Hur man firar din dotters första period

En tjejs första period kan vara en skrämmande och pinsam upplevelse. Detta är särskilt sant när hon lämnas oförberedda eller känns som att det inte är något som hon kan prata om öppet med sina föräldrar. För att se till att din dotter ser sin första period som en positiv och naturlig del av livet, fira evenemanget! Denna firande kan vara lågmäld eller mer involverad. Göra det till en del av en årlig konversation med din dotter om att växa upp och passa festen till hennes personlighet.

Steg

Metod 1 av 3:
Skapa en presentförpackning
  1. Bild med titeln Fira din dotter
1. Gör en presentförpackning för firandet. Använd en gammal korg eller gå till en konst och hantverk butik för att hitta en liten trälåda. Se till att det du väljer är tillräckligt stort för att hålla några godsaker. Lägg till utsmyckningar i rutan som speglar din dotters personlighet och favoritfärger.
  • Du kan gå för en snygg ton eller något mer elegant, beroende på din dotters personlighet. Din dotter kan vara typen för att göra ett skämt om sin första period, eller du kan få en tjej som kommer att vilja ha ett minnesvärt minnessak för att bli tårig över.
  • Bild med titeln Fira din dotter
    2. Sätt ihop ett kit för att hon ska ta sig till skolan. Förutom en presentförpackning kommer din dotter att vilja ha något att hålla sina väsentligheter i när hon är i skolan. Satsen ska vara något litet att hon kan passa i sin ryggsäck, som ett pennväska. Det bör också vara tillräckligt stort för att passa flera kuddar och andra väsentliga saker.
  • Lägg inte ordet "period" på det eller köpa något rött. Medan du kanske hittar den här söta eller roliga, kommer din dotter förmodligen inte.
  • Bild med titeln Fira din dotter
    3. Fyll i rutan och kit med nödvändiga leveranser. Syftet med lådan och kit är att få din dotter att känna sig redo att hantera någon situation som är relaterad till hennes period. Inkludera alla de uppenbara väsentliga. Om det finns plats, lägg till andra saker som du tycker är lämpliga för din dotters unika behov.
  • Alla kit och lådor ska ha kuddar, våta torkdukar eller vävnader, handavstängare och ett sött par ersättningsunderkläder.
  • De flesta tjejer kommer inte att börja använda tamponger. Om din dotter är en simmare, är hon ett undantag.
  • Du kanske också vill lägga till lite häfte av tips till presentförpackningen. Du kan till exempel skriva en anteckning som berättar för din dotter för att hålla en extra sweatshirt i hennes skåp, bara om hon har en läckage nödsituation.
  • Bild med titeln Fira din dotter
    4. Lägg till några roliga föremål för att få henne att le. Tillräckligt med de allvarliga sakerna. Detta är tänkt att vara en fest! Sätt lite choklad eller din dotters favorit söta mellanmål i presentförpackningen. Skriv ett kort som berättar för henne att du älskar henne, och att du alltid är där för henne.
  • Gå till ett sappy kort om du skapar ett elegant minnessak. Om du strävar efter en quirkier ton, håll kortet och sött.
  • Bild med titeln Fira din dotter
    5. Anpassa rutan eller kit så det är bara från dig. Du kan köpa pre-made period kit online för din dotter. Medan det här är bra för att få idéer, menar det mer till din dotter om hon vet att du gjorde henne en låda och kit på egen hand.
  • Bild med titeln Fira din dotter
    6. Lägg till föremål i det kit hon känner att hon behöver. När du har gett din dotter hennes gåvor, fråga henne vad hon tycker. Det kan finnas specifika saker som hon vill ha i satsen för att förbereda sig i skolan. Ta henne till ditt lokala apotek för att avsluta att göra kiten tillsammans.
  • Metod 2 av 3:
    Kasta en periodparti
    1. Bild med titeln Fira din dotter
    1. Fråga din dotter vad hon vill göra för att fira. Få tillstånd från din dotter innan du börjar planera några händelser och erbjuda henne några alternativ så att hon kan välja vad som är bäst för henne. Tänk på att hela poängen är att få din dotter att känna sig positivt om hennes period. Göra några partiplaner tillsammans.
    • Bli inte upprörd om din dotters idéer för festen är super annorlunda än din egen. Det är hennes fest, och hon borde vara den som får kontrollera den.
  • Bild med titeln Fira din dotter
    2. Kasta en fest om din dotter är social och utåtriktad. Bjud in några av hennes vänner över för en slumpfest och håll saker med låg nyckel men kul. Låt tjejerna fira på sin egen väg. Att ha dessa positiva och stödjande parter kan bli en ny tradition bland din dotter och hennes nära vänner!
  • Bild med titeln Fira din dotter
    3. Planera en en-på-en natt om din dotter är privat. Vissa tjejer kan cringe på tanken på att fira sin period med sina vänner (eller, ännu värre, dina vänner). Om så är fallet, fira med bara de två. Det kan innebära mer till vissa tjejer.
  • Bild med titeln Fira din dotter
    4. Planera en periodvänlig meny för att få henne att må bättre. Det finns massor av livsmedel som kan hjälpa din dotter genom några tuffa symptom som följde med sin första period. Nötter, lummiga gröna och livsmedel som är höga i järn eller kalium är alla bra för att hålla henne friska och glada under sin cykel.
  • Ställ ut några skålar av solrosfrön och valnötter. Drizzle dem med lite honung för att lägga till lite sötma. Servera en stor spenat sallad och göra en banan bröd till efterrätt.
  • Du kan också fråga din dotter om det finns några livsmedel som skulle tillfredsställa hennes begär. Choklad brownies kan vara en stor hit.
  • Bild med titeln Fira din dotter
    5. Få corny med menyn om din dotter vill ha ett skratt. Om en period-temans meny appellerar till din dotters humor, få lite dumt med mat och dryck. Planera en meny som firar din dotters period genom att välja röda livsmedel och drycker, eller rätter som symboliserar fertilitet.
  • En provmeny kan innehålla mini-quiches (som har massor av ägg i dem), Spaghetti och röd sås, och röda sammet cupcakes. Du kan också servera tranbärsjuice eller till och med mousserande rosa lemonad. Om det är vinter, gå till ägget Nog!
  • Bild med titeln Fira din dotter
    6. Ställ in ett massage tåg för att underlätta kramper. Om du har planerat en slumpsparti för flera tjejer, kommer de inte att vilja gnugga varandras bäckar. Men ger varandra a fin axel och nacke gnugga slappnar av spända muskler, och det kan också hjälpa till med menstruationskramper.
  • Om det bara är du och din dotter, kan du prata om andra sätt att underlätta kramper. Detta kan innefatta att visa henne hur man lätt gnuggar sin nedre mage, eller ger henne en värmekudde.
  • Metod 3 av 3:
    Gör din dotter bekväm
    1. Bild med titeln Fira din dotter
    1. Sprida ut samtal om puberteten över flera år. Börja prata om din dotters kropp så snart hon har frågor. Detta kommer sannolikt att vara så snart hon kan prata. Har ålder lämpliga samtal som är åtskilda över din dotters liv, istället för en, stor "period."
    • Du kan prata med mycket små barn om sina kroppsdelar, och vilka olika saker är för. Ge mer detaljer när hon blir äldre, kontrollera alltid att din dotter förstår den information du ger henne.
  • Bild med titeln Fira din dotter
    2. Var beredd med rätt leveranser. De flesta tjejer får sin period när de är ca 12 eller 13, även om vissa tjejer kunde få sin period när de är 9 eller 10. När din dotter träffar dessa år, lagra upp på föremål för hennes kit. Du vill inte göra ett panik, sena nattapotek springa med din dotter som gråter i baksätet.
  • Bild med titeln Fira din dotter
    3. Prata om perioder som positiva erfarenheter. Undvik att ringa din period "förbannelsen" eller något liknande skrämmande. Din dotter bör förstå att det här är något som kvinnor upplever naturligt när de växer upp. Det är ett spännande tecken på att hon växer upp.
  • Berätta för din dotter, det här är definitivt inte något hon borde vara generad över. Förklara att alla kvinnor och tjejer får sina perioder. I själva verket, eftersom perioderna är en del av att bli en mamma, beror mänsklighetens överlevnad på dem!
  • Bild med titeln Fira din dotter
    4. Besvara din dotters frågor direkt och ärligt. Din dotter kommer förmodligen att ha många frågor till dig. Vissa du vet svaren på, och vissa du inte. Håll upp en bekväm och öppen ton under den här chatten, och se till att din dotter vet att ingen fråga är en dålig.
  • Vanliga frågor kan inkludera, "Varför är jag den första av mina vänner för att få min tid," "Kan jag fortfarande simma," "Hur länge går det," "Varför händer det," eller "är jag normalt?"
  • Berätta för din dotter när hon ställs till en fråga som du inte har ett svar för. Använd detta som en chans att leta efter bra, tillförlitliga svar tillsammans. Du kan gå online, söka i en bok eller ringa din dotters läkare.
  • Bild med titeln Fira din dotter
    5. Läs en bok eller titta på en video tillsammans. Håll inte bara din dotter en bok eller en länk till en video och tror att du är klar. Hon kanske inte läser eller tittar på vad du än ger henne, och då lämnar du henne helt oförberedd. Utforska dessa saker tillsammans och gör det till en del av en upplevelse som du delar med varandra.
  • Några bra alternativ för böcker inkluderar Lynda Madaras Vad händer med min kropp? och Min kropp, jag själv för tjejer av samma författare. Amerikansk tjej har också en rad böcker som heter Vård och hållning av dig med bra information.
  • Bild med titeln Fira din dotter
    6. Försäkra din dotter med personliga historier. Din dotter kanske vill höra allt om dina piberande periodberättelser, eftersom det kan få henne att skratta och känna sig mer bekväm. Hon kanske också tycker att det här är konstigt, så låt henne berätta vad hon behöver från dig.
  • Inte alla föräldrar har haft perioder, och det är okej! Om din dotter vill prata med någon som har en period, och den personen är inte du, ta kontakt med en vän, familjemedlem eller läkare. Genom att göra detta ger du fortfarande din dotter det stöd hon behöver, och hon vet att det kom från dig.
  • Lägg till ny fråga

    Tips

    Hjälp din dotter att hålla en tidskrift som spårar sin cykel. Detta är ett utmärkt sätt att få henne vana att planera för sin period, och det kommer också att vara användbar information för sin läkare.
  • Se till att din dotter känns bekväm när den är på hennes period. Se till att hon kan berätta för dig i förtroende när det gör ett utseende.
  • Det är viktigt att sitta ner med din dotter före sin första period och ha ett hjärtat till hjärtat med henne om hennes period. Det kan vara besvärligt, men att kunna ha en öppen konversation med dig och ställa frågor kommer att hjälpa henne att känna sig säkrare och tillfreds. Undvik frestelsen att bara lämna henne en bok på puberteten och lämna den på det.
  • Om du har haft exceptionellt svåra perioder, undvik skrämmande din dotter genom att berätta om dina erfarenheter i detalj. Det är okej att låta henne veta att vissa kvinnor upplever kramper, men gör det inte låter oundvikligt. Kom ihåg att allas kropp är annorlunda - hennes erfarenhet kan vara annorlunda än din.
  • Se till att du förklarar perioder till din dotter innan hon får sina perioder. På det sättet vill hon inte panik när det börjar och vet inte vad som händer.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande