Hur man köper använd elektronik

Vi köper begagnade bilar, möbler, och ibland kläder men att köpa använd elektronik kan vara det som är det som är ansvarigt av alla. De har inte alltid en giltig garanti, kan vara defekt och kanske inte fungerar så länge som nyare. Fortfarande kan köpa använd elektronik spara pengar och hjälpa till att minska miljöavfallet. Lyckligtvis kan du komma ut på toppen om du ställer rätt frågor och vidta följande steg.

Steg

  1. Bild med titeln Köp Begagnade Elektronik Steg 1
1. Forskning själva produkten. Vissa produkter varar länge och har massor av livet kvar, vissa är inte så länge, till exempel kan de ha ett dyrt uppladdningsbart batteri som inte lätt kan bytas ut om det har slitits ut. Produkter med mekaniska delar är också mer benägna att bära ut. Om produkten har programkontroll att detta fortfarande stöds av tillverkaren. Detta kan eller kanske inte spelar någon roll beroende på enheten. Till exempel en enhet som en smartphone som beror på appar kommer att bli mer benägna att bli föråldrade tidigare än en tvättmaskin där programvaran aldrig behöver förändras.
  • Dessutom finns det versioner av speciella produkter som kan ha ett känt fel med dem.
  • Läs recensioner på nätet. Du kan fråga ägarens frågor att se om produkten har dessa problem. Till exempel kan vissa enheter ha flera klagomål om handtaget som kommer av, eller kanske överhettas enheten när den sitter i tomgång i några minuter. Titta noga på den använda enheten personligen, om möjligt, för att se om dessa defekter är närvarande. Vanligtvis kommer preliminär forskning att berätta vad du ska leta efter.
  • När du granskar, fråga, "Vad kommer enheten med om jag köper den nya?"På det här sättet kommer du att veta om det saknas något, och priset ska justeras för att återspegla eventuella saknade komponenter eller dokumentation.
  • Bild med titeln Köp Begagnade Elektronik Steg 2
    2. Bli bekant med lingo. A renoverad Produkten har inte nödvändigtvis använts - det kan ha skickats tillbaka till tillverkaren för en kosmetisk anledning, fastställd i enlighet därmed och såldes som renoverad (ofta med tillverkarens garanti). A renoverad Artikeln har å andra sidan använts och fastställts. De kommer vanligtvis med en garanti från företaget som säljer det, men inte från tillverkaren.
  • Bild med titeln Köp Begagnade Elektronik Steg 3
    3. Fråga om vem som är fasta eller renoverad produkten. Om tillverkaren gjorde det, så är det mindre risk än om det gjordes av en tredje part. Du kan också få reda på vad med produkten var fixerad eller ändrad.
  • Bild med titeln Köp Begagnade Elektronik Steg 4
    4. Se till att produkten kommer med en anständig garanti. Om du köper från en detaljhandelskedja eller andra välrenommerade säljare är chansen att någon form av garanti är tillgänglig. Ta reda på hur länge det här varar och vad det täcker. Kan du köpa ytterligare täckning? Om så är fallet, för hur länge och hur mycket kostar det? Även om du väljer att inte köpa den utökade garantin, kan det faktum att det erbjuds kan föreslå företaget eller tillverkarens förtroende för produkten. En kortare garanti (ca 6 månader och under) kan visa brist på förtroende för produkten.
  • Bild med titeln Köp Begagnade Elektronik Steg 5
    5. Fråga om återvändande och utbytespolicy. De mest välrenommerade platser kommer inte ens att ställa frågor om du returnerar en produkt inom en månad eller så.
  • Bild med titeln Köp Begagnade Elektronik Steg 6
    6. Om möjligt, testa produkten innan du köper den. Om du köper från någon förutom en detaljhandelskedja är det särskilt viktigt. Även om det inte garanterar att det inte kommer att bryta senare, ser det åtminstone att du har en aktuell arbetsprodukt.
  • Bild med titeln Köp använd elektronik Steg 7
    7. Håll dig på eventuella kvitton eller pappersarbete du fått. Du behöver en giltig garanti för att få reparation eller ersättning. Detta är särskilt viktigt om du betalar med kontanter. Kvitton kan bevisa att du köpte den och när. Håll din tillvägagångssätt på ett säkert ställe. Du vet aldrig när det kan komma till hands.
  • Tips

    Om du köper en bit av digital utrustning (e.g., en telefon eller mp3-spelare) och upptäcker att det har buggar, kolla om det finns en firmwareuppdatering du hämtar för att åtgärda problemet. Kontrollera tillverkarens webbplats för att se om det finns en tillgänglig för produkten för att åtgärda kända problem.
  • Vissa butiker har ett inbyggda program där du kan ta med din gamla elektronik för att få krediter mot nya.
  • Läs beskrivningar noggrant, speciellt om du köper online. På auktionsplatser kan du enkelt hitta produkter som anger det som inte fungerar, men är till salu för delar. Beskrivningar kan också lista kända problem, som repor eller saknade delar. Vissa problem kan inte hindra produktens prestanda, men allt som gör det mindre än Mint-skick bör leda till en minskning av kostnaden.
  • Om du kan, köp med a kreditkort. Många kreditkort ger skydd för inköp, så kolla för att se vad din som tillhandahåller innan du köper. Det kan ge extra skydd om säljaren inte håller upp till sina löften eller om produkten inte var som beskrivet. Paypal Ger också detta om du köper från eBay oavsett hur du finansierar ditt köp.
  • Ibland kommer en renoverad bärbar dator att vara längre än en ny. Det har gått igenom en grundlig inspektion två gånger och kan ha haft problem som är inneboende för modellen fixad innan den kom till dig. Köpa en som är förra årets bra modell renoverad är mest bang för pengarna du kan få.
  • Varningar

    En bra sak att göra när du köper elektronik på nätet är att få försäkring för frakt. För en, tenderar försäkring att få ditt paket behandlat mycket bättre, och för en annan online-säljare garanterar inte en produkt om det inte är försäkrad. Försäkring ger dig skydd om säljaren försöker hävda att den fungerade bra och du får en fungerande produkt. Ge inte en säljare en potential utan att ge dig en dålig produkt.
  • Anta aldrig att produkten fungerar efter att du köpt den. Var noga med att testa produkten innan du köper den här sänker chansen att kunden återvänder till produkten tillbaka till säljaren
  • Vissa människor kan försöka blossa dig. Fråga om du får testa produkten innan du köper.
  • Se till att du är övertygad om din säljare och är säker på att du får en bra kvalitet!
  • Många produkter har känt problem med dem som kan täckas under tillverkarens garanti, men skulle inte täckas om du köper används.
  • Om du köper från eBay, se till att kontrollera Säljaren feedback.Kontrollera även om fraktpriser.Ibland kan en bra affär bli mindre så på grund av överdriven frakt. Kontrollera alltid säljarens beskrivning och om han säger att det är i dåligt skick, köp inte det eller annars kan det bli mycket snabbt.
  • Tveka inte att ställa frågor!Om du inte köper från en detaljhandelskedja som ger en pengarna tillbaka garanti, är det särskilt viktigt.Om säljaren inte svarar på frågor, eller inte ger dig en chans att testa det om du kan göra det, köp inte produkten.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande