Hur man är en bra vän till någon med kön dysforia

Om din vän har kön dysforia, vill du naturligtvis stödja dem i allt de går igenom, men som en icke-dysforisk person kanske du inte förstår varje detalj. De viktigaste sakerna att komma ihåg är att alltid hänvisa till din vän som deras verkliga kön och använda sina pronomen (vilket betyder kön / pronomen de identifierar med), för att fråga dem respektfulla frågor och lyssna på sina tankar om ämnet och vara pålitlig med Den information de väljer att dela med dig.

Steg

  1. Bild med titeln vara en bra vän till någon med kön dysfori steg 1
1. Lyssna på din vän. Om du är cisgender (vilket betyder att du identifierar med kön du tilldelades vid födseln), kanske du inte är expert på de problem som din vän står inför. Var alltid redo att lyssna på dem prata om sina kampar. Kön dysforia är annorlunda för alla, så det bästa sättet att lära sig om situationen är att höra det från din vän personligen.
  • Bild med titeln vara en bra vän till någon med kön dysfori steg 2
    2. Undvik inte situationen. Det kommer förmodligen att göra din vän frustrerad eller upprörd om du helt ignorerar sin dysfori. För många människor spelar dysforia en stor roll i sina liv och vem de är, och även om du lätt kan ignorera det, kan det mesta av din vän inte.
  • Bild med titeln vara en bra vän till någon med kön dysfori steg 3
    3. Förstå att medan du inte ska vägra att prata om det helt, borde du inte prata med din vän uteslutande om dysforin. Börja inte att agera som allt som finns till din vän är att vara trans. Trodde att de kan vara ett annat kön än du trodde, de är fortfarande den person som de alltid var. Fortsätt att prata med din vän som du normalt skulle.
  • Bild med titeln vara en bra vän till någon med kön dysfori steg 4
    4. Fråga din vän vilka pronomen de använder. Transkvinnor (personer som tilldelades man men identifierar som kvinnlig) brukar använda hon / henne, och trans killar (personer som tilldelades kvinnlig men identifierar som man) tenderar att använda han / honom. Men de / dem och neo-pronomen (pronomen än de tre) föredras ibland av vissa människor. Fråga när det är okej att använda de pronomen, eftersom din vän kanske inte är öppet trans på vissa ställen. Även om det kan känna sig dåligt för att misgendera din vän, är det ibland nödvändigt att skydda dem från att bli outed.
  • Bild med titeln vara en bra vän till någon med kön dysfori steg 5
    5. Komplimanger din vän på ett könsbekräftande sätt. Ring din transfemininvän "Söt" eller "skön" Om hon har en söt topp eller ser särskilt vacker den dagen. Om din vän är en trans kille, kallas "manlig" eller "stilig" En gång i taget kan hjälpa till att lindra dysfori och självkänsla problem. Fokusera inte för mycket på deras utseende, men annars kommer det att känna sig tvungna och vara besvärligt för dig båda.
  • Bild med titeln vara en bra vän till någon med kön dysfori steg 6
    6. Behandla din vän som du skulle behandla någon av deras kön (kön de identifierar som). Om du har en "tjejkväll" - Bjud in din Trans Girl-vän, och omvänden gäller för Trans Boys. Om du frågar dina andra kvinnliga vänner för kärleksråd, fråga din transvänman också - kanske till och med jokingly säger något i linje med "Eftersom du alla är tjejer, kan du hjälpa mig att förstå vad min flickvän menade när hon sa _______?" Det kan hjälpa din transvän mer än du tror.
  • Bild med titeln vara en bra vän till någon med kön dysfori steg 7
    7. Be om små favörer som är lämpliga för könen din vän är inuti. Med en trans kvinna, fråga henne om hon skulle tänka dig att städa upp någon gång eller handla med dig, tjej saker. Om du är en kille, komplimanger henne för att vara riktigt bra på tjejen. Om du hänger med en transman, be honom att bära dina paket, le och uppskatta det om han håller dörren, be honom att få veden, saker som det. Små könsrelaterade komplimanger tillsammans med dessa förväntningar kan gå så djupt för att hjälpa en transperson att känna sig accepterad. "Butch kan få de sakerna ner från den övre hyllan, han är så stark. Hej butch, skulle du dra grillen ner så vi kan grilla?" Den sortens saker. Inte som att överdriva det, som om du skulle med någon av deras ålder, hälsa och kön. "Kära, skulle du ordinera blommorna? Jag vet att du har ett öga för det." Oavsett vad de ser ut, går dessa lilla könsfulla möten hela tiden för de flesta och ta tag i givet. De är vatten i öknen till någon som har blivit länge bränd genom att aldrig accepteras som de är. Var inte förvånad vid tillfällig tack så mycket större än en liten fördel, det betyder bara att det du menade så mycket för dem.
  • Bild med titeln vara en bra vän till någon med kön dysfori steg 8
    8. Hjälpa dem med samma sexbad. Om du är samma kön, går först för att se om någon är där och vinkar dem i, då står vakten en mycket stor tjänst. De flesta i övergång har svårt att hitta ett badrum de kan använda, i vissa steg kan de få problem i antingen badrum. När du planerar utflykter, scout framåt för var någon bland-användning enstaka användare badrum är. Vissa platser har handikappade badrum separat från man eller kvinna med bara en toalett i den. När som helst en vän kontrollerar det här först kan spara dem mycket förlägenhet i sökningen.
  • Tips

    Krama din vän Ofta-Människor med kön Dysforia har ofta självvärda problem. Du skulle bli förvånad över hur många som är rädda för att röra dem.
  • Låt inte din vän bli alltför beroende av dig till en ohälsosam grad. Försök att associera med andra som är vänliga och accepterar till transfolk. Introducera dem till andra de kan lita på kommer att hjälpa dem på ett permanent, långsiktigt sätt och bredda dina cirklar också.
  • Berätta inte någon annan - om din vän vill berätta för folk som är okej, men det är inte upp till dig. Det här är också en fråga om fysisk säkerhet. Det inkluderar vänner du tror skulle acceptera dem och som dem - prata med din transvänliga först och erbjuda allt du tror skulle hjälpa den nya vänen att bygga förtroende, som "Jag känner till någon som är aktiv på HBT-problem och hon gjorde ett passionerat tal vid ett möte en gång om hur människor skulle behandla transpersoner med respekt. Jag tror att du skulle komma överens med henne, åtminstone skulle du inte ha det som ett problem med henne. Vill du träffa henne? Om så är fallet, vill du att jag ska berätta för henne eller vill du få en uppfattning om vad hon är som först?"
  • Fråga inte dem som identifierar som vad de identifierar som. Det är absolut en av de värsta sakerna du kan göra. Lika illa, påminna inte dem om att de inte är helt bekväma med sina kroppar.
  • Varningar

    Det finns många transgender människor runt. Undvik att uppmärksamma din väns trans-status offentligt, såvida de inte ber dig.
  • Var noga med att inte prata över dem om sina erfarenheter som en transperson.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande