Hur man blir en snowboardinstruktör

Om du har en kärlek till snowboard, och blir en instruktör, erbjuder ett bra sätt att spendera tid att lära andra om något du älskar, samtidigt som du hjälper dig att bli en bättre snowboarder. Dessutom kan du lära känna massor av intressanta människor och spara pengar på kostnaden för redskap och lyftbiljetter. Medan det kanske låter som en dröm blir sann, tar en instruktör tid, ansträngning och en stor finansiell investering. Om du vill bli en snowboardinstruktör, ta dig tid att lära dig om att hitta en skola och letar efter ett jobb.

Steg

Del 1 av 3:
Hitta en skola
  1. Bild med titeln Bli en snowboardinstruktör Steg 1
1. Hitta de relevanta träningsorganisationerna. Det finns flera olika styrande kroppar runt om i världen. I USA är den styrande kroppen de professionella skidlärare i Amerika - American Association of Snowboard Instructors (Psia-Aasi).
  • I Kanada är den styrande kroppen känd som den kanadensiska föreningen av snowboardinstruktörer (CASI). Observera att Japan också använder Casi som deras styrande organ.
  • I Nya Zeeland kallas den styrande kroppen Snow Board Instruction of New Zealand (Sbinz).
  • Schweiz erkänner två styrande organ. Den första är den brittiska föreningen av Snowsport instruktörer (Basi), liksom New Zealand Snow Sports Instructors Alliance (NZSIA).
  • Bild med titeln Bli en snowboardinstruktör Steg 2
    2. Sök på internet för kurser. Det finns många olika kurser runt om i världen. Att göra en Internet-sökning med villkoren "Bli en snowboardinstruktör" plus namnet på landet kommer att ge dig en lista över olika kurser. Kurser kan sträcka sig var som helst från några hundra till flera tusen dollar beroende på var kursen hålls och boende som ingår i kursen. Men om du ser tillräckligt hårt ut, kanske du kan hitta betalda praktikplatser som fungerar som certifieringskurs också. Du måste betala en programavgift, men du tjänar pengar under kursen, vilket kan hjälpa till att kompensera dina kostnader.
  • Det skulle vara klokt att ta en kurs i det land där du planerar att vara en instruktör. På det sättet är du säker på att din certifiering är giltig där du planerar att undervisa.
  • Innan du anmäler dig till en skola, var noga med att kontrollera att skolan kan intyga dig enligt det styrande organet i ditt land eller det land där du planerar att undervisa. Om den här informationen inte är tillgänglig på webbplatsen, ge dem ett samtal och fråga dem direkt.
  • Om du bor nära en skidort kan du också kolla om de erbjuder någon instruktörsutbildning. Detta kan spara dig mycket pengar i resor och boende kostnader.
  • Bild med titeln Bli en snowboardinstruktör Steg 3
    3. Tjäna din nivå 1-certifiering. För att tjäna din nivå 1-certifiering i USA måste du visa din förmåga att snowboard, liksom din förståelse för Aasis undervisningsmetoder. Du måste träna dina snowboardkunskaper, men du måste också spendera tid på att lära dig om Aasis uppdrag och värderingar.
  • En av de viktigaste sakerna att lära sig är säkerhet på backarna. Du måste till exempel förstå hur du håller dina elever säkra. Du måste också lära dig hur väderförhållandena kan påverka eleverna, till exempel.
  • Du kan lära dig mycket av vad du behöver för nivån 1-certifieringen på en snowboardinstruktörskurs, men det gör inte ont för att göra lite extra att studera på egen hand.
  • Bildbetaget blir en snowboardinstruktör Steg 4
    4. Tjäna din nivå 2-certifiering. För att tjäna din nivå 2-certifiering måste du ha spenderat lite tid som en nivå 1 instruktör. Vid den här tiden har du förbättrat din undervisning och snowboardkunskaper, och kommer nu att vara redo att lära sig svårare färdigheter till mer avancerade snowboardåkare.
  • Du kommer också att vara kvalificerad att undervisa snowboardåkare hur man hanterar mer utmanande förhållanden vid denna tidpunkt.
  • Det finns en tre dagars undersökningsprocess som en snowboardinstruktör måste passera för att nå nivå 3.
  • Bildbeteckningen blir en snowboardinstruktör Steg 5
    5. Tjäna din nivå 3-certifiering. Om du vill kan du tjäna din nivå 3-certifiering och bli en helt certifierad instruktör. För att nå den här nivån måste du delta i en fyra dagars certifieringskurs och skickar sedan provet framgångsrikt i slutet.
  • Endast cirka 10-20% av instruktörerna passerar denna tentamen vid det första försöket.
  • Även om det är utmanande, kan en nivå 3 instruktör öppna många professionella dörrar.
  • Del 2 av 3:
    Skaffar ett jobb
    1. Bildbetaget blir en snowboardinstruktör Steg 6
    1. Gå med i ditt lands professionella förening. Om du är i USA, bör du seriöst överväga att gå med i Psia-Aasi. Även om du inte är en certifierad instruktör får du fortfarande gå med. När du väl tjänar din certifiering kan du bli en certifierad psia-aasi instruktör.
    • Anslutning ger dig tillgång till ett nätverk av andra instruktörer.
    • Som medlem i ditt lands professionella förening kommer du att kunna visa potentiella arbetsgivare som du är en dedikerad och professionell instruktör.
  • Bildtiteln blir en snowboardinstruktör Steg 7
    2. Var medveten om löneskalan. Om du är en oerfaren, nivå 1 instruktör kan du förmodligen förvänta sig att göra ca $ 7.50 per timme. Om du är en erfaren, nivå 3 instruktör kan du göra så mycket som $ 15 per timme. En-mot-en-lektioner kommer vanligtvis att vara det mest lukrativa, och du kan tjäna extra pengar från tips.
  • Vissa orter betalar bara dig för timmarna faktiskt tillbringade undervisningen, medan andra kan betala dig för din tid som spenderar undervisning samt att göra andra saker som att hjälpa till med att ställa in och behålla orten.
  • Tänk på att instruering är ett säsongsbetonat jobb. Du kommer inte att kunna vara en snowboardinstruktör hela året runt.
  • Många instruktörer har ett andra jobb på orten som de gör när de inte lär sig. Detta hjälper till att tjäna lite extra pengar.
  • Bild med titeln Bli en snowboardinstruktör Steg 8
    3. Förbättra dina färdigheter. Även om du tror att du är en pro på snowboard, finns det alltid mer att lära. Som instruktör måste du kunna hjälpa andra att förstå de rörelser och tekniker som är inblandade i snowboard. Således, samtidigt som du förbättrar dina färdigheter, kan du fokusera mer på att förstå de rörelser som är inblandade i snowboarding snarare än att bara lära sig hur man gör coola tricks.
  • Leta efter en instruktör som är minst en nivå 3 instruktör. Förklara för dem att du är på väg att bli en snowboardinstruktör själv och att du vill lära dig hur du är en bra instruktör samtidigt som du förbättrar dina egna färdigheter.
  • Bildbetaget blir en snowboardinstruktör Steg 9
    4. Överväga att göra en praktik. Att hitta ett jobb som en snowboardinstruktör kan vara utmanande, speciellt om du inte har någon tidigare arbetslivserfarenhet. Om du har råd att göra det, överväga att leta efter en praktik där du kommer att arbeta som instruktör för att få lite erfarenhet.
  • Vissa kurser (som du måste betala för) inkluderar en praktik som en del av kursen. Detta gör det möjligt för dig att tjäna din certifiering och få arbetslivserfarenhet samtidigt.
  • Bildbeteckningen blir en snowboardinstruktör Steg 10
    5. Ansök om jobb. De flesta skid- och snowboardorter gör sitt anställning under sommarmånaderna, inte några veckor innan säsongen börjar. Stäng inte av dina applikationer, eftersom många orter har ett cutoffdatum och inte ens titta på din ansökan om du inte skickar in det i tid.
  • Var medveten om att om du bara har en nivå 1-certifiering kan det vara omöjligt att hitta ett jobb som orter föredrar att anställa personer med minst 2-certifiering. Men du kanske kan hitta en utväg som låter dig arbeta samtidigt som du arbetar mot din nivå 2-certifiering.
  • Att vara medlem i ditt lands styrande organ kan också vara till hjälp för att hitta ett jobb.
  • Försök att göra en Internet-sökning efter "Snowboard Instructor Jobs" och du hittar flera webbplatser där orter skickar sina jobböppningar.
  • Del 3 av 3:
    Förstå kraven
    1. Bildtiteln blir en snowboardinstruktör Steg 11
    1. Tänk på vilken nivå av certifiering du vill uppnå. För snowboardinstruktörer i USA finns det 3 nivåer av certifiering. Den lägsta nivån är nivå 1, och den högsta nivån är nivån 3-certifieringen. Att veta vilken nivå du äntligen skulle vilja uppnå kan hjälpa dig att planera din framtid i enlighet därmed.
    • Till exempel kan en nivå 1 instruktör bara undervisa nybörjare och nybörjare snowboardåkare, och i vissa fall får det bara undervisa på artificiella sluttningar. Å andra sidan kan en nivå 3 instruktör instruera om mycket tekniska färdigheter och kan också träna nya snowboardinstruktörer.
  • Bildbeteckningen blir en snowboardinstruktör Steg 12
    2. Behålla din certifiering.Om du är certifierad med Psia-Aasi måste du arbeta för att behålla din certifiering genom fortbildningskrediter. Du måste tjäna minst 12 poäng (cirka 12 timmar) för fortsatt utbildning vartannat år för att hålla din certifiering.
  • Du kan också kunna tjäna dessa krediter i mer specifika områden. Till exempel, om du gillar att lära barn, så kan du spendera tid att lära dig hur man lär barn och varför det är annorlunda än att undervisa vuxna.
  • Bildbeteckningen blir en snowboardinstruktör Steg 13
    3. Bli medveten om verkligheten att vara en instruktör. Om du älskar snowboard, kan du tro att vara en instruktör skulle vara en dröm som kommer i uppfyllelse. På många sätt är detta korrekt. Du kommer till snowboard så mycket som du gillar under din fritid, och du får betalt för att lära dig något du älskar. Men att vara en snowboardinstruktör kommer med sina egna nackdelar, så ta tid att väga fördelarna och nackdelarna med detta karriärval.
  • Till exempel finner de flesta sina första jobbundervisning barn. Som en snowboardinstruktör kan det vara svårare eftersom de flesta barn börjar skidor så det är mindre efterfrågan.
  • Ibland blir snön helt perfekt, men du får inte utnyttja det eftersom du kommer att lära dig.
  • Ibland måste du undervisa i fruktansvärt väder.
  • Inledningsvis kan du behöva spendera mycket pengar för att bli en instruktör.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Professionalism och säkerhet är extremt viktiga aspekter av att vara en snowboardinstruktör. Under din träning kan du tänka på dessa som eftertanke, men underskatta inte deras betydelse.
  • Kostnaderna för olika kurser kan variera avsevärt. Detta kan bero på kursens läge (e.g. En kurs på en världsberömd skidort kommer att vara dyrare än en liten bergsort). Det beror också på vad som ingår i priset. Till exempel kan vissa inkluderar boende, mat och redskap medan andra bara kan inkludera priset på instruktion.
  • Varningar

    Var säker på att du har pengarna att betala för dina certifieringar. Även om du förhoppningsvis kommer att tjäna pengarna tillbaka, blir människor inte instruktörer att bli rik, så det är viktigt att veta vad du har råd att betala för.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande