Hur man väljer ett resmål när du går ensam

Bestämmer var du ska ta en resa själv kräver lite noggrann övervägning. Det finns en handfull destinationer som är kända för att vara solida solo resealternativ, och några platser som bara är värda att besöka om du får chansen. Var noga med att överväga fria spännande backpacking destinationer såväl som de som är kända för bekväma och avkopplande semestermöjligheter. Medan de viktigaste kriterierna plockar någonstans som vädjar till dig, är det också viktigt att överväga säkerhet, logistik och lätthet.

Steg

Metod 1 av 3:
Välja en solo backpacking destination
  1. Bild med titeln Välj ett resmål när du går ensam Steg 1
1. Gå till Thailand. Om du reser på egen hand för frihetens skull, finns det inget bättre sätt att maximera din rörlighet och minimera logistiska problem än backpacking. Plus, flera semesterdestinationer är alla utformade för solo backpackers. Till exempel är Thailand en särskilt populär plats för solo resenärer, delvis för att det är lätt att rygga här.
  • Thailand är enkelt och säkert att navigera, många talar engelska, och det finns gott om vandrarhem - den perfekta platsen att bo för många solo resenärer.
  • Vidare är Thailand en av de bästa ställena att träffa andra människor som reser solo.
  • Specifika drag inkluderar ett aktivt nattliv i Bangkok, stränder och ö, notoriskt god mat, och den lugna som bara buddhistiska tempel kan ta med.
  • Bild med titeln Välj ett resmål när du går ensam Steg 2
    2. Överväga Vietnam. Det är inte bara billigt att resa i Vietnam, det här landet är också särskilt lätt att navigera. Eftersom landet är geografiskt långt och tunt, går de flesta resenärer från ena änden till den andra, så det är en särskilt enkel plats att träffa andra som försöker tillfredsställa några solo wanderlust.
  • Å andra sidan måste solo resenärer till Vietnam vara särskilt försiktig med att bli scammed. Bekanta dig med lämpliga kostnader för olika saker, till exempel taxi, innan du är i en situation där någon försöker övertyga dig annars.
  • Vietnam har några otroligt livliga stadsområden, otroliga geografiska egenskaper och non-stop fester i Nha Trang.
  • Bild med titeln Välj ett resmål när du går ensam Steg 3
    3. Sväng genom Costa Rica. Costa Rica är en av de bästa platserna för Solo Travel, eftersom det är rife med äventyr och naturlig skönhet. Det är också mycket populärt bland turister, mycket tillgängliga och mycket säkert. Den har några av de rikaste biologiska mångfalden på planeten, och du kan hitta vandrarhem i närheten av både surfing mekkor och täta regnskogar.
  • Eftersom de rika skogarna och tillgängliga stränderna i Costa Rica är så populära, kommer du att sluta träffa andra resenärer från hela världen. Detta är särskilt troligt om du bor i vandrarhem.
  • Medan Costa Rica är speciellt säker och utvecklad är det också dyrare att resa här i förhållande till andra centrala amerikanska länder.
  • Bild med titeln Välj ett resmål när du går ensam Steg 4
    4. Hoppa mellan Bolivia och Peru. Listan över värdiga destinationer i den här delen av världen är svår att sammanfatta. Du kan hitta Incan-ruiner och spår, den största höghöjda sjön på planeten (med stor historisk betydelse) och naturliga saltlägenheter. Dessutom är det ganska mycket en permanent krets av backpackers, så om du vill samarbeta för en del av dina resor, är det särskilt lätt att göra i Peru.
  • Den peruanska staden Cusco är en plats som många besökare aldrig glömmer. De har varit värd för resenärer i tusentals år, och är mycket nära Machu Picchu, en av de mest populära destinationerna på västra halvklotet.
  • Bild med titeln Välj ett resmål när du går ensam Steg 5
    5. Utforska Mexiko och Guatemala. Mat och kultur i södra Mexiko är värda resan ensam. Naturligtvis har denna region också legendariska stränder, Maya-ruiner och Lake Atitlan i Guatemala molnskog. Transport är billigt och lätt att hitta. Gå till Guatemala för mer ryggsekt-specifika utflykter, och till Tulum eller Playa del Carmen i Mexiko för en mer social solustur.
  • Metod 2 av 3:
    Välja ett klassiskt resmål
    1. Bild med titeln Välj ett resmål när du går ensam Steg 6
    1. Vandra västeuropa. Vill se och göra så mycket som möjligt? Med otaliga landskap, historiska städer och flera globala kulturella epicentriker, alla inom kort avstånd från varandra, erbjuder Västeuropa en oöverträffad destination. Paris, London, Rom och Barcelona, ​​till exempel är några av de mest besökta städerna i världen. Även om en bra bit av resor krävs för att besöka flera städer, finns det tillgängliga, säkra och bekväma sätt att få över hela regionen.
    • Kostnaderna för resan kommer oundvikligen att vara mycket högre än de flesta andra alternativ. Men komforten och enkel resa i regionen är dock speciellt hög.
  • Bild med titeln Välj ett resmål när du går ensam Steg 7
    2. Besök Australien. Australien erbjuder kust och korallrev i en utsträckning som inte existerar någon annanstans. Australiska människor är särskilt välkomna till resenärer, eftersom många australier tycker om att resa sig själva. Vidare är många av destinationsstäderna närmare varandra än vad du kanske tror - de är alla i syd / sydöstra delen av landet.
  • Vandrarhem är särskilt aktiva och levande i Australien - men kan också frekventeras med en grupp rowdy, alkoholdrivna ungdomar under din vistelse.
  • En särskilt gynnsam destination för solo resenärer är Melbourne, eftersom staden är helt navigerbar till fots eller cykel.
  • Bild med titeln Välj ett resmål när du går ensam Steg 8
    3. Resa till Hong Kong. En annan särskilt säker och bekväm plats att besöka är Hong Kong. Medan är en av de största städerna i världen, erbjuder det också gott om möjligheter att avkoppla.
  • Hong Kong är också en plats där östliga och västerländska kulturer har blivit djupt sammanvävda. Som en indikation på detta förhållande är detta en av de få städerna i Kina var många av lokalbefolkningen talar engelska.
  • Bild med titeln Välj ett resmål när du går ensam Steg 9
    4. Gå upp till Alaska. Tro det eller inte, 1 av 5 personer som går till Alaska gör det på egen hand. Och av god anledning: med fantastisk naturlig skönhet, en del av den mest vilda terrängen du kan komma till och vilda djur i motsats till någon annanstans i världen, det finns mycket att överväga en älskare av utomhus.
  • Säsongsförhållanden varierar dramatiskt i Alaska. Du vill sannolikt planera en resa någon gång mellan mitten av juni och mitten av augusti, speciellt om du hoppas kunna njuta av utomhus så mycket som möjligt. Det är inte bara den relativa värmen som gör den här säsongen idealen - juni och juli är också månaderna när Alaska tar emot det mest solljus.
  • Om du planerar att campa, särskilt på egen hand, se till att du är grundligt beredd att göra det. Alaska är verkligen en av de senaste vildmarkens gränser på den här planeten - friheten den erbjuder en ensam resenär måste uppfyllas med en fullständig medvetenhet om den viktiga säkerheten i naturen.
  • Metod 3 av 3:
    Med tanke på viktiga faktorer
    1. Bild med titeln Välj ett resmål när du går ensam Steg 10
    1. Gynna välskötta destinationer. Det finns många anledningar att det är vettigt att resa någonstans populär när du går ensam. Huvudfaktorn är säkerhet. När det gäller detta har du en mycket lättare tid att hitta platser att bo som är roliga och prisvärda i populära turistmål. Ett annat viktigt övervägande är kamratskap. Även om du reser för att bli mer kontakt med dig själv, kommer det att bli stunder som du vill dela.
  • Bild med titeln Välj ett resmål när du går ensam Steg 11
    2. Konto för logistik. Det finns några specifika faktorer som du bör överväga om potentiella destinationer när det gäller logistiska problem. Det är till exempel lämpligt att gå någonstans med en tillgänglig och tillförlitlig transportmetod.
  • Om du är en relativt stor människa när det gäller höjd eller vikt, kan det ofta vara obehagligt att resa i vissa områden - som Central- och Sydamerika. Även om det inte kan störa alla, kan det vara hårdare än väntat flera timmar i ett bussstol utformat för en mycket mindre person, till exempel.
  • Om internetanslutning är av stor betydelse för dig, var medveten om att vissa länder kommer att ha långt långsammare - och mindre vanligt tillgängliga - internet än du är van vid. Malaysia är ett bra alternativ om du vill besöka södra Asien, eftersom tekniska framsteg har gjort Internet mer tillgängligt här än i andra delar av regionen.
  • Bild med titeln Välj ett resmål när du går ensam Steg 12
    3. Tänk på viseringskrav. Vissa länder är förvånansvärt svårt att komma in, medan andra inte kräver visum alls för korta vistelser. Beroende på var du är ifrån är du inte osannolikt att det är tillåtet i vissa länder alls. En ambassad till ditt destinationsland är den bästa kunskapskällan om viseringskrav och tillgänglighet.
  • Vissa länder i Afrika och Mellanöstern kommer att vara särskilt svårt eller till och med omöjligt att komma in i. Detta är särskilt sant för länder där islam är extremt framträdande, eller pågående konflikter ger anledning till oro över turisternas säkerhet.
  • Du kan också behöva vissa vaccinationer som får komma in i vissa län, särskilt i Afrika.
  • Bild med titeln Välj ett resmål när du går ensam Steg 13
    4. Väga fördelarna med en förutbestämd väg. En annan faktor än vad som kan bidra till säkerhet och enkel resa är en väletablerad resväg inom ett visst land. Om du hoppas flytta runt (i motsats till att bara besöka en stad) är detta särskilt viktigt.
  • En annan fördel med en etablerad krets är en högre sannolikhet att du kan hitta tillfälliga resande partners för att dela vägen med. Du är också mer benägna att träffa människor som kan ge dig värdefulla tips om vad du ska göra.
  • Kort sagt, med en bit av en etablerad rutt kan ta mycket stress ur planeringen, och det kommer inte hindra dig från att helt enkelt gå med flödet whensover stämningen slår.
  • Bild med titeln Välj ett resmål när du går ensam Steg 14
    5. Gör reservationer, men har en back-up plan. Förutom en något etablerad rutt, försök att planera var du kommer att hålla dig i förväg också. Om du bor i vandrarhem, ring vidare för att se om tillgänglighet. Om de är ganska öppna kan du förmodligen bara dyka upp och boka en plats när du kommer dit - och lämna dina planer öppna under tiden. Men i busieresäsonger eller städer är det värt att reservera platser i förväg.
  • Hur som helst, flexibilitet är nyckeln till en lyckad resa. När du bokar, fråga om avbeställningsregler och undvika att göra bokningar som kommer att straffa dig för ändringar. Alltid ha en backup plats i åtanke, speciellt när du inte gör formella reservationer.
  • Bild med titeln Välj ett resmål när du går ensam Steg 15
    6. Gå där du vill åka. En av de största fördelarna med att resa ensam är att det är helt upp till dig hur man spenderar din tid. Även om det kan tyckas uppenbart, är det värt att påminna dig om att du borde göra vad du vill göra. Faktum är att överväga att ta bort Instagram och posta minimalt, om alls, på Facebook. Du kan alltid dela bilder senare. Under tiden var där du är, och gör vad du tycker om!
  • Ange annars, denna semester är all din. Du vill åka till det snygga dockan museet? Gör det. Du vill ta surfa lektioner för den tredje dagen i rad. Heck, varför inte? Utan en resande partner kommer du att bli mycket mer fri att göra bokstavligen exakt vad du vill göra.
  • Bild med titeln Välj ett resmål när du går ensam Steg 16
    7. Var så social som du vill. Du borde inte känna dig skyldig att försöka träffa människor, men det är värt att upprätthålla casual konversationer med människor du träffas när du reser. Du kommer att få inuti kunskap om området eller värdiga stannar längs din väg. Det kan också vara otroligt spännande att träffa människor och interagera med dem utan mycket sammanhang - vilket kan hända mest naturligt medan du reser.
  • Naturligtvis, tveka inte att spendera tid på egen hand också. Går i gamla städer, eller genom landskap du har sett tidigare kan vara djupt berikande på egen hand. Du kommer verkligen att lyssna på dina egna tankar, på ett sätt som är på en ny plats inspirerar.
  • Bild med titeln Välj ett resmål när du går ensam Steg 17
    8. Var försiktig. Den enda stora negativa om att resa ensam är att du inte har den säkerhet som kommer med andras närvaro. Faktum är att om du går ut på natten borde du göra det med andra resenärer. Även under dagen, håll dig till offentliga områden som besöks av familjer och yrkesverksamma.
  • Om du dricker, håll den måttlig. En drink för många kan leda till farliga situationer, särskilt i städer där du kan sticka ut.
  • En annan viktig säkerhetsåtgärd att ta medan du reser ensam delar din vistelseort med någon hemma. Se till att någon vet hur man får tag i dig om det behövs. Låt någon känna din resväg, liksom de specifika platserna du tänker på att stanna längs vägen.
  • Medan du kanske vill stänga av din telefon för att njuta av din semester, bör du hålla den med dig, hålla den laddad och slå på en gång på ett tag för att ingen har försökt nå dig.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande