Hur man väljer en kyrka

Kyrkan kan vara den byggnader där människor kommer ihop för att dyrka Gud, eller det kan användas för att beskriva en grupp anhängare, ibland kallad en församling. Att hitta den rätta kristna kyrkan är det inte lätt. Det finns en mängd olika valörer och tusentals olika kyrkor över hela världen som kan göra processen att välja den rätta som är relativt svår. Lyckligtvis, genom att utvärdera din religiösa övertygelse och undersöka de kyrkor som är tillgängliga för dig, hitta en kyrka som är rätt för dig och din familj är en lätt uppgift.

Steg

Metod 1 av 3:
Bestämning av vilken beteckning som är rätt för dig
  1. Bild med titeln Välj en kyrka Steg 1
1. Gör din forskning om kristendomens olika grenar. Det finns tre traditionella grenar av den religion som inkluderar romersk katolicism, östra ortodoxi och protestantisk kristendom. Var och en av dessa religioner håller olika övertygelser och har olika traditioner. Alla religioner tror på Jesus Kristus och Skriften, men har olika åsikter om huruvida påven eller den katolska kyrkan håller någon religiös myndighet.
  • Protestanter koncentrerar sig på Skriften och Bibeln för att styra sin tro, snarare än en centraliserad kyrka.
  • Östra ortodoxi lär de deuterokanoniska skrifterna och håller tron ​​att påven rymmer samma myndighet som andra biskopar.
  • Den romersk katolicism tror på doktrinerna av transubstantiation och purgatory och tron ​​i påven som en helig myndighet.
  • Transubstantiation är tron ​​att under gemenskapen, omvandlas EUCHARISTEN eller brödet och vinet till Jesu verkliga kropp och blod.
  • Purgatory är tron ​​att du kan göra straff med Gud efter döden för mindre synder och en tilldelad tid.
  • Bild med titeln Välj en kyrka Steg 2
    2. Utbilda dig själv på de olika religiösa valörerna. Under kristendomens traditionella grenar finns också många sekter eller valörer. Det finns också kyrkor som är icke-denominationella eller som syftar till att acceptera människor av alla valörer av kristendomen. Gå till ett bibliotek eller titta på online för de olika kristna valörerna som finns. Att undersöka dem kommer att ge dig inblick i sina skillnader och kan peka dig i rätt riktning för vilken typ av kyrka du vill delta.
  • Inter-denominationella kyrkor har inte en specifik historisk trosbekännelse.
  • Medlemmar av den baptistkyrkan döper inte medlemmar som spädbarn och fullt fördjupade vuxna under vatten genom en ceremoni som heter troende dop.
  • Quakers avvisar ordinerade prästerskaper och sakrament och är pacifister som syftar till att leva tysta, enkla liv.
  • Sekvenser av protestantisk kristendom är metodist, lutherska, pingst-, baptist, presbyterian och evangelisk.
  • Bild med titeln Välj en kyrka Steg 3
    3. Tänk på dina förfäders religion och familj. Om din familj var aktivt religiös när du var yngre, är det möjligt att du redan är ansluten till en viss kristendomsex. Medan du alltid kan ändra din beteckning kan det vara en bra idé att hålla fast vid din religion om du redan tror på dess lärdomar.
  • Det är också möjligt att din familj kan ha ett etablerat förhållande med en viss kyrka eller specifika nonner eller präster.
  • Att vara aktiv i kyrkan tidigare i livet kan skapa starkare obligationer med andra i din församling.
  • Bild med titeln Välj en kyrka Steg 4
    4. Välj en kyrka som anpassar sig till dina sociala övertygelser. Efter att ha haft forskning om kristendomens stora grenar och valörer kan du göra ett mer informerat beslut om vilka doktriner som är sanna för dig personligen. Tänk på dina ståndpunkter på viktiga frågor som samma köns äktenskap, reproduktiva rättigheter eller acceptans av olika personer som kan ses som syndiga för vissa kristna kyrkor.
  • Till exempel tror vissa protestantiska kyrkor på reproduktiva rättigheter. Dessa kyrkor inkluderar Quakers, den lutherska kyrkan i Amerika, den episkopala kyrkan, den moraviska kyrkan i Amerika, den presbyteriska kyrkan, Unitarian Universalist, United Church of Christ, och United Methodist Church.
  • Det finns olika kyrkor som accepterar människor i LGBT-samhället, såsom baptists allians, förbundsnätverket, den oberoende katolska kristna kyrkan och den reformerade katolska kyrkan.
  • Även om påven har sagt positiva saker om HBT-samhället, är äktenskap med samma kön fortfarande en kränkning av katolska övertygelser.
  • Bild med titeln Välj en kyrka Steg 5
    5. Bestäm hur mycket tid och pengar du måste ägna till kyrkan. Före att ansluta sig till en kyrka, bestämma hur stor av en roll din tro spelar i ditt liv och hur mycket tid och energi du måste ägna för att dyrka och göra goda handlingar. Vissa kyrkor är mer aktiva och uppmanar medlemmarna att hjälpa till att bygga upp samhället medan andra koncentrerar sig på söndags dyrkan och undervisning. Dessutom kräver andra kyrkor dig att tithe eller bidra med 10% av din inkomst till kyrkan. Ta hänsyn till dessa saker och välj en kyrka som kan matcha ditt schema och budget.
  • Välj inte en aktiv kyrka om du inte gillar att göra volontärarbete eller samhällstjänst.
  • Bild med titeln Välj en kyrka Steg 6
    6. Be till Gud för tydlighet. Om du fortfarande är osäker på vilken benämning eller den kristendom som du borde träna, borde du fråga Gud. Gud kan kanske ge dig tydlighet på vilken väg att följa. I slutändan vill du välja en kyrka som gör att du kan dyrka på ett sätt som gör att du känner dig uppfylld och bekväm. Du borde inte vara angelägen eller stressad samtidigt som beslutet fattas.
  • Du kan fråga Gud något som, "Jag vill vara den bästa kristen jag kan vara, men jag är osäker på vilken benämning att välja. Vänligen vägleda mig på den här resan att hitta hur man dyrka ditt ord och leva ett bra liv."
  • Metod 2 av 3:
    Hitta din kyrka
    1. Bild med titeln Välj en kyrka Steg 7
    1. Bestäm kyrkans religiösa anslutningar. Bestäm kyrkans benämning och se till att den matchar din religion. Kolla på kyrkans hemsida eller fråga med en anställd eller pastor om eventuella anslutningar med externa organisationer. Hitta en kyrka som stöder samma orsaker att du är passionerad om.
    • Till exempel kan din kyrka vara ansluten till ungdomsorganisationer som Boy Scouts of America.
    • Om kyrkan är ansluten till en organisation som du motsätter dig, överväga att välja en annan kyrka.
    • Kyrkor som är anslutna till ideella organisationer som koncentrerar sig på att göra gott handlingar kan vara ett bra val.
  • Bild med titeln Välj en kyrka Steg 8
    2. Bestäm om du vill delta i en stor eller liten kyrka. Vissa kyrkor är små med bara några dussin medlemmar medan andra är stora och har tusentals anhängare. Bestäm vilken typ av miljö du vill dyrka i. Medan större kyrkor kommer att ha huvudstaden för ny infrastruktur och bekvämligheter, kan mindre kyrkor ge en mer personlig erfarenhet. Bestämma vilken miljö du gillar bättre och försöker hitta en kyrka som speglar det.
  • Du kan bli närmare din pastor, präst eller minister i en mindre kyrka eftersom de kommer att ha tid att prata med dig individuellt.
  • Expertips
    Zacharyregn

    Zacharyregn

    Ordinerad ministerrev. Zachary B. Rainey är en ordinerad minister med över 40 års ministerium och pastoral praxis, inklusive över 10 år som en hospice kapell. Han är en examen från Northpoint Bibel College och en medlem av General Council of Assemblies of God.
    Zacharyregn
    Zacharyregn
    Ordförande

    Tänk på var du bäst kommer att kunna tjäna. Zachary Rainey, ordinerad minister, rådgivning: "Hitta en kyrka där du kan fungera bra. Dina egna personliga preferenser och åsikter kan hindra dig från att hitta ett gemenskap där du kan tjäna på ett effektivt sätt. Fråga vad du har att erbjuda och hitta en kyrka som behöver dig. Du kommer att bli mycket mer uppfylld genom att tjäna än du kommer att sitta i en stol med en massa andra människor som sitter i stolar som lyssnar på ett dyrkningsband."

  • Bild med titeln Välj en kyrka Steg 9
    3. Läs kyrkans doktrinära uttalande. Det doktrinära uttalandet är den nära kyrka som du vill gå med. Innan beslutet fattas, gå till deras hemsida eller ge dem ett besök för att se deras doktrinära uttalande. Se till att det matchar med dina nära hållna övertygelser, så det finns inga konflikter när du går med.
  • Det doktrinära uttalandet innehåller vanligtvis synpunkter på Skriften, Gud, Sonen, Maria, myndighetens siffror och kyrkan.
  • Bild med titeln Välj en kyrka steg 10
    4. Se till att kyrkan har de bekvämligheter du vill ha. Faciliteterna inkluderar saker som du kan behöva, till exempel tillräcklig parkering, rullstolsramper, handikappade toaletter eller en teckenspråkig tolk. Du måste se till att du har möjlighet att dyrka även om du eller en älskad har en fysisk funktionshinder så välj en kyrka som har tillgång till dig och dina familjemedlemmar.
  • Bild med titeln Välj en kyrka Steg 11
    5. Gör en checklista över saker som du vill ha i en kyrka. Att hålla en fysisk checklista kan du utvärdera alla kyrkor runt dig rättvist. När du går och besöker olika kyrkor och titta på olika predikningar, notera saker som du gillar och ogillar så att du kan fatta ett välgrundat beslut. Medan du är osannolikt att hitta en kyrka som uppfyller alla dina kriterier, kan du välja en som matchar dina behov närmast.
  • Saker på din checklista kan innehålla: traditionell dyrkan, en kraftfull predikan, bekännelse, sjunger de traditionella psalmer eller avslappnad och öppen dyrkan.
  • Sakerna på din checklista kommer att skilja sig beroende på din personlighet.
  • Bild med titeln Välj en kyrka steg 12
    6. Besök en mängd olika kyrkor. Ett bra sätt att få en förståelse för det sätt som en viss kyrka kommer att dyrka är att besöka under en tjänst. Där kommer du att kunna undersöka saker som kyrkans traditioner, ministeriet, predikan och församlingen så att du kan få en bättre uppfattning om huruvida kyrkan är rätt för dig. Få en lista över kyrkor i ditt område och besök var och en av dem under service.
  • Var uppmärksam på predikan i predikan, eftersom det här är en vanligtvis stor avgörande faktor för många människor när man väljer en.
  • Ta del av tjänsten och om du känner dig engagerad och inspirerad.
  • Bild med titeln Välj en kyrka Steg 13
    7. Bestäm om du vill gå till en traditionell eller icke-traditionell kyrka. Vissa kyrkor är icke-traditionella, och pastorn eller predikanten kommer att klä sig, använda teknik eller använda icke-traditionella instrument som gitarr under berömkörningar. Andra kyrkor kommer att hålla sig till denominations traditioner som en bekännelse, kommunion och instruktion. Bestäm om du vill ha en traditionell kyrka som kräver att du klär upp eller en mer avslappnad kyrkaupplevelse.
  • Vissa kyrkor kräver att du bär en kostym och slips eller en klänning under service, medan andra är mer avslappnade och låter dig bära vardagliga kläder.
  • Bild med titeln Välj en kyrka steg 14
    8. Tänk på kyrkans musik. Musik är fortfarande en viktig aspekt av kyrkan. Medan de katolska och ortodoxa kyrkorna har mer traditionella dyrkningsstilar och sjunger de traditionella salmen, föredrar andra kyrkor att ta en mer modern musikstil, även inkorporering av stilar som reggae och hip-hop. Många baptistkyrkor sjunger gospelmusik, som kombinerar ljudet av jazz och blues med kristna psalmer.
  • Andra exempel på musik inkluderar Christian Rock, European Cantatas och African Choruses.
  • Bild med titeln Välj en kyrka Steg 15
    9. Gör ditt beslut. Ta en titt på din checklista och jämför var och en av de kyrkor som du kunde besöka. Försök att komma ihåg saker som du gillade och ogillade om varje tjänst och överväga alla de saker du har undersökt. Tänk på kyrkans dyrkan, vad som förväntas av dig, och den typ av kläder som du måste bära.
  • Fråga departementets frågor som du inte kan svara genom att titta på deras hemsida.
  • Metod 3 av 3:
    Bygga ett band med din kyrka
    1. Bild med titeln Välj en kyrka Steg 16
    1. Kommunicera med ditt ministerium. Att prata med din präst, minister, pastor eller nunnor hjälper dig att få dig närmare Guds läror. Det kommer också att ge dig möjlighet att ställa frågor som du kan ha eller få andlig rådgivning. Hitta en kyrka där du kan prata öppet om dina erfarenheter och hur man undviker synd.
    • Som teknikförskott gör det också förmågan att prata med din pastor eller minister. Många har en e-postadress och kan nås via telefon.
  • Bild med titeln Välj en kyrka Steg 17
    2. Volontär och bli involverad i goda verk.Volontärarbete i en kyrka kan uppfylla dig andligt och kommer att ta dig närmare din kyrka. Du kan hjälpa till att mata de fattiga, arbeta på ett samhällsprojekt eller bli missionär. Om du väljer att ge mer av din tid, kan du skickas utomlands för att hjälpa fattigare länder.
  • Bild med titeln Välj en kyrka Steg 18
    3. Bli vänner med andra i din församling. Lär känna andra familjer och människor i din kyrka och bli vänner med dem. Se om de vill dela en måltid eller gå med dig i volontärarbete. Ju mer du lär känna andra människor från din kyrka desto mer involverade och förlovas kommer du att vara. Du kan också dela andliga dilemma eller frågor med vänner i kyrkan som håller samma moraliska värderingar.
  • I Mark 12:31 står det, "Den andra är det här: "Älska din granne som dig själv. Det finns inget bud större än dessa."
  • Bild med titeln Välj en kyrka Steg 19
    4. Besök kyrkan och delta i massa. Det enda sättet att verkligen veta om du känner att du tillhör en enskild kyrka är att gå sin massa. Bara för att du besöker betyder inte att du har ett ansvar för den kyrkan. Det viktigaste är att du känner en känsla av tillhörighet och känner som om kyrkan kan lyfta din tro och hjälpa till att uppfylla dig. Om du inte känner det sätt på grund av kyrkan, ministeriet eller församlingen, då bör du försöka gå i en annan kyrka.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande