Hur man kontrollerar en generator

Inte säker på om din generator är i toppform? Det är svårt att berätta om en generator fungerar om du inte vet vad du ska leta efter. Det enklaste sättet att testa det är att använda en voltmeter. Om du är väl i linje med din bil finns det några andra metoder som du kanske försöker. Detta test är att ge en allmän hälsa hos din generator och batteri. Vissa nyare fordon kan ha datorstyrda laddningssystem och skulle kräva ytterligare testning.

Steg

Metod 1 av 2:
Med hjälp av en voltmeter
  1. Bild med titeln Kontrollera en generator steg 1
1. Köp en voltmeter. Du kan hitta en på alla Auto Parts Store för mindre än $ 20. Oroa dig inte för att få en dyr en-en billig voltmeter kommer att göra för detta ändamål.
  • Om du har en multimeter kan du använda det istället. En multimetermåttsspänning såväl som andra elektriska egenskaper som ström och motstånd. Du vill mäta spänningen när du kontrollerar din generator.
  • 2. Kontrollera batteriet först. Batteriet behövs för att starta fordonet, vilket i sin tur spinner alternatorn med tillräcklig hastighet för att hålla batteriet laddat. Det innebär att om batteriet är för lågt, kommer du inte att kunna starta fordonet och därmed kan du också inte testa generatorn, vilket gör ytterligare voltmeter-testning helt värdelös. Om vädret är kallt eller batteriet är gammalt, kan ditt batteri vara problemet och din generator kan vara bra. Därför måste du kolla batteriet innan du kontrollerar alternatorn. Så här gör du det:
  • Stäng av bilen. Du vill se till att din motor är avstängd innan du monterar voltmätaren.
  • Öppna huven.
  • Anslut voltmätaren till batteriet.Placera den röda ledningen för voltmätaren till den positiva batteriterminalen och den svarta ledningen till den negativa terminalen. Undvik att röra din hud till batteriet.
  • Läs voltmätaren. Om batteriet läses över 12.2 volt, det har tillräckligt med juice för att starta generatorn, som sedan kan testas med voltmätaren.
  • Om batteriet inte har tillräckligt med spänning, får du antingen batteriet och ompröva eller prova en annan metod för att kontrollera generatorn.
  • 3. Starta fordonet och revotorn till 2.000 rpm. Detta kommer att dra strömmen på batteriet, vilket bör få din spänningsregulator att sparka alternatorn i hög växel.
  • 4. Håll motorn att köra och retestera batteriet med voltmätaren. När du läser voltmätaren den här gången ska spänningen gå upp till minst 13. Om varierande rpms orsakar spänningen att fluktuera mellan 13 och 14.5 volt, din generator är i bra form - om å andra sidan är spänningen fortfarande densamma eller minskar, fungerar din generator korrekt.
  • Upprepa processen med lamporna, radio och AC på. Generatorn laddas om batterispänningen stannar över 13 volt med motorn vid 2.000 rpm och alla tillbehör på.
  • Metod 2 av 2:
    Övervaka din generator
    1. Bild med titeln Kontrollera en generator steg 5
    1. Kontrollera generatormätaren. Om du har en VOLT / AMP-mätare, läser den alternatorutgången för dig. Kör motor på 2000 rpms för test och sätt på fläktfläkten för AC eller värmare, strålkastarna och alla andra tillbehör som sätter en belastning på generatorn och tittar på mätaren för att se om den minskar spänning eller strömstyrning. Som regel, om voltmätaren är högre när motorn är igång än när motorn inte är, kan du självklart anta att generatorn laddas.
  • Bild med titeln Kontrollera en generator steg 6
    2. Lyssna på generatorn medan motorn är igång. Om det finns ett problem med lagren kan du höra ett squealing ljud som kommer från framsidan av bilen, vilket blir högre med mer elektriska tillbehör med hjälp av ström samtidigt.
  • Bild med titeln Kontrollera en generator steg 8
    3. Slå på radion och rev motorn. Ställ in din radio till ett lågt antal på AM-bandet utan musik. Om radion vars eller går fuzzy när du slår gasen, är generatorn ganska sannolikt den skyldige.
  • Bild med titeln Kontrollera en generator steg 9
    4. Hitta en Auto-Parts Store som testar generatorer gratis. Eftersom varje butik skulle älska för dig att köpa din nya generator från dem, kommer många att försöka få kanten upp på sina konkurrenter genom att erbjuda gratis testning. Demontera din generator och ta med det för att vara säker.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    När det är väldigt kallt ute, innan du börjar din bil, sätt på dina strålkastare i en min eller två, och stäng av den igen. Ett varmt batteri kommer alltid att starta en kall bil.
  • Även om du avslutar generatorn fungerar inte, kan problemet härröra från andra håll. Du kan ha en blåst säkring, ett dåligt relä, ledning eller en defekt spänningsregulator, till exempel.
  • Varningar

    Vissa människor rekommenderar att du testar alternatorn genom att starta bilen, lossa den negativa batterikabeln och väntar på att se om motorn dör eller inte dör. Försök inte den här metoden - det kan steka spänningsregulatorn, generatorn och / eller de elektriska komponenterna.
  • Håll händerna, lösa kläder, långt hår och smycken bort från rörliga delar när de kontrollerar under kåpan på bilen med motorn.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande