Hur man bryr sig om eremitkrabbor

Eremitkrabbor (kärleksfullt kallade hermies) är stora husdjur att ha. De kanske inte är lika söta eller snygga som en valp, men de är roliga att leka med och kommer att lära barnen betydelsen av att ta hand om en annan levande varelse. Följ dessa steg för att skapa en Crabs livsmiljö (en crabitat) och ta hand om din hermie.

Steg

Metod 1 av 2:
Ställa in din "Crabitat"
  1. Bild med titeln Vård för Hermit Crabs Steg 1
1. Se till att du får den rätta storleken på tanken. En tio eller tjugo gallon tank är bra för två till fyra små eremiter.En tjugo till fyrtio gallon tank är bra för ett dussin liten eller tre till fyra stora hermiter. Hermitkrabbor är sociala djur och borde ha minst två andra krabbor med dem.Det rätta hemmet för dina krabbor bör vara en som håller i fuktighet, men ändå låter i frisk luft. En fisketank eller reptil akvarium gör vanligtvis snyggt. Du kan till och med skölja ut den gamla läckande tanken från vinden och använda den! Akryl terrarier tenderar att fungera bättre, eftersom de håller fuktigheten och värmer mer effektivt.
  • Bild med titeln Vård för Hermit Crabs Steg 2
    2. Se till att din Hermits hem är rätt fuktighet. Du bör köpa en hygrometer (fuktighetsmätare). Dessa hjälper dig att övervaka och upprätthålla en 75-85% relativ fuktighet. Eremitkrabbor andas genom (härdade) gills, och kan inte andas ordentligt om inte luften är fuktig. Det ideala intervallet är minst 75% relativ fuktighet. Fuktigheten lägre än 70% kommer att orsaka kvävning, vilket dödas långsamt över flera veckor eller månader och är extremt smärtsamt.
  • Ett bra sätt att öka tankens fuktighet är naturligtvis att lägga till naturlig moss på din tank. Det ökar fuktigheten, och eremitkrabbor äter den. Leta efter Moss som Flukers Reptile Moss på din lokala djuraffär. Svampar fungerar också bra, och kan också hittas på en djuraffär. Men svampar blir smutsiga lätt och måste bytas ut varannan till tre veckor.
  • Bild med titeln Vård för eremitkrabbor Steg 3
    3. Se till att din tank är rätt temperatur. Hermitkrabbor är tropiska djur och bäst i varma temperaturer. 75-85 ° F är rätt temperaturområde. Värmeskador är irreversibel och temperaturer som är för låga sakta ner en krabbs metabolism. En undertankvärmare avsedd för eremitkrabbor, monterade på baksidan av tanken är ett bra sätt att hålla din tank fuktig. En felaktig miljö kan få din krabba att bli lutande och inaktiv, förlora lemmar och kan potentiellt orsaka död. Köp en termometer för att hålla ett öga på tankens temperatur.
  • Bild med titeln Vård för eremitkrabbor Steg 4
    4. Få substrat. Substrat är materialskiktet du placerar på tankens golv. Sockerstorad arrogat sand är den enda sanden du bör använda eftersom andra kvaliteter kan skära krabben, och spela sand kan ha skadliga fyllningar. Använd deklorerat saltvatten för att våta sanden till a "sandslott" konsistens. Du kan också använda komprimerad kokosfiber (säljs som ekodem eller djungelsängar). Expandera coco-fibern i samma saltvatten du skulle ge dina krabbor för att förhindra mögel / mögel. Substrat att krabbor inte kan gräva in, såsom akvariet grus (kan inte hålla grottor) eller kalciumsand (klumpar och kan ha en illaluktande lukt) är inte acceptabla som ett substrat. Ditt substrat ska vara minst 3-5 gånger höjden på din största krabba, och borde vara ett material som krabborna lätt kan gräva och bygga grottor för att lindra stress, gömma och molt.
  • Många krabbor gillar också att begrava och till och med Molt i fuktig moss som Flukers Reptile Moss (inte dekorativa eller spanska moss!)
  • Bild med titeln Vård för eremitkrabbor Steg 5
    5. Håll substratet rent. Smutsigt substrat kan leda till mögel som kan vara skadligt för dina eremitkrabbor. Ändra det var 6: e månad. Men varje månad bör du göra en kort kontroll för att se om det finns någon formodling eller en mite-angrepp. Om du ser någon av dessa saker, ändra substratet omedelbart. Det är en bra idé att "fläckfri" någon dung och mat krabborna har dragit från matskålen eller begravd. Du bör bara rengöra substratet när din eremitkrabba inte smälter (en krabba som har burrowed underjordisk och går igenom en process att kasta och regrow det är exoskeleton). Flytta aldrig en smältkrabba.
  • Om du vill gå den extra milen kan du sterilisera ditt sandsubstrat. Sand kan steriliseras i ugnen. Sätt sanden i en stor rostpanna (en använd endast för detta ändamål!) och placera den i ugnen. Ställ in temperaturen till 250 grader (F), (120 grader Celsius) och låt det vara i ca 2 timmar.
  • En gång varannan till tre veckor, koka alla skal och disk i din tank i en pan av deklorerat saltvatten. Att göra detta kommer att försäkra att den mögel och bakterier inte kommer att växa och skada din krabba. Låt skålarna och skalarna svalna innan de placeras tillbaka i "krabba".
  • Bild med titeln Vård för eremitkrabbor Steg 6
    6. Få klättrande leksaker. Eremitkrabbor älskar att klättra! I själva verket, i naturen, kommer de att klättra stora stenar utsatta av lågvatten för att söka efter mat. choya loggar eller stubbar är bra för detta. Choya är inte giftigt, och har hål i det för dem att ta emot. Du kan luta den i ett hörn av din tank, bara inte den för hög eller dina krabbor kommer att klättra ut. Lego och hampnät fungerar bra också. Eremitkrabbor kallas ibland "trädkrabbor" Eftersom de kommer att klättra träd för att äta insekter och vegetation. Köp emellertid inte målade leksaker, eftersom färg kan vara skadliga för krabbor om den intas.
  • Naturliga leksaker: naturliga stenar och snäckskal som du hämtar på stranden är stora saker att sprida sig runt "krabba." Mulskalar gör även bra maträtter. Var noga med att koka dem i kokande vatten så att de blir steriliserade innan du lägger dem i tanken.
  • Plastleksaker: plastväxter gjorda för reptiler är bra för krabbor att klättra och gömma sig, kom bara ihåg att använda locket på din tank så att krabborna inte kan klättra ut.Se till att de inte äter plasten och ta bort den direkt om de är!
  • Använd aldrig Reptile "halv tallskogar", som tall är en irriterande mot krabborna och kan vara giftiga.
  • Bild med titeln Vård för eremitkrabbor Steg 7
    7. Ge dina eremitkrabbor med en gömställe. Hermitkrabbor, som de flesta djur, vill ha en plats att känna sig trygg och gömma när de känner sig hotade. Du kan använda ett halvt kokosnötskal som de säljer hos husdjursaffärer för små krabbor, eller använd trasiga krukor, stora skal, etc. Bara se till att krabban inte kommer fast och, helst kan gräva ut om det gör det.
  • Bild med titeln Vård för eremitkrabbor Steg 8
    8. Lägg till några levande växter till din tank. Levande växter kan vara ett bra tillägg till någon tank. I synnerhet växter som bambu (se till att det är riktigt bambu och inte Dracaena Sanderiana, som säljs som "lycklig bambu"), Venus fly fällor bromeliader (luftväxter) och spindelväxter är bland de säkra växterna. Var försiktig - dina eremitkrabbor kan snacka på dem, så det finns ingen garanti. Växterna kommer att ha tid att växa.
  • Bild med titeln Vård för eremitkrabbor Steg 9
    9. Ge dina hermier med vatten.Alla arter av eremitkrabba måste ha tillgång till både sötvatten och saltvatten. Du måste ge två vattenrätter för krabborna. Hermitkrabbor måste balansera salthalten i vattnet i sina skal - disken ska vara åtminstone djupt nog att din krabba kan få vatten i sitt skal (C. Perlatus, a.K.A. Jordgubbar eremitkrabbor, måste kunna nedsänka sig själva), men se till att de kan komma ut. Ett bra sätt att göra detta är att ge dem ett sluttande vattenområde, där en del är grunt och lätt att klättra ut ur, medan den andra är djup och de kan nedsänka sig i vattnet. Linje området med stenar eller något de kan greppa på. Plast är för halt och de kommer att ha problem med att klättra i sluttningen.
  • Om du har stora och små krabbor tillsammans kan du lägga små stenar eller en liten naturlig svamp i vattenrätterna så att det är tillräckligt djupt så stora krabbor kan låta vatten i sitt skal, men små krabbor kommer inte att bli fångade i vattenrätten och drunkna.
  • Du kan köpa akvariumsalt för marinfisk (inte sötvattenfisk) från de flesta sällskapsdjur och lite går långt. Använd aldrig salt avsedda för konsumtion eftersom anti-kakningsmedlen kan vara skadliga. De flesta eremitkrabba varumärkesalter är också bordsalter. Förblandad "eremitkrabba vatten" har inte rätt salthalt. Använd ett varumärke som omedelbart hav, oceanic, etc.
  • Bild med titeln Vård för eremitkrabbor Steg 10
    10. Se till att vattnet är avkorkat. Klor, kloraminer och tungmetaller i de flesta kranvatten kan döda eremitkrabbor genom att få gyllen att blåsas (orsakar eventuellt kvävning). Åldrande vattnet kommer att ta bort klor, men inte kloraminerna, så DECHLORINATOR är ett måste om du använder kranvatten. Zoomad vattenkonditionering är ett bra märke att använda.
  • Om du inte vill dehlorinera kranvatten kan du använda vårvatten istället. Men se till att inget har lagts till vattnet. Till exempel innehåller dasani vatten magnesiumsulfat "för smak", och det är dåligt för krabborna.
  • Metod 2 av 2:
    Omsorg för dina krabbor
    1. Bild med titeln Vård för eremitkrabbor Steg 11
    1. Vet att det finns olika typer av eremitkrabbor du kan köpa. Det finns sex typer av eremitkrabbor tillgängliga för försäljning i USA. Alla är i släktet Coenobita.
    • Den vanligaste typen där ute är Karibien (Coenobita Clypeatus,) som också kallas "Pkriva" För lila pincher på grund av, gissade du det, den stora lila pincher. Vilda lila pinchers finns i de karibiska öarna. Mest sannolikt, när du ser en eremitkrabba i en butik, kommer du att se en av dessa killar. Den lila pincher är den bästa som börjar med eftersom de andra är mer känsliga och kräver mycket mer detaljerad och intensiv vård. De andra typerna är rugosus "Matta" eller "Rugg" (Rugosus), jordgubbe (perlatus), ecuadorian eller "E" (kompressus), cavipe eller "Rav" (Cavipes), Komurasaki "Altfiol" (violacens), indonesiska eller "Indo" (Brevimanus).
  • Bild med titeln Vård för eremitkrabbor Steg 12
    2. Hantera dina hermier med omsorg. Var tålmodig med dem när du först får dina hermier - de tar lite tid att anpassa sig till sitt nya hem. När du får dina eremitkrabbor, lämna dem i buret i några dagar. När du ser att de inte hunchar in i sitt skal när du passerar och vänta sedan en annan dag och försök hålla din eremitkrabba. Låt din eremitkrabba utforska din hand och bli van vid dig.
  • När du får dem hemma, går de igenom en "Avstrålande" period som kan ta så lite som några dagar och så länge som två månader. Under den här tiden, byt ut mat och vatten regelbundet och störa inte dem. Ibland, även med de bästa ansträngningarna av även den mest erfarna crabber, kan eremitkrabbor bukta för att posta inköpsstress (s.F.S.) och dö.
  • Bild med titeln Vård för Hermit Crabs Steg 13
    3. Vet att krabbor går igenom smält och behöver extra skal. Om din krabba gräver under substratet i ett par veckor, oroa dig inte. Så länge det inte stinker som död fisk, är han ok. Vänligen störa inte din krabba under den här tiden. Han måste vara ensam och om han är störd, kan stressen döda honom. En gång i taget blir en krabba exoskelett lite tight, och som en orm som skjuter sin hud, kommer en krabba att kasta sin exoskelett och växa lite. Ta inte exoskeleten bort från krabban! Han kommer att behöva äta den för att härda hans nya exoskeleton.
  • Om du har en sjuk krabba, inte panik. Håll en isoleringstank i en garderob med tillräckligt med substrat för att gräva under helt och riklig mat och vatten. Om en krabba agerar sjuk, kan han vara på väg att smälta. Denna tank bör också hållas med korrekt fuktighet och temperatur som tidigare nämnts.
  • Bild med titeln Vård för eremitkrabbor Steg 14
    4. Ge skal för din hermie. När eremitkrabbor växer, behöver de större skal. Det är viktigt att hålla massor av extra eremitkrabba-skal som liknar dina krabborstorlekar i tanken hela tiden. En gång i månaden eller så, rotera några ostörda skal ut med olika stilar av skal.
  • Lila pincher eremitkrabbor föredrar skalen med runda, cirkulära öppningar.De kommer att välja cirkulära öppningar över de ovala öppningarna. Ecuadorian eremitkrabbor föredrar en oval öppning, eftersom de har smalare buken.
  • Köp aldrig målade skal! Även om företag kan hävda att färgen är säker, kan färgen chip av, och om krabborna äter det kan det vara giftigt. De flesta eremitkrabbor, när de presenteras med ett val, kommer att välja en "naturlig" Skal över en målade, även om det inte är rätt storlek. Se varningarna för information om vilka typer av skal som ska undvikas.
  • Bild med titeln Vård för Hermit Crabs Steg 15
    5. Ge en stadig och varierad diet. Hermitkrabbor är avskilda av naturen och kommer att äta nästan vad som helst. Akta dig för kommersiell mat, eftersom det har många konserveringsmedel, som kopparsulfat, som kan skada din lilla eremit. Mata inte dem något kryddigt, varmt eller med konserveringsmedel i den.
  • Hermitkrabbor älskar silversidor och räkor som är färska, frystorkade krill, blodmaskar, etc., och andra skaldjur. Du kan normalt köpa dessa fiskiga livsmedel i din lokala mataffär.
  • Om du lagar mat, lägg till en bit biff eller kyckling, icke-marinerad för att grilla lätt för krabborna. De äter också rå kött.
  • Om du har mer än tjugo krabbor eller så, försök att få ett fiskhuvud från en lokal fiskmarknad. De är vanligtvis glada att ge dem borta. Du kan lägga alla dina krabbor i en stor tank eller en stor ren gummilagringsbehållare, (klar, inget lock eller lock med mycket stora hål som skärs i det) faller i fiskhuvudet och en vattenskål och lämna dem där för att äta i några timmar. Du kommer mest sannolikt inte att göra det så ofta, eftersom stanken är ganska dålig, men dina krabbor kommer att älska dig för det!
  • Bild med titeln Vård för eremitkrabbor Steg 16
    6. Vet vad frukter och grönsaker Hermies gillar. Bortsett från att äta kött, älskar eremitkrabbor också olika frukter och grönsaker, bland andra skrotor (de är sheavengers trots allt.) Kom ihåg att ändra maten nästan varje dag eller natt. Eremitkrabbor älskar att begrava sin uneaten mat, och det kan orsaka formning och är rörigt.
  • Hermitkrabbor älskar färsk frukt som ananas, äpple, päron, druvor, cantaloupe, vattenmelon, mango, papaya, jordgubbar, bananer, etc. Tvätta din frukt noggrant innan du skär den, för att undvika bekämpningsmedel.
  • Krabbor kommer bli galen för kokosnötspån.
  • Hermitkrabbor kommer också att äta naturligt jordnötssmör på helvete toast, hårdkokta ägg, äggskal (kokta), popcorn (vanlig, osaltad och obuterad).
  • Undvik någonting från Allium-arterna av växter (lök, vitlök, etc.).
  • Bild med titeln Vård för eremitkrabbor Steg 17
    7. Spela med dem. Vissa eremitkrabbor älskar uppmärksamhet. När de är vakna, ta försiktigt dem ur deras crabitat. Vad tycker de om att göra? Klättra! Låt dem klättra över hela din tröja medan du tittar på tv eller träna dem när de går över båda händerna (som en krabba löpband). Det är viktigt att de aldrig faller, och är inte så länge eftersom de behöver fuktighet. Faller från en höjd av 3 fot (0.9 m). kan vara dödlig för dem, och rädsla för att falla är den första anledningen till att krabbor nypa. Hålla dem i en position där de inte kommer att falla och de kommer sannolikt inte att klämma.
  • Kom ihåg att de behöver fuktighet. Typisk husfuktighet är bara 40% och ännu mindre med AC och värme. När en krabba gyllen är utsatta för låg luftfuktighet känns det som om hur vi känner när vi håller andan för länge.
  • Bild med titeln Vård för eremitkrabbor Steg 18
    8. Var medveten om att eremitkrabbor kan klämma. Medan de i allmänhet klämmer fast när de är rädda eller känner sig hörda, kan de klämma utan anledning, så var beredd. Misting eller springa kranvatten på krabbor för att få dem att släppa sin grepp kan skada dem och kommer sannolikt att resultera i att de håller på längre och strängare. Var försiktig när du hanterar dem. Du kan undvika att bli knuten genom att hålla handen platt och tätt så att den eremitkrabba inte kommer att ha (så mycket) huden att klämma fast.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Foder inte eremitkrabbor före en lång resa i en bil. De kan få motion sjuk, vilket kan få dem att dö.
  • När din krabba klämmer dig, det är inte för att han är meningsfull, men för att han antingen är rädd för att falla från din hand eller hungrig. Sätt honom tillbaka och vänta ett tag att hämta honom. Disciplinera dina krabbor när de klämmer på dig. De gör bara vad deras instinkter berättar för dem att göra, och kommer inte att förstå.
  • Om du är rädd eller orolig att du kanske kläms fast av krabban, försök sätta handskar eller strumpor på dina händer.
  • Fyll din tank med halvvatten och halv sand. Använd icke-klorerat saltvatten.
  • Anta eller köpa krabbor som är livliga, inte letgiska. Lethargiska krabbor kan vara sjuka. Men vissa krabbor kan bara vara stressade eller naturligt blyg, inte sjuka.
  • Försök att inte göra några högljudda ljud eller ljud när du hanterar dem. Det kan betona dem.
  • En död fiskig lukt kan indikera en död krabba. Andra orsaker till en lukt kan vara om du fick dem skaldjur nyligen.
  • Krabbor gillar att begrava mat, så ändra substratet en gång i månaden eller så (om du inte ser en krabba gräva under sanden).
  • Hermitkrabbor kan inte uppfödas utan specialutrustning. De måste ha ett tropiskt klimat och viktigast av allt för att odla.Så om du inte har en 100 gallon (378.5 l) Tanken är uttryckligen för ändamålet, kommer du aldrig att se en zoea (hatchling).
  • Använd inte målade skal, de chip och sedan äter krabborna färgflisarna. Färgen är faktiskt giftig för eremitkrabbor. Du bör bara använda naturliga skal.
  • Titta i en djuraffär för eremitkrabba leksaker.
  • Du kan använda en sprayflaska för att hålla tanken fuktig.
  • Om din eremitkrabba gömmer sig från dig mycket, bara ge honom / henne lite utrymme. Om du hermie begraver honom / sig själv i substratet, kan de vara blyga eller smälta.
  • Stör inte dina krabbor medan de är begravda. De är antingen stressade, moulting eller bara har en paus. Bara om du luktar en fiskig lukt, ska du gräva upp dem.
  • De flesta tror att eremitkrabbor är kasta husdjur, men de kan faktiskt leva i över 20 år om de är ordentligt omhändertagna.
  • Håll handen över eller på ett bord medan du håller en eremitkrabba. Detta är mindre läskigt för krabban än att hålla honom över en 4 fotdroppe.
  • Om du tror att din krabba är smutsig, blötlägga det i rumstemperaturvatten i 1 minut, låt det torka i 5 minuter.
  • Om du ser att din krabba börjar vara mindre aktiv eller deras ögon blir vita, det betyder att de smälter. Sätt dem i samma tank men lägg dem på en bra plats och dimma det med destillerat vatten. Vänta en eller två dagar och krabban ska vara bra. Blås inte på krabben eller tryck på den. Den nya huden som är mycket känslig, så röra inte med dem så mycket tills de får sin färg tillbaka. Det tar ungefär en månad.
  • Se till att du har sand och inte grus. Om du har grus, kan krabborna inte burra och kunna dö lätt.
  • Försök att leka med dem varannan dag. För mycket mänsklig interaktion orsakar krabborna stress, och det är möjligt för eremitkrabbor att dö av stress.
  • Om du har två eller flera eremitkrabbor på ett ställe och en är smälta, se till att du skiljer dem. De andra eremitkrabborna kommer att äta den eremitkrabba som smälter.
  • När du först hanterar din eremitkrabba, håll honom över något mjukt eller mycket nära marken. Om du släpper honom, så ska din krabba vara ok. Det är också bra att sätta tillbaka honom i sin crabitat om du släpper honom så att han kan återhämta sig.
  • Hermitkrabbor är mycket sociala varelser. I det vilda kan de vara i grupper upp till 100 eller mer!
  • Vissa krabbor som konstgjorda livsmedel som jordnötssmör, så testa vattnet med att mata dem.
  • Ge ditt hermie vatten genom en svamp eftersom det får dem att känna sig normala för att kunna klämma på svampen medan de dricker genom sina antenner.
  • När du först får en eremitkrabba, vänta några dagar för att den ska vänja sig på omgivningen, så börjar det komma ut ur sitt skal.
  • Lägg till minst tre olika klättrande leksaker för din eremit som de älskar att klättra!
  • Eremitkrabbor älskar att gräva, så du måste se till att din eremit har tillräckligt med substrat för att begrava sig när det smälter.
  • Kom ihåg att byta ut mat varje dag eller natt.
  • Eremitkrabbor behöver anrikning. Ett sätt du kan göra detta är att göra en labyrint. Din labyrint kan börja enkelt, då kan du göra det komplicerat med hinder för att passera genom vissa områden.
  • Om du använder sand för din crabitat, kolla in lösa kokosnötfibrer. Sand kunde kollapsa när din krabba burrows.
  • Varningar

    Använd inte tvål för att rengöra crabitats eller leksaker! När krabborna och sanden tas bort kan du använda en vit ättika spray och skölj noggrant. Leksaker, skal (tomma!), och Choya-loggar bör kokas i saltvatten (för att förhindra mögel) för rengöring och sätt ut handdukar för att torka.
  • Om du har exterminatorer besöker ditt hus regelbundet, har de inte spray det rummet. Lägg en handduk under dörren för att hålla röken borta. Sätt dem i en garderob om några dagar om möjligt. De är inte buggar, men är relaterade till att bekämpningsmedel kommer att skada dem. och var försiktig.
  • Om du funderar på att dekorera med drivved, "möbel" eller trävaror, eller levande växter, se till att göra dina läxor. Många typer av trä och växter är giftiga mot eremitkrabbor, som Lucky Bamboo och Evergreen Trees.
  • Släpp inte krabben, eftersom det kan leda till skador eller död.
  • Saker du behöver

    • En glasbehållare eller en plasttank
    • Solid lock för tank (glas eller plexiglas eller plast)
    • Två vattenrätter
    • Vårvatten och saltvatten (gör det inte "göra" Saltvatten med bordsalt och kranvatten, som innehåller skadliga nivåer av klor (några droppar flytande deklorinator fungerar bra).
    • Vattenrätter som är tillräckligt stora för att din största krabba ska nedsänka sig, men inte så djupt att de drunkna dina mindre krabbor (öppna clamskalar fungerar bra för små krabbor)
    • Ett hide-a-way (hälften av en kokosnöt med en dörr skär ut, eller en blomkruka halvbegravd på sin sida ger ett bra ställe för ensam tid) och för en gömställe kan du ta med dem en bro och de kommer att stanna under den
    • Extra skal, minst en något mindre än en krabba nuvarande skal, en ungefär samma storlek och en något större än deras nuvarande storlek, men alltid se till att du har extrafunktioner. Använd inte målade skal eftersom färgen kommer att chip. Om din krabba äter färgen kan det bli sjuk och / eller dö.
    • Substrat, vid sandslottkonsistens (minst 2 tum i djup)
    • Vit ättika (för rengöring) (tillval)
    • Färska eller ekologiska livsmedel (förpackade livsmedel kan ha skadliga konserveringsmedel i dem)
    • Något att klättra på (som Choya Wood eller en liten bro)
    • En pooper scooper (en plastsked kommer att fungera)
    • Leksaker (du kan få bra leksaker på Walmart och Petsmart också)
    • Handskar (bara om de klämmer fast! Du måste vara mycket försiktig med sina klor)
    • En termometer och hygrometer (för kontroll av fuktighetsnivån)
    • En reptiltankvärmare (om du bor i ett hus som vanligtvis är kallare än 75 grader)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande