Hur man blir en mjukvaruarkitekt

Liksom mjukvaruingenjörer bidrar mjukvaruarkitekter att planera, utveckla, testa och tillhandahålla olika organisationer med funktionella IT-system. Innan du ansöker om ett jobb som en mjukvaruarkitekt, spendera lite tid att studera datavetenskap och programmering så att du kan förstå grunderna för att utveckla och hantera ett mjukvarusystem. När du har en professionell examen och certifiering, arbeta i en lagmiljö för att få dina lager på fältet. Med tillräckligt med programmering och aktiv praxis under ditt bälte är du redo att sätta din bästa fot framåt som en mjukvaruarkitekt!

Steg

Metod 1 av 3:
Få rätt utbildning och certifiering
  1. Bildtiteln Bli en mjukvaruarkitekt Steg 1
1. Få en kandidatexamen i datavetenskap. Anmäl dig i ett grundutbildningsprogram där du kan lära dig datorprogrammering i djupet. För att komma igång, titta på din närmaste högskola eller universitet för att se vilka typer av program de erbjuder. Om du inte kan gå i skolan, se om du kan anmäla dig i ett online-program.
  • Program med fokus på det är också bra alternativ att överväga.
  • Om du inte är ett fan av programmering eller lärande olika kodningsspråk kan programarkitekturen inte vara karriären för dig.
  • Bildtiteln Bli en mjukvaruarkitekt Steg 2
    2. Ta rätt kurs för att bli flytande i ett kodande språk. Om du inte har en professionell bakgrund i olika programmeringsspråk, sök online för gratis information och kurser. Fokusera på de språk som du sannolikt kommer att stöta på i din karriär, så du kan bli flytande. För specifika lektioner, kontrollera de enskilda webbplatserna för olika programmeringsspråk. I en aktiv inlärningsmiljö som ett klassrum kan du ha en lättare tid att lära sig att läsa kod innan du börjar skriva den.
  • Ruby, annars känt som rubin på skenor, är en enkel kod som används för många olika webbapplikationer.
  • Java används i en mängd olika medier, som telefonappar och videospel, medan jаvascript används för att lägga till multimediaelement till olika platser.
  • Python används i många interaktiva webbapplikationer, som Instagram och Pinterest.
  • Bildtiteln Bli en mjukvaruarkitekt Steg 3
    3. Anmäl dig i online kurser för specifika programstilar. Sök på nätet för att hitta böcker, kurser och andra informativa källor på specifika programvarugränssnitt och mönster. Fokusera på att lära och förstå de mest grundläggande mönstren, som lagrad, klient-server, rörfilter och händelsebuss. Om du hoppas kunna landa en karriär inom ett visst område, studera de mjukvarupatter som du är mest sannolikt att gå in i.
  • Till exempel använder Android-mjukvaruutveckling evenemangsbussmönstret, medan många taligenkänningsprogram använder tavlan.
  • Webbplatser som Udacity erbjuder kurser på olika programvaror / kommunikationsstilar.
  • Vissa grundutbildningskvoter diskuterar kommer att diskutera olika typer av programstilar.
  • Bildtiteln Bli en mjukvaruarkitekt Steg 4
    4. Fyll i praktik med ett mjukvaruföretag. Sök på olika jobbjaktplatser för öppna praktikmöjligheter i fältet Programarkitektur. Börja leta efter jobb i augusti eller september, med inriktning specifikt på positioner som erbjuder någon form av lön. Om du har ett visst karriärmål i åtanke, sök efter öppningar på företag som du kan se dig själv som arbetar senare.
  • Om du ansöker som högskolestudent, fråga din professor för praktik rekommendationer.
  • Bild med titeln Bli en mjukvaruarkitekt Steg 5
    5. Driva en magisterexamen för att fördjupa dina kvalifikationer. Ställer dig ifrån varandra för mer framstående, högbetalande jobb genom att få en examen i programvaruteknik, eller ett liknande fält. Välj ett program som förbereder dig för ledarskapspositioner och lär dig hur du hanterar olika projekt. Dessutom väljer du ett program som lär dig mycket om riskhantering och teknisk planering, så du kommer att känna dig mer självsäker i att ta itu med stora mjukvaruprojekt.
  • Teknologiska institut erbjuder specifika examensprogram som kan hjälpa dig att fördjupa din karriär.
  • Bild med titeln Bli en mjukvaruarkitekt Steg 6
    6. Test för certifiering i specifika kodningsfält. Sök online för olika certifieringsexaminer som du kan ta för olika programmeringsspråk. Använd de resurser som finns på den officiella hemsidan för att testa din kunskap på en introduktionsnivå, mellanliggande eller professionell nivå. För att kvalificera dig till fler högnivåjobb i fältet Programarkitektur, komplett och passera den mest avancerade examen som erbjuds.
  • Du måste få lägre certifieringar innan du ansöker om ett avancerat certifikat.
  • Några tentor måste tas personligen, som Associate- och Professional-Level Python Certification Exams.
  • Metod 2 av 3:
    Utveckla erfarenhet på fältet
    1. Bildbeteckningen blir en mjukvaruarkitekt Steg 7
    1. Arbeta som en mjukvaruutvecklare i en samarbetsmiljö. Innan du hanterar och testar ett mjukvarusystem, leta efter jobb med lägre nivå där du kan arbeta som en del av ett mjukvaruutvecklingsteam. Titta på jobbsökningswebbplatser för olika programvaruutvecklare, och se om någon av dem matchar din speciella skicklighetsuppsättning. När du söker efter olika positioner, leta efter jobb som kommer att utöka dina horisonter samtidigt som du driver dig ur din komfortzon.
    • Arkitektfältet innebär att man utformar, testar och underhåller olika typer av programvara. Om du är mer bekant med att testa och bibehålla ett program, leta efter en position som fokuserar mer på testning.
  • Bilden med titeln Bli en mjukvaruarkitekt Steg 8
    2. Skapa en webbplats eller ett program där du kan träna kodning. Använd en gratis, öppen källkod för att träna och testa olika koder som du har jobbat med. Om du vill bli mer skicklig på ett visst programmeringsspråk, utforma en övningswebbplats eller ett program som använder detta språk. När du slår dina färdigheter, försök att göra ditt digitala projektkomplex med mer avancerad kodning.
  • GitHub eller Java är ett bra ställe att skriva, testa och öva olika typer av kod.
  • Bildtiteln Bli en mjukvaruarkitekt Steg 9
    3. Nätverk med andra arkitekter genom konferenser. Titta på nätet för att hitta en teknisk, programvara-centrerad konferens nära dig. När du besöker denna händelse, delta i föreläsningar som tillgodoser specifikt till programarkitektur. Under konferensen, försök att introducera dig själv till andra deltagare och talare - med lycka, kan du göra några nya, professionella anslutningar!
  • Om du arbetar som mjukvaruutvecklare eller arkitekt, fråga din arbetsgivare om de skulle vara villiga att sponsra din resa till konferensen!
  • Bilden med titeln Bli en mjukvaruarkitekt Steg 10
    4. Be en erfaren kollega att mentorera dig. Var inte avskräckt om du kämpar med vissa aspekter av ditt jobb, som kodning, testning eller beslutsfattande. Istället nå ut till en senior medarbetare och be dem att gå igenom en särskilt svår uppgift. Dessutom, fråga om du kan se en del av deras kod, så du har en bättre uppfattning om vad du ska skriva för framtida projekt.
  • Om du inte hittar en mentor på jobbet, kolla på sociala medier och bloggar för programvarufolk med råd att ge.
  • Bild med titeln Bli en mjukvaruarkitekt Steg 11
    5. Lär dig nybörjare på fältet för att få mer förtroende för dina färdigheter. Du behöver inte vara professor eller lärare för att dela med dig av dina kunskaper med andra! Använd istället ett blogg eller ett online-forum för att skicka lite information om ett visst program eller programmeringsspråk. När du skickar mer kan du göra värdefulla anslutningar med andra längs vägen!
  • Till exempel, om du känner dig säker på klient-servermönster, skapa en blogg dedikerad till det specifika ämnet.
  • Att lära andra om olika ämnen kan bidra till att öka dina egna förtroendenivåer!
  • Metod 3 av 3:
    Hitta arbete som en mjukvaruarkitekt
    1. Bilden med titeln Bli en mjukvaruarkitekt Steg 12
    1
    Utveckla ett CV som visar dina professionella referenser. När du ansöker om en officiell position som programarkitekt, tillgodose ditt CV och Personligt brev till din potentiella arbetsgivare. Markera din förmåga att planera och lösa olika programvaruproblem när de uppstår. Nämna de olika högtryckspositionerna och projekt som du har arbetat med tidigare, och hur dessa erfarenheter förberedde dig för ett jobb i programvarukitektur.
    • Notera dina programmeringsspråk och eventuella certifieringar som du har.
    • Om du har en magisterexamen, markera de avancerade färdigheter som du lärde dig i programmet.
  • Bildbetiteln Bli en mjukvaruarkitekt Steg 13
    2. Ansök om arbete som en release Engineer för att hjälpa företag att integrera ny programvara. Om du gillar att tänka på dina fötter, leta efter release Engineer jobböppningar. I den här typen av jobb fokuseras dina färdigheter som en mjukvaruarkitektur på mjukvarutestning och underhåll, och se till att ett program är helt funktionellt. Dessutom måste du utveckla olika verktyg, som att bygga automation och projektmått.
  • Släpptekniker syftar till att skapa byggnader som inte kräver nya utgåvor.
  • Bilden med titeln Bli en mjukvaruarkitekt Steg 14
    3. Arbeta som en applikationsarkitekt om du vill arbeta med specifika program. Om du gillar att arbeta med fler individualiserade program som spel och ordbehandlare, ansöka om ett jobb som ett program eller programarkitekt. Beroende på positionen kan du arbeta i en stor IT-organisation - men ditt fokus kommer att vara på utveckling, testning och underhåll av mindre programvaror.
  • Till exempel kan vissa applikationsarkitekter fungera med molnbaserad programvara.
  • Bildtiteln Bli en mjukvaruarkitekt Steg 15
    4. Hitta ett jobb som systemprogramvaruutvecklare om du föredrar att arbeta med operativsystem. Sök online för en karriär inom systemprogramutveckling, där du fokuserar på att utveckla, testa och bibehålla programvarugränssnitt. Beroende på jobbet kan du arbeta för datortillverkningsföretag eller ett mer specifikt företag. Välj ett jobb som bäst passar din specifika nisch på området för programarkitektur.
  • Till exempel, om du är bekant med klient-server-mjukvaran, kan du vara välutrustad för att utveckla och testa programvara för en bank.
  • Visste du? Termen "utvecklare" kan användas utbytbart med "arkitekt" när det gäller mjukvaruelaterade karriärer.

  • Bild med titeln Bli en mjukvaruarkitekt Steg 16
    5. Studera specifika branscher om du vill ta ett specialiserat jobb. Medan många öppna positioner för programvarukitekter är med dator- och tekniska företag, notera att det finns otaliga oberoende grupper som behöver vägledning och hjälp med sina mjukvarusystem. Innan du ansöker om ett visst industri, undersöker den exakta tekniska behoven hos den positionen. Ta lite tid att borsta på det föredragna programmeringsspråket för en viss karriärväg innan du söker jobbmöjligheter.
  • Till exempel, om du arbetar för ett stort företag som Facebook eller WordPress, måste du vara bekant med PHP, eller Hypertext Preprocessor. Om du arbetar med Microsoft-specifika program måste du vara bekant med C #.
  • Försök att stanna ovanpå vilka programmeringsspråk är de mest relevanta. Till exempel, medan C är ett användbart programmeringsspråk, är det inte lika praktiskt eller väl använt som dess efterkommande, Java och C #.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande