Så här ändrar du hid-strålkastare

HID-strålkastare är en av de få typerna av strålkastare som sätts på bilar för att ge dem det starka ljuset som skapar större synlighet under körning. Men det kan orsaka viss förvirring om något fall uppstår där du behöver ändra och / eller återansluta HID-strålkastaren till din bil.

Steg

  1. Bildbetade verktyg som behövs för jobbet
1. Skaffa alla verktyg som behövs för att ta bort alla klipp, skruvar och bultar och återansluta dem. Som en allmän tumregel behöver du en 7 mm, 8mm och 10 mm skiftnyckel eller en kedjenyckel som kan ansluta till skiftnyckel och ett verktyg för klippavlägsnande. För en lättare installation kanske du vill använda en jacklyft och jackstativ, särskilt om du arbetar med en bil låg på marken.
  • Bild med titeln FrameImg_0052
    2. Lyft säkert ditt fordon på din jack genom att placera hissplattan på bilens ram under dina ytterdörrar. Lyft din bil ca 6 tum från marken eller bara nog för att du bekvämt kan se 7mm bultsunderned din stötfångare. Det kommer att finnas cirka 5-8 bultar för att avlägsna från underifrån.
  • Bild med titeln TOPCLIPSFORBUMPERIMG_0048
    3. Öppna huven på din bil. Leta reda på de stötfångare som håller ditt stötfångare på din stötfångare och de 8 mm bultarna eller klämmorna som håller din stötfångare på plats från toppen. Ta bort klippen med hjälp av Clip Remover genom att placera de gafflade kanterna på verktygen under varje klämma och dra upp. När du har tagit bort kan du ångra de 8 mm bultarna som håller stötfångaren på toppen.
  • Bild med titeln Ifandbumper Clipsimg_0045
    4. Ta bort resten av bultarna som håller din stötfångare på plats med hjälp av resten av skiftnyckeln eller klippavlägsnaren. Det kommer att finnas bultar eller klipp på däcket väl av varje sida av bilen som måste ångras, och 5-9 bultar under din stötfångare som måste ångras för att helt unbolt bilarna stötfångare.
  • Bild med titeln RemoveBumperImg_0056
    5. Placera klippavlägsnaren mellan stötfångaren och inre fender och dra. Applicera lite kraft på varje sida av stötfångaren i däcket väl för att klara stötfångaren från vilken den klipper in i den inre och yttre fenderen.
  • Bild med titeln FoglightsSsideampsimg_0055
    6. Koppla loss sidoklamporna och dimljusen. De flesta bilar kommer att ha sidlampor och dimljus integrerade i stötfångaren. Lossa anslutningarna från dimljusen och dra bortsett från ledningen som kommer från bilen. Gör det två gånger med sidlamporna. Detta kommer helt att koppla ur din stötfångare.
  • Nu när stötfångaren är helt urkopplad, ta bort stötfångaren och placera på en mjuk ren yta för att undvika att skrapa färgen.
  • Bild med titeln Strålkastare Clipsimg_0092
    7. Leta reda på de 3-4 bultarna som håller din strålkastare på plats. Med en 10 mm nyckel och / eller skiftnyckel för att unbolt alla. Dra långsamt den nu fria strålkastaren ut ur sin position på bilens ram och lokalisera de 2 anslutningarna som ansluter strålkastaren till bilen. Ta bort strålkastarens lampanslutning först genom att dra på klippet vilket kan behöva en platt skruvdrift för att dra. Ta bort svängsignalanslutaren med samma metod som den första anslutningen.
  • 8. Ta bort den gamla strålkastaren från sin position och placera den i ett mjukt område för att undvika repor och förhindra att smuts låses på dem. Dra på strålkastaren långsamt och det ska popa rätt ut.
  • 9. Anslut din nya HID-strålkastare till kopplingarna från bilen till deras respektive tråd. En anslutare kommer att vara för dina svängsignaler och bör ha 4 stift inuti anslutningstråden på anslutarens kvinnliga och manliga ändar. Denna tråd kommer också att vara den närmare galleren. Kläm det till svängsignalen från din nya strålkastare. Den andra anslutaren kommer att vara för din HID-lampa och den tråd som behöver anslutas till den kommer att vara den närmare bilens fender som också hade 4 stift i anslutaren.
  • Bild med titeln Worksimg_0096
    10. Kontrollera om lamporna fungerar innan du börjar återmontera. Ha en vän eller en hjälpare vrid strålkastarna och sväng signaler på manuellt från insidan av bilen. Observera om lamporna fungerar korrekt enligt varje stråle på eller av.
  • Bild med titeln Reboltimg_0092 (1)
    11. Bult strålkastaren tillbaka på plats med din 10 mm skiftnyckel. Justera strålkastarna ordentligt i ramen för att undvika att bultarna kan leda till en lös och / eller hängande strålkastare. Bult dem tätt men utan att använda åtkomstkraft.
  • 12. Återanslut sidlamporna och dimlamporna på din stötfångare. Backtracking hur du ursprungligen tog bort stötfångaren, börja med att återansluta trådanslutningarna till dina dimljus och sidelämpar och se till att de är klurna ordentligt de var.
  • Bild med titeln Feedproductimg_0095
    13. Sätt din stötfångare tillbaka. Klippa stötfångaren i den inre fenderen. Bult de 7 mm bultarna i, först belägen längst ner på din stötfångare. När stötfångaren är ordentligt klippt i fender, börja skruva in de bultarna igen i däcket väl. Placera ditt stötfångarlock i sina positioner på toppen av stötfångaren och börja placera stötfångarklämmorna i den för att hålla locket på den faktiska stötfångaren. Placera den sista 8mm bulten i toppen av stötfångaren för att hålla den nere i sin slutliga position.
  • Varningar

    Se till att bilen är ordentligt lyft och säkrad innan den blir under den!
  • Bilen ska stängas av innan du kopplar och kopplar tillbaka ledningarna för strålkastarna och lamporna!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande