Hur man blir en marinbiolog

Möjligheten att arbeta med vattenlevande liv och hjälp bevara våra oceaner som en marinbiolog är barndomsdrömmen om många människor. Termen marinbiolog är mycket lös och omfattar många jobb. Tekniskt sett är en marinbiolog någon som studerar, observerar, skyddar eller hanterar marina organismer. Dessa kan innehålla mikrober, växter eller djur. Som en marinbiolog kan du göra studier om mikroorganismer som bor i sjöar, som undersöker vanor av fiskpopulationer eller utvärderar DNA av olika havsdjur, bland andra uppgifter. Genom att få rätt blandning av utbildning och erfarenhet, blir en marinbiolog en uppnåelig dröm för många.

Steg

Metod 1 av 3:
Få rätt utbildning
  1. Bildtiteln blir en marinbiolog Steg 1
1. Utför forskning om alla aspekter av marinbiologi. Gör oberoende forskning om olika aspekter av marinbiologi så att du kan hitta vad du gillar att göra på fältet. Det finns många olika saker som marina biologer kan göra. Vissa koncentrerar sig på att spendera sin tid med vattenlevande liv medan andra fokuserar på forskning. Läs vetenskapliga papper så att du får en idé för den typ av arbete som du måste göra.
  • Marinbiologer studerar och observerar marina organismer av alla storlekar. Forskning mikrober, växter och djur i havet för att få en djupare förståelse av marinbiologi.
  • National Oceanic and Atmospheric-administrationen och det marina livsinformationsnätet är två utmärkta resurser för mer information om marinbiologi.
  • Bildtiteln blir en marinbiolog Steg 2
    2. Fyll i en kandidatexamen i biologi eller annan relaterad major. Medan en kandidatexamen i marinbiologi inte är ett krav, tar relevanta kurser under din grundutbildning dig den bakgrund du behöver och ger dig klarhet om den här karriären är för dig. Vissa universitet erbjuder marina biologiska specifika majors. Om ditt universitet inte gör det kan du vara större i allmän biologi eller zoologi.
  • Övriga kurser som du bör ta inkludera kemi, fysik, matematik, ichthyologi, bevarande och oceanografi.
  • Statistisk analys är också nödvändig så att en biolog kan extrapolera information som erhålls genom test för att noggrant studera och förutsäga tillväxt och nedgångsnummer i marina populationer.
  • Bildtiteln blir en marinbiolog Steg 3
    3. Läs en magisterexamen i marinbiologi eller marinvetenskap.En magisterexamen i marinbiologi eller marinvetenskap kan hjälpa till att öppna jobbmöjligheter. Att ha din magisterexamen och är ett krav på många jobb på fältet. Ansök om magisterexamen på flera universitet som specialiserar sig på marinbiologi eller vetenskap.
  • Vissa klasser du skulle ta för att slutföra din magisterexamen i marinbiologi kan innefatta cellulär och molekylärbiologi, ekologi och oceanografi.
  • Några av de bästa universiteten för marinbiologi inkluderar Duke University, University of California-Los Angeles, Brown University och University of Southern California.
  • Bildbeteckningen blir en marinbiolog Steg 4
    4. Uppnå en högre grad i marinbiologi. Få ditt ph.D. I marinbiologi kommer du att ge dig referenserna för att lägga till den accepterade vetenskapliga forskningen av marinbiologi. När du får ditt ph.D., Du kommer att behöva en originalavhandling och avhandling för att uppnå din doktorsexamen. Om du går in i marinbiologi och är koncentrerade på att skriva rapporter eller studera, är det en bra idé att få ditt pH.D.
  • Ett pH.D. är inte obligatoriskt att bli en marinbiolog.
  • Det kommer att finnas fler arbetsmöjligheter för dem med ett pH.D.
  • Bildbeteckningen blir en marinbiolog Steg 5
    5. Lär dig hur du använder GIS-programvara. GIS står för geografiskt informationssystem. GIS är ett kraftfullt verktyg för marina biologer eftersom det tillåter dem att kartlägga marina livsmiljöer visuellt, vilket hjälper dem att övervaka och förutsäga trender i marina livsmiljöer och befolkningar. GIS är ett kritiskt verktyg i bevarande, bevarande och restaurering av vattenlevande livsmiljöer.
  • Många högskolor och universitet erbjuder GIS-klasser.
  • Metod 2 av 3:
    Få erfarenhet
    1. Bildbeteckningen blir en marinbiolog Steg 6
    1. Visa ditt intresse tidigt. Den tidigare du får erfarenhet av marinbiologi, desto större är din chans att landa ett solidt jobb när du har utbildningen. Utforska den naturliga världen och spendera tid i havet eller en stor vattenkälla nära dig. Du kanske kan träffa människor som är inblandade i att studera eller arbeta med vattenlevande liv eller livsmiljöer. Ta chansen att prata med proffs som arbetar i vattnet. Du kan också undersöka marina relaterade klubbar eller läger, akvarier eller marina bevarar och besöka dem när du är yngre.
    • Till exempel har Ecology Project International program riktade till människor som ung som gymnasiet.
  • Bildbeteckningen blir en marinbiolog Steg 7
    2. Få några praktiska marina färdigheter. Färdigheter som båthantering, dykning, och första hjälpen är viktiga saker att veta hur man gör om du planerar att arbeta direkt med vattenlevande miljöer eller marint liv. Det är viktigt att ha dessa färdigheter om du behöver lösa ett kritiskt problem vid havet.
  • Medan vissa marina biologiska kurser ger båthantering, riggning och dykning i sin läroplan, gör andra inte så att du borde driva det separat från din examen.
  • Bildbetaget blir en marinbiolog Steg 8
    3. Volontär för en marinbiologi-baserad organisation. Medan du får din grundutbildning, bör du dra nytta av volontärmöjligheter. Sök online för volontäröppningar nära dig. Att arbeta med en professionell kommer att ge dig inblick i hur det kommer att vara att arbeta i fältet.
  • Organisationer som erbjuder frivilliga möjligheter i marinbiologi inkluderar Mamirauá Institute for Sustainable Development, Manatee Observation och Utbildningscenter, Earthwatch Institute, Andgo! Frivillig utomlands.
  • Leta efter lokala marina organisationer som kan behöva hjälp i din stad först.
  • Bildtiteln blir en marinbiolog Steg 9
    4. Få en mentor. Försök hitta någon som är expert på den typ av marinbiologi som du vill driva och be dem att vara din mentor. Titta online för de forskningsgrupper eller institutioner som du vill arbeta för. Besök deras anläggningar och fråga om du kan praktisera eller ge hjälp gratis.
  • Om du visar din passion och intresse för marinbiologi kommer din mentor att vara mer benägna att investera tid att lära dig.
  • Bildbetatled blir en marinbiolog Steg 10
    5. Få en praktik i marinbiologi. Under eller kort efter college bör du ta en praktik om du är seriös om att bli en marinbiolog. Praktikplatser kommer att ge dig de färdigheter och erfarenheter som du behöver förbereda dig för jobbet. Sök online för praktik på populära skolor och skicka in en ansökan för att bli en praktikant.
  • Vissa praktikplatser betalas och kan bidra till att komplettera dina ekonomiska behov.
  • Skolor som erbjuder praktik i marinbiologi inkluderar Boston University / Marine Biological Laboratory, Virginia Institute of Marine Science, Southampton College och Marine Science Center vid Nordöstra Universitetet.
  • Forskningscentra som kan behöva praktikanter inkluderar Hatfield Marine Science Center i Newport Oregon, Blakely Island Field Station i Washington och Hopkins Marine Station i Kalifornien.
  • Metod 3 av 3:
    Ansöker om ett jobb
    1. Bildtiteln blir en marinbiolog Steg 11
    1. Gå med i marina biologi. Att möta andra som är glada över marinbiologi kommer att acclimate dig för dem som du kommer att vara sannolikt att arbeta med. Det hjälper också dig att bygga ett nätverk av kontakter som kan berätta om jobböppningar. Hitta sedan workshops eller konventioner i ditt område genom att prata med universitet som erbjuder marinbiologi som en stor. Du kan också hitta forskningsanläggningar i ditt område och fråga om kommande workshops där.
    • Några av de största internationella marina biologiorganisationerna omfattar, föreningen för limnologi och Oceanography (ASLO), Internationella kollektivet till stöd för Fishworkers och International Whaling Commission
    • Några av de mest populära marina biologiorganisationerna som har kapitel över U.S. Inkludera, American Academy of Underwater Sciences (AAU), National Association of Marine Laboratories (NAML) och Oceanography Society.
  • Bildtiteln blir en marinbiolog Steg 12
    2. Leta efter jobb i din specialisering. Sök efter jobb baserat på den erfarenhet du redan har fått i marinbiologi. Eftersom termen är så löst definierad, hitta ett jobb i "marinbiologi" kan vara svårt. Ange istället din erfarenhet och leta efter jobb som du har gjort tidigare. Tänk på några praktikplatser eller praktiska erfarenheter du har haft. Det finns ett antal olika jobb som är tillgängliga för marina biologer i ett antal olika miljöer.
  • Jobb inkluderar titlar som biologiska tekniker, ichthyologist, fiskeribiolog, marin mammalogist, mikrobiologist, systemanalytiker, matematiker, fysiker, hydrologist eller fysisk oceanotär.
  • Många marina biologiska jobb kan kräva att du flyttar. Håll det i åtanke medan du är på jobbet och expandera dina filter för att tillgodose bristen på positioner som är tillgängliga.
  • Några av de mest populära platserna för marinbiologi inkluderar Hawaii, Kalifornien, Washington, Florida och Maryland.
  • Bildbeteckningen blir en marinbiolog Steg 13
    3. Prata med tidigare professorer eller arbetsgivare om alla jobböppningar. Om du har gått för din examen eller doktorsexamen, så är det en bra chans att du har arbetat med personer som är aktivt involverade i den marina biologibranschen. Prata med tidigare mentorer och fråga dem om några jobböppningar är tillgängliga för närvarande. Medan de inte alltid kan landa ett jobb är det möjligt att de kan ansluta dig till rätt personer.
  • Du kan skriva ett mail eller ge dem ett samtal på telefonen.
  • Säg något som, "Hej professor Xavier, jag har just avslutat min magisterexamen i marin bevarande och undrade om föreningen för delfinbevarande letade efter någon att arbeta med det marina livet."
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande