Hur man fixar asymmetriska ögon

Att ha asymmetriska ögon som är märkbart olika i utseende kan ge dig självmedveten. För det mesta är orsaken någon form av ptos (eller blepharoptos), som ofta kallas ett hängande ögonlock, vilket också kan orsaka visionsproblem i vissa fall. I den här artikeln anges flera alternativ för att ta itu med asymmetri, som börjar med beprövade medicinska behandlingar, fortsätter sedan till kosmetiska concealer och några obefogade (men ofarliga) hemmetoder. Oavsett din situation är ditt bästa första steget att prata med din ögonläkare om behandlingsalternativ.

Steg

Metod 1 av 11:
Ptosis krycka
  1. Bild med titeln fixa asymmetriska ögon Steg 1
1. Den här enheten, när den är fäst vid dina glasögon, hjälper till att höja ett hängande ögonlock. En Ptosis-kryp kan vara ett bra alternativ om du inte kan eller inte vill ha några kirurgiska procedurer. I många fall kan kryckan monteras på ditt befintliga glasögon och håll öppna ögonlocket så att dina ögon är mer symmetriska.
  • Prata med din ögonläkare om Ptosis Crutch-alternativ och om de kan installeras på din specifika glasögon.
  • Att ha på sig en ptoscruch i dina glasögon kommer att vara lite synlig eftersom det är en plast- eller metallstång som håller upp ditt ögonlock, men det är diskret anslutet till dina glasögon.
Metod 2 av 11:
Medicin
  1. Bild med titeln Använd ögondroppar Steg 8
1. Fråga din ögonläkare om ett nytt receptbelagda ögonfall för förvärvad ptos. Från och med början av 2021 är den receptbelagda ögonfallet Upneq den enda medicinen som godkänts i U.S. För att behandla ett droopy ögonlock som orsakas av åldrande (förvärvad ptos). Du måste använda ögondropparna en gång dagligen för att se pågående resultat. Kontakta din ögonläkare för att se om Upneq kan vara ett alternativ till operation i ditt fall.
  • Upneq arbetar på muskeln i det hängande ögonlocket för att öka sin mängd retraktion.
  • Upneq är inte effektiv för ptosis orsakad av skada eller andra medicinska tillstånd.
Metod 3 av 11:
Blefaroplasty
  1. Bild med titeln fixa asymmetriska ögon Steg 3
1. Detta kirurgiska förfarande tar bort överskott av vävnad från ditt hängande ögonlock. Under blepharoplasty tar kirurgen extra hud, muskel och / eller fett från ögonlocket. Gör så hissar och stramar ögonlocket, vilket gör att ditt öga blir större och mer symmetriskt.
  • Prata med en ögonläkare, oculoplastisk kirurg, eller din allmänna ögonläkare för mer information om blepharoplasty och om det är rätt för dig, liksom eventuella risker.
  • Detta är typiskt ett polikliniskt förfarande som gjorts under lokalbedövning.
  • Några av de risker som är involverade i blepharoplasty är infektion och blödning, missfärgning av hud, svårigheter att öppna dina ögon och märkbar ärrbildning.
Metod 4 av 11:
Ptosis kirurgi
  1. Bild med titeln fixa asymmetriska ögon Steg 4
1. Ptosiskirurgi stramar muskeln och senvävnaden i det hängande ögonlocket. Detta är typiskt ett inpatientförfarande som görs med lokalbedövning, vilket gör att kirurgen kan finjustera symmetrin mellan dina ögonlock. Du kommer inte känna dig mycket om någon smärta under proceduren, men dina ögonlock kan känna sig ömma i några dagar efteråt. Prata med din läkare för att se om den här operationen är ett alternativ för dig.
  • Ptosis kirurgi är ett ganska lågt riskprocedur, men kan i vissa fall resultera i ärrbildning, infektion, blödning eller ihållande torra ögon.
Metod 5 av 11:
Botox-injektioner
  1. Bild med titeln fixa asymmetriska ögon Steg 2
1. Gjort ordentligt kan Botox lyfta ett hängande ögonlock genom att dra åt huden. Detta är ett relativt snabbt och lågt smärtmål som snabbt kan dra åt huden runt ögat och bli av med någon droopiness. Eftersom Botox-injektioner försvagar muskelvävnad, kan de dock öka ögonlocket om de administreras felaktigt, så alltid ha en utbildad och erfaren medicinsk professionell gör proceduren.
  • Effekterna av en botoxinjektion varar vanligen runt 3-4 månader.
  • Botox-injektioner kostar ofta runt $ 350- $ 500 USD för varje område som injiceras.
Metod 6 av 11:
Ögonskugga
  1. Bild med titeln fixa asymmetriska ögon Steg 5
1. Applicera ögonskugga Strategiskt för att få ögonen att visas mer symmetriska. Använd ögonskuggor som är lätta i färg, som champagne guld eller pinks, för att få dina ögon att se ljusare och mer fulla. För ögat som verkar mindre, använd pulverögonskuggan lite högre upp på ögonlocket så att dina ögon verkar mer symmetriska.
  • Du kan också använda små dabs av ljusfärgad ögonskugga till dina ögons inre hörn för att få dem att se större ut.
Metod 7 av 11:
Eyeliner
  1. Bild med titeln fixa asymmetriska ögon Steg 6
1. Använd mer eyeliner på ett öga och mindre på den andra för att tillra sitt utseende. Om dina ögon är asymmetriska, använd inte din eyeliner exakt samma på varje ögonlock. Istället, gör en tjockare linje på Droopier Eye, och en tunnare linje på motsatt öga - den här linjen ska vara längre ner, fyll i de luckor där dina ögonfransar är.
Metod 8 av 11:
Mascara
  1. Bild med titeln fixa asymmetriska ögon Steg 7
1. Använd förlängningsmascara på ögonkastet på ditt mindre öga. För att göra ditt hängande ögonblick verkar vara högre upp, applicera förlängningsmascara till de övre ögonfransarna på den sidan. Lägg inte till något för det andra ögat.
  • För att göra dina ögonfransar upp, använd en uppvärmd mascara-trollstav eller bara värma upp din mascara med en hårtork innan du applicerar den.
  • Längda mascara finns i de flesta drogbutiker eller Big-box-butiker. En uppvärmd mascara-trollstav finns på skönhetsbutiker eller online.
Metod 9 av 11:
Ögonlocksband
  1. Bild med titeln fixa asymmetriska ögon Steg 8
1. Prova detta som en tillfällig, kortsiktig åtgärd för att lyfta ett hängande ögonlock. Ögonbandet hänvisar till små, krökta limremsor som appliceras på sagging ögonlock med små applikatorpinnar. De är knappt synliga en gång, speciellt om du lägger på smink efteråt, och många märken och typer finns på Skönhetsbutiker, Big-box-butiker och online.
  • Ögonläkare tenderar att inte vara stora fans av ögonlockband - de har oro över saker som limallergier, ytterligare sträckning av ögonlocket och eventuella slag på ögonfunktionen. Överväg att prata med din läkare innan du använder ögonlocket och, om du väljer att fortsätta, använd endast det sparsamt.
Metod 10 av 11:
Sova
  1. Bild med titeln fixa asymmetriska ögon Steg 15
1. Sova bra kommer inte att fixa ptosis, men en brist på sömn kan göra det mer märkbart. Dina ögonlock känner sig tyngre när du är trött, och de ser också ut! Om du redan har ett hängande ögonlock kan en brist på högkvalitativ sömn förvärra problemet och få dina ögon att visas ännu mer asymmetriska. Alternativt kan du få en god natts sömn hjälpa till att strama och släta vävnaden runt dina ögon.
  • Alla sömnbehov är olika, men det är i allmänhet bäst att sikta på 7-9 timmar oavbruten, högkvalitativ sömn.
Metod 11 av 11:
Naturläkemedel
  1. Bild med titeln fixa asymmetriska ögon Steg 14
1. Hemläkemedel är vanligtvis säkra att försöka, men är osannolikt att göra någon skillnad. Du kan hitta ett brett utbud av naturläkemedel för att hänga ögonlocken online-gurka skivor, kamomillpåsar, aloe eller äggvita ansiktsmasker, glasyr, även äta mer druvor! Några av dessa metoder kan-maj-hjälpa till att minska puffiness och dra åt huden runt dina ögon, men det finns ingen anledning att tro att de kommer att göra någonting för att ta itu med din faktiska ögonsymmetri.
  • Det är osannolikt att det är någon skada i att försöka naturliga läkemedel, men du får bättre resultat genom att samråda med din ögonläkare.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande