Hur man är bekväm på en lång flygresa

En lång inhemsk eller internationell flygning kan ofta sura vad som borde vara en trevlig semester eller affärsföretag. För att få ut det mesta av ditt flyg, kolla vidare med ditt flygbolag för att ta reda på vilka typer av platser och boende som är tillgängliga. Ta med några viktiga leveranser med dig för att hålla dig så bekväm som möjligt på planet. När du är i luften, se till att flytta och sträcka så mycket du kan, och prova några avkopplingstekniker för att lugna dina frazzled nerver.

Steg

Metod 1 av 3:
Maximera ditt utrymme och fysisk komfort
  1. Bild med titeln vara bekväm på en lång flygplan resa steg 1
1. Boka en bra plats om du kan. Kolla vidare med ditt flygbolag för att se om du kan snagera ett bekvämt säte på flyget. Även inom samma klass och biljettpris är vissa platser långt överlägsna andra. Tänk på en gånggång eller avsluta radsätet för extra benrum, eller ett fönster om du vill luta dig mot väggen och sova. Försök att undvika platser nära toaletterna / toaletten, eftersom andra passagerare kommer att få tillgång till dessa regelbundet.
  • Skottplatser är också ett bra alternativ om du behöver extra benrum. Dessa är platser placerade bakom skiljeväggar, skärmar eller gardiner, utan några andra platser direkt framför dem.
  • Kom ihåg att aldrig välja en utgångsradsäte om du har ett spädbarn eller ett litet barn med dig, eftersom det här kan göra det svårare för dig att öppna utgångsdörren i händelse av en nödsituation.
  • Vissa flygbolag gör det möjligt för dig att betala lite extra för att få en bättre plats, även om du inte går första klass eller företagsklass. Dessa alternativ kan ha namn som "Economy Plus" eller "ännu mer utrymme."
  • Bild med titeln Var bekväm på en lång flygplan resa steg 2
    2. Minimera ditt bagage. Om du är överväldigad med bagage, kan det vara svårt att bli bekväm på planet. Kontrollera med ditt flygbolag i förväg för att ta reda på deras inchecknings- och fartpolitik, och ta med bara de absoluta väsentligheterna på planet med dig. En ryggsäck är bra för planet, och det är lättare att hitta en plats i overheadfacken eller under sätet för en liten ryggsäck än för en större rullväska.
  • Många flygbolag gör att du kan ta med en bärväska per passagerare, plus ett "personligt objekt" som en handväska eller blöjapåse.
  • Kontrollera med ditt flygbolag för att säkerställa att ditt bagage uppfyller sina storlekar och viktbehov.
  • Bild med titeln Var bekväm på en lång flygresa Steg 3
    3. Klä sig bekvämt för flygningen. Bär tätt eller obekväma kläder kan göra en lång flygning eländig. Klä i lös, mysiga kläder och bekväma skor, och se till att ta med minst ett lager (som en tröja eller zip-up hoodie) om det blir kallt på planet.
  • Kompressionssockor eller strumpor kan bidra till att förbättra cirkulationen i benen och förhindra inflammation och blodproppar när du måste sitta i en position i timmar i taget.
  • Bild med titeln vara bekväm på en lång flygplan resa steg 4
    4. Ta med en kudde om du planerar att sova. Att försöka sova i ett flygplanssäte utan extra huvudstöd kan leda till mycket frustration och nacksmärta. Ta en rese kudde eller huvudbegränsning och försök att undvika att använda de uppblåsbara om du inte vet att du kommer att vara bekväm.
  • Om du inte redan har en körkudde kan du köpa en i en butik på de flesta flygplatser.
  • Vissa flygbolag erbjuder sina egna kuddar för långa flygningar, men de kan debitera extra för dem. Kontrollera i förväg för att ta reda på om ditt flygbolag tillhandahåller kuddar och filtar.
  • Eftersom flygplan kan bli kalla, kanske du också vill ta med ett litet kasta eller resefilm.
  • Bild med titeln Var bekväm på en lång flygplan resa steg 5
    5. Ha några hygien väsentliga till hands. Ta en hårborste, tandborste, läppbalsam och allt annat du behöver hjälpa dig att fräscha upp innan du landar. Facial Wipes är också bra för att hjälpa dig att känna dig ren och uppdaterad.
  • Vara artig för dina medpassagerare genom att gå in i badrummet innan du borstar tänderna eller fräscha upp din deodorant!
  • Kontrollera flygplatsens säkerhetsregler innan du packar vätskor eller geler i ditt bagage. Du kan säkert resa med de flesta flytande eller gelprodukter om de är i behållare som inte är större än 3.4 vätskesounces (100 ml).
  • Metod 2 av 3:
    Vistas aktiv och underhållen
    1. Bild med titeln Var bekväm på en lång flygplan resa steg 6
    1. Flytta så mycket som möjligt under flygningen. Detta är särskilt viktigt på längre flyg för att förhindra värk, dålig cirkulation och potentiellt farliga förhållanden som djup vene trombos. Vissa flygbolag ger vägledning om övningsövningar som du kan göra (som fotledskrets eller armsträckor). Den långa mitten av flygsträckan på övernattningar är en utmärkt tid att ta en promenad upp och ner i gången några gånger.
    • Det kan finnas utrymme att göra sträckor på baksidan av vissa flygplansstugor.
    • Innan du går upp och går runt, vänta tills ditt flygbesättning berättar att det är säkert att göra det.
    • Delta i video-övningsvideoen, om ditt flyg ger en. Dessa är utformade för att förbättra cirkulationen och minska trötthet.
  • Bild med titeln Var bekväm på en lång flygplan resa steg 7
    2. Gå med ett flygbolag som erbjuder underhållning i flygning. Många flygbolag visar filmer eller har en mängd olika radiostationer som du kan lyssna på genom att plugga hörlurar i kontakten på din plats. Vissa flygningar har TV-skärmar inbyggda på baksidan av varje säte som visar filmer, TV-program och flyginformation. Dessa kan vara mycket användbara för att hjälpa tid att passera snabbt. Kolla vidare med ditt flygbolag för att ta reda på vilka in-flight underhållningsalternativ de erbjuder.
  • Om ditt flygbolag erbjuder en.V.O.D. (Audio Video On Demand) kan du betala extra för att titta på Premium-innehåll eller spela spel på din skärm under flygningen. Men var försiktig - det kan bli dyrt!
  • Bild med titeln Var bekväm på en lång flygplan resa steg 8
    3. Ta något för att underhålla dig själv. Vanligtvis börjar filmer inte en tid, och den inbyggda musik / filmvalen kan vara ganska fattiga. Ta med en enhet, till exempel en tablett, dator eller bärbar DVD eller Blu-ray-spelare, med några av dina favoritfilmer, musik, podcaster eller e-böcker på den. Du kan också ta en ny bok som du gillar eller bärbart spel.
  • Var noga med att ladda alla dina elektroniska enheter innan de kommer på planet.
  • Vissa flygbolag erbjuder gratis Wi-Fi så att du kan bläddra i Internet på dina enheter under flygningen.
  • Har alltid ett par senaste tidskrifter med dig. Välj några tidskrifter på flygplatsen innan du lämnar. På det sättet kommer du inte att fastna att läsa tidskrifterna!
  • Andra bra underhållningsalternativ inkluderar korsord, sudoku eller vuxna färgböcker. Om du är hantverk eller konstnärlig, kan du ta med en skissplatta eller ett stickprojekt.
  • Bild med titeln Var bekväm på en lång flygplan resa steg 9
    4. Packa dina egna hörlurar. Hörlurarna är vanligtvis tillgängliga på planet (antingen för inköp eller gratis) är vanligtvis av dålig kvalitet. Buller-avbryta hörlurar och hörlurar i öronen är bra om du har dem, och kan hjälpa till att blockera motorbuller och chatter från andra passagerare.
  • Om du bara vill blockera ljud är några enkla öronproppar också ett bra alternativ.
  • Bild med titeln Var bekväm på en lång flygplan resa steg 10
    5. Motstå uppmaningen att titta på tiden under flygningen. Du kan inte göra någonting om hur länge flygningen tar, och det kommer att känna sig längre om du fortsätter att titta på tiden. Kontrollera inte din klocka regelbundet och undvik att titta på flygplanet som visar den nuvarande positionen av planet.
  • Om du känner uppmaningen att kontrollera tiden, försök distrahera dig själv med en underhållande aktivitet istället.
  • Metod 3 av 3:
    Få tillräckligt med vila och näring
    1. Bild med titeln Var bekväm på en lång flygresa Steg 11
    1. Gör avslappningsövningar om du känner dig spänd. Om du känner dig nervös, irriterad eller klaustrofobisk, försök att använda några Avkopplingsteknik att sätta dig tillfreds. Gör lite djupt andning, meditation eller några enkla yoga poserar du kan göra i ditt säte.
    • Gör en online-sökning efter "Yoga Poses" för att hitta sträckor du kan göra i ett begränsat utrymme.
    • Att lyssna på fredlig musik, läsa eller göra lite doodling eller färgning kan också hjälpa till.
    • Om du blir extremt spänd eller rädd på flyg, prata med din läkare eller rådgivare. De kan kanske rekommendera Coping Strategies eller till och med förskriva läkemedel som kan hjälpa till.
  • Bild med titeln Var bekväm på en lång flygplan resa steg 12
    2. Försök hitta en bekväm sovande position. Om du tog en kudde, lägg den på brickan framför dig och vila på det. Om du har ett fönsterstol, kan lutad mot väggen eller fönstret vara mycket bekvämare än att luta sig tillbaka. Om du lutar på väggen är inte ett alternativ, lägg dig så långt som möjligt för att luta dig tillbaka mer bekvämt.
  • Var försiktig och artighet när du lutar din plats tillbaka. Fråga passageraren bakom dig om du säkert kan luta dig tillbaka så att de inte hamnar med krossade knän eller ett knä fullt av kaffe.
  • Om du reser med vänner, föräldrar eller andra familjemedlemmar, kan du luta dig på dem för att sova.
  • Undvik att dricka koffeinhaltiga drycker på flygningen. Dessa kan inte bara göra sömn svårare, men kan också få dig att kryptera för badrummet flera gånger under ditt flyg.
  • Ta med en ögonmask så att du kan blockera överflödigt ljus medan du försöker sova.
  • Bild med titeln Var bekväm på en lång flygplan resa steg 13
    3. Kolla in i dina måltidsalternativ i förväg. Medan de flesta inrikesflyg i U.S. erbjuder inte längre gratis måltider, vissa flygbolag ger gratis snacks. Vissa erbjuder också en meny med en mängd olika livsmedel och drycker du kan köpa in-flight. Kontakta ditt flygbolag i förväg för att ta reda på vilka typer av flyktiga måltider och mellanmål som de erbjuder.
  • Om du tar ett internationellt flyg eller flyger utanför U.S., Du kan ha ett val av kompletterande måltider och mellanmål.
  • Många flygbolag erbjuder vegetarisk, kosher, halal och andra "särskild" Måltider om du beställer upp till 2 eller 3 dagar i förväg. Eftersom flygbolagen måste förbereda din måltid är det vanligtvis bättre än den vanliga matpriset. Plus, passagerare med speciella måltidsförfrågningar serveras nästan alltid först.
  • Bild med titeln Var bekväm på en lång flygplan resa steg 14
    4. Ta lite godis eller andra mellanmål med dig. Många flygbolag ger inte tillräckligt med mat under långa flygningar, och maten som är tillgänglig kan vara ohälsosam, obehaglig eller dyr. Om du har checkat fram och är inte galen om dina in-flight-alternativ, ta med några snacks, som några granola barer eller bitar av frukt.
  • Proteinstänger är särskilt användbara om du är på en lång flygning. De flesta flygbolagens måltider tenderar att vara låga i protein och hög i kolhydrater.
  • Innan du flyger, kolla några resewebbplatser, till exempel TripAdvisor, och titta igenom recensioner för att hjälpa dig att bestämma om du ska ta med din egen mat.
  • Bild med titeln Var bekväm på en lång flygplan resa steg 15
    5. Håll hydratiserad under flygningen. Det är lätt att bli dehydratiserad under en lång flygning, och den torra luften på planet kan bidra till ditt obehag. Även om du kan begära vatten från dina flygledare är det en bra idé att ta gott om vatten ombord med dig. Du kan antingen köpa flaskvatten när du passerar genom säkerhet eller tar en tom flaska med dig för att fylla från en vattenfontän.
  • Kom ihåg att du aldrig ska dricka vattnet från flygplansbad. Detta vatten är inte av dricksvalitet.
  • Använd ögondroppar när dina ögon känner sig torra. Du kan köpa ögondroppar från ett flygbutik eller ta med en flaska tillräckligt liten för att möta flygbolagets säkerhetskrav.
  • Ta med en flygbolagets säkerhetsgodkänd flaska saltlösning eller spray för att hålla dina näspassager att bli torra under flygningen. Detta kan också bidra till att du angränsar dig och förhindrar sinus och öronvärk under start och landning.
  • Ta läppbalsam i en 3 vätskesounces (89 ml) eller mindre behållare och använd den för att skydda dina läppar från att bli smärtsamt torr. Ta med en liten behållare med handlotion eller kakaosmör om din hud torkar lätt.
  • Saker att ta med en flygplan checklista

    Saker att ta med på ett flygplan

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Saker att göra på ett flygplan

    Provflygplan

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Prov sätt att vara bekväm på ett plan

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Försök att få en plats på gången om du behöver använda toaletten mycket.
  • Gå till badrummet precis innan du går ombord på planet. Detta kommer att minska de chanser som du måste gå under flygningen.
  • Om dina öron tenderar att bli täppt under start och landning, ta lite tuggummi. Tuggning kan hjälpa till att uppmuntra dina öron att pop. Du kan också försöka ta en antihistaminmedicin före ditt flyg.
  • Om du reser med ett barn, ta med lite leksaker i en slingväska eller i en väska.
  • Var inte Bashful om att be om extra servetter och koppar is när drycker erbjuds. Du kan få hela burken av en mindre populär dryck om du frågar!
  • Armstöd kan höjas (även på gången), men vissa har en dold släppspärr. Fråga flygbesättningen om du inte är säker på hur du höjer armstödet.
  • Om ett barn sparkar upp ditt säte, be dem att sluta. Om barnet inte lyssnar eller svarar, försök att fråga sin förälder att hjälpa.
  • Om du har tid, försök att göra lite ljussträckor innan du kommer på planet. Detta kan hjälpa dig att limpa dig före flygningen för att förhindra styvhet.
  • Planera för flygplats layovers också. De kan ta tid, men de är också ett bra tillfälle att sträcka benen.
  • Om det första (eller affärs) klassen inte är helt utsåld, bjuder ombord på colbers ibland några coachklasskunder att flytta upp. Dina chanser att det här händer är bäst om du är klädd på lämpligt sätt - det betyder inga jeans eller tröjor, inga öppna slipade sandaler och ingen ryggsäck eller annat ojämnt bagage.
  • Om du börjar känna Airsick, drick mer vatten eller stanna kvar. Om du fortfarande har problem, använd engångspåse som finns i sitsfickan framför dig.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande