Hur man formaterar en donation requestbrev

Ett donationsbrev är en formell, skriftlig begäran om donationer från individer, företag eller organisationer. Detta brev ger den potentiella givaren information om den begärande organisationen och detaljer om det projekt för vilket en donation söks. Du måste göra formatet och innehållet i brevet som tilltalande som möjligt för att begära de donationer som din organisation behöver.

Steg

Del 1 av 3:
Formatera brevet
  1. Bild med titeln formatera ett donationsförfrågningsbrev Steg 1
1. Börja med organisationens namn och adress. Placera din organisations namn, om du inte använder brevhuvudet. Under namnet, lägg till din organisationsadress. Det är också bra att ha ett telefonnummer och maila för personer att kontakta dig.
  • Bild med titeln formatera en donationsförfrågan brev Steg 2
    2. Lägg till datumet. Hoppa över en rad under den övre adressen. I det här utrymmen, lägg till datumet. Du bör skriva månaden, följt av datumet, ett komma och året. Stava ut namnet på månaden.
  • Bildbetat formatera ett donationsförfrågningsbrev Steg 3
    3. Lägg till kundens adress. Hoppa över en linje mellan datumet och den här delen. Därefter lägger du namnet på den person du skickar brevet till. Under det, lägg till personens adress. Nedan lägger du till telefonnumret och e-postmeddelandet.
  • Bild med titeln formatera ett donationsförfrågningsbrev Steg 4
    4. Skapa hälsningen. Hoppa över en annan rad. Om du känner till könet av den person du skickar brevet till, är det bäst att använda "Fröken," "Fru.," eller "herr." Du kan använda "Fröken." Om du inte är säker på om en kvinna är gift eller inte. Om du inte är säker på könet av personen, gå bara av de ärade "herr." eller "Fru."). På något sätt, börja med "Kära."
  • Du kan till exempel skriva "Kära herr. Smed," "Kära fru. Jane George," eller "Kära klapp grå."
  • Bild med titeln formatera ett donationsförfrågningsbrev Steg 5
    5. Starta textens kropp. Därefter kommer du att ha textens kropp. Ofta är affärsbrev inte indragna, vilket innebär att början av en paragraf inte har en indrag och du lägger en linje mellan varje stycke. Du kan dock också indraga om du föredrar, i vilket fall du inte behöver linjer mellan punkterna, men du kan lägga till dem om du gillar utrymmet.
  • Bild med titeln Formatera ett donationsförfrågningsbrev Steg 6
    6. Plocka en stängning. Hoppa över en linje. Välj hur formell eller informell du vill vara. Vanligtvis gör du det här valet baserat på hur din organisation representerar sig själv. Om du tenderar att vara mer informell i din uppsökning, kan du använda "Ta hand om dig" eller "Med vänliga hälsningar" att stänga brevet. För en mer formell stängning, försök "vänliga hälsningar."
  • Bild med titeln formatera ett donationsförfrågningsbrev Steg 7
    7. Underteckna brevet. Lämna några rader tom under stängningen där du kommer att underteckna brevet. Nedan lägger du till ditt namn och din titel. Under det, sätt din organisations namn.
  • Del 2 av 3:
    Skapa innehållet
    1. Bild med titeln Formatera ett donationsförfrågningsbrev Steg 8
    1. Gör första stycket om din organisation. Du måste presentera läsaren till vem du är. Inkludera ditt grundläggande uppdrag. Du kan också inkludera en liten anekdot om hur din organisation har hjälpt någon i det förflutna. I grund och botten måste du låta läsaren veta vad din organisation är och gör.
    • Du kan till exempel skriva "Vi skriver på uppdrag av vår organisation, glasögon för barn. Vi är en ideell som arbetar för att ta med glasögon till barn i utvecklingsländer. Många av barnen vi hjälper inte har kunnat gå i skolan på grund av dålig syn, så genom att ge dem åsiktens gåva, ger vi också utbildningens gåva."
  • Bild med titeln formatera ett donationsförfrågningsbrev Steg 9
    2. Fastställa vad du vill ha i andra stycket. Andra stycket ska berätta för läsaren exakt vad du vill ha. Det kan vara ett visst donationsbelopp, eller du kan lämna hur mycket upp till läsaren.
  • Du kan till exempel skriva, "Vi skriver idag eftersom vi behöver din hjälp. Vi har fallit om våra insamlingsmål i år, och vi kan inte fungera så många barn som vi skulle vilja. Med din hjälp kan vi nå ut till så många som 1000 barn i år. Skulle du överväga att göra en donation till vår organisation? Så lite som $ 5 hjälper ett par glasögon i händerna på ett barn som behöver dem. Vad kan du bidra med?"
  • Bild med titeln formatera en donationsförfrågan brev steg 10
    3. Skriv kortfattat. Ingen vill ha en novella om de pengar du behöver. En kort anekdote är bra, men håll ditt brev kort och till den punkten. Visst vill du inte gå över en sida.
  • Bild med titeln Formatera ett donationsförfrågningsbrev Steg 11
    4. Tack personen. Slutsatsen av brevet ska tacka personen. Huruvida hon donerar, den personen har tagit sig tid att läsa ditt brev, så du borde tacka dem för att spendera den tiden.
  • Du kan säga något som "Tack för att du tog dig tid att läsa detta brev."
  • Bild med titeln formatera ett donationsförfrågningsbrev Steg 12
    5. Lägg till en förfrågan i slutet. Medan du tackar personen kan du också upprepa din förfrågan. I grund och botten vill du att din läsare ska veta exakt vad du är efter när hon blir klar läser brevet.
  • Till exempel kan du avsluta det med "Tack för att du tog dig tid att läsa detta brev, och vi hoppas att du kommer att överväga att donera din tid eller pengar till vår sak. Barnen behöver dig."
  • Del 3 av 3:
    Använda tips som är mer effektiva
    1. Bild med titeln formatera ett donationsförfrågningsbrev Steg 13
    1. Anpassa ditt brev. Om möjligt, gör varje brev personligt för den person du frågar att donera. Använd personens namn, och om du kan, lägg till anekdoter eller personuppgifter om personen som hjälper till att dra honom eller henne i.
  • Bild med titeln formatera ett donationsförfrågningsbrev Steg 14
    2. Förenkla donationsprocessen. Ett sätt som du kan få folk att donera är att erbjuda ett enkelt sätt att donera. Oavsett om du inkluderar ett (stämplat) kuvert för donation eller ger ett sätt till text i donation, gör det så enkelt som möjligt, kommer att gå långt för att få människor att donera.
  • Bildbeteckningsformat Ett donationsförfrågningsbrev Steg 15
    3. Försök att ansluta till din läsare. Om du gör din forskning kan du använda ditt brev för att göra en anslutning. Använd vad du vet om vad dina läsare värderar för att köra ditt brev, ansluta dem med din organisation.
  • Till exempel, om du känner till dina läsare värderar barn och familj, kan du säga något som, "Barn över hela världen är i behov av glasögon som deras familjer inte har råd med. Hur skulle du känna om det var ditt barn? Skulle du inte vilja ha någon att hjälpa?"
  • Bild med titeln formatera ett donationsförfrågningsbrev Steg 16
    4. Glöm inte att tacka dina givare. När du får en donation är det viktigt att hitta något sätt att tacka dina givare. Det kan vara lika enkelt som att sätta sina namn på din webbplats eller skicka dem ett enkelt tackkort. Låt bara dina givare veta att de uppskattas.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande