Hur man ansöker om en iso-certifiering

Att ha ditt företag eller produkt som är certifierad av den internationella organisationen för standardisering (ISO) signaler till konsumenter att den tjänst du tillhandahåller är säker, effektiv och tillförlitlig. När du har sammanställt en omfattande kvalitetshanteringssystemanalys, planera en revision med en registrator från ett ackrediterat externt certifierande organ. Registraren kommer att avgöra om ditt företags policy och förfaranden överensstämmer med ISO: s strikta normer. Om du framgångsrikt passerar revisionen får du ett certifikat från ISO som anger att du har uppfyllt villkoren för certifiering.

Steg

Del 1 av 3:
Utveckla ett kvalitetshanteringssystem
  1. Bild med titeln Ansök om en ISO-certifieringssteg 1
1. Utnämna en projektledare. Välj någon inom ditt företag för att övervaka uppgiften att skapa ett kvalitetshanteringssystem. Detta är i huvudsak en samling dokument som beskriver hur ditt företag utför sin verksamhet. Eftersom en sådan komplex analys kommer att kräva en grundlig förståelse av företagets politik och den interna strukturen, bör endast de mest erfarna anställda övervägas för jobbet.
  • En chef, avdelningschef eller verksamhetschef kommer att vara bland de anställda som är mest kvalificerade att skapa ett fokuserat kvalitetshanteringssystem.
  • Om du är en kontrollerande tjänsteman för ditt företag, kan du vara mer bekväm att ta på dig själv.
  • Bild med titeln Ansök om en ISO-certifieringssteg 2
    2. Dokumentera ditt företags unika metoder. Under denna fas kommer du att beskriva alla karaktäristiska för ditt företag eller produkt skriftligen. Din kvalitetshanteringssystemanalys kan innehålla detaljer som ditt företags uppdrag, information om specifika policyer och förfaranden, och en förteckning över statliga och federala standarder du arbetar i enlighet med.
  • Tänk på ditt kvalitetshanteringssystem som en omfattande översikt över vad ditt företag hoppas kunna uppnå med en viss produkt, service eller affärsmodell, och de exakta steg de följer för att uppnå det.
  • Om du söker certifiering för en produkt är syftet med din analys att beskriva produktens design och material, ditt företags produktionssystem och ditt företags interna kvalitetsbedömningsprocess.
  • Detta är det mest krävande steget i att säkra ISO-certifiering, så ta dig tid att se till att din dokumentation är noggrann.
  • Bild med titeln Ansök om en ISO-certifieringssteg 3
    3. Utföra en internrevision. Tilldela en kvalificerad anställd för att jämföra informationen som anges i din kvalitetshanteringssystemanalys mot bolagets dagliga verksamhet. I synnerhet bör de se för att se att dina förfaranden uppfyller både branschregler och företagsstandarder. Om du hoppas att få ISO-certifiering är det viktigt att varje aspekt av produktion eller tjänst utförs som det beskrivs.
  • Instruera din interna revisor för att hålla koll på inkonsekvenser mellan din kvalitetshanteringssystemdokumentation och hur sakerna faktiskt görs.
  • Namn någon annan än projektledaren till revisorns roll. Detta kommer att bidra till att säkerställa opartiskhet och minska risken för potentiella luckor som är obemärkt.
  • Bild med titeln Ansök om en ISO-certifieringssteg 4
    4. Göra några nödvändiga förbättringar i dina praxis. Om din interna revision dyker upp någon funktion som inte är upp till snus, är din högsta prioritet att korrigera den innan den skickas till en formell revision. Använda din revisors anteckningar som guide, identifiera områden där din verksamhet inte uppnår de mål som är etablerade av ditt kvalitetssystem. Hitta sätt att lösa potentiella problem under veckorna och månaderna framåt.
  • Att möta dina målinriktade prestationsstandarder kan kräva att du genomför ny policy, utforska säkrare eller mer effektiva förfaranden, eller omskolar anställda.
  • Del 2 av 3:
    Välja en certifierande kropp
    1. Bild med titeln Ansök om en ISO-certifieringssteg 5
    1. Hitta en kvalificerad registrator för att granska din verksamhet. Sök ut en licensierad registrator för att ta in för en extern revision. Sök efter organisationer i din region som representerar den specifika sektorn som ditt företag faller under. Vissa registratorer handlar bara om programteknik, till exempel, medan andra kan vara kvalificerade för att garantera kvalitetsstandarder för medicintekniska produkter, naturgasproduktion och miljöledning.
    • ISO-organisationen utarbetar endast industristandarder och ger ackreditering till oberoende certifierande organ - det utfärdar inte faktiskt certifieringar.
    • Ansi-ASQ National Accreditation Board (ANAB) har sammanställt en katalog över ackrediterade certifierande organ för företag som ansöker om en extern revision.
    • Att välja rätt registrator för ditt företag kan ta ett tag. Börja din sökning medan du fortfarande utvecklar din kvalitetshanteringssystem dokumentation för att ge dig gott om tid.
  • Bild med titeln Ansök om en ISO-certifieringssteg 6
    2. Välj en registrator som innehåller nödvändiga uppgifter. Din certifiering kommer att se bäst från en organisation som också har visat sig att uppfylla vissa krav. Bara överväga certifieringsorgan som använder kommittén för överensstämmelsebedömning (CASCO). Oberoende ackreditering är också ett tecken på att den kropp du handlar om har grundligt undersökts och godkänts.
  • Ackreditering är ett stort plus, men det är inte en nödvändighet. En registrator kan fortfarande vara högkvalificerad även om de inte är på en lista över ackrediterade certifierare.
  • Bild med titeln Ansök om ett ISO-certifieringssteg 7
    3. Utarbeta ett ISO-applikationskontrakt. När du har säkrat en registrators tjänster, sätt dig ner med dem för att diskutera bestämmelserna i revisionsprocessen. De kommer att gå över de olika juridiska rättigheterna och skyldigheterna hos båda parter och informera dig om organisationens ansvarsliga sekretesspolitik. Om du är nöjd med villkoren i avtalet, underteckna kontraktet för att bekräfta ditt revisionsdatum.
  • På grund av behovet av strikta internationella standarder över hela linjen kan det inte vara möjligt att förhandla om villkoren i ditt ansökningsavtal.
  • Del 3 av 3:
    Ansökan om certifiering
    1. Bild med titeln Ansök om en ISO-certifieringssteg 8
    1. Skicka in din dokumentation för kvalitetshantering för för-bedömning. Förbedömning är inte ett nödvändigt steg i certifieringsprocessen. En preliminär granskning kommer emellertid att ge certifieringsorganet en chans att fastställa eventuella uppenbara fel eller försummelser i din dokumentation. Att rensa upp dessa problem Innan den formella revisionen hjälper dig att fokusera ditt kvalitetssystem och förbättra dina chanser att framgångsrikt uppfylla ISO-certifieringsstandarder.
    • Om du väljer att gå igenom med en förhandsbedömning måste du ge din valda certifieringsorgan med en komplett, aktuell kopia av ditt pappersarbete.
    • Var medveten om att förhandsbedömningsperioden kan lägga till 2-4 veckor till certifieringsprocessen.
  • Bilden med titeln Ansök om en ISO-certifieringssteg 9
    2. Passera den externa revisionen. På öppningsdatumet för din inspektion kommer din registrator att sitta ner med nyckelpersonal för att presentera sig och kortfattat diskutera förfarandet. De kommer då att vända sig till att inspektera ditt företags verksamhet och se till att de följer de standarder som beskrivs i ditt kvalitetshanteringssystem. Var beredd att erbjuda ditt hjälp på något sätt du kan.
  • Du eller dina anställda kan intervjuas separat eller uppmanas att förklara detaljer om policyer och förfaranden som är centrala för din verksamhet.
  • Den faktiska revisionen är en pågående process som kan ta var som helst från dagar till veckor. Den exakta längden beror på komplexiteten i ditt kvalitetshanteringssystem och storlek och organisationsstruktur i ditt företag.
  • Bild med titeln Ansök om en ISO-certifieringssteg 10
    3. Granska din fullständiga revisionsrapport. Efter revisionen skickar certifieringsorganet en detaljerad revisionsrapport via post. Rapporten sammanfattar registratorns resultat i hela revisionen och uppmärksammar alla områden där ditt företags praxis inte överensstämmer med de normer som anges i ditt kvalitetshanteringssystem (kallas "icke-överensstämmelse.") Registraren kan citera två olika typer av problem med mindre överensstämmelse och stora avvikelser.
  • Se till att din projektledare, internrevisor och alla andra nyckelpersoner är närvarande när du går över resultaten av din revisionsrapport.
  • Bild med titeln Ansök om en ISO-certifieringssteg 11
    4. Lämna in en plan med korrigerande åtgärder för att lösa mindre avvikelser. Detta är ett kort dokument som förklarar arten av problemet och artikulerar de åtgärder som behövs för att korrigera det. Det är primärt syfte är att visa för den certifierande kroppen som du förstår hur ett övervakning misslyckas med att leva upp till ISO-standarder. De flesta mindre avvikelser kan rensas upp utan att behöva ytterligare inspektioner, och kommer inte att hålla upp din certifiering.
  • Mindre avvikelser hänvisar till små procedurfel eller fall där policy och övning inte stämmer överens, men påverkar inte slutligen den kvaliteten på din produkt eller tjänst.
  • Bild med titeln Ansök om en ISO-certifieringssteg 12
    5. Dra åt din verksamhet för att hantera stora avvikelser. Dessa citat pekar på att klara avvikelser på det sätt som din affärsmodell är uppfattad och exekverad. Att komma tillbaka från en stor nonconformity involverar oftast en serie uppföljningsinspektioner, tillsammans med kostnaderna för att fixa problemet inom. Ditt företag eller produkt kommer inte att godkännas för certifiering tills alla större nonconformity citat har reexamineras och rensats av registraren.
  • Stora avvikelser kan också lämna dig föremål för böter eller liknande påföljder om de upptäcks att vara i strid med lagen.
  • Om din revisionsrapport kommer tillbaka med mer än en stor nonconformity markerad, kan du behöva ompröva innehållet i ditt kvalitetshanteringssystem för att avgöra om det är möjligt i sin nuvarande form.
  • Bild med titeln Ansök om en ISO-certifieringssteg 13
    6. Väntar på din ISO-certifiering. Om justitiesekreteraren är nöjd med sina resultat, kommer de att rapportera tillbaka till det certifierande organet med en rekommendation som ditt företag tilldelas certifiering. Du skickar då ditt officiella certifikat. Dokumentet kommer att visa din certifieringsnivå och den exakta uppsättningen standarder du befanns vara i överensstämmelse med, tillsammans med ett officiellt stämpel från det certifierande organet.
  • Det kan ta 2-3 veckor för ditt certifikat att anlända efter att du har fått godkännande från det certifikatiska organet.
  • Ditt företag kommer också att läggas till ett register över företag med ISO-certifiering, som kan ses av konsumenter och andra företag.
  • Tips

    Du behöver inte certifieras med ISO för att ditt företag eller produkt ska vara en succé-det är helt enkelt ett användbart sätt för konsumenterna att känna igen företag vars praxis överensstämmer med internationella standarder som utarbetats för sin egen fördel.
  • När du märker en produkt, tjänst eller procedur efter att ha mottagit din ISO-certifiering, var noga med att inkludera den numeriska beteckningen av den specifika standard som används. I stället för att bara skriva, "ISO-certifierad", till exempel, skulle du skriva "ISO 9001-certifierad."
  • Se till att du läser upp den exakta varaktigheten och villkoren för din certifiering för att se vad du behöver göra för att behålla det nerför linjen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande