Hur man väljer en jack russell valp

Jack Russell Terriers är energiska och roliga hundar som kan vara ett bra tillägg till din familj - men de tar mycket tid och energi att höja ordentligt och har vissa egenskaper som inte gör dem lämpliga för varje hem. Till exempel kan de vara mer benägna att aggression än andra raser. Dessutom är de mycket energiska och starka, så de behöver erfarna hanterare för att kontrollera sitt försiktiga beteende och förhindra att de blir aggressiva. Om du tror att du kan ge ett bra hem för den här arbetsrasen, se till att du väljer rätt valp. Utvärdera hur valpen passar rasen, kontrollera valpens personlighet och undersöka din potentiella uppfödare innan du bestämmer dig för valpen som passar dig och din familj.

Steg

Del 1 av 3:
Bedömning av personligheten hos en Jack Russell valp
  1. Bild med titeln Välj en Jack Russell valp steg 1
1. Känn Personligheten hos Jack Russell Terrier. Du borde veta vad du kommer att komma in när du bestämmer dig för att anta en Jack Russell, för att se till att rasen och din livsstil är lämpligt matchade.
  • Jack Russell Terriers tenderar att tro att de är mycket större än de faktiskt är. Det innebär att de kan tendera att ta på sig hundar som är större än dem.
  • Jack Russells kan vara mer benägna att aggression än andra raser, eftersom de instinktivt attackerar, snarare än tillbaka, när de är rädda.
  • De är en av de roligaste, intelligenta och stimulerande raserna du kan hoppas att de är arbetande hundar och mycket energiska, vilket kräver mycket stimulans mentalt och fysiskt. Det här är inte en bra hund för en lägenhet eller om du är borta i långa perioder.
  • Jack Russell Terrier är en vilselös ras som kommer att behöva mycket träning. Din valp kommer att kräva träning från början, särskilt med att lära sig att inte snipas, vara tålmodig och stanna stilla eller avslappnad och lyssna och lyda. Ditt hushåll måste vara klart för tornado att gå ner, så att säga.
  • De har också en mycket hög byte och gör inte bra husdjur i ett hushåll med katter eller andra små däggdjur, eftersom de kommer att jaga och skada de andra husdjur.
  • Jack Russell Terriers måste vara upptagna eller de kommer i trubbel. De gör det bra med någon aktivitet, inklusive smidighetskonkurrenser, hundshower, lydnadstrening, spårning, flyball eller skivsporter.
  • De är stora följeslagare och tenderar att vara bra med barn så länge barnen behandlar hunden bra, eftersom de inte är särskilt tålmodiga med misshandel.
  • Bild med titeln Välj en Jack Russell valp Steg 2
    2. Leta efter en alert, aktiv och livlig valp. Djurens disposition bör vara orolig och glad. En Jack Russell borde vara säker, men inte alltför aggressiv. Tänk på de som verkar lyckliga, energiska och djärva, utan att vara en mobbning eller plocka på sina kullkamrater.
  • Traits oönskade i en Jack Russell Terrier inkluderar nervositet och cowering, eftersom de kommer att vara mer benägna att bita när de är rädda och de kommer inte att vara lämpade för kamratskap eller atleticism.
  • Undvik valpar som verkar ointresserade, tröga eller svaga, eftersom dessa kan vara tecken på ohälsosamma.
  • Bild med titeln Välj en Jack Russell valp steg 3
    3. Titta på hur valpen svarar på dina familjemedlemmar. Om valpen är väldigt upphetsad och mottaglig för alla medlemmar i ditt hushåll, kommer det troligen att vara en bra match. Det finns något att säga för hundar som plockar sina ägare, lika mycket som ägare väljer sina hundar.
  • Om valpen inte kommer till dig, även när det uppmuntras, kanske det inte är den rätta för dig.
  • Del 2 av 3:
    Kontrollera de fysiska egenskaperna hos en Jack Russell valp
    1. Bild med titeln Välj en Jack Russell valp steg 4
    1. Observera valpens byggnad, som ska vara robust och solid. Även som en valp, bör Jack Russells höjd och längd vara i proportion med varandra, och hunden ska visas välbalanserad. Jack Russell Terriers är lite längre än de är långa.
    • Undvik de som är tunna muskulösa, beniga, eller har ett potbelly utseende, eftersom dessa kan vara tecken på en medicinsk fråga eller undernäring.
    • De är vanligtvis 10 till 12 tum långa och väger i allmänhet mellan 12 och 15 pund. Vissa är mindre eller större, beroende på hur de är uppfödda, eller om de blandas med en annan ras.
  • Bild med titeln Välj en Jack Russell valp steg 5
    2. Kontrollera formen på valpens skalle, som borde vara platt. Enligt Freed Standard bör Jack Russells huvud vara av medellång bredd i örat, smala lite i ögonen och flamma ut igen på nospartiet.
  • Hundens näsa ska vara svart och hans käke borde ha starka kindmuskler. Valpens ögon bör vara mörkbrun till svart och mandelformad.
  • Öronen faller framåt nära hundens huvud och är V-formade. Deras öron bör vara väldigt mobil, framåt och tillsammans när hundens huvud är varning. (Valps öron får mer mobil när de blir äldre, så du får inte se mycket i öronens rörelse i en mycket ung ålder.)
  • Den övre käften ska överlappa nedre käften något, men med de nedre valpen kan man framför de övre hundarna när munnen är helt stängd. Den övre käftens bakre tuggande tänder ska ligga upp och vara strax utanför den nedre käftens tuggande tänder.
  • Bild med titeln Välj en Jack Russell valp steg 6
    3. Titta på valpens kropp, kontrollera för typiska och önskvärda egenskaper. Var säker på att valpens nacke har rena, muskulösa linjer och breddar gradvis på axlarna, som bör lutning. De främre benen måste vara raka och starka med fogarna i linje.
  • Jack Russells var ursprungligen uppfödda för rävjakt, att gå in i rävens hål och root dem ut. De blev uppfödda för att vara oroliga jägare och ha en mycket muskulös, lita kropp perfekt för att komma in i snäva kvartaler.
  • Valpen ska ha ett bröst som är längre än det är brett, med en kropp som verkar allmänt atletisk.
  • Kolla på en rak, stark rygg och en loin (nedre delen av räffens baksida till den övre delen av rumpan) som är kort och välmusklad.
  • Bild med titeln Välj en Jack Russell valp steg 7
    4. Titta på valpens bakkvart. Hockarna, som är lederna på baksidan av bakbenen, bör vara raka från leden till fotens baksida. På baksidan ska Jack Russell presentera ett starkt, muskelutseende, med väl avrundade skinkor och lår.
  • Fötterna bör peka rakt fram (vrid varken i eller ut), och ska vara rund och väl vadderad.
  • Svansen ska vara ca 4 tum (10.2 cm) lång, bärs glatt och satt högt på bakkvällarna. Om dockas, kommer svansen att vara på samma nivå som öronen. Svansen kan droppa i vila, men kommer att vara upprätt när du flyttar.
  • Bild med titeln Välj en Jack Russell valp steg 8
    5. Notera utseendet på valpens kappa. Om djuret är smidigt belagt, se till att det inte finns några tunna fläckar. Grov eller trasig belagd Jack Russell ska inte visas ull. Kappan ska vara minst 70 procent vit. Godtagbara färger för markeringar är solbränna, svart eller brun, men inte brindle.
  • Om valpens päls är torr och fläckig, återgår inte till sin normala position när den kläms upp i nacken, eller är övergripande tunn eller med tunna områden, kan den ha en medicinsk fråga.
  • Bild med titeln Välj en Jack Russell valp steg 9
    6. Titta på Jack Russell valpens rörelser nära. Dess gång bör vara väl samordnad och livlig. Många unga valpar kommer att vara klumpiga och faller över, lite mer tveksamma om höjder eller nya föremål, och ofta kommer deras huvud att vara tyngre än deras baksida när de äter och dricker.
  • Valpar bör dock inte ha några lemmar som inte går framåt och tillbaka korrekt, bör inte falla över under normal gång och borde inte ha tremor till huvudet och nacken när man försöker äta eller dricka. Dessa kan vara tecken på neurologisk sjukdom i valpen.
  • Del 3 av 3:
    Hitta en valp från en bra källa
    1. Bild med titeln Välj en Jack Russell valp steg 10
    1. Vet vart man ska få en bra valp. Det finns tyvärr mer "dåliga" uppfödare där ute (Breed Bad Genetics, valpfabriker som raser för pengar, raser eftersom de inte lade ut eller neutrar sina djur på lämpligt sätt, etc.) än bra.
    • Om du kommer till en uppfödare, be om referenser som de kan prata med andra som har köpt från dem. Prata med ägare av andra kullar. Om uppfödaren inte har referenser för att ge dig, kommer du sannolikt inte att vilja köpa från dem.
    • Ännu viktigare, fråga vem deras veterinär är. Om uppfödaren inte har ett bra förhållande med en veterinär kan det finnas problem med uppfödarna.
  • Bild med titeln Välj en Jack Russell valp steg 11
    2. Fråga uppfödaren en mängd frågor. Du bör börja med att fråga om hundens stamtavla och vilken typ av registreringshandlingar du får om du antar en hund från dem.
  • Är valpen med sin mamma och pappa? Se till att de två inte på något sätt är relaterade till varandra.
  • Bild med titeln Välj en Jack Russell valp steg 12
    3. Fråga om socialisering också. Hur bra valpen är socialiserad i de tidiga stadierna kommer att göra en betydande skillnad på hur bra det kommer att komma överens i ditt hushåll och världen runt det.
  • Det kan vara fördelaktigt att fråga uppfödaren vilka andra djur de har utsatts för och hur de gjorde med dessa arter. Har uppfödaren andra hundar och andra typer av djur? Har uppfödaren små barn? Vad gjorde valpen och hur fungerade det under dessa interaktioner?
  • Det är viktigt att umgås i denna ras för att minska byteenheten, speciellt om du har andra typer av djur i ditt hem eller bor på en gård. Majoriteten av socialisering som gör ett varaktigt intryck händer i 8 till 16 veckors sortiment, med den högsta socialiseringsperioden som är cirka 12 veckor.
  • De går också igenom ett annat stadium på puberteten (6 till 9 månader) och på social mognad (18 till 24 månader), där det är viktigt att övervaka din valp och korrekt olämpligt beteende innan det blir en konsekvent del av deras personlighet.
  • Bild med titeln Välj en Jack Russell valp steg 13
    4. Träffa uppfödaren och valpen personligen. Notera omgivningen. Få ditt bästa intryck av fastigheten, grunderna och uppfödaren för att se till att du inte är på en "valpkvarn.`
  • Är valpens område ren? Grunderna och valpens områden bör rengöras och väl underhållna, bör inte lukta, och det borde inte vara någon mjuk avföring eller diarré någonstans. Något av detta kan signalera valparna inte har tagits hand om korrekt och kan ha intestinala parasiter.
  • Möt både mamma och pappa och notera hur de ser och agerar mot dig, dina andra familjemedlemmar och andra djur. Fråga uppfödaren om moder och pappa, inklusive hälsa, personlighet och socialisering. Aggression Personality Traits kan vidarebefordras till avkomman.
  • Bild med titeln Välj en Jack Russell valp steg 14
    5. Titta på andra ställen där du kan hitta valpar, inklusive skydd och räddningar (men undviker husdjursbutiker ! Många arbetar med valpkvarnar). Om du får en valp från ett skydd eller räddning kan du inte ha någon aning om det är förbi.
  • Bild med titeln Välj en Jack Russell valp steg 15
    6. Betala för din valp och ta hem hemma. Ha en returpolicy som ställs upp med var du än köper från, och ta valpen till en veterinär för en checkup så snart som möjligt, för att se till att valpen är frisk och att starta vaccinationsprotokollen. Beroende på din valpens ålder kommer det att få vacciner var 2 till 4 veckor tills det är 4 månader gammalt.
  • Det typiska prisklassen för en Jack Russell valp från en välrenommerad uppfödare är $ 350 till $ 600.
  • Tips

    Jack Russells blev först uppfödda som jakthundar, och den instinkten är ofta levande och väl i dem. De kommer sannolikt att se andra små husdjur, som katter, kaniner och marsvin, som byte. Om valpen introduceras till hushållskatten i ung ålder, om katten inte går från valpen, och det finns goda interaktioner mellan de två, kan de utveckla en stor vänskap eller åtminstone en ömsesidig förståelse som valpen får äldre och kunna existera bra.
  • Tänk på andra hundar i ditt hushåll, eftersom Jack Russell Terriers tenderar att vara mycket upptagna, kommer att vilja spela hela tiden och kommer att vara ledande till och med i en mycket ung ålder. De kommer att försöka bli toppen av förpackningen mycket snabbt, och kommer att fortsätta att testa den gränsen med andra djur i hushållet när det finns någon förändring av miljön eller resurserna.
  • Men om du har ett husdjur som behöver en följeslagare för att hålla det upptagen, är Jack Russell Terrier det perfekta valet! Var försiktig när valpen är liten, eftersom den kan skadas av mycket större hundar, till och med oavsiktligt. Övervakad speltid är bäst för de första månaderna, för att förhindra skador på den mindre hunden.
  • Alla Jack Russells skjul, särskilt den slätbelagda sorten. Var noga med att du har den tid som behövs för att ge valpen frekventa bad och borsta (men inte mer än en gång per månad eller kappan kan bli för torr, vilket gör din valp itchy). Se till att du använder ett bra schampo, också. Många av "valpschampoerna" från husdjursbutikerna är mycket starka och gör dem torra. Spendera några extra dollar på ett bra schampo är bättre än att behöva hantera en kliande, eländig valp. Använd inte mänskliga schampon, eftersom de inte är konstruerade för hundens pH och kommer också potentiellt att orsaka problem.
  • Varningar

    Microchip ditt husdjur ! Jack Russell Terriers är hundens houdini. Det är viktigt att känna din hund och träna det bra för att följa dina kommandon. När Jack Russell bestämmer sig för att komma ut, bult eller fly, finns det inget sätt att fånga det, speciellt om det går efter byte. Du måste ha god kontroll över denna ras, eller du kan sluta med en förlorad hund.
  • Jack Russell Terriers gör inte bra i en stillasittande livsstil. De är inte lämpliga för små bostäder eller utan rum och möjlighet att springa. De kräver psykisk och fysisk stimulans dagligen, eller de kommer att återgå till negativa beteenden, som grävning, skällning och flykt.
  • Om du har små barn i ditt hushåll, kan en Jack Russell inte vara den perfekta hunden. Så lekfullt som de är, tolererar de inte ens oavsiktlig misshandel.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande