Hur man fångar en krabba

Oavsett om du letar efter krabbor på en strand för skojs skull, eller vill samla några för krabba kakor, har du tur! Det finns många olika metoder för att fånga krabbor som sträcker sig från lätt (tittar på stranden, eller använder en handledning) till svårare (släpper en trotline eller använder en krabba kruka). Se steg 1 för att komma igång fånga en krabba!

Steg

Metod 1 av 4:
Fånga en krabba med en krabba kruka
  1. Bild med titeln Fånga en krabba Steg 1
1. Samla in den lämpliga crabbingutrustningen. Crabbers som använder en krabba pott tenderar att ha ett doppnät (eller skrotnät) för scooping errant krabbor, tjocka crabbing handskar, en krabba kruka, en culling pinne (för att ta bort krabborna från nätet) och en behållare för att lagra fångade krabbor.
  • Krabba potten är en stor fyrkantig fälla som är gjord av tråd (vanligtvis någon form av kycklingtråd). Det finns ingångar (kallad "hals") där krabborna går in i fällan för att få betet, som är konstruerat så att de inte kan komma åt det. Krabborna blir sedan fångade i potten och du drar potten tillbaka till ytan med din nya bounty.
  • Beroende på det område du är i dig måste du räkna om du behöver en lätt pott eller en tyngre. Till exempel: I Puget Sound Area, stödjer de flesta områden lättviktiga krabba krukor bara bra, men några områden, på grund av tidvattenströmmar och stark vågåtgärd, kräver tyngre krukor. Om du är sportfiske, vill du vanligtvis inte använda de kommersiella krabba krukorna som vanligtvis är 75-150 lbs. (krukorna idrottsmän använder tenderar att vara 10 till 20 kg.
  • Culling Stick hjälper till att ta bort krabborna från nätet eller potten. Du kan göra en själv genom att klippa en 5 tum (12.7 cm) hak i en bit av trä.
  • För lagringsbehållaren är det bra att använda en träbushelkorg, men du kan också använda en kylare för att lagra dem. För det mesta vill du bara se till att du håller krabborna levande tills det är dags att äta dem och lagra dem i lämplig behållare med is. Lämna isen i påsen i behållaren och sätt krabborna ovanpå den. Detta kommer att göra dem enklare att hantera när tiden kommer att laga dem.
  • Bild med titeln Fånga en krabba Steg 2
    2. Få rätt bete. Det finns massor av olika typer av bete som professionella och sportkrabbers använder. Du måste experimentera för att se vad som fungerar bäst för dig, men kycklinghalsar är en populär, eftersom de är skrotkött och krabbor verkar älska dem.
  • Du kan använda frusen fisk, eftersom den vanligtvis sönderdelas snabbare än färsk fisk, vilket bättre lockar krabbor.
  • Medan krabbor kommer att äta i princip alla okokta kött, kan du också prova några av de typer av kommersiella krabbor som svär av: ål (det här är en av de bästa enligt kommersiella krabbor, men priset som uppstod eftersom det är en delikatess i Europa och Asien ) - Bull Lip (slitstarka, billiga och krabbor verkar älska det) - Menhaden, en typ av foderfisk, är stor frusen, men sönderdelas mycket snabbt, så om du lämnar krukorna ut ett tag, skulle du vilja att använda färsk menhaden.
  • Bild med titeln Fånga en krabba Steg 3
    3. Var medveten om restriktioner i ditt område. Varje område har olika begränsningar för hur många krabbor du kan ha, vilken typ av licens du behöver, storleksgränsen för krabbor, där du kan krabba och när du kan krabba. Gå till din lokala marina och prata med Harbormaster, eller din lokala avdelning för fisk och spel.
  • Det finns vissa typer av krabbor att du ska se att fånga och vissa du behöver kasta tillbaka om du får dem i din krabba. Återigen kommer det att vara helt beroende av ditt område. Till exempel: Om du är crabbing på Förenta staternas östkust, kommer du förmodligen att vara crabbing för Blue Claw-krabbor. Om du fångar en grön krabba eller en spindelkrabba, måste du släppa den, eftersom de typer av krabbor inte är ätbara.
  • Det tenderar också att vara lagar på plats som skyddar krabbor med äggsäckar, eftersom dessa måste fortsätta att repopulera krabba befolkningen. Om du tar en krabba med en äggsäck, se till att du släpper den.
  • Bli av med några döda krabbor som du fångar. Du vet inte hur länge de har varit döda, så du vill inte äta dem. Hålla fast vid att hålla krabborna levande tills det är dags att sätta dem i potten.
  • Bild med titeln Fånga en krabba Steg 4
    4. Välj rätt plats. Du kommer inte att vilja gå ut till någon gammal kropp av vatten och dumpa och krabba där inne. Det finns specifika platser där krabbor är mer rikliga. Krabbor finns i saltvatten, inte färskt vatten, särskilt i tidvattenvatten. Denna typ av vatten kan innehålla vikar, inlopp, havet och saltvattenmassor.
  • Återigen kommer problemet in med olika crabbing områden och olika typer av krabbor. Beroende på vad du försöker fånga, lägger du din kruka på en annan plats eller djup. Till exempel: Många människor krabbar av bryggor, eftersom krabbor ofta dyker upp runt undervattensstrukturer.
  • En bra tumregel att komma ihåg är att krabba krukor i allmänhet måste ställas in mellan 20 och 150 fot (6.1 till 45.7 m) i vattnet, under den lägsta tidvattenlinjen (så här kommer potten inte ut ur vattnet när tidvattnet går ut).
  • Bild med titeln Fånga en krabba Steg 5
    5. Lämna krukan ut över natten. Anledningen till att de flesta krukor lämnas över natten är att krabbor är nattliga och det är dags när de vandrar runt och letar efter mat. Du måste se till att du har markerat din kruka så att du kan hitta den igen och så att inga båtar går in i linjen.
  • Du kommer förmodligen att förankra din böja på något sätt, så att den blir mer eller mindre på samma plats. Fäst ankaren ca 2 till 3 fot (0.6 till 0.9 m) under böjen, som håller linjen nedsänkt, vilket gör det mindre troligt att det kommer att avskuras av en båtpropeller. Människor brukar använda en tegel eller en metallstång som ett ankare.
  • Många av reglerna dikterar att markörbojen måste vara röd och vit i färg och ha ditt namn och adress och ett telefonnummer. Endast en persons namn ska visas på bojen.
  • Bild med titeln Fånga en krabba Steg 6
    6. Ta bort krabborna från potten. När du har lämnat fällan ut över natten är det dags att kolla potten för krabbor. Vanligtvis vill du dra upp en fälla jämnt, men det är viktigare med krabba ringar, så att krabborna inte glider ut.
  • Ta bort krabban från fällan. Håll krabben ordentligt när du har fått fällan till vattnet. Ta tag i krabben med bakbenen så att det inte kommer att klämma fast.
  • Placera de levande krabborna i behållaren på isen. De kommer att hålla tills du gör det tillbaka till stranden. Det är bäst att äta krabborna inom 24 timmar.
  • Metod 2 av 4:
    Trotlining för krabbor
    1. Bild med titeln Fånga en krabba Steg 7
    1. Vet när och var du ska använda trotline. Att använda en trotline kan ta lite ansträngning och tid, men det kan ge en bra bounty av krabbor. En trotline är i grunden bara en linje som är förankrad mellan två bojar och satt med bete. Krabborna får tag i betet och då drar du upp linjen.
    • En bra tid att sätta en trotline är en still morgon efter en varm, muggig natt, för att krabborna tenderar att springa. Morgon är bra att ta bort trotline, eftersom krabborna är mer tröga och mindre benägna att släppa linjen när du drar upp den.
    • De bästa ställena att ställa in en trotline är parallell med stranden, där botten droppar bort. Typiskt händer detta mellan 5 och 12 meter djupt. Vissa människor hävdar att du ska köra din trotline över en skalbotten.
  • Bild med titeln Fånga en krabba Steg 8
    2. Samla din utrustning. Trotlining, som kan ge många krabbor om det görs korrekt, kräver en båt. Du kan inte ställa in en trotline av en brygga, till exempel. Så innan du samlar resten av utrustningen, se till att du har tillgång till båt, först. Du kan få den olika utrustningen online eller på marinan där du kommer att crabbing.
  • Du måste komma på två bojar och 5 linjer (mellan 20 och 100 fot): en huvudlinje, 2 linjer för att fästa vid böjarna och 2 för att fästa på ankarna. För linjen finns det olika slag. Bestämma mellan en gul ¼ tum poly linje eller en ledad linje, även om vissa människor anser /32 tum (0.4 cm) nylon är det bästa materialet för huvudlinjen. Poly-linjen är billigare, tunnare, och den flyter. Det kan dock vara obekväma att dra upp och måste vägas så att den vilar under ytan och blir inte trassig med din linje. Den ledande linjen är dyrare, men är lätt att dra, spole lätt och sjunka på egen hand. Se till att bojarna är markerade med ditt namn och adress. Bojarna gör det så att båtarna är mindre benägna att skära igenom din linje.
  • Du vill ha ett huvudanker (ca 15 kg) och ett ankare för nedströmsänden (ca 5 kg). Detta kommer att hålla linjen från att flytta ur läge och låter dig hitta din linje igen. Du behöver också 2 längder kedja till vikt ner din linje, om du inte använder en ledad linje.
  • DIP NET hjälper dig att samla krabborna när du drar linjen ur vattnet. Det kan ta lite träning för att skopa upp och deponera dem i kylaren, men ju mer du gör det lättare blir det.
  • Prop-pinnen är ansluten till din båt. Du bifogar linjen till propstationen när du kör linjen (dra den ut ur vattnet). Detta kommer att göra linjen mer smidigare och inte slå av krabborna. Tillsammans med detta behöver du en gaff eller krok för att dra upp linjen från botten.
  • Du behöver också snoods och clips för att haka betet till huvudlinjen. Snoods (även kallade trots) är 6 tum (15.2 cm) Dropplinjer med bifogat bete som du bifogar huvudlinjen med 3 tum (7.6 cm) Rostfritt stål mini-clips.
  • Bild med titeln Fånga en krabba Steg 9
    3. Förbered linjen. Binda betet på linjen med snoods och mini-clips. Du gör det var 4 till 5 meter (1.2 till 1.5 m) på huvudlinjen. Linjen måste vägas längst ner i båda ändarna med kedjan. Du kan använda 2 till 3 fot (0.6 till 0.9 m) av galvaniserad kedja. Vikten kommer att anslutas till bojarna med en linje, så du kan rita upp linjen när det är dags att kontrollera det.
  • Ta de 4 mindre längderna av repet (de borde vara ca 20 fot). Fäst 1 av dessa rep till ett ankare, fäst repet på bögen. Ta den andra 20 foten (6.1 m) rep och fäst den på samma böja och fäst en kedja längd till den andra änden av den. Fäst din huvudlinje till kedjan. Gör detsamma för den andra sidan.
  • Saltad ål anses vara den bästa beten. Skära den i 3 tum (7.6 cm) bitar, /2 till 1 tum (1.3 till 2.5 cm) i diameter. Kyckling halsar eller tjur läppar (också klippa 1/2 med 3 tum) arbete ganska bra också.
  • Bild med titeln Fånga en krabba steg 10
    4. Släpp linjen. Det här kan låta enkelt, men det är svårt att fokusera på att släppa linjen och arbeta båten. Du kan behöva en kompis tillsammans med dig för att hjälpa till att hantera båten. Du vill också se till att du inte släpper din linje runt andra krabbers som släpper sina linjer, eftersom det finns en bra chans att de blir trassiga ihop.
  • Släpp den första vikten och böja. När tidvattnet och vinden bär dig, unspool linjen, lägger till snoods och bete när du går. När du kommer till slutet av din linje, placera den andra bojen och släpp det andra ankaren.
  • Arbeta din linje med vinden och tidvattnet, eftersom det är svårt att köra linjen även utan att båten drivs överallt. Du vill låta båten drifta när du släpper linjen, för det sättet kommer det att följa strömmarna och du kan fokusera på själva linjen.
  • Bild med titeln Fånga en krabba Steg 11
    5. Dra upp linjen. När du har slutat släppa linjen, ta din båt tillbaka till början och använd din krok för att fånga och sakta med huvudlinjen till ytan av vattnet. Slip linjen över din rulle (som är monterad på båten). Låt linjen stiga från vattnet på ungefär 30 till 40 graders vinkel och hålla den spänd.
  • Du kommer netto krabborna i vattnet när de kommer upp till ytan. Vara så snabb som du kan, eftersom krabbor tenderar att släppa betet när de bryter mot ytan. Det är ofta bäst att ha 2 personer, 1 för att arbeta linjen och den andra till netto krabborna.
  • Försök att undvika att kasta din skugga på linjen, som det kan orsaka att krabborna spökar och släpper av linjen.
  • Bild med titeln Fånga en krabba Steg 12
    6. Släpp linjen igen och upprepa processen. Du kan upprepa denna process flera gånger på morgonen, om du är snabb om det. När du har gjort det första går du, släpp linjen en gång till och se till att du har allt det bete du behöver på linjen. Vänta lite när linjen är inställd och sedan genom att dra upp den igen.
  • Bild med titeln Fånga en krabba Steg 13
    7. Förvara utrustningen ordentligt. När du är klar med att du ska se till att du sparar din utrustning korrekt, annars kommer du inte att få så många användningar ut ur det. Olika människor svär med olika lagringsmetoder, inklusive att sätta trotlinjen i frysen, men du borde fråga tillverkaren av din trotline, hur bäst att lagra den.
  • Ett av de viktigaste sätten att lagra en trotline och någon fortfarande bifogad bete i en "ättikslag," En stark saltlösning, som hjälper till att bevara den. Gör den här lösningen med 4 kg salt för varje 5 gallon (18.9 l). En 5 gallon (18.9 l) hinkbutiker ca 750 fot av 5/32 tum trotline. Konsistensen kommer att vara rätt när en rå potatis eller ägg flyter på ytan.
  • Kycklinghalsar måste lagras i ett kylskåp (helst en gammal och inte den viktigaste).
  • Metod 3 av 4:
    Med hjälp av en handlinje
    1. Bild med titeln Fånga en krabba steg 14
    1. Samla din utrustning. Hantering för krabba är mycket enklare än de andra metoderna i den här artikeln och det finns färre saker du behöver. I grund och botten är allt du behöver ett doppnät, en linje eller sträng tillräckligt lång för att nå botten av vattnet och beten.
    • Du kan hantera en båt eller av en brygga, så du måste överväga det när du får din linje.
    • Ibland måste du tyngda slutet på din linje så att den sjunker till botten.
    • För bete, kycklinghalsar, ål eller fisk fungerar bra. Bara bifoga en bit i din linje innan du sjunker det.
  • Bild med titeln Fånga en krabba steg 15
    2. Binda linjen ner. Du vill knyta linjen och vänta lite så att krabborna har en chans att hitta betet och bifogas. Du kommer att känna när krabban har krabbat på betet.
  • Bild med titeln Fånga en krabba Steg 16
    3. Rita linjen upp långsamt. Du vill inte spöka krabben så att det låter gå. Ju större krabba desto mer sannolikt kommer det att vara att spöka och släppa av, så gå försiktigt. När det blir nära ytan, skopa det i ditt nät.
  • Var uppmärksam på om det är en ström eller tidvatten, se till att du lägger nätet så att om krabben kan gå kommer det att hamna i ditt nät och inte svepte bort.
  • Bild med titeln Fånga en krabba Steg 17
    4. Sätt krabban i en kylare. Se till att du har is där så att krabban blir trög och lättare att hantera. Undvik att plocka upp dem med dina nakna händer. Kök Tongs eller specialiserade krabba Tongs Work Hitta här.
  • Metod 4 av 4:
    Fånga en krabba på stranden
    1. Bild med titeln Fånga en krabba Steg 18
    1. Gå till en strand. De flesta stränder runt om i världen har en typ av strandkrabba som du kan hitta längs stranden. De varierar i färg, från den typiska mörkgröna gemensamma krabban i England till den invasiva asiatiska krabban som har spridit sig från sin naturliga (och icke-invasiva) livsmiljö i Asien till USA: s östkust.
    • Medan du kan hitta dessa krabbor på de flesta stränder, tenderar de Rockier som är bättre för att hitta dem, som krabborna gillar att gömma sig under klipporna.
    • Se till att du tar med en hink och liten trowel eller handskar. Du vill inte hämta krabborna med dina nakna händer, eftersom de kan klämma dig, även de lilla krabborna.
  • Bild med titeln Fånga en krabba Steg 19
    2. Hitta en stor sten. De riktigt små krabborna kan gömma sig under små stenar, eller burrow i sanden, men de bästa ställena att hitta dem är under större stenar. De gillar att gömma sig under dessa stenar och när du vänder på berget, tenderar de att skryta i skyddet av sanden.
  • Till exempel, strandkrabborna i Stilla havet nordväst, i USA, (kallad hemigrapsus nudus och h. oregonensis) kan lätt hittas under stenar. De sträcker sig från mindre än en fingertopp till storleken på en halv dollar.
  • Du kan också ofta hitta eremitkrabbor på steniga shorelines. Titta i tidvattenpooler och under stenar.
  • Bild med titeln Fånga en krabba Steg 20
    3. Kolla in några tidvattenpooler. Det är här krabborna tenderar att samla in för att mata och flytta runt. Tidvattenpooler är bra ställen att hitta alla typer av marint liv, inklusive shore krabbor. Om du hittar en tidvattenpool och du inte ser någonting först, fortsätt titta på. Det finns alltid något som går på en tidvattenpool.
  • Bild med titeln Fånga en krabba Steg 21
    4. Plocka upp krabban och lägg den i din hink. Lägg lite våt sand i din hink så att krabban inte torkar ut. Du kan titta på det gräva runt i sanden och scuttling sida till sida, på det sätt som krabbor flyttar. Detta är en särskilt rolig aktivitet att göra med barn på stranden.
  • Hantera krabborna försiktigt, särskilt de små krabborna. De har hårda skal, men de är fortfarande känsliga för mänsklig hantering.
  • Bild med titeln Fånga en krabba Steg 22
    5. Sätt tillbaka krabban. Ta inte krabbor hem som husdjur. De flesta ställen har lagar och regler mot att avlägsna vilda djur, som är så viktigt att upprätthålla ett blomstrande ekosystem. De lilla krabborna som du hittar på kusten är inte värda att äta.
  • Du bör särskilt lämna en krabba ensam om du ser att den har ägg bifogade. Det här är de honor som väntar på sina ägg att kläcka och borde inte vara störd.
  • Tips

    Kom ihåg att trotlining, ju längre linjen, desto tyngre måste vikten vara.
  • Börja crabbing vid hög eller lågvatten när vattnet rör sig minst.Mer krabba kommer sannolikt att röra sig och äta när de inte behöver slåss mot tidvattnet.
  • Varningar

    Har aldrig avsiktligt skada krabbor och returnera dem alltid till den plats du hittade dem efter ett tag om du inte planerar att laga dem och äta dem. Bara laga mat och äta krabbor som är ätbara och att du är licensierad att ta.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande