Hur får man ccna-certifiering

Karriärer i datanätverk kan göra dig mycket pengar, men det kan vara svårt att få din fot i dörren till branschen. Att ha ett Cisco Certified Network Associate (CCNA) -certifikat bidrar till att visa din kunskap om datanät på en professionell nivå. Du kan vara bra på väg att få din CCNA-certifiering genom att få rätt erfarenhet, med CCNA-examen och arbetar för att fördjupa din karriär.

Steg

Del 1 av 3:
Få erfarenhet av datanätverk
  1. Bild med titeln Få CCNA-certifieringssteg 1
1. Få en examen i datavetenskap eller informationsteknik för att fungera som din grund. Få en kandidatexamen i ett fält som fokuserar på datanätverk, eller i ett program som lär dig grunderna för hur datanätverk fungerar. Medan du inte behöver en grundutbildning för att få ditt CCNA-certifikat, kan du ha en akademisk bakgrund hjälpa dig under både testprocessen och när du fyller i framtida jobbansökningar.
  • Bild med titeln Få CCNA-certifieringssteg 2
    2. Ansök om ett jobb i fältet Datornätverk för att få praktisk erfarenhet. Sök efter positioner inom teknikfältet så att du kan få upplevelse med jobb med datanätverk. Maskinvaruingenjörer, nätverksadministratörer, dator tekniska support specialister, och informationstekniska chefer är alla bra jobb att titta på. Försök och Hitta jobb online Genom att använda jobbsökmotorer som faktiskt, glasdörr och monster eller genom att kontrollera regeringens webbplatser för arbetsöppningar.
  • De flesta karriärer i nätverksfältet gör minst $ 45.000 årligen.
  • Bild med titeln Få CCNA-certifiering Steg 3
    3. Ta ICND1-examen för att ta emot ditt CVENT-certifikat. Cisco Certification System erbjuder en lägre certifieringsnivå som kallas Cisco Certified Entry Networking Technician (Ccent), som visar din förståelse av grundläggande datanätverksförmåga som routingteknik och underhåll av infrastruktur. Du kan få det här certifikatet genom att slutföra de sammankopplade Cisco-nätverksenheterna Del 1 (ICND1) examen. Även om denna certifiering inte är nödvändig kan det vara användbart för personer som inte har någon praktisk datornätverksupplevelse.
  • Det här alternativet är endast tillgängligt fram till 23 februari 2020. Därefter byter Cisco till ett nytt system där CCNA kommer att vara den lägsta intygnivån.
  • Del 2 av 3:
    Tar CCNA-examen
    1. Bild med titeln Få CCNA-certifiering Steg 4
    1. Anmäl dig i en studieskola för att förbereda sig för tentamen. Många online skolor har utbildningsprogram för att förbereda dig för CCNA-examen. Online klasser är användbara eftersom de innehåller videor och andra resurser skräddarsydda specifikt till CCNA-testet. Dessa klasser leds av proffs som förstår materialen och vill hjälpa dig att lyckas. Medan den totala testberedningen varierar per person är online-klasser det mest strömlinjeformade och effektiva sättet att förbereda.
  • Bild med titeln Få CCNA-certifiering Steg 5
    2. Studie för tentamen med övningstest. Använd övningstest till Quiz själv på de nödvändiga färdigheterna för CCNA-examen. Beroende på fältet förföljer du (i.E, routing och byte, samarbete, säkerhet, etc.), du kan testas på routing och byte, säkerhet, datacenter, tjänsteleverantörer, röstoperationer och trådlösa operationer. Om du tar den allmänna CCNA-examen, träna för specifika ämnen som du känner dig mindre bekväm med. Du kan ta några övningar här: http: // praktikbank.com / ccna / test.
  • Det finns allmänna och specifika CCNA-certifieringstest. Vet vilka test som krävs för potentiella karriärvägar genom att kolla här: https: // cisco.COM / C / DAM / EN_US / TRAINING-Evenemang / Certifieringar / Karriärväg.pdf.
  • Bekanta dig med fysisk datornätverk utrustning före provet. Var säker på att du vet hur routrar, lager 2 och 3 växlar, kraftkablar, konsolkablar, Ethernet-kablar, crossover-kablar och andra typer av utrustning.
  • Bild med titeln Få CCNA-certifiering Steg 6
    3. Registrera online för att ta CCNA-examen. Gå online och registrera dig för CCNA-examen via Pearson Vue-webbplatsen. Eftersom testen endast erbjuds vid specifika examenscentra, planera ditt test på platsen närmast dig. Om du vill driva en karriär i en viss kategori, som routing och byte eller samarbete, kan du anmäla dig till en CCNA-examen på de specifika fälten.
  • Från och med juli 2019 kostar tentamen $ 295 att ta.
  • Du kan registrera dig för testet upp till sex veckor före tiden.
  • Bild med titeln Få CCNA-certifiering Steg 7
    4. Komplettera och skicka provet. Gå till din testplats och avsluta provet. Testet själv kommer att ha 50-60 frågor, och du får en och en halv timme att avsluta. Du behöver i allmänhet få en 85% eller högre poäng för att klara provet.
  • Del 3 av 3:
    Förbättra din karriär
    1. Bild med titeln Få CCNA-certifiering Steg 8
    1. Uppdatera din återuppta eller CV Att inkludera din nya certifiering. Lägg till din CCNA-certifiering till ditt aktiva CV eller CV. Om du inte har en certifieringssektion, var noga med att lägga till en. Detta hjälper potentiella arbetsgivare att känna till dina kvalifikationer på teknisk nivå.
    • Du kan lägga till en CCNA-certifiering till ditt CV så här: "Cisco Certified Network Associate (CCNA)," följt av året du fick certifieringen (i.E, 2019).
  • Bild med titeln Få CCNA-certifiering Steg 9
    2. Bestäm om du vill få mer avancerade certifieringar. Cisco erbjuder fler certifieringsalternativ beroende på vad dina intressen är. Om du vill stiga till nivån på Cisco Certified Network Professional (CCNP) eller Cisco Certified Network Expert (CCIe) i fält som säkerhet, samarbete och trådlös verksamhet, fortsätter att studera och förbereda för framtida certifieringstester.
  • Du kan också driva andra värdefulla nätverkscertifieringar som Network + och Wcna.
  • CCNA-certifiering varar i 3 år. Därefter måste du registrera dig och skicka en annan tentamen för att få din recertification.
  • Bild med titeln Få CCNA-certifiering Steg 10
    3. Ansök om avancerade positioner i nätverksfältet. Börja skicka ditt CV till nätverksjobb som kräver högre kvalifikationer, som en mjukvaruutvecklare eller IT-chef. Ju mer kvalifikationer du har, den högre potentiella lönen du kan ta emot.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande