Hur man får ljusare ögon

Ljusa ögon ser större ut och vackrare än ögon som är tråkiga. Att använda vit eyeliner och andra strategiska sminkprodukter är ett bra sätt att omedelbart ljusa dina ögon. Du kan också minska puffiness och få dem att se större och ljusare med naturliga föremål som gurkor och teabags. Slutligen, hålla ögonen vacker och ljus är mycket lättare när du äter bra, få en god natts sömn och ta hand om din hälsa.

Steg

Metod 1 av 3:
Använda smink
1. Även din hudton med stiftelsen. Välj en grund som matchar färgen på din hud och applicera den med fingrarna eller en grundborste. Blanda grunden väl på dina kinder och runt dina ögon. Detta skapar en jämn palett som hjälper dina ögon att stå ut och se större och ljusare.
  • Använd antingen Cream eller Powder Foundation, enligt den som fungerar bäst med din hudtyp.
  • Applicera inte för mycket grund - använd bara så mycket du behöver. Om du använder för mycket, kommer din smink att ha ett kaked-on-utseende, förringa dina ögons skönhet.
  • 2. Använd concealer under dina ögon. Om du har underögonkretsar är Concealer ett bra verktyg för att lätta dina ögon. Applicera concealer med ditt finger genom att dra upp och ner trianglar under dina ögon, sedan blanda concealer väl. Dina ögon kommer att se omedelbart ljusare ut.
  • Triangelmetoden för applicering av concealer har visat sig se mer naturligt än andra metoder. Två hörn av triangeln ska sträcka sig från ett öga på ögat till det andra. Triangelns spets bör sträcka sig till toppen av din kindben. Blanda väl för att se till att linjerna inte är synliga.
  • 3. Applicera Highlighter i strategiska fläckar. Highlighter är en alltmer populär produkt som lyser upp ansiktet och ögonen. Leta efter grädde eller pulver highlighter som har en mild skimmer. Det kommer att fånga ljuset och ge ditt ansikte en hälsosam, ungdomlig glöd. Applicera Highlighter till följande ställen:
  • I en båge strax ovanför dina ögonbryn
  • På de inre hörnen av dina ögon
  • Längs näsbroen
  • Längs roten av dina kindben
  • 4. Använd vit eller neutral eyeliner. Vit eller neutral eyeliner kommer att ha den subtila effekten av att dina ögon verkar vara öppna bredare. De lättare nyanserna kommer att få dina ögon att se ljusare, också. Applicera vit eller neutral eyeliner längs din tårlinje på dina bottenlock. Lämna resten av dina ögon linerfri.
  • 5. Applicera blek eller skimrande ögonskugga. Bleka nyanser av blå, rosa, lavendel, guld och silver kommer att fånga ljuset och skapa ett ljusare utseende. Välj en skugga med skimmer eller bara gå med pastell om du inte vill ha dina ögonlock att gnista.
  • 6. Curl dina fransar. Curling dina ögonfransar kommer att få dina ögon att bli bredare och mer vakna. Använd en ögonfransfärgare för att krulla dina topp- och bottenfransar efter att du har applicerat resten av din ögonmakeup.
  • 7. Avsluta med mascara. Den mörka tonen i mascara kommer att kontrastera med ljusskuggan och fodret för att uppmärksamma dina ögon. Inramning dina ögon med mörka fransar kommer att få dem att se alla ljusare. Applicera en kappa eller två till båda dina topp- och bottenfransar för att avsluta ditt utseende.
  • Metod 2 av 3:
    Håll ögonen friska
    1. Bild med titeln Få ljusare ögon Steg 8
    1. Få en hel natts sömn. Det är bara så mycket du kan korrigera med smink. Att få en god natts sömn är viktigt för att ha ljusa, friska ögon. Syfte med att få sju eller åtta timmars sömn varje natt så att du vaknar ljusögd och bushy-tailed.
    • Försök att gå och lägga sig på ett set schema och vakna samtidigt varje morgon. Rutinen hjälper din kropp vila bra, och du kommer att vakna och känna dig uppdaterad.
    • På dagar när du inte sov gott om natten innan, behandla dina ögon med extra försiktighet för att hjälpa dem att känna och se bra ut hela dagen.
  • Bild med titeln Få ljusare ögon Steg 9
    2. Drick mycket vatten. När det gäller dina ögon (och din hud och hår, för den delen) är dricksvatten ett viktigt skönhetslick. När din kropp är dehydrerad kan dina ögon bli tråkiga eller blodsugare. Att dricka mycket vatten håller dem klara och ljusa.
  • När du känner dig törstig, drick vatten istället för att nå för kaffe eller läsk. Det finns ingen annan dryck som hydrerar din kropp hur vatten gör.
  • Att ta en återanvändbar vattenflaska med dig när du går om din dag är ett bra sätt att hålla sig hydratiserad. På det sättet kommer du aldrig att vara utan drink med vatten när du behöver en.
  • Bilden med titeln Få ljusare ögon Steg 10
    3. Undvik alkohol och saltmat. Både alkohol och salt kan få dina ögon att se puffiga och svullna, eftersom de dehydrerar din kropp. Den värsta tiden att äta saltmat och drick alkohol är strax före sängen, innan din kropp har haft tid att bearbeta allt du förbrukat - kommer du oundvikligen vakna med puffiga ögon. Sluta äta och dricka några timmar före sängen och drick mycket vatten för att kompensera för alla alkohol eller saltämnen du har konsumerat.
  • Bild med titeln Få ljusare ögon Steg 11
    4. Ät näringsämnen som närmar dina ögon. Som ett långsiktigt sätt att få ljusare ögon, undersök din kost och se om du kan lägga till mer näringsämnen som är kända för att gynna dina ögon. Ladda upp på följande närande livsmedel för att främja ögonhälsa under de kommande åren:
  • Morötter och sötpotatis: Dessa innehåller beta karoten, vilket är utmärkt för att förhindra makulade degenerering och katarakt.
  • Spenat, Bell Peppers och Bryssel Spires: Dessa livsmedel är höga i C-vitamin, vilket skyddar ögonen.
  • Turkiet och andra magert kött: De innehåller zink och B-vitaminer som är nödvändiga för ögonhälsa.
  • Lax, sardiner och mandel: De innehåller Omega 3 fettsyror, som skyddar ögonen.
  • Bild med titeln Få ljusare ögon Steg 12
    5. Se till att din lens recept är korrekt. Även om du äter frisk och får gott om sömn, kan ögonstammen orsaka att dina ögon är irriterade, torra och röda istället för ljusa och friska. Var noga med att regelbundet besöka ögonläkaren för att du ska ha på sig rätt glasögon eller kontakter recept.
  • Bild med titeln Få ljusare ögon Steg 13
    6. Styr av allergener. Damm, kattdander, mögel och andra allergener kan få ögonen att se blodskjuten och puffy. Försök att hålla din miljö som allergenfri som möjligt. Under Allergy Seasons, ta mediciner för att minska ögonvullnad och irritation, så dina ögon kommer att se och känna sig ljusa och friska.
  • Bilden med titeln Få ljusare ögon Steg 14
    7. Använd saltlösningsdroppar vid behov. Det är ett snabbt sätt att återställa fukt till dina ögon och hjälpa dem att se ljusare direkt. Saline droppar är formulerade för att ersätta dina naturliga tårar och smörja dina ögon.
  • Metod 3 av 3:
    Försöker naturliga ljusare
    1. Bilden med titeln Få ljusare ögon Steg 15
    1. Lugna dina ögon med gurkor. Detta är en bra botemedel att försöka när du vaknar på morgonen med puffiga ögon. Ligga ner, stäng dina ögon och placera ett par skivor av kyld gurka på dina ögonlock. Håll dem där i ungefär fem minuter, tills skivorna är varma. Den svala temperaturen kommer att bidra till att minska svullnad och irritation. Om du inte har en gurka, prova ett par kylda skedar.
  • Bild med titeln Få ljusare ögon Steg 16
    2. Använd kamillepaftor. Kamomill är en lugnande substans som kan bidra till att minska ögonirritationen. Blötlägga två teabags i vatten, pressa dem ut, sedan kyla dem i kylskåpet i några minuter. Placera tepåsarna över dina slutna ögon och låt dem sitta i ungefär fem minuter.
  • Bilden med titeln Få ljusare ögon Steg 17
    3. Använd riven potatis. Grate en vit potatis och sprida små klumpar av potatis över dina slutna ögonlock. Lämna potatisen på dina ögon i fem minuter innan du sköljer bort det med kallt vatten. Potatis har astringenta egenskaper som hjälper till att minska svullnad.
  • Bild med titeln Få ljusare ögon Steg 18
    4. Gör en häxhaselkomprimering. Vilken hassel är en mild astringent som ofta används som en ingrediens i första hjälpen produkter som är avsedda att hjälpa till med svullnad. Blötlägg två bomullsbollar i häxhasel, lägg dem sedan över dina ögon i fem minuter. Svullnaden och irritationen bör dämpa.
  • Bild med titeln Få ljusare ögon Steg 19
    5. Göra en aloe compress. Om dina ögon brinner och kliar, är Aloe din lösning. Doppa två bomullskulor i Aloe Vera Gel, kyl sedan dem i några minuter. Placera den kylda aloe över ögonlocken i fem minuter innan du tar bort.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande