Hur man gör eyeliner på huva ögonlock: easy eye makeup tips för hooded eyes

?Eyeliner kan vara en knepig skicklighet att behärska om du har hooded ögon, som har en uttalad panna ben och djup-set ögonlock. Oroa dig inte. Med lite tålamod och övning kan du skapa en snygg, skarp och smetfri utseende som kommer att lämna huvuden som vänder. Vi har tackat alla dina vanliga frågor och bekymmer, så du kan få ut det mesta av din ögonmakeuprutin!

Steg

Fråga 1 av 6:
När applicerar du eyeliner?
  1. Bild med titeln gör eyeliner på hooded ögonlock Steg 1
1. Använd ögonskugga primer först. Till skillnad från traditionell primer, ögonskugga primer går direkt på ögonlocken, och hjälper till att ge en slät duk för din ögonmakeup. Tryck på en primär primer över varje ögonlock, buffning av produkten på din hud. Applicera primern från dina ögonfransar till dina pannor, så din ögonmakeup ser väldigt smidigt och konsekvent.
  • Om du vill applicera ögonskugga eller liner längs ditt nedre lock, sprida lite primer där också.
  • Känn dig fri att applicera primeren med fingertoppen, eller med en platt ögonskugga borste.
  • 2. Applicera din eyeliner före resten av din ögonskugga. Hooded ögon är lite mindre än andra ögonformer, så det kan vara svårt att slå rätt balans med din eyeliner. Applicera en tunn produktlinje längs dina övre och nedre lashlines-Detta ger dina ögon någon extra definition utan att vara för över-the-top. Sedan, gå över eyeliner med en vinklad makeupborste för att buff ut produkten.
  • "Apply fodrar första" regeln fungerar bäst när du använder en penna eller gelfodral. Om du använder flytande fodrar, använd det efter din ögonskugga.
  • Fråga 2 av 6:
    Vilken typ av eyeliner är bäst?
    1. Bild med titeln gör eyeliner på hooded ögonlock Steg 3
    1. Välj en eyeliner som torkar snabbt. Tyvärr erbjuder hooded ögon inte mycket lockutrymme, så det är en bra chans att din eyeliner kommer att smita på någon punkt. Välj en eyeliner med "Snabbtorkning" på etiketten, som en gelfodral, så din smink ser så fräsch och fantastisk som möjligt.
  • 2. Välj en eyeliner som kompletterar din ögonfärg. Enligt sminksexperter, koppar, guld och marinfyllare ser bra ut med blå ögon, medan plommon, olivolja och guldlinjer parar bra med hasselögon. Mahogny, granat och ametist eyeliners är ett bra alternativ för gröna ögon, medan medan bärnsten och mörkblå linjer verkligen kompletterar bruna ögon.
  • Svart eyeliner är inte ett bra alternativ om du verkligen har lätt hud. Tyvärr kan det få ögonen att se mindre ut än de faktiskt är.
  • Fråga 3 av 6:
    Hur skapar du en djärv eyeliner look?
    1. Bild med titeln gör eyeliner på huva ögonlock Steg 5
    1. Skapa en dramatisk vinge. Doppa en vinklad makeupborste i en ögonskugga som matchar din eyelinerfärg. Sedan skissar du din vinge med den här ögonskuggborsten. Avsluta skissar ut vingen med din faktiska eyeliner, fyller den i helt.
    • Med hooded ögon är det faktiskt lättare att rita vingen först.
    • Om vingarna på din eyeliner inte är så exakt som du vill, doppa en bomullspinne i en liten sminkborttagare, använd det för att städa upp linjen!
  • 2. Prova "Floating Eyeliner" Makeup Hack. För det här utseendet, applicera eyeliner runt /2 i 1.3 cm) eller så ovanför din övre lash-linje. Din "flytande" eyeliner kan se lite ut ur plats när dina ögon är stängda, men det blir väldigt skarpt och dynamiskt när dina ögon är öppna.
  • Använd alltid din flytande eyeliner ovanpå din befintliga ögonskugga.
  • Fråga 4 av 6:
    Vad är en subtil eyeliner look jag kan försöka?
    1. Bild med titeln Gör eyeliner på hooded ögonlock Steg 7
    1. Struglining är ett bra alternativ. Detta är en fancy term för Applicera fodrar över din inre lashline, I stället för att skapa en vinge. Dra försiktigt upp ditt ögonlock med 1 hand, så du kan enkelt nå din inre lashline. Applicera sedan eyeliner med din penna, borste eller flytande produkt av val.
    • Struglining kan vara knepigt först! Känn dig fri att ta det långsamt när du anpassar dig till tekniken.
    • Arbeta snabbt som du gör det - om ditt öga börjar med vatten, kommer produkten inte att ställa in.
    Fråga 5 av 6:
    Vad är några bra ögonskugga tips för hooded ögon?
    1. Bild med titeln Gör eyeliner på hooded ögonlock Steg 8
    1. Skapa ett balanserat utseende på ditt övre lock med lätta och mörka nyanser. Sprida en ljus, neutral tonad nyans över ögonlocket först, vilket hjälper dina ögon att verka lite större. Sedan blanda en mediumtonad, glittrande skugga längs mitt ögonlock. Som en färdig beröring, blanda en mörkare nyans längs dina yttre hörn, arbeta mot ögatets övre centrum.
    • Du kan använda en krämfärgad skugga som en bas och sprida en skimrande blå skugga överdriven. Då kan du blanda en mörkare blå på locket för att göra en smakfull gradient.
    • Smokey Eye Looks Fungerar också bra med hooded ögon.
  • 2. Applicera Shadow i ditt inre hörn och nedre lashline. Plocka ut en djärv skugga som matchar resten av ditt ögonmakeup utseende. Sprid denna färg längs ditt nedre lock, stoppar ungefär halvvägs genom ditt öga. Ändra sedan till en lättare, markera nyans, som arbetar från mitten av ögat till ditt inre hörn.
  • När du plockar en höjdfärg kan du välja en ljus, hudtonad skugga, eller använd en ljusare nyans av ditt uttalandefärg.
  • Fråga 6 av 6:
    Hur ansöker jag mascara till hooded ögon?
    1. Bild med titeln gör eyeliner på huva ögonlocken steg 10
    1. Applicera mascara till dina bottenfransar först. När du applicerar mascara till dina bottenfransar, tenderar du att bredda dina ögon i processen. Om du redan har tillämpat mascara till dina toppfransar, kan det här smita produkten runt dina pannor. Istället sprida mascara över dina bottenfransar först och flytta sedan till dina övre ögonfransar.

    Tips

    Om din Eyeliner Smudges, rengör den med en smink eller bomullspinne.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande