Hur man väljer en bedlington terrier

Bedlington Terriers är små hundar som heter efter en gruvstad som heter Bedlington, Northumberland som ligger i nordöstra England i Storbritannien. De uppföddes ursprungligen för att jaga råttor och andra skadedjur. Om du vill välja en Bedlington Terrier, se till att du gör lite forskning i rasen först. De kan vara lite högt underhåll och kan kräva lite mer uppmärksamhet och aktiv vård än andra raser.

Steg

Del 1 av 3:
Bestämmer om Bedlington Terrier är rätt för dig
  1. Bild med titeln Välj en Bedlington Terrier Steg 1
1. Lär dig de typiska egenskaperna hos Bedlington Terrier. Bedlington Terriers är livliga, lekfulla och nyfikna. De är lojala, men kan vara huvudsträng när de stimuleras. De är vanligtvis lätta att träna och mycket anpassningsbara. När det behandlas rätt, kan en Pet Bedlington, i motsats till en arbetande Bedlington, medföra en enorm mängd kärlek och glädje i ditt liv och hemma.De kan vara knäppa små hundar som är kapabla till absolut, total och ovillkorlig kärlek.
  • Dessa hundar brukar njuta av lugnt avkopplande med människor och är bra husdjur för alla åldrar. Om du har barn är det här ett bra val av hund för dig.Men du måste vara försiktig med räddar där andra husdjur, små djur och barn är oroliga.Raised korrekt, du borde inte ha något problem på detta område och kan upptäcka att din Bedlington längtar efter en följeslagare är det en annan hund eller till och med en katt.
  • Bild med titeln Välj en Bedlington Terrier Steg 2
    2. Välj en Bedlington om du lider av husdjur allergier. Generellt grå [blå], Bedlington har en icke-shedding coat som kan göra dem bättre husdjur för allergiker. Eftersom de kasta mycket lite, gör de också mindre av en röra i huset.
  • De är särskilt bra för personer med allergier om du får dem preparerade regelbundet. Detta kommer att skära ner på husdjuret dander i ditt hus ännu mer.
  • Bild med titeln Välj en Bedlington Terrier Steg 3
    3. Var medveten om att din Bedlington behöver frekvent grooming. Deras tjocka och lintyrockar behöver borsta eller kamma två gånger i veckan åtminstone, så se till att du har tid att göra detta om du ska välja en Bedlington Terrier. Din hunds kappa behöver en trim var 6-8 veckor också.
  • Du behöver inte gå till groomer om du inte vill - du kan lära dig att trimma din hund själv.
  • Bild med titeln Välj en Bedlington Terrier Steg 4
    4. Tänk om du har tillräckligt med tid att ägna sig åt den här rasen. Bedlingtons behöver cirka en timmes träning per dag och de lever i genomsnitt mellan 11 och 16 år. Att vara terriers, vissa Bedlingtons gillar att gräva - så de behöver lite tillsyn när de spelar ute.
  • De är också snabba små hundar och har jämförts med whippets när de körs. Det innebär att du måste ta din Bedlington Terrier till hundparken regelbundet om du inte har en inhägnad gård för att den ska springa i.
  • Del 2 av 3:
    Hitta en Bedlington Terrier
    1. Hitta en pålitlig uppfödare. Det är viktigt att du hittar en legitim och etisk uppfödare att köpa din valp från. Detta hjälper dig att undvika hälsoproblem hos valpmjölkvalpar. Om du vill kan du kontakta en rasklubb, som Bedlington Terrier Club of America, för att hitta en godkänd eller rekommenderad uppfödare.
    • Du kanske vill hitta en uppfödare som registrerar sina hundar med en kennelklubb, som den amerikanska kennelklubben eller den united kennelklubben. Dessa organisationer har strikta krav på föräldrarnas och valparnas hälsa och genetik som är registrerade.
    • Om du känner någon med en Bedlington Terrier, kan du fråga dem var de fick sin hund. De kan kanske rekommendera dig till en bra uppfödare.
  • Bild med titeln Välj en Bedlington Terrier Steg 5
    2. Inspektera uppfödarens hem. Om möjligt, försök att se mamman och fadern till valpen. Alla valpar är förtjusande - vi är "hårt ansluten" att lockas till spädbarnsdäggdjur, så fall inte för den första du ser. När du är osäker, vänta, för det kommer alltid att finnas en annan bedårande att överväga.
  • Titta runt - är området ren, är djuren friska, luktar det hygieniskt? Ser valparna ut som de vill spela eller är de cowering i hörnet?
  • Är valparna rena? Varje tecken på diarré (vått eller smutsigt hår runt deras botten), är deras ögon klara (ingen rodnad eller materia på locken), är näsan ren eller crusted med slem?
  • Finns det en plats för dig att ta valpen att titta på honom gå eller leka med leksaker?
  • Vad är deras policy om en hälso garanti? Har valparna checkats ut av en lokal veterinär? En bra uppfödare kommer att kräva att du tar valpen till din veterinär inom 24 timmar (eller nästa arbetsdag) för att se till att husdjuret är hälsosamt vid köp.
  • Fråga uppfödaren vad de kan berätta om den hund du är intresserad av. Fråga också om föräldrarna. Kommer uppfödaren att låta dig se föräldrarnas hälsoprops? Om de inte kan berätta någonting, var försiktig.
  • Undvik att köpa från en djuraffär. Husdjursaffärer får sina valpar från "valpfabriker", där föräldrarna inte behandlas bra, så var uppmärksam på några tecken personalen är bara där för att sälja djur men bryr sig inte riktigt om dem.
  • Bild med titeln Välj en Bedlington Terrier Steg 6
    3. Inspektera hunden. Be personalen att ta valpen från buret så att du kan titta på honom. Försök att sätta honom på golvet så att du kan se honom flytta. Han borde verka varning och intresserad av vad som händer omkring honom. Han borde jaga efter en leksak om den är placerad framför honom.
  • Plocka upp honom och vända honom på ryggen i dina armar. Är han kooperativ eller kämpar han för att inte vändas över? En hund med en utbildningsbar personlighet bör motstå ett ögonblick men så småningom ligga på ryggen i dina armar utan att kämpa.
  • Gnugga sin mage och se om han gillar det - han borde. En hund som fåglar i hörnet och är rädd för att bli upptagen kan vara svår att hantera när den växer upp - han kan bita När han är olämpligt rädd och undvik att vara med människor.
  • Medan du har valpen i dina armar, känner försiktigt sin mage och ben. En bulge på Bellybutton kan vara en bråck som kan behöva kirurgisk reparation. Valpben är mjuka, men du kan känna för några ovanliga vinklar eller bulter på benen där det kan ha varit skador. Även om du tar honom till din veterinär nästa dag är det svårt att återvända ett sjukdjur som du redan har börjat bry sig om.
  • Bild med titeln Välj en Bedlington Terrier Steg 7
    4. Hitta en räddningsbyrå. Om du inte vill köpa en valp, försök hitta en välkänd Bedlington Terrier Rescue Group. Du kan hitta massor av friska, renrasiga och utbildade hundar där med en bråkdel av kostnaden (du brukar bara betala en adoptionsavgift).
  • Sök på Internet för väl respekterad räddning / adoptionsgrupper för Bedlington Terriers.
  • Det här låter dig också rädda hunden och ge det ett kärleksfullt hem.
  • Del 3 av 3:
    Kontrollera dina kandidater för rasspecifika risker
    1. Bild med titeln Välj en Bedlington Terrier Steg 8
    1. Var försiktig med ögonproblem. Bedlington Terriers är benägna för vissa ögonsjukdomar. Även om detta inte är en enormt vanlig fråga bland Bedlington Terriers, är det vanligare bland Bedlingtons än andra raser. Du måste noga titta på ögonen och meddela din veterinär om du märker något ovanligt om deras vision eller deras faktiska ögon.
    • De vanligaste ögonsjukdomarna som påverkar denna ras är retinal dysplasi, grå starr och ögonfrans / tårkanal.
    • Du bör inspektera dina Bedlington Terriers ögon innan du väljer att köpa eller anta hunden, bara för att vara på den säkra sidan. Titta i sina ögon. En frisk hund kommer att ha tydliga ögon utan urladdning eller skorpor runt ögonen. För att avgöra om de kan se bra, håll en leksak i dina händer och flytta den framför hunden. Hunden ska kunna följa den med sina ögon.
  • Bild med titeln Välj en Bedlington Terrier Steg 9
    2. Titta på leverproblem. Ett problem som du kan stöta på är tillståndet koppar toxicos, en störning av kopparackumulering som kan leda till svår leversjukdom. Tyvärr är det ärftligt och villkoret kan inte ignoreras.
  • Hundens prognos beror på svårighetsgraden av symtomen såväl som hur snabbt de utvecklades. Äldre hundar har ofta en kronisk typ av sjukdom som utvecklas progressivt över tiden. Med behandling har de i allmänhet en bättre prognos än plötslig, akut och / eller svår början, som vanligtvis visas i yngre hundar.
  • Några vanliga tecken på leversjukdom i Bedlington Terriers inkluderar slöhet, depression, anorexi, kräkningar, gulaktig missfärgning av huden, eller överdriven törst.
  • Bedlington Terriers kan testas för den genetiska mutationen som orsakar detta tillstånd. Du kanske vill ha ditt veterinär testa hunden för att se om de bär den genetiska mutationen för denna sjukdom.
  • Bild med titeln Välj en Bedlington Terrier Steg 10
    3. Kontrollera din Bedlington Terriers vikt. Friska Bedlington Terriers väger vanligtvis mellan 17 lb (7.7 kg) och 23 lb (10 kg). En allmänt frisk hund med en bra aptit, kan Bedlington matas två gånger om dagen på torr eller konserverad mat. Ett hälsosamt djur har inga speciella kostbehov.
  • En lägre (eller högre) vikt kan vara ett symptom på ett hälsoproblem.
  • Att ge en hälsosam, balanserad kost för din hund kommer att bidra till att förhindra hälsofrågor i framtiden.
  • Tips

    Förtjusande valpar kan växa upp för att vara roliga ser hundar - kanske för länge i kroppen eller har riktigt korta ben. Genom att se föräldrarna kan du få en bättre uppfattning om hur valpen kommer att se ut när den är odlad.
  • Uppfödare kan vara lite överbeskyddande om de hem de skickar sina valpar till. De kanske vill se var valpen kommer att leva och kan tyckas lite motvillig att dela med hunden. Ta detta som ett gott tecken. Det betyder att uppfödaren är oroad över valpens hälsa och välfärd istället för att bara tjäna pengar på dem.
  • Slå aldrig din hund. Var alltid snäll mot din Bedlington Terrier-missbruk inte dem.
  • Om du inte planerar att visa din hund, borde du ha det neutraliserat eller spayed så att du inte har oönskade valpar eller måste ta itu med en tikterrier i värme.
  • Varningar

    Un-neutraliserade män har också sina problem. De kan bli aggressiva när de luktar en kvinna i värme, och bidrar också till oönskade valpar.
  • Det är en gammal fru saga som låter en kvinna ha en kull av valpar innan spaying kommer att ge det en bättre personlighet. Allt det gör är att ge dig valpar och en hund med en saggy mage. Att gå i värme kan också öka hundens risk för cancer.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande