Hur man formaterar ett brev till en tidning

Bryr du dig djupt om en viss politisk eller social fråga? Du kan förespråka vad du tror på genom att skicka ett brev till en tidning. De flesta tidningar har redaktionella eller opinionssidor och uppmuntrar läsare att skicka brev. Om du vill att din inlämning ska märkas och skrivas, behöver du veta hur du formaterar ditt brev. Om du ser till att ditt skrivande är kortfattat, spetsigt och aktuellt kan du få se ditt brev i tryck.

Steg

Del 1 av 2:
Utarbeta ditt brev
  1. Bild med titeln formatera ett brev till en tidning Steg 1
1. Öppna brevet med en enkel hälsning. "Till redaktören" eller "Kära redaktör "är vanligtvis bra. Det är bäst att titta på tidigare bokstäver som har publicerats i tidningen och följer dock deras ledning, men bara om standarden är annorlunda.
  • Bild med titeln formatera ett brev till en tidningssteg 2
    2. Svara på en viss artikel i tidningen. Medan vissa tidningar skriver ut mer allmänna brev till redaktören har du en bättre chans att publicera om du hänvisar till en specifik artikel. Du kan svara på en redaktionell, op-ed eller nyhetshistoria.
  • I ditt brev, nämna den ursprungliga berättelsen med titeln, datum och författare, och skriv sedan ditt svar.
  • Bild med titeln formatera ett brev till en tidning Steg 3
    3. Hålla fast vid ett ämne och argumentera det bra. Om du har flera ämnen du vill diskutera, ska du skriva flera bokstäver. Tidningar vill ha artiklar som är pekade och fokuserade. Se till att din läsare förstår vad ämnet och argumentet för ditt brev är rätt av fladdermusen. Om du har några specifika kvalifikationer att tala om ämnet, bör du ta upp dem. Säkerhetskopiera dina punkter med fakta och siffror ger dig också mer trovärdighet.
  • Fudge inte fakta för att göra en poäng, för att någon förmodligen kommer att fånga ditt misstag och det kommer att diskreditera ditt argument.
  • Bild med titeln formatera ett brev till en tidning Steg 4
    4. Bryt ditt brev till några korta stycken. Även om ditt brev kommer att vara kort, kommer det upp i stycken att hjälpa din läsare att flytta från en idé till nästa. Varje stycke ska innehålla en idé, säkerhetskopierad av fakta om personlig erfarenhet.
  • Om du har erfarenhet av vad som helst är till hands, kan ett personligt vittnesbörd hjälpa inspirera av din läsarens patos och ansluta till dem på ett sätt rent logik och fakta kan inte.
  • Bild med titeln formatera ett brev till en tidning Steg 5
    5. Skriv ditt riktiga namn. Brev till redaktören måste identifieras så att människor som läser tidningen kan lita på din legitimitet. Inkludera ditt fullständiga namn, titel, adress, telefonnummer och e-post. På så sätt kan de kontakta dig om de väljer att publicera ditt brev. Om ditt brev publiceras, kommer tidningen bara att publicera ditt namn och stad, så oroa dig inte för hela världen som lär dig din kontaktinformation.
  • Tidningar skriver vanligtvis inte anonyma bokstäver, även om de kan hålla tillbaka ditt namn om du frågar.
  • Del 2 av 2:
    Möte tidningsbehov
    1. Bild med titeln formatera ett brev till en tidning Steg 6
    1. Håll ditt brev kortfattat. Som en grov uppskattning, håll dig till under 250 ord. Du bör kontrollera webbplatsen för den tidning du vill skicka till, eftersom de förmodligen kommer att ha information om föredraget ordräkning. Det kan tyckas som en smärta att behöva kondensera alla dina tankar till ett så litet utrymme, men det kommer att se till att du blir rakt till din punkt.
    • Till exempel föredrar Washington Post bokstäver under 200 ord.
  • Bild med titeln formatera ett brev till en tidning Steg 7
    2. Skriv ditt brev i rätt tid. Tidningar är mer benägna att skriva ut ett brev om du svarar på en artikel inom några dagar efter det att den publicerats. Nyhetscykeln är så snabb idag att om du väntar för länge för att skicka in ditt brev, kommer konversationen att vara överallt. Å andra sidan, om din punkt är att människor har slutat uppmärksamma ett visst problem, kan du ta upp det när du passar.
  • Till exempel föredrar New York Times bokstäver som svarar på artiklar från de senaste 7 dagarna.
  • Bild med titeln formatera ett brev till en tidningssteg 8
    3. Skriv ditt brev och skicka in det via e-post om möjligt. De flesta tidningar föredrar dig att maila dem ditt brev. Vissa accepterar handskrivna eller skrivna bokstäver i posten, men det här är mycket extra krångel för både dig och dem. Om du skriver för hand, se till att din handstil är ren och läsbar. Innan du skickar den, läs den över för kopiering av redigering av misstag.
  • Kontrollera tidningens krav en sista gång innan du skickar in.
  • Tips

    Hålla fast vid fakta. Om ditt brev diskuterar något som har publicerats, inkludera specifika, vad sagt, när och av vem-och vara redo att säkerhetskopiera din påstående att det var felaktigt.
  • Om du kan undvika det, skriv inte ditt brev för hand.
  • Om du har vänner eller kollegor som känner på samma sätt som du gör om ett problem, uppmuntra dem att skriva brev till redaktören också. På det här sättet, även om ditt brev passeras för publicering kan ett annat brev om ämnet fortfarande göra det på yttrandet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande