Hur man rengör en eremitkrabba

Att ha en ren tank är avgörande för hälsan hos dina eremitkrabbor. Rengöring av din eremitkrabba tank är en ganska enkel process, men det tar lite tid. För att städa tanken måste du ta bort krabborna och deras leveranser från tanken. Du kommer då att torka ner i tanken och rengör alla leksaker, mat och vattenskålar och dekorationer. Sedan, lägg försiktigt dina krabbor tillbaka i tanken.

Steg

Del 1 av 3:
Rengöring av tankens inre
  1. Bild med titeln Clean a Hermit Crab Tank Steg 1
1. Ta bort eremitkrabborna från tanken. Du vill ta bort dina krabbor först, så de får inte i vägen medan du städar. Placera krabborna i en behållare med höga väggar så att de inte kan fly. Något som en stor tupperware behållare kan fungera.
  • Var försiktig när du plockar upp dina krabbor så att du inte blir klämd. Välj dina krabbor upp med tummen och pekfingret och gripa dem under armhålorna.
  • Bild med titeln Clean a Hermit Crab Tank Steg 2
    2. Ta bort alla dekorationer. Innan du städar ut buret måste du ta bort dekorationer eller leksaker. Detta inkluderar saker som gömma lådor och skal. Ta bort dessa objekt och ställ dem åt sidan. Du kommer att städa dem senare.
  • Bild med titeln Clean a Hermit Crab Tank Steg 3
    3. Skopa ut substratet. Substratet är sanden längst ner på buret. Det ska ersättas helt ungefär tre gånger om året. Två gånger i veckan bör du skopa ut några avföring eller andra skräp från substratet.
  • Du kan använda en kattkullscooper för att skopa ut några shedded exoskeletons, avföring eller spridda mat från buret.
  • Vissa eremitkrabbor har en tendens att spilla sitt vatten. Du kan behöva skopa ut våt sand nära vattenskålen.
  • Bild med titeln Clean a Hermit Crab Tank Steg 4
    4. Skruva tanken med en 3% blekmedel. Du kan köpa en blekmedel på en lokal djuraffär eller varuhus. Lägg till lite lösning på en våt trasa eller pappershandduk. Torka försiktigt ner tankens sidor med lösningen med lösningen.
  • Bild med titeln Clean a Hermit Crab Tank Steg 5
    5. Skölj tanken med rent vatten. Du måste skölja tanken noggrant för säkerheten hos din eremitkrabba. Torka ner tankens sidor med en trasa eller pappershandduk mättad i rent vatten. Fortsätt torka ner tanken tills lukten av blekmedel är helt borta.
  • Del 2 av 3:
    Rengöring av leveranserna
    1. Bild med titeln Clean a Hermit Crab Tank Steg 6
    1. Rengör alla leksaker. Rengör alla leksaker som din eremitkrabba använder, liksom eventuella gömningsboxar som du tillhandahåller i tanken. Se till att använda deklorerat vatten för att torka ner leksaker, eftersom klor kan vara skadligt för eremitkrabbor.
    • Om leksakerna är mycket smutsiga, torka dem ner med en 3% blekmedel.
  • Bild med titeln Clean a Hermit Crab Tank Steg 7
    2. Koka disken. Du bör också torka bort smuts eller smuts från en eremitkrabba. Var noga med att använda deklorerat vatten här också. Sedan placera dem i en kruka med kokande vatten i några minuter. Detta kommer att ta bort bakterier från disken.
  • Se till att vattnet du använder är deklorerade.
  • Ställ disken åt sidan för att kyla och torka. Vänta tills de är coola till beröring innan de återvänder dem till tanken.
  • Bild med titeln Clean a Hermit Crab Tank Steg 8
    3. Skölj allt av. Du vill se till att du sköljer något du har städat noggrant. Använd återigen deklorerat vatten. Om du använde blekmedel på leksakerna, se till att skölja dem tills de inte längre luktar som blekmedel.
  • Del 3 av 3:
    Avsluta rengöringsprocessen
    1. Bild med titeln Clean a Hermit Crab Tank Steg 9
    1. Torka tanken. Använd en ren trasa eller pappershandduk. Kör den längs tankens sidor tills de är helt torra. Du bör inte lägga till något till tanken tills du har det helt torrt.
  • Bild med titeln Clean a Hermit Crab Tank Steg 10
    2. Torka av några tillbehör och returnera dem till tanken. Mat och vattenskålar ska också torkas innan de återvänder dem till tanken. Använd en ren trasa eller pappershandduk för att försiktigt gnugga leksaker och förnödenheter tills de är helt torra. Sedan returnera leveranserna till tanken.
  • Bild med titeln Clean a Hermit Crab Tank Steg 11
    3. Lägg till rent substrat. Du kommer att vilja byta ut substratet som skopades ut. Häll ett nytt lager av substrat över det gamla substratet.
  • Om det har varit några månader sedan du senast ändrade substratet, var noga med att ändra det helt istället för att bara lägga till ett nytt lager.
  • Bild med titeln Clean a Hermit Crab Tank Steg 12
    4. Återvänd dina krabbor till tanken. Du kan nu säkert återvända dina krabbor till tanken. Kom ihåg att greppa dem under armhålorna med tummen och pekfingret. Detta kommer att förhindra att krabborna biter eller klämmer.
  • Lägg till ny fråga
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande