Hur man svarar på telefonen när du är ensam hemma

Du är ensam och inte brukade svara på telefonen själv. Eller du är rädd för att svara på telefonen när ingen annan är i huset. Hur tar du samtalet medan du bor säkert och säkerställer vem som behöver det får meddelandet? Med dessa steg kommer du att kunna säkerställa din säkerhet när du svarar på telefonen, oavsett om du är ett barn eller en vuxen.

Steg

Del 1 av 2:
För barn
  1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig ha en mobiltelefon eller smartphone (för de indiska barnen) Steg 12
1. Skapa en lista med nödnummer. Om du är fångad i en farlig situation eller känner dig osäker, kan du ringa någon för hjälp. Nödnummer inkluderar föräldrars mobilnummer, en betrodd granne, en närliggande relativ mm. Det är bäst att memorera dem, men du bör också skriva ner dem och skicka dem nära telefonen eller på kylskåpet för snabb åtkomst. Om du behöver, ring dessa nummer. Om du är rädd, ring dessa nummer. Var säker, inte ledsen. Du bör också lära dig att ringa 911 om en allvarlig nödsituation inträffar.
  • Bild med titeln Reagera om ditt barn rapporterar sexuella övergrepp Steg 8
    2. Lyda dina föräldrars instruktioner. För att kunna hålla sig ur problem, följ sina beställningar och svara inte på telefonen om de inte instruerar dig. Detta kommer att hindra dig från att komma i fara, eftersom vissa människor kan försöka extrahera viktig information från dig. Ge bort några personuppgifter, till exempel din adress, ålder mm. är farligt och oklokt. Följ dina föräldrars önskemål om din säkerhets skull.
  • Bild med titeln ta av telefonen snabbt steg 2
    3. Kontrollera det uppringnings-ID. Om din telefon har en, är det klokt att kontrollera det innan du fattar några beslut. Ett uppringnings-ID visar dig som ringer, vilket kan hjälpa dig att bestämma om du vill svara på telefonen eller inte. Du bör inte svara på telefonen om du inte känner igen det uppringnings-ID. Men om du svarar telefonen, kolla bara och säg "Hej, vem är det här?". Om de säger något konstigt eller obehagligt, ta omedelbart av telefonen och meddela dina föräldrar omedelbart. Håll alltid lugn och hör inte rädd, för att de kommer att märka. Om telefonen visar numret på den person som ringer, se till att du skriver ner någonstans så att personen kan rapporteras.
  • Undvik att svara på några 1-800 nummer. Dessa är sannolikt bedrägerier och försöker övertyga dig om att köpa en av sina produkter. De kan begära personlig information, så det är bättre att lämna sina samtal obesvarade. Om du måste, kan du berätta för dem att inte ringa dig igen eller du kommer att ringa till polisen eftersom vissa är ihållande för den punkt där det kan betraktas som trakasserier. Om du svarar, kom ihåg att inte berätta att du är hemma, det är aldrig en bra idé!
  • Bild med titeln Berätta för din mamma om din period Steg 11
    4. Svara på telefonen. Om du väljer att ringa, tryck på "prata" knappen eller plocka upp handenheten, som kommer att ansluta dig till den som ringer. Var noga med att svara med en artig ton. Du kan hälsa på den som ringer med en fras som en vuxen har instruerat dig att säga (e.g. "Hej? Det här är ditt namn)."). Men om du inte känner igen det uppringnings-ID, undvik att ge bort ditt namn eller information när du först svarar på telefonen. Helt enkelt svara med "Hej?" För att skydda din integritet. Det är alltid viktigt att veta vem som ringer så att du kan berätta för dina föräldrar eller rapportera dem. Hej, vem är det här? är alltid ett bra svar.
  • Andra fraser du kan hälsa på callers med är "(Efternamn) bostad, (ditt namn) talar" eller "God eftermiddag, (ditt namn) talar." Var noga med att prata med en vuxen om vilken som är bäst att använda.
  • Om den som ringer informerar dig om att de kommer över för att åtgärda något, berätta för dem, "herr./Fru. (efternamn) måste ringa dig tillbaka om det." Häng sedan och ring omedelbart ett av nödnummer. Berätta för dem att någon ringde och sa att de kom över.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig ha en mobiltelefon eller smartphone (för de indiska barnen) Steg 8
    5. Lyssna på vad talaren har att säga. Om de ber att prata med dina föräldrar, berätta inte för dem att du är hemma ensam, eftersom det sätter dig i fara. Istället berätta för dem, "Jag är ledsen, det är obekvämt för Mr./Fru.(Infoga efternamn) för att prata med dig just nu. Kan jag ta ett meddelande?"
  • Bild med titeln Håll barnen upptagen med ingen TV-steg 7
    6. Be om namnet på den som ringer. Även om du känner igen numret som ringer är det viktigt att vara medveten om vem du talar med. Anmälarens svar ska direkt påverka hur du svarar, huruvida man ska utföra en konversation eller att hänga upp. Om de vägrar att ge sitt namn eller ljud misstänksamt på något sätt, kanske du vill hänga och ignorera sina samtal. Även om det kan tyckas som om du är paranoid, bör din säkerhet komma först.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig ha en mobiltelefon eller smartphone (för de indiska barnen) Steg 2
    7. Håll en penna och papper bredvid telefonen. På det sättet, innan du kopplar bort samtalet kan du ta ner information eller meddelanden som de skulle vilja dela med dig. Du kanske säger, "Kan jag ta ett meddelande?". Skriv ner alla detaljer du kan, inklusive uppringnings-ID och telefonnummer om möjligt. Du kan ge det till dina föräldrar när de återvänder hem.
  • Bild med titeln Tänk på sysslor som ett spel Steg 6
    8. Skydda din integritet. Undvik att ge några personuppgifter om att vara hemma ensam, din ålder, där du hänger, där dina föräldrar arbetar eller någon annan identifierbar information. Detta sätter dig och din familj i fara, och du levererar bara den som ringer med information som de kan dra nytta av. Du kan dock säga, "Jag är ledsen, men den person du letar efter är inte tillgänglig för att ringa ditt samtal. Kan jag ta ett meddelande och få dem att ringa dig tillbaka senare?"
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig ha en mobiltelefon eller smartphone (för de indiska barnen) Steg 16
    9. Häng upp om den andra personen är oförskämd eller ihållande. Om den som ringer fortsätter att kräva att du lämnar telefonen till dina föräldrar, berätta för dem, "Okej, ett ögonblick - jag får dem." Sedan, lägg upp och ignorera några ytterligare samtal från dem. Även om dina föräldrar är borta, ring dem om du har sitt telefonnummer. När dina föräldrar kommer hem, informera dem om situationen. Det kan finnas ett sätt för dem att kontrollera telefonen, och om de känner till den som ringer, kan de ringa tillbaka och prata med dem. Häng också upp telefonen om den som ringer håller dig personliga frågor. Om de fortsätter att driva svar trots dina protester, koppla omedelbart koppla och svara inte om de ringer tillbaka.
  • Det är bäst att hänga upp om du känner dig osäker eller misstänkt om den som ringer.
  • Bild med titeln Berätta för din mamma om din period Steg 10
    10. Informera uppringaren om de har ett felaktigt nummer. Om ett felaktigt nummersamtal, lägg inte upp utan att säga något, eftersom de kan ringa tillbaka. Säga, "Hej?" och de kan berätta för vem de letar efter. Om du inte känner igen namnet på den person de letar efter, säg, "Jag är ledsen men jag tror att du har fel nummer" och hänga upp.
  • Bilden med titeln Ta av telefonen snabbt steg 1
    11. Om den som ringer håller på att ringa, svara inte. Låt det bara gå till röstbrevlåda. Då, när du har chansen, kontrollera din röstbrevlåda för att se vad de vill ha. Om det är en sann nödsituation, ring dem tillbaka - om inte, vänta tills någon annan är hemma med dig.
  • Del 2 av 2:
    För vuxna

    Det här avsnittet är särskilt viktigt för personer som bor ensam som kan vara äldre, ohälsosamma, socialt ängsliga, rädda eller obekväma med att använda telefonen.

    1. Bild med titeln erkänner sanningen över telefonen Steg 3
    1. Bestäm vem som ringer. Om du har uppringnings-ID är det här din första indikation. Om inte, lyssna på den uppringande identifieringen. Du kanske måste uppmana den som ringer och be om deras namn för att se till att du vet vem du pratar med.
    • Om den som ringer inte identifierar sig, överväga att hänga upp. Om det verkligen betyder, ringer de tillbaka och identifierar sig för att de kommer att inse att de inte stött på ordentligt med det första samtalet.
  • Bild med titeln Ta av telefonen snabbt steg 12
    2. Ange aldrig att du är hemma ensam. Ha en linje som gör det låter som om du inte är den enda personen hemma. Till exempel kan du säga, "Hej, till vem vill du prata?" Om du inte vet vem som ringer dig. Du kan avgöra från deras svar om samtalet är värt att fortsätta med.
  • Bild med titeln Gör ett telefonsamtal Steg 7
    3. Kom ihåg att du har makt att hänga när som helst. Du har också befogenhet att avslöja ingenting alls, så övertalas inte att säga saker till den här uppringaren att du inte känner dig bekväm eller förklarar. Om du inte känner till dem är det ingen av deras affärer. Det är bäst att hålla personlig information till dig själv, speciellt om du är osäker på deras identitet eller avsikter.
  • Bild med titeln Ta av telefonen snabbt 3
    4. Bekräfta inte eller neka din identitet tills du vet vem som ringer. När du svarar på telefonen, hälsar du bara dem med a "Hej?". Med denna introduktion kan du hålla din identitet en hemlighet och kräva att de ska berätta deras. Ibland kan du få en uppringare som inte kommer att berätta för vem de är tills du identifierar dig själv. Förstå att den person som ringde - och inte den person som svarar på telefonen - måste identifiera sig först. Du kanske vill överväga att hänga om de vägrar att berätta för vem de är.
  • Bild med titeln Köp en mobiltelefon Steg 4
    5. Bestämma hur man ska gå vidare. Det beror på din komfortnivå efter att ha fått informationen. När den som ringer har identifierat sig har du möjlighet att (a) erkänna dig själv, (b) samla mer information om den som ringer utan att identifiera dig, eller (c) bara hänga upp.
  • För information om att undvika att bli bedrövad, läs vidare Hur man undviker telefonbyxor.
  • Tips

    Om ångest eller rädsla för att svara på telefonen är ditt problem, kan det hjälpa till att få några övningssamtal med en vän eller familjemedlem via telefon. Få dem att ringa dig och prata med dem.
  • Kom ihåg att du inte behöver svara på telefonen - du kan alltid vänta på att det ska sluta ringa och se om den som ringer lämnar ett meddelande. Använd telefonsvararen som en form av en call screener. Om samtalet är viktigt, kommer den person som ringer sannolikt att ringa tillbaka eller lämna ett meddelande.
  • Medan du svarar på samtalet, handlar du som om du pratar med din vän eller släkting som är i närheten, eftersom det innebär att du inte är hemma ensam. Till exempel: "Mamma! Kan du snälla stänga av tv?".
  • De flesta 800 nummer är telemarketers, så stör inte plocka upp dem.
  • Om den som ringer är någon du inte vet, skriv ner deras nummer och vad de sa incase är det ett viktigt samtal.
  • Varningar

    Om du råkar ringa från ett misstänkt nummer, och folket säger att något dåligt har hänt och att du behöver ge dem pengar, undersöka numret och då om det är en falsk, lägg upp.
  • Svara inte på telefonen om du har en dålig känsla för det.
  • Om du hämtar telefonen och det finns en paus innan den börjar ringa, är det nästan en garanti för att det är en telemarketer eller en mötespåminnelse.
  • Om du är orolig för någon som säljer något, vilket gör att du tar en undersökning, eller ber om räkningar som ska betalas, rekommenderas det starkt att svara på misstänkta samtal och vara så tysta som möjligt. De brukar göra samma sak och säga hej efter för länge av en tid.
  • Kom ihåg att bedrägerier är mycket vanliga. Även om du tror att de aldrig kommer att hända, finns det alltid en möjlighet att det kommer att. Det är därför personlig information av något slag, från ditt namn till din adress, bör aldrig ges ut till en uppringare du inte vet.
  • Berätta aldrig den som ringer du är hemma ensam. Även om det är en familjemedlem kan de fortfarande prata med dina föräldrar om att du är hemma ensam.
  • Om det är ett nummer som dina föräldrar säger att du ignorerar eller rapporterar, lyssna på dem och kontrollera numret när telefonen ringer.
  • Saker du behöver

    • Telefon
    • Bok / papper
    • Pen (er) / penna (er)
    • Nödlista
    • Information om siffror som ska ignoreras eller rapporteras
    • Ett bra och pålitligt minne
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande