Hur man hör till en filmroll

Är du en aspirerande skådespelare redo att audition för din första filmroll? Det kan tyckas skrämmande, men även legender som Kate Winslet och Denzel Washington var tvungen att börja någonstans. Först måste du memorera några monologer och förbereda din portfölj för att visa att du vet hur filmen företag fungerar och hittar sedan ett filmgjutningssamtal och utför före gjutdirektören. Om du vill lära dig mer om hur du har en bra audition för en filmroll, fortsätt läsa.

Steg

Metod 1 av 3:
Förberedelser för auditioner
  1. Bild med titeln Audition för en filmroll Steg 1
1. Memorera monologer. I de flesta filmaffärer kommer du att bli ombedd att utföra en monolog eller två. Det här är din chans att visa din flexibilitet ett intervall som skådespelare. Välj monologer som passar din personlighet och skådespel. Att ha minst 3 memorerade vid en viss tid kommer att hålla dig förberedd för potentiella gjutningsanrop - du vet aldrig när man kan skära upp.
  • Välj 3-4 monologer som är distinkt. Ha en dramatisk monolog, en komisk monolog, och så vidare. Du vill visa gjutdirektören som du kan fånga mer än en typ av känslor eller stil.
  • Titta igenom monologböcker för unika monologer som du inte har hört förut. Gjutningsdirektörer kommer att vara trött på att höra samma gamla val hundratals gånger.
  • Öva dina monologer ofta, så du är inte rostig om du behöver utföra sista minuten.
  • Dina dina monologer och se till att de är alla 2 minuter eller mindre. Auditions är tidsbestäm, och du kommer att klippa av om du går utöver 2 minuter eller så.
  • Bild med titeln Audition för en filmroll Steg 2
    2. Få headshots. Headshots är ofta vad som får dig i dörren på ett casting call. Hyr en fotograf med gott om erfarenhet som gör headshots, som är helt annorlunda än vanliga porträtt. Headshots är utformade för att visa din personlighetstyp och markera de fysiska egenskaperna som gör dig unik.
  • Fråga personer du känner i din bransch för rekommendationer. Headshot fotografer kan vara ganska dyrt, så se till att du har den kurs som spikas ner innan du går in för en skjut.
  • När du undersöker vilken fotografistudio som ska användas, fråga om en makeupartist kommer att vara tillgänglig för att arbeta med dig under hela skytte. Om inte, det kan vara värt att betala extra för att anställa någon för att hålla dig frisk medan dina bilder tas.
  • Bild med titeln Audition för en filmroll Steg 3
    3. Göra en demonrulle. En demo-reel är en sammanställning av klipp från andra filmprojekt du har gjort. Klämmorna ska vara försiktiga val från scener som visar din skådespelare till bästa effekten. Du kan använda videoredigeringsprogram för att skapa din egen demo-hjul, eller hyra en videoredigerare för att skapa en professionellt polerad hjuls. Hela rullen ska inte vara längre än 2-3 minuter.
  • Rullen ska vara lika lätt att se som möjligt. Vissa gjutningsdirektörer kommer att be dig att skicka en elektronisk fil via e-post, medan andra kommer att be om en kopia på DVD. Har din rulle tillgänglig i båda formaten.
  • Om du aldrig har varit i en film innan, inkludera klipp från ett spel du har varit i det filmade. Du kan också inkludera klipp från studentfilmer.
  • Under de senaste åren har vissa gjutningsdirektörer begärt klämmor som tillgodoser projektet till hands. Till exempel, om du auditionerar för att spela en fotbollslagkapten, försök att skicka ett klipp som visar att du spelar en liknande karaktär.
  • Starta inte din rulle med en introduktion eller montage. Det ska börja med ditt namn, lansera sedan direkt till den första scenen.
  • Spara inte bäst för sist. Gjutningsdirektörer har många rullar att granska. Om din inte börjar med dina starkaste scener, är chansen att de kommer att hoppa över till nästa persons rulle.
  • Bild med titeln Audition för en filmroll Steg 4
    4. Hitta auditioner. Det enklaste sättet att hitta auditioner i ditt område är att göra en online-sökning. Bakom kulisserna.COM har en omfattande lista över auditioner i olika städer. Du kan också kolla avsnittet Classifieds i din lokala tidning eller kolla med annonser på universitetswebbplatser för gjutning av samtal för studentfilmer.
  • New York City och Los Angeles har den högsta koncentrationen av gjutsamtal, eftersom båda städerna är stora i filmbranschen. Men många mindre städer och städer har ett blomstrande filmgemenskap, och du är säker på att hitta möjligheter i ditt område om du vet var du ska titta. Kolla in arts bloggar, alternativa veckovisa tidningar och andra konstpublikationer för att hitta mer information.
  • Bild med titeln Audition för en filmroll Steg 5
    5. Ge alla begärda material till gjutdirektören. Du kan bli ombedd för ett CV och brevbrev utöver dina headshots och demo-hjuls. Du kan bli ombedd att ta med dessa material med dig till casting call eller skicka in dem på förhand. Hur som helst, se till att materialen är formaterade enligt gjutdirektörens specifikationer och lämnar inte något ut. Att göra saker mindre praktiska för gjutdirektören kommer definitivt att skada dina chanser.
  • Bild med titeln Audition för en filmroll Steg 6
    6. Planera att skräddarsy din prestation för varje audition. Du har dina monologer redo att utföra när som helst, men du borde inte behandla varje audition på samma sätt. Tänk på den del för vilken du auditionerar och väljer de monolog som bäst passar rollen. Om möjligt, memorera en ny innan auditionsdagen anländer.
  • Du borde också klä på lämpligt för den delen. Anländer inte i full kostym, men gör dig själv som en trovärdig version av tecknet du ska spela. Om du auditionerar att vara en stilig VD affärskvinna, dyka upp inte i jeans och tennisskor.
  • Bild med titeln Audition för en filmroll Steg 7
    7. Gör dig redo att göra en kall läsning. Förutom att utföra en av dina monologer kommer du förmodligen också att bli ombedd att läsa en del av skriptet utan att få chansen att titta på det på förhand. De flesta gjutningsanrop inkluderar en beskrivning av tecknen, så förhoppningsvis har du redan en känsla för hur man ska komma in i karaktären.
  • Metod 2 av 3:
    Acing Auditions
    1. Bild med titeln Audition för en filmroll Steg 8
    1. Göra ett självsäkert första intryck. När du går in i rummet, gör ögonkontakt med gjutdirektören och andra revisorer. Ha bra hållning, och gå inte in för snabbt eller komma in i andetag. Från det ögonblick du går in i rummet, kommer du att dömas för din demeanor och närvaro, så se till att du tar ett djupt andetag och samlar dig istället för att rusa in i rummet. Du måste vara avslappnad och självsäker.
  • Bild med titeln Audition för en filmroll Steg 9
    2. Gå till märket. Märket, vanligtvis en enkel "x" På golvet med tejp, är platsen där du börjar agera för auditionen. Det är vanligtvis placerat flera meter framför var gjutdirektören och revisorerna sitter så att de kan få bästa möjliga syn på din audition.
  • Du behöver inte känna förankrad till märket under hela din audition - det är bara en startplats.Du bör använda utrymmet på ett sätt som är meningsfullt för den roll du spelar.
  • Bild med titeln Audition för en filmroll Steg 10
    3. Master din skiffer. En skiffer är din enda mening som du gör precis innan du börjar din monolog. När du når märket, vänd dig till gjutdirektören, gör ögonkontakt och ge ditt namn och en kort beskrivning av vad du ska göra. Till exempel: "God kväll. Jag är Felicia Woods, och det här stycket är från den andra handlingen av byn."
  • Spendera inte för mycket tid att prata innan du utför. De flesta auditioner är tidsbestämda, och klockan börjar ticka så snart du går in. Du vill maximera din prestationstid.
  • Fråga inte gjutdirektören och revisorerna deras namn, och utbyta inte pleasantries utöver att säga "god kväll" Eller liknande. Återigen har du inte tid för det.
  • Metod 3 av 3:
    Förbättra dina chanser
    1. Bild med titeln Audition för en filmroll Steg 11
    1. Agera så mycket som möjligt. Att ta klasser och öva ditt hantverk så ofta som möjligt ökar chanserna att du kommer att imponera på en gjutdirektör. Ta feedback från auditioner och arbeta så hårt som möjligt för att förbättra, försök igen. Det kan ta dussintals auditioner innan du landar en roll, men varje gång du agerar framför en gjutdirektör, får du värdefull praxis.
  • Bild med titeln Audition för en filmroll Steg 12
    2. Slipa olika färdigheter och talanger. Du kan ensam dig från de andra aktörerna genom att visa dina andra talanger om de är relevanta för rollen. Att veta hur man sjunger, dansar, spelar ett instrument, spelar en sport, och så kan du ge dig en kant. Var inte rädd för att bryta i sång under en audition om du tror att det kommer att hjälpa dina chanser.
  • Bild med titeln Audition för en filmroll Steg 13
    3. Överväg att hitta ett talangagent. En talangsmäklare skulle vara ansvarig för att hitta roller som passar din stil och erfarenhetsnivå, vilket eliminerar behovet av att du ska spåra roller på egen hand. Gjutningsdirektörer skickar ofta talangagenter Beskrivningar av typen av skådespelare som de letar efter, och talangagenter meddelar sedan gjutningsdirektörerna om de representerar någon som skulle vara en bra passform. Att arbeta med ett talangagent är ett bra sätt att få en "i" När du har fått lite erfarenhet under ditt bälte.
  • Om du går den här vägen, var noga med att du jobbar med en erfaren, licensierad agent. Vissa människor utgör som talangsmedel för att byta på sårbara unga aktörer. Du kan förvänta dig att betala din agent 10% av ditt resultat.
  • Du kan hitta en agent genom att delta i en casting workshop, under vilken du skulle audition framför båda agenter och gjutningsdirektörer. Gör en online-sökning efter workshops i ditt område.
  • Samtalsbladet är en lista över talangsmedel av gott rykte. Kolla in listan och kontaktagenterna direkt.
  • Bild med titeln Audition för en filmroll Steg 14
    4. Få ett SAG-AFTRA-kort. Att bli medlem i Sag-Aftra, Skärmskonferensens fackförening, kan ge dig tillgång till högre betalande och högre profilarbete. Det ger också sjukförsäkring och säkerställer att ditt arbete inte används olagligt.
  • Tips

    Varningar

    Innan du audition eller ansöka om en byrå, se till att du verkligen vill vara en skådespelare.
  • Se till att du har en utbildning att falla tillbaka om det inte fungerar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande