Hur man blir lutherska

Lutheranism är en den kristna kyrkans benämning. Lutheraner tror att en person inte är räddad genom att vara bra, men bara av Guds nåd genom tro på Jesus. Det innebär att en lutherska bara litar på att Jesu offer på korset helt betalar för sin frälsning. Lutherans vill följa Guds bud, inte för att de är rädda Gud kommer att skicka dem till helvetet, men för att de är tacksamma att Gud älskar dem och har gett dem himlen.

Det finns tre huvudsakliga lutherska synoder: den evangeliska lutherska kyrkan i Amerika (ELCA) är den största synoden av lutheranism i Amerika. De har flyttat bort från vissa aspekter av traditionell luthermanism, tro att Guds kärlek erövrar alla mänskliga missförstånd. De är mer villiga att byta med tiderna och kulturen. Den lutherska kyrkan Missouri Synod (LCMS) är den näst största gruppen av lutheraner och de är mer konservativa. Wisconsin Evangelical Lutheran Synod (Wels) är det mest konservativa, tolka Bibeln som Guds inspirerade ord. Det finns också några andra mindre lutherska synoder.

Steg

  1. Bildbeteckningen blir lutherska steg 1
1. Gå till en luthersk kyrka och fråga pastorn om medlemskap.
  • Bild med titeln blir lutherska steg 2
    2. Pastorn kommer vanligtvis att erbjuda dig genom en bibelinstruktionsklass eller träffa dig för att diskutera skillnaderna mellan lutheraner och andra kristna.
  • Bild med titeln blir lutherska steg 3
    3. Efter klassen är du välkommen att vara en lutheransk medlem!
  • Bildbeteckningen blir lutherska steg 4
    4. Fortsätt läsa Bibeln för att odla din tro. Ärligt talat tro på Bibeln är inte något som magiskt händer när du går med i en luthersk kyrka. Det kan ta ett tag, men genom att läsa Bibeln och bön, kan Gud skapa verklig tro i ditt hjärta.
  • Bild med titeln blir lutherska steg 5
    5. Läs den lilla katekismen. Du kan överväga att läsa den lilla katekismen av Dr.Martin Luther för att ytterligare förstå vad lutheranism verkligen tror
  • Bild med titeln blir lutherska steg 6
    6. Försök läsa boken av Concord. Detta är vittnesbörd och bekännelse av tro på tidiga anhängare av reformen av Luther.
  • Tips

    Var inte rädd för att ställa frågor innan de förbinder sig med klasserna.
  • Känna din bibel och läsa den lilla katekismen av dr.Martin Luther
  • Delta regelbundet till den gudomliga tjänsten eller dyrkan i en luthersk kyrka
  • Varningar

    Lutherska tillbedjanstjänster erbjuder ofta "gemenskap" eller "Herrens kvällsmat" Under sina tjänster. ELCA-församlingar öppnar Herrens kvällsmat till alla som tror att Jesus dog för dem och att Jesus är närvarande i brödet och vinet vi får. Andra övar "nära" communion. Om du inte är en luthersk medlem är det bäst att du väntar på att delta i detta tills du pratar med pastorn om det.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande