Hur man undviker telefonbyxor

Det finns så många online-scammers som väntar på rätt ögonblick att fälla dig med felaktiga avsikter. Dessa scammers kan ringa dig och hävda att vara från välrenommerade tekniska support som ger företag. De kan försöka lura dig i bedrägerier relaterade till trådbundna pengar, tävlingar eller andra övertygande scenarier. Var kunnig med all information du ger ut via telefon, och du kommer att vara i bättre form för att undvika en sådan bluff.

Steg

Del 1 av 2:
Allmänna god praxis
  1. Bild med titeln Undvik telefonscams Steg 1
1. Svara inte okända uppringare. Det rekommenderas att undvika okända samtal och underhålla någon okänd tjänsteleverantör som försöker sälja tjänster till dig. Dessutom, om du verkligen är benägen mot sina tjänster, se till att du utför online-forskning för att veta rykte för företaget.
  • Bild med titeln Undvik telefonscams Steg 2
    2. Bli inte till Deal med trådbundna pengar. Många scammers ber kunderna att välja pengar, det är omöjligt att vända kontanter vid användning av trådbundna pengar. Om en säljare fortsätter att insistera på att ta överföring för att göra betalningar, inte agera om du inte är säker på äktheten av affären.
  • Bild med titeln Undvik telefonscams Steg 3
    3. Svara aldrig på meddelanden som frågar dig om ekonomisk / personlig information. Oavsett om du får meddelanden i former av text, e-post, annons eller telefonsamtal, behöver du inte dela din ekonomiska eller personuppgifter med de okända meddelandeändarna. Detta kallas "phishing."Så småningom försöker dessa skurkar lura dig för att stjäla känslig information.
  • Bild med titeln Undvik telefonscams Steg 4
    4. Falla inte för lotteri bedrägerier. Dessa bedrägerier innebär att man skickar ett meddelande om att vinna ett lotteri, och allt du behöver göra är att betala "anpassade uppgifter" eller en annan typ av "avgift". Du har inte vunnit lotteriet, och du ger bort din personliga information.
  • 5. Häng upp på Robocalls. Robocalls är olagliga om företaget ringer dig har inte gjort affärer med dig under den senaste månaden. Tryck inte på några knappar för att tala med en operatör, eller några knappar som ska tas bort från vilken lista som helst. Detta kan resultera i fler Robocalls.
  • En Robocaller telefonnummer roterar eftersom de använder en röstövergripande Internetprotokollservice utomlands. Blockera telefonnumret gör väldigt lite för att förhindra robocalls.
  • 6. Få en samtalsblockeringsapp. Dessa appar kan blockera och blockera automatiskt de oönskade telefonnummer som någonsin nått telefonen, även om du senare byter till en annan telefon. Medan inte alla appar är perfekta, bör de hindra dig från att få mest oönskade samtal.
  • Beroende på din operatör kan du behöva betala för samtalsblockering. Du kan också behöva betala för att få fler premiumfunktioner (som att avslöja telefonnummer på okända uppringare).
  • Del 2 av 2:
    Att veta hur man hanterar svindlar på telefonen
    1. Bild med titeln Undvik telefonscams Steg 5
    1. Bekräfta inte eller neka din identitet tills du vet vem som ringer. Legitima samtal kommer att ange vem de är och var de är från.
  • Bild med titeln Undvik telefonscams Steg 6
    2. Bestäm hur du fortsätter beroende på din komfortnivå efter att ha fått informationen. När den som ringer har identifierat sig har du möjlighet att (a) erkänna dig själv, (b) samla mer information om den som ringer utan att identifiera dig, eller (c) bara hänga upp.
  • Bild med titeln Undvik telefonscams Steg 7
    3. Kontrollera legitimiteten hos någon byrå, organisation eller ett företag som kallar dig kallt genom att göra en snabb online-sökning medan du är i telefon.
  • Be om uppringarens namn och företag (inklusive telefonnummer och kontaktadress) och anledning till att ringa dig. Om detta inte ges till dig inom 10 sekunder, lägg upp. Chansen är, det är en bluff.
  • Skriv adressen eller telefonnumret till Google. Det första resultatet hade bättre varit dem. Om det är ett riktigt företag, kommer de gärna ge dig sin kontaktinformation. Om du inte kan söka medan du pratar samtidigt, be uppringaren att hålla fast i en minut för en personlig fråga, men använd tiden för att kolla företaget på internet.
  • Om det inte existerar, var omedelbart misstänkt. Du kan också leta efter feedback om företaget eller typen av samtal. Regeringens webbplatser som syftar till att avslöja bedrägerier kan vara till hjälp här också.
  • Du kan till och med vara artig. Till exempel, fråga dem om deras telefonnummer, förlängning och vad det här är angående. Låt dem då veta att du kommer att ringa tillbaka dem. Om de ger dig ett telefonnummer ring dem aldrig tillbaka på det numret. Använd det numret för att leta upp företaget och använda företagets kontaktnummer för att ringa tillbaka dem. Numret de ger är sannolikt falska.
  • Verkliga företag vill att du ska ringa tillbaka dem. Försäljningssamtal är mer benägna att göra en försäljning om du ringer dem. Och bankerna får en spänning när kunderna övar verklig säkerhet genom att ringa tillbaka på bankens officiella stödnummer. Om den som ringer trycker på dig för att stanna på linjen är det en bluff.
  • Om du får en "politisk undersökning" från en "ideell", bekräfta sedan med hjälp av IRS: s hemsida.Välj typ av formulär (8871, 8872 eller 990. Om du inte vet, välj bara alla tre) och ange organisationens namn. Om sökningen inte identifierar organisationen är de inte undantagna. Jämför även telefonnummer. Om ingen av detaljerna matchar, är det troligt en bluff.
  • Bild med titeln Undvik telefonscams Steg 8
    4. Avslöja inte personlig information eller lösenord. Bekräfta inte datoranvändning, ägande av någonting i ditt hus eller kontonummer. Återigen är det ingen verksamhet och faktiska uppringare frågar efter denna typ av information bör omedelbart varna dig för möjligheten till en bedrägeri.
  • Om du har identifierat dig själv och hälsade den som ringer, men den som ringer misslyckas med att erkänna det här och tala omedelbart i en konversation, men ber om att tala med dig, misstänker att de överför dig mellan säljteam eller liknande och är inte någon som känner dig.
  • Bild med titeln Undvik telefonscams Steg 9
    5. Fråga vad den som ringer vill tidigt i samtalet. Din tid är dyrbar men det är det faktum att den mer luftluft som uppringaren utstrålar, desto mer sannolikt är det att de försöker lura dig att köpa sin stardust. Om den information de tillhandahåller är inte specifik, lägg sedan upp.Det är en bluff.
  • Bild med titeln Undvik telefonscams Steg 10
    6. Använd aldrig bekräftande tills du vet att samtalet är legit. Din bekräftelse kan spelas in och användas för bedrägliga inköp.
  • Bild med titeln Undvik telefonscams Steg 11
    7. Spela in samtalet. Du kommer att bli förvånad över antalet kalla samtal som hänger på dig när du frågar dessa grundläggande frågor. Be om grundläggande information, som vem som ringer eller adressen. Om samtalet är urkopplat är det en bluff.
  • Ett verkligt företag kommer inte att hänga på en potentiell eller befintlig kund. Kom ihåg det.
  • Bild med titeln Undvik telefonscams Steg 12
    8. Gå inte till falska webbplatser efter anvisningarna av kallt samtal. Om du gör det är chansen att du laddar ner ett virus, vilket möjliggör tillgång till din dator eller ger bort dyrbara personliga information som de kommer att göra oskärliga och förstöra. Gör det inte!
  • De vet inte något om du var knackade eller om de installerade rootkits på din dator.
  • Bild med titeln Undvik telefonscams Steg 13
    9. Var stark och sätta säkerhet först. Du får alla typer av telefonsamtal. Vänner, Familj, Business Associates, SCAMS och Fauduly Callers. Bara att fråga grundläggande frågor och verifiera uppringningsinformation kan enkelt stoppa dig från att göra ett stort misstag. Några av dessa regler kan komma av att låta oförskämd. Men kom ihåg: det är oförskämt för en scammer, telemarketer och falsk ideell att ringa dig. Verkliga företag kommer inte att bli förolämpade.
  • Tips

    Ett riktigt företag kommer gärna att ge dig all sin kontaktinformation. Ange telefonnumret till en sökmotor identifierar företaget. Ringa företagets officiella supportnummer (vilket inte nödvändigtvis är numret som den som ringer gav dig), kommer du tillbaka till den som ringer eller till någon annan som kan hjälpa dig med samma fråga.
  • Om en kall uppringare eller telemarketer inte kommer att ge sin kontaktinformation, är de inte legitima.
  • Tänk två gånger innan du svarar okända nummer. Du kan programmera vissa typer av telefoner för att bara ringa med kända nummer.
  • Varningar

    Ring de lokala myndigheterna om det här är en person som ringer och trakasserar dig. Om du föll för en telefonscam, underrätta den federala handelskommissionen omedelbart och vidta åtgärder omedelbart för att ytterligare skydda din information.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande