Hur man äter alfalfa groddar

Alfalfa-groddar är små strängiga groddar som är fyllda med näringsämnen. Dessa groddar bär ofta bakterier så det är viktigt att tvätta dem innan du äter dem. Lägg till de läckra och friska alfalfa groddarna till smörgåsar, soppor, rostat bröd och sallader för att ge crunch och att göra din maträtt att se extra gourmet!

Steg

Metod 1 av 3:
Tvätta alfalfa groddarna
  1. Bild med titeln Ät Alfalfa Spirs Steg 1
1. Kasta bort några groddar som ser fuktig ut. Kolla alfalfa groddarna för eventuella groddar som inte ser fräscha ut. Om du upptäcker några mörka eller squishy groddar, kasta dem bort för att undvika att bli sjuk från bakterierna i groddarna. Om groddarna luktar dåligt betyder det att de är förbi sitt bästa och bör kastas bort. Använd groddarna inom 4 dagar efter köpet.
  • Kassera groddar som är förbi sitt bästa i komposten eller papperskorgen.
  • Bild med titeln Ät Alfalfa Spirs Steg 2
    2. Tvätta händerna med varmt vatten och tvål innan du rör på groddarna. Detta stoppar utländska bakterier från att komma på groddarna. Tvätta händerna igen efter att du har slutat röra de råa groddarna så att du inte förorenar någon annan mat eller föremål med bakterierna från groddarna.
  • Försök att använda en naturlig tvål så att du inte förorenar groddarna med kemikalier.
  • Bild med titeln Ät Alfalfa Sprouts Steg 3
    3. Skölj groddarna under kallt vatten i 1 minut. Placera groddarna i en ren sikt eller en kolv och kör kallt vatten över groddarna i 1 minut. Flytta groddarna runt medan vattnet går över dem för att hjälpa till att ta bort smuts. Skaka lätt kolvaren för att ta bort eventuellt överskott av vatten från groddarna.
  • Undvik att tvätta groddarna med varmt vatten eftersom det kommer att orsaka dem.
  • Bild med titeln Ät Alfalfa Spirs Steg 4
    4. Placera groddarna på en pappershandduk för att torka. Ingen gillar en soggig smörgås! Sprid groddarna på pappershandduken så att de är i ett enda lager. Detta kommer att hjälpa spirorna att torka jämnt. Lämna groddarna att torka i 5 minuter.
  • Om du har många groddar, kan du behöva använda flera pappershanddukar.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 2 av 3:
    Med hjälp av råa alfalfa groddar
    1. Bild med titeln Ät Alfalfa Spirs Steg 5
    1. Placera alfalfa groddar i din smörgås för att lägga till en crunch.Alfalfa sprouts lägger till en utsökt fräsch och nutty smak till smörgåsar. Lägg till ett lager av groddar till din smörgås eller placera en liten handfull ovanpå smörgåsen som en garnering.
    • Om du rostar med din smörgås, placera groddarna ovanpå när du har rostat det. Detta kommer att stoppa groddarna från att lysa och hålla fast vid rostpresspressen.
  • Bild med titeln Ät Alfalfa Sprouts Steg 6
    2. Strö alfalfa groddar över din avokado toast för att lägga till en hälsosam knäck. Placera alfalfa groddar på din avokado toast för att lägga till extra fiber, vitamin C, vitamin K och folat till ditt mellanmål. Stänk spirorna ovanpå avokado så att de inte rör den heta toasten och vilt.
  • Bild med titeln Ät Alfalfa Spirs Steg 7
    3. Lägg till alfalfa groddar till din sallad för att lägga till konsistens och färg. Alfalfa groddar är ett bra sätt att göra en enkel sallad mer intressant.Blanda groddarna genom salladen så att de är jämnt fördelade. Alternativt, placera en liten handfull ovanpå salladen som en garnering.
  • Om du gör en varm sallad, använd groddarna som en garnering så att de inte vill.
  • Bild med titeln Ät Alfalfa Spirs Steg 8
    4. Ät alfalfa groddarna rå om du känner dig som ett friskt och hälsosamt mellanmål. Alfalfa groddar har en god nutty smak och en tillfredsställande kris. Pop en liten handfull i munnen och njut av sin unika konsistens.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 3 av 3:
    Matlagning med alfalfa groddar
    1. Bild med titeln Ät Alfalfa Spirs Steg 9
    1. Blanda alfalfa groddar i din soppa för att lägga till smak. Den milda nutty smaken av alfalfa groddar gör dem till ett idealiskt tillskott till grönsaksoppa. Släpp en liten handfull groddar i din soppa med resten av din grönsak och låt dem suga upp buljongen.
    • Lägg till örter som persilja och koriander med Alfalfa-groddarna för att lägga till extra smak till soppan.
  • Bild med titeln Ät Alfalfa Spirs Steg 10
    2. Strö alfalfa groddar över en varm sallad för att vilda groddarna. Använd alfalfa groddar för att hjälpa till med fukt, konsistens och näring till varma sallader. Laga de heta komponenterna i salladen och rör sedan alfalfa groddarna genom blandningen 5 minuter före servering. Detta kommer att ge groddarna en chans att vara.
  • Spirer fungerar bra i rostade grönsakssallader och heta potatisallader.
  • Bild med titeln Ät Alfalfa Spirs Steg 11
    3. Lägg till Alfalfa-groddarna till din Ste-Fry för att lägga till smak. Försök att lägga till alfalfa groddar till ett nötkött, lamm eller kycklingrör. Spirerna kommer att vinna ner men kommer att behålla sin milda nutty smak och komplimangera smakens smaker. Lägg till groddarna ca 5 minuter innan stir-steket är kokt så att de inte sönderfaller för mycket.
  • Detta är ett utmärkt sätt att äta groddar om du är orolig för hälsoriskerna. Lägg bara till dem i din stek och låt dem laga mat i 3 minuter.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Tips

    Varningar

    Gravid och ammande kvinnor bör undvika att äta okokt alfalfa groddar som de är kända för att bära salmonella och e. coli. Koka groddarna för att få minimera risken för sjukdom som orsakas av dessa bakterier.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande