot din handflata och tummen på fogen mellan två ben) och ta tag i kroppen och andra ben med din vänstra hand, vrid sedan och dra benet bort från resten. En del av kroppens kött ska komma med varje ben. Upprepa denna vridande manövrering för alla ben och klor.
  • Om du inte serverar dem direkt, placera varje ben och klo i en förseglad väska eller behållare som ska kylas och åtnjutas inom 2 dagar.
  • Frysning av dem i en vakuumförseglad väska kommer att hålla dem prova fräscha i månader!
  • Bild med titeln Ät Dungeness Crab Steg 14
    8. Krossa skalen med en mallet runt varje led för att lättare äta. Något försprickande skalen med en liten hammare eller den platta sidan av en köttmängare gör det lättare att ta ut och äta köttet vid bordet. Syfte för områdena strax ovanför och under lederna, eftersom det är där du kommer att knäcka skalen senare för det enklaste köttet. Du behöver fortfarande krabba kakor men du behöver inte ansöka så mycket kraft om skalen redan är lite pre-cracked.
  • Om du planerar att äta dem några timmar senare, täcka och kyla dem tills tiden kommer att gräva i!
  • Del 3 av 3:
    Njuter av dungeness krabba
    1. Bild med titeln Ät Dungeness Crab Steg 15
    1. Förbered den smälta vitlökssmören doppsås. Smält smör är det klassiska ackompanjemanget till dungeness krabba och kommer att komplettera sin naturligt söta, salta smak. Placera 1 kopp (16 US TBSP) saltat smör i en liten kastrull med 2 skalade klyftor vitlök och värme på lågt tills det är helt smält. När det smälts, häll det genom en liten sikta i en medelstor skål för att spänna ut mjölkfastämnena. Häll doppsmöret i enskilda doppskålar, en för varje person som äter.
    • Krama en citronskiva och lägg till en nypa av marken timjan till smöret medan den smälter för en extra zing av dekadent smak.
    • Om du sparade krabba smöret under rengöringsprocessen, rörde du lite (eller allt) i det beredda doppsmöret för en extra dekadent bit.
  • Bild med titeln Ät Dungeness Crab Steg 16
    2. Använd en skaldjur cracker för att komma till benet och klo kött. Seafood Crackers är viktiga för att spricka öppna de hårda skalen av dungeness krabba. De ser lite ut som nötkakor och du kan förmodligen hitta dem på din lokala mataffär. Placera krackningsgrepparna runt benen strax ovanför eller under lederna och kläm fast de två handtagen tillsammans. Rotera benet runt så att krackarens grepp får ett fast håll på skalet. Du kan behöva göra några sprickor på olika sidor av skalet för att helt bryta det öppet.
  • Du kanske måste använda två händer för att klämma handtagen tillsammans, särskilt på tuffare delar av benen och klorna.
  • Bild med titeln Ät Dungeness Crab Steg 17
    3. Skopa ut köttet med skaldjur. En skaldjursplocka har en liten sked i ena änden och liten 2-spänd gaffel på den andra, perfekt för att nå djupt in i benen för att dra ut det saftiga köttet! Sätt in den lilla gaffeländen i skalet och flytta det runt omkretsen på insidan av skalet för att lossa köttet innan det skjuter ut det.
  • Om du inte har en skaldjursplocka, ett långt, litet objekt som en kniv eller tandpetare kommer också att fungera (men du kanske inte får allt kött).
  • Bild med titeln Ät Dungeness Crab Steg 18
    4. Doppa köttet i smält smör och njut av. När du har ditt krabba kött på den lilla gaffeln, dunk det i din tallrik av doppande smör och njut av! Om du har sparat lite krabba smör från rengöringsprocessen, var god att lägga till en liten dollop av det på toppen av köttet också.
  • För att lägga till lite krydda till din måltid, lägg till 1 matsked (0.50fl oz) av wasabi till din tallrik och lägg lite på varje bit kött.
  • Om du gillar en extra dos citrusy zing, ha en liten kil av lime redo att klämma på krabba köttet.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Tips

    När du städar krabborna, håll en kökshandduk till hands för att torka ner röra varje så ofta.
  • Att äta krabba kan vara rörigt, så välj dina kläder klokt eller bär en bib!
  • Varningar

    Barn bör övervakas vid användning av skaldjur crackers. För små barn är det bäst att spricka och skopa köttet ut för dem och se till att det inte finns några små skalskenor i köttet.
  • Var försiktig med att ta bort krabborna från kokvattnet, ångan blir varm!
  • Saker du behöver

    • Dungeness krabba
    • Stor kruka och kokande vatten
    • Havsalt (valfritt men rekommenderat)
    • Stora tang
    • Stor skål eller hink med isvatten
    • Liten hammare eller köttfilm (med en platt sida)
    • Kökshandduk
    • Förkläde (valfritt)
    • Saltat smör och vitlök (för sås)
    • Liten kastrull
    • Små sikt (eller mesh sil)
    • Seafood Crackers
    • Seafood plockar
    • Bib (valfritt)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande