Hur man rengör en färdkudde

Rese kuddar är ett bra tillbehör för att ta på sig flygplan, tåg och bussar. Om du har använt din resa kudde mycket, kan det bli smutsigt eller samla en lukt. Innan du rengör din körkudde, bestämma vilket material det är gjord av. De flesta kuddar, inklusive de som är gjorda av minneskum eller mikrobeador, kan tvättas med tvättmedel. Om din kudde har ett lock på det, ta bara av locket och tvätta det separat från själva kudden. Du kan också strö din kudde med bakpulver och sätta den i solen för att fräscha den.

Steg

Metod 1 av 3:
Tvätta ett minne skum eller mikrobead resa kudde
  1. Bild med titeln Clean a Travel Pillow Steg 1
1. Fyll en behållare med ljummet vatten och 1 US TBSP (15 ml) tvättmedel. Hitta en hink, badkar eller sjunka som är tillräckligt stor för att hålla din resekudde. Fyll upp det ungefär halvvägs med ljummet vatten eller vatten som ligger strax över 68 ° F (20 ° C). Lägg till ett mildt rengöringsmedel och blanda försiktigt det i vattnet. Se till att din behållare är full nog att din rese kudde kommer att vara helt nedsänkt.
  • Du bör alltid använda mildt rengöringsmedel när du tvättar minne skum så att du inte skadar din kudde.
  • Om du ofta använder din körkudde, bör du tvätta det två gånger om året.
  • 2. Håll din kudde under vattnet och tryck försiktigt det. Donerge din rese kudde helt och pressa den in och ut med dina händer. Dra inte eller gnid på din körkudde. Krama din kudde 5 till 10 gånger över för att helt rengöra det.
  • Om det finns några fläckar eller fläckar på din kudde, var vänlig uppmärksam på dem när du klämmer.
  • 3. Skölj din kudde i kallt vatten tills vattnet är klart. Töm behållaren full av tvålvatten och bära din kudde över till en handfat eller badkar. Använd kylvatten som ligger strax under rumstemperatur för att skölja allt tvättmedel ur din kudde. Håll sköljning tills det inte finns någon tvålrester som kommer ut ur kudden längre, eller i ca 5 minuter.
  • Att lämna tvålrester inuti din kudde kan skada det på lång sikt.
  • Bild med titeln Clean a Travel Pillow Steg 4
    4. Låt din resa kudde torr i solen. Ställ in din resa kudde på en cool, torr plats där solen kan nå den. Om du bor i ett fuktigt klimat, håll din kudde inomhus. Låt det torka tills du kan klämma den utan att känna någon fukt eller i 1 till 2 dagar.

    Varning: Lägg aldrig ett minne skum eller mikrobead kudde i torken.

  • Metod 2 av 3:
    Rengöring av en körkudde i en maskin
    1. Bild med titeln Clean a Travel Pillow Steg 5
    1. Kontrollera taggen för att se om din kudde är tvättbar. Vissa resekuddar kan inte tvättas i en tvättmaskin. Titta på taggen för att se vad tillverkaren rekommenderar. Om din kudde är torr ren eller handtvätt, lägg det inte i tvättmaskinen.
    • De flesta minne skum och mikrobeadkuddar är inte maskin tvättbara.
  • 2. Ta bort locket om det har en. Vissa resekuddar har avtagbara lock som kommer med en dragkedja eller snaps. Om din kudde gör, ta av locket försiktigt och sätt kudden åt sidan. Tvätta locket separat från kudden.
  • Kuddeöverdrag hjälper till att hålla din resa kudde ren under en längre tid.
  • Dricks: Om omslaget på din kudde är avtagbar är tvättanvisningarna mest sannolikt för locket, inte själva kudden.

  • Bild med titeln Clean a Travel Pillow Steg 7
    3. Tvätta kudden eller locket i kallt vatten på en låg spinninställning. Hitta den låg-spin eller känsliga inställningen på din tvättmaskin. Tvätta din resa kudde i kallt vatten med ett mildt rengöringsmedel. Låt inte kudden sitta för länge efter att cykeln är över, eller det kan förlora sin form.
  • Att sätta din kudde på en högspinnningsinställning kan också få det att förlora sin form.
  • Du kan tvätta andra kläder med din kudde eller omslag.
  • Bild med titeln Clean a Travel Pillow Steg 8
    4. Torka det på lågt eller låt det sitta i solen för 1 dag. Om du behöver din körkudde torkas snabbt, lägg den i torken i 1 timme på en låg inställning. Om du inte behöver det torka så snabbt, sätt in kudden i solen för att torka i minst 1 dag. Krama din kudde för att se till att det är torrt på insidan, inte bara utsidan.
  • Vissa torktumlare har automatiska fuktgivare. Dessa kommer inte att fungera på resekuddar, eftersom sensorerna bara hämtar fukt på utsidan av kudden, inte insidan.
  • Metod 3 av 3:
    Ta bort lukt och små fläckar
    1. Bild med titeln Clean a Travel Pillow Steg 9
    1. Låt kudden sitta ute i solljuset i 2 till 3 dagar för att ta bort luktar. Om ditt minne skum eller mikrobead rese kudde börjar lukta dåligt, låt det sitta i frisk luft i 2 till 3 dagar tills lukten går bort. Se till att kudden inte blir våt eller smutsig på den plats du lägger den utanför. Fäll ut kudden hela vägen innan du ställer in det i solljuset.
    • Milda lukt, som lukt av svett, kommer att gå bort när kudden är utlämnad.
  • Bild med titeln Clean a Travel Pillow Steg 10
    2. Stänk bakpulver på kudden och låt den sitta för att bli av med luktar. Om din kudde är riktigt stinkig, sprida ett tunt lager av natron över hela saken. Låt det sitta ute i solljuset i 2 till 3 dagar tills bakpuljen absorberar all lukt. Borsta bakpulveret av kudden ute innan du använder den igen.
  • Bakpulver absorberar lukt, men det tar inte bort några fläckar eller smuts.
  • 3. Gnidmedel och varmt vatten i små fläckar. Om din rese-kudde har några små fläckar på den som inte garanterar en hel tvätt, använd en tvättduk med varmt vatten och 1 droppe mildt tvättmedel för att försiktigt gnida i fläcken tills det kommer ut. Skölj fläcken med kallt vatten tills vattnet är klart att bli av med detergenten.

    Varning: Om fläcken är gammal eller mycket mörk kan det inte komma ut hela vägen.

  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande