Hur man daterar en mormon

Oroa dig inte om du är osäker på hur man daterar någon som växer upp i Mormon-tron. Att ha frågor om någons religion och övertygelse är helt normalt. Det är dock viktigt att du tar dig tid att lära dig om de tillhörande reglerna och riktlinjerna när det gäller dating. Genom att lära sig dessa riktlinjer och hålla ett öppet sinne, kommer du att vara närmare att ha ett meningsfullt förhållande med den person du är dating.

Steg

Del 1 av 3:
Hitta en mormon hittills
 1. Bild med titeln Datum Ett Mormon Steg 1
1. Gå till en senare dagars helgon (LDS) college. Du kan hitta någon som är Mormon på en LDS-college som BYU i Provo, Utah eller Byu Idaho. Om du inte går till en av dessa högskolor kan du försöka ta några klasser eller gå till campusevenemang för att träffa någon till potentiellt datum.
 • Bild med titeln Datum Ett Mormon Steg 2
  2. Delta i en LDS-kyrka. Du kan hitta en LDS-kyrka nära dig och delta i en dyrkan. Du kan springa in i någon du gillar eller se flygblad med information om danser eller andra händelser som du kan delta för att träffa någon.
 • Bild med titeln Datum Ett Mormon Steg 3
  3. Besök online dating webbplatser. Besök en online datingsida specifikt inriktad mot mormoner (som LDS-singlar och LDS-planet). Se till att du använder ett nytt foto av dig i blygsamma kläder. Om du inte är Mormon, se till att tydligt ange det i din profil.
 • Bild med titeln Datum Ett Mormon Steg 4
  4. Gå till en LDS Singles Conference. Vissa områden (särskilt i västra USA) har mycket stora singelkonferenser. Ibland kommer människor till och med från miles bort för att delta i dem. Dessa stora evenemang är ett bra sätt att träffa människor som är Mormon.
 • Bild med titeln Datum Ett Mormon Steg 5
  5. Kolla in byu Management Society. Du kan besöka ditt lokala kapitel i Byu Management Society för att försöka träffa någon. Du kan leta upp information online för att hitta närmaste kapitel till dig. Det kommer att finnas många gifta människor på dessa evenemang som kan presentera dig för någon de vet eller du kanske möter ensamstående i händelserna.
 • Del 2 av 3:
  Lärande LDS-riktlinjer
  1. Bild med titeln Datum Ett Mormon Steg 6
  1. Var medveten om sina datingsregler. Medlemmar av kyrkans kyrka är avskräckta från dating tills de är 16. Om den person du är intresserad av är under 16, kommer de inte troligen att dags. Tänk på att när en person blir 16, betyder det inte att de nödvändigtvis kommer att vilja datera. När de börjar dateras är det uppmuntrat att det är avslappet och inte allvarligt, som dating som vänner eller i grupp.
 • Bild med titeln Datum Ett Mormon Steg 7
  2. Förstå "visdomsordet". Mormoner uppmanas att äta hälsosamma och ta hand om sina kroppar. De är avskräckta från att dricka alkoholhaltiga drycker, kaffe, te, rökning av något slag och använd olagliga och olagliga droger. Om det här är saker du tycker om att göra, överväg inte att datera en mormon.
 • Bild med titeln Datum Ett Mormon Steg 8
  3. Förstå "kyskhetens lag."Mormoner tror inte på sex före äktenskapet. De tror bara att sexuella relationer är okej efter att du är gift och bara med din man eller fru. Kyskhetens lag omfattar också inte passionellt kyssande, inte ligger ovanpå en annan person och rör inte privata delar av en andras kropp. Väcker sexuella känslor på något sätt innan äktenskapet inte är tillåtet.
 • Kastitetslagen omfattar också dressing och talar om kyskhet på lämpligt sätt.
 • Visa pornografi eller titta på filmer med nakenhet är inte tillåtet.
 • Bild med titeln Datum Ett Mormon Steg 9
  4. Tänk på att varje person är annorlunda. Även om det här är riktlinjerna för den sista dagars heliga, är alla annorlunda. Anta inte bara något om någon på grund av sin religion. Låt dem öppna upp till dig om vad deras personliga övertygelser och val är.
 • Del 3 av 3:
  Respektera någon som är av Mormon-tron
  1. Bild med titeln Datum Ett Mormon Steg 10
  1. Var öppen sinnad. Om du inte är Mormon kanske du inte förstår vissa anledningar som du gillar gör vissa saker. Det är okej att inte förstå allt om sin religion, men vara öppen med sina idéer och övertygelser. Fråga dem frågor om sin religion och hålla ett opartiskt, öppet sinne.
  • Du kan fråga något, "Vilka är dina personliga övertygelser på din religion?"Eller" Vad är dina åsikter om kyskhet?"
 • Bild med titeln Datum Ett Mormon Steg 11
  2. Respektera deras övertygelser. Om du inte håller med vad den person du tycker, är det okej. Det är dock fortfarande viktigt att respektera sina övertygelser, även om du inte håller med. Tryck inte på dem för att göra något mot deras tro och döma inte dem för vad de tror. Acceptera dem för vem de är.
 • Om din partner inte vill bli intim, respektera det och inte tryck dem.
 • Om din partner gör saker som du inte förstår, som be, döm inte dem eller försöka stoppa dem.
 • Bild med titeln Datum Ett Mormon Steg 12
  3. Klä sig blygsamt. Du behöver inte ändra vem du ska få någon att tycka om dig, men överväga att hålla kläderna blygsamma när du är med den person du är intresserad av. Dressing är en del av "kyskhetens lag."Bära blygsamma kläder är ett sätt att visa dem att du respekterar deras övertygelser.
 • Det är särskilt viktigt att klä sig på lämpligt sätt om du träffar sina föräldrar.
 • Bild med titeln Datum Ett Mormon Steg 13
  4. Var medveten om ett potentiellt uppdrag. Många mormoner går på uppdrag när de är omkring 18 eller 19 och är borta i 18 månader för kvinnor och två år för män. De går någonstans och serverar varhelst kyrkan kallar dem att gå. Om den person du är intresserad av planer på att gå på ett uppdrag, kan de sätta av allvarliga dating tills de kommer tillbaka. Lär dig om den person du är intresserad av planerar att gå på ett uppdrag och hålla det i åtanke om du är intresserad av dem.
 • Bild med titeln Datum Ett Mormon Steg 14
  5. Göra planer för ett datum. Om du vill driva den person du är intresserad av vem är Mormon, och de verkar intresserade av dig tillbaka, ta dem på ett datum! Undvik barer och höga danshallar. Istället ta den person du gillar på bio, middag, på en vandring, till stranden, sportevenemang och allt annat de två som helst.
 • Community Q & A

  Sök
  Lägg till ny fråga
  • Fråga
   Om jag är en Mormon och någon rörde mina privata delar, betyder det att jag förlorade min oskuld?
   Samhällsansvar
   Samhällsansvar
   Det är inte hur du förlorar oskuld. Men om personen gjorde det utan ditt tillstånd, det är sexuellt övergrepp, och du borde få den berörda polisen.
   Tack!
   Ja Nej
   Inte till hjälp 30helpful 114
  • Fråga
   Vad gör du om du gillar en mormon men de är inte 16?
   Samhällsansvar
   Samhällsansvar
   Du kan fråga dem om de vill datera, men om de säger nej, repcerar sina önskningar och deras övertygelse. Du kan alltid vara vänner med dem.
   Tack!
   Ja Nej
   Inte hjälpsam 18helpful 73
  • Fråga
   Jag går på ett uppdrag. Ska jag datera innan jag går eller ska jag vänta tills jag är tillbaka?
   Samhällsansvar
   Samhällsansvar
   Det här är verkligen upp till dig. Tänk på att två år är lång tid, så du borde förmodligen inte datera någon seriöst tills du återvänder.
   Tack!
   Ja Nej
   Inte till hjälp 9helpful 48
  Se fler svar

  Video

  Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

  Tips

  Var medveten om att vissa mormoner bara gifter sig i Mormon Temples.
 • Vara respektfull och tryck aldrig på dem mot deras religiösa övertygelse.
 • Tänk på att alla är annorlunda och inte alla kan följa de exakta riktlinjerna i kyrkan.
 • De flesta mormoner är inte intresserade av människor som svär, dricker eller är slarviga med det sätt de agerar.
 • Behandla någon som är Mormon hur du skulle behandla någon annan du gillar.
 • Om du kan undvika det, försök att inte fråga en mormon för att datera dig före 16. De kommer sannolikt att behöva säga nej och det kan vara besvärligt. Försök att göra vänner med dem och om du fortfarande gillar dem när de är 16, överväg sedan att fråga dem på ett datum.
 • Dela på det sociala nätverket:
  Liknande