Hur man njuter av en tågresa

Oavsett om det är din dagliga pendling eller en längre resa kan tågturer tyckas tråkigt. Det finns dock många saker du kan göra för att öka din njutning av att åka ett tåg. Ta med lite underhållning, som en bok eller ett spel. Håll dig bekväm genom att ha på sig rätt skor och bringa kuddar och nackstöd. Om du tenderar att bli ängslig på tåget, öva saker som mindfulness för att hjälpa dig att luta dig tillbaka och njuta av din resa.

Steg

Metod 1 av 3:
Underhållande dig själv
  1. Bild med titeln Njut av en tågresa Steg 1
1. Journal medan du är på tåget. Detta kan fungera för en längre resa eller en kort tur till och från jobbet. För att hålla dig ockuperade, packa en liten tidskrift. Jotta intressanta observationer av världen runt dig, några intressanta tankar du har, eller intressanta snippets av konversation du överhör. Inte bara kommer det här att hjälpa dig att njuta av dig själv och passera tiden, du har något att komma ihåg det ögonblick som möjligt.
  • Du kan också skissa i din anteckningsbok om du inte gillar att skriva.
  • Bild med titeln Njut av en tågresa Steg 2
    2. Gör vänner med andra passagerare. Om någon verkar vänlig kan du göra vänner på tåget. Om någon fångar ditt öga och ler, eller frågar dig en fråga, slå upp en konversation. Många människor har kul att få nya vänner att klara tiden på tåget.
  • Detta kan vara bra på längre resor. En bra konversationsstarter är något liknande, "Vart är du på väg?" Du kan chatta om saker som semester och reseplaner.
  • Var försiktig, dock. Inte alla älskar att prata på tåget. Om någon bär hörlurar eller är begravd i en bok, kanske de inte öppnas för konversation.
  • Bild med titeln Njut av en tågresa Steg 3
    3. Läsa. Att ta med en bok tillsammans med dig kan hjälpa dig att hålla sig underhöll på en lång tågresa. Välj ett underhållande arbete av fiktion eller nonfiction, eller något som en lätt bok av poesi. Du kan också försöka tidningar om ämnen som intresserar dig. Om du är engagerad i en intressant läsning, är tågresa bunden att passera snabbare.
  • Bild med titeln Njut av en tågresa Steg 4
    4. Titta ut genom fönstret. För längre tågturer är landskapet ibland vackert. Om du reser genom en okänd stad eller ett landsbygdsområde, kan ibland ta i scenen vara underhållande i och av sig själv. Ta en stund att bara se ut genom fönstret och observera något intressant du passerar.
  • Bild med titeln Njut av en tågresa Steg 5
    5. Lyssna på musik. Ta med en iPhone / iPod, MP3-spelare eller annan bärbar enhet som spelar musik med dig. Du kan slå på din musik och använda det här för att zonera och koppla av medan du njuter av tågresa.
  • Förutom att lyssna på musik kan du också lyssna på saker som podcaster och radio visar att passera tiden.
  • Om du har en större elektronisk enhet, som en tablett, kan du ladda ner och titta på filmer och tv-program.
  • Bild med titeln Njut av en tågresa Steg 6
    6. Spela spel på din telefon. Om du tog med en smart telefon, använd den för att spela spel. Ladda ner populära spel, som Candy Crush, eller spela enkla kortspel som ensamhet. Att förlora dig själv i en rolig telefonapp En hjälp Du passerar tiden på tåget och njut av dig själv.
  • Välj spel du kan leka med vänner, som rita något, så du kan engagera dig med dina vänner från ett avstånd.
  • Tänk på, du borde ha en backupplan. Spel som kräver tillgång till internet kan äta upp dina data om tåget inte har Wi-Fi.
  • Metod 2 av 3:
    Håll dig bekväm
    1. Bild med titeln Njut av en tågresa Steg 7
    1. Ät och drick regelbundet. Var noga med att packa mellanmål och en vattenflaska. Om du inte matar dig själv och håller hydratiserad, kan detta bidra till din övergripande stressnivå och orsaka obehag. Om du är ute av mat, besök tågets kök för att ta något att äta.
    • Var noga med att packa friska tilltugg, eftersom en balanserad kost kan hjälpa dig att hantera dina känslor. Lägg saker som färsk frukt och grönsaker och helkornsflis eller bröd.
    • Om det finns en matbil, besök det. En sit down måltid kan hjälpa dig att känna dig laddad.
  • Bild med titeln Njut av en tågresa Steg 8
    2. Gå upp och flytta runt. Det kan vara obekväma att sitta under långa perioder. Stå regelbundet upp och flytta runt tåget. Du kan gå upp och ner i gångarna eller besöka områden som baren och matsalen. Om tåget har ett visningsområde, gå dit för att ta in landskapet. Detta kan ge lite underhållning förutom att du får en bra sträcka.
  • Bild med titeln Njut av en tågresa Steg 9
    3. Bära bekväma kläder och skor. Välj lös passande kläder, som jeans och en t-shirt och ha dina mest bekväma skor. Saker som flip-flops och sandaler kan vara bra för en tågresa, eftersom fötterna inte kommer att bli proppade i obekväma skor under hela resan. Ju mer bekväm du är desto mer sannolikt är du att njuta av din resa.
  • Bild med titeln Njut av en tågresa Steg 10
    4. Sova så mycket du kan. Om du är stressad på en tågresa kan sömn vara en bra flykt. Detta är särskilt viktigt för övernattningar, eftersom du sannolikt kommer att känna dig mer stressad om du inte får tillräckligt med sömn. Ta med något som en kudde eller filt så att du kan curl upp och få lite sömn på tåget. Du kanske vill ställa in ett larm på din klocka eller telefon för att väcka dig så att du inte saknar ditt stopp.
  • Du kan medföra sömnhjälpmedel, som melatonin, för att hjälpa dig att nicka. Bara se till att något du tar med inte att interagera dåligt med någon annan medicinering du tar.
  • Bild med titeln Njut av en tågresa Steg 11
    5. Boka ett sovtåg för en övernattning. Sleeper Trains kostar lite extra, men kan vara värt det om du har en lång resa framför dig. Om du har problem med att sova i sittplatser, och kommer att vara på väg för dagar, investera i ett sovtåg så du kan ligga ner på natten.
  • Ta med egna kuddar och filtar, men som sängarna i bäddståg är ganska tunna.
  • Metod 3 av 3:
    Hantera stress
    1. Bild med titeln Njut av en tågresa Steg 12
    1. Planera fram så mycket som möjligt. Ju mer planering du gör, desto mindre sannolikt är du stressad. Ordna försiktigt allt du behöver före tågresa. Håll saker som du behöver använda ofta, som din plånbok, lätt att nå platser. Skriv ut din resväg så att du kan spåra din resa.
  • Bild med titeln Njut av en tågresa Steg 13
    2. Öva mindfulness. Om du börjar känna sig orolig, träna mindfulness. Detta innebär att du håller ditt sinne i nutiden. Fokusera på din fysiska omgivning och stämma in i alla dina sinnen. Du kan också fokusera på andans naturliga rytm för att hjälpa dig att lugna dig.
  • Bild med titeln Njut av en tågresa Steg 14
    3. Använd stressavlastande appar. Du kan ladda ner appar för din telefon före resor som fokuserar på att lindra stress. Vissa appar ger lugnande musik eller ljud medan andra leder dig genom meditationsrutiner. Andra appar presenterar spel och pussel som kräver din fulla uppmärksamhet, ta bort ditt sinne från alla resande ångest.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande