Hur man blir en nationell geografisk fotograf

En av de mest prestigefyllda tidningarna för fotografer är National Geographic. Många frilansfotojournalister anser att det är en karriärhöjdpunkt för att få sitt arbete publicerat i National Geographic. Det är dock inte lätt att åstadkomma detta och tar år av hårt arbete, kompetensutveckling och övning på detta mycket konkurrensutsatta fält. Varje konstnär vars arbete har dykt upp i National Geographic är en frilansare som har varit i branschen i åratal. Om du är villig att sätta tid på, är det ett nytt mål som publiceras av National Geographic.

Steg

Metod 1 av 3:
Få de nödvändiga fotografiska färdigheterna
  1. Bilden med titeln Bli en nationell geografisk fotograf Steg 1
1. Få en journalistik eller vetenskaplig fokuserad högskoleexamen. Medan du inte behöver stor i fotojournalism, eller journalistik alls, för att komma in med Nat Geo, behöver du en högskoleexamen. Även om din examen kan vara i något helt orelaterat med fotojournalism, uppmanas det att du tar fotograferingsklasser och praktiskt ständigt.
  • Många NAT Geo-fotografer använder sina pedagogiska bakgrunder för att hjälpa dem med skytte. Till exempel har många frilansare solida vetenskapliga bakgrunder, vilket gör dem utmärkta fotografer av naturhistoria.
  • Bildbeteckningen blir en nationell geografisk fotograf Steg 2
    2. Tillbringa fem eller flera år som arbetar i fotojournalism. Vissa nationella geografiska fotografer startade sina karriärer på lokala tidningar eller tidskrifter som personalfotografer. Eftersom National Geographic kräver att frilansare har minst ett halvt årtionde av professionell erfarenhet är det viktigt att hitta ett jobb som låter dig ta bilder varje dag.
  • Joel Sartore, en fotograf för National Geographic, började sin karriär som fotograf och senare chef för fotografering för en tidning i Wichita, Kansas.
  • Bildbeteckningen blir en nationell geografisk fotograf Steg 3
    3. Specialisera sig i en unik färdighet för att fånga National Geographics uppmärksamhet. På detta område konkurrerar du med veteranfotografer, fullbordade dokumentärer och begåvade berättare. Det är inte tillräckligt att bara vara en bra fotograf. Du måste vara en expert på något specifikt, som camping i tropikerna i dagar i taget eller tala ryska eller få den perfekta belysningen i svåra att fotografera områden.
  • Det är en lång order att ta med något till bordet Nat Geo har inte redan sett. Ju mer specifik din skicklighet är desto bättre chans du har att få uppmärksamhet hos redaktörerna hos företaget.
  • Mångsidighet är också nyckel. Människor som talar flera språk är värdefulla för publikationen, liksom människor som kan dyka under havsis. Om du kan behärska väldigt olika färdigheter, har du gjort dig själv som mycket mer attraktiv för redaktörerna på National Geographic.
  • Bildbeteckningen blir en nationell geografisk fotograf Steg 4
    4. Ta bilder varje dag. Det kan tyckas uppenbart, men det är otroligt viktigt. För att nå denna nivå av branschen måste du äta, sova och andas fotografi. Ta bilder varje dag och vet var och en sak det är att veta om din kamera.
  • Fotografi är inte en billig hobby men att äga olika typer av kameror kan hjälpa dig att bli en ännu bättre fotograf. National Geographic kräver ingen specifik typ av kamera för sina skott, så ju mer kameror du är bekväma, desto bättre.
  • Nat Geo uppmuntrar fotografer att skjuta med hjälp av experimentella stilar och tekniker. Bolaget vill emellertid inte ha bilder som är tungt redigerade eller manipulerade. Göra det till ett mål att bli så bra att fånga din vision med det ursprungliga fotot som möjligt.
  • Metod 2 av 3:
    Maximera dina chanser för en nationell geografisk uppgift
    1. Bildbeteckningen blir en nationell geografisk fotograf Steg 5
    1. Försök att få ditt arbete publicerat på flera ställen. Redaktörerna på National Geographic kammar ständigt genom böcker, tidskrifter, tidningar och onlineartiklar för att hitta fotografer som konsekvent fångar sin uppmärksamhet. När de ser någons namn om och om igen, kommer de att se att komma i kontakt med dem.
    • Denna process kan ta tid. När allt kommer omkring letar Nat Geo efter veteranfotografer, så fortsätt det! Som en tidigare chef för fotografering på National Geographic brukade säga: "Om vi ​​vill anställa dig, vet vi redan vem du är!"
    • När NAT GEO redaktörer når ut, brukar de se om du har bra historiaidéer. Ta lite tid varje dag att tänka på historier som du skulle vilja berätta. Ju viktigare är historien till dig, desto lättare blir det för dig att berätta för världen.
  • Bildbeteckningen blir en nationell geografisk fotograf Steg 6
    2. Kontakta en redaktör på National Geographic. Fotografering är inte annorlunda än de flesta områden där det handlar om vem du vet och vem känner dig. Medan e-postadresserna till de högsta redaktörerna på publikationen inte är tillgängliga, kolla in National Geographics hemsida för att hitta vilket e-post som skulle vara bäst för att skicka arbete i.
  • Skicka ditt arbete till så många olika adresser som du kan. Detta ger dig en bättre chans att bli märkt.
  • Bildbeteckningen blir en nationell geografisk fotograf Steg 7
    3. Besök National Geographic Headquarters i Washington D.C. Medan huvudkontoret inte erbjuder turer, har de ett museum som är öppet för allmänheten på första våningen i deras byggnad. Museet har roterande utställningar och en omfattande historia av National Geographic.
  • Huvudkontoret ligger vid 1145 17: e St. Nw i d.C.
  • Använd den här tiden för att se vad som gör bilderna i utställningen POP och lär dig så mycket av publikationens historia som möjligt.
  • Bildbeteckningen blir en nationell geografisk fotograf Steg 8
    4. Nätverk med nuvarande och tidigare nationella geografiska fotografer. Frilansare som har arbetat med Nat Geo känner redaktörerna och andra viktiga människor och kan passera längs ditt arbete till dem. När du kommer i kontakt med en NAT Geo-fotograf, se till att hålla kontakten konsekvent och be om råd.
  • Nationella geografiska fotografer är ofta värd seminarier runt om i landet. Titta upp en fotograf du beundrar för att se när och var den personen kommer att tala nästa. Bo efter prata för att presentera dig själv, eftersom ingenting slår en personlig introduktion!
  • Nätverk handlar inte bara om att hitta de människor som kan anställa dig för ditt drömjobb. Det handlar om att bygga relationer och få feedback på ditt arbete. Var inte rädd för att fråga fullbordade fotografer för sina tankar på dina bästa saker. Detta är ett utmärkt sätt att upprätthålla ett förhållande med någon i fältet.
  • Bildbeteckningen blir en nationell geografisk fotograf Steg 9
    5. Skicka National Geographic Clips av ditt bästa arbete varje par månader. Det finns tusentals aspirerande fotografer som vill ha sitt arbete i National Geographic, vilket innebär att redaktörerna får bilder varje dag. För att hålla uppmärksamheten måste du konsekvent skicka dem ditt bästa arbete. Gör så bara en gång är det inte tillräckligt bra.
  • Joel Sartore skickade sitt arbete till National Geographics Washington D.C. huvudkontor var tredje månad. Detta ledde så småningom till en dagsuppgift med tidningen, som snart följdes av mer arbete.
  • Det finns ett känsligt balans för att skicka ditt arbete till Nat Geo. Att vara ihållande är en bra sak, men det är inte en smärta. Om du ständigt kontaktar folket på National Geographic, kan du stöta på så irriterande och göra det så mycket svårare för dig att låsa på med företaget.
  • Metod 3 av 3:
    Utnyttja fotograferingsmöjligheter
    1. Bildbeteckningen blir en nationell geografisk fotograf Steg 10
    1. Ansök om Nat Geos fotograferings praktik om du är på college. Detta är ett otroligt selektivt program, eftersom NAT Geo bara accepterar en praktikant per år. University of Missouri driver en tävling som kallas "högskolans fotograf" och vinnaren är vald som NAT GEO: s praktikant.
    • Den 73: e utgåvan av denna tävling innehöll nästan 10 000 bilder från studenter över hela världen. Gå över ditt arbete noggrant för att se vilket foto är ditt bästa!
  • Bilden med titeln Bli en nationell geografisk fotograf Steg 11
    2. Gå med i "Ditt skott" för att bli en del av Nat Geo-samhället. Skapa ett konto på National Geographics hemsida för en chans att arbeta tillsammans med några av de ljusaste sinnena i branschen. Skicka in dina bästa bilder för en tema uppdrag att ha en chans att vara en del av en publicerad historia. Att gå med i det här samhället gör det också möjligt att få feedback på ditt arbete från några av de övre namnen i fältet och studera sitt arbete.
  • Det är gratis att skapa ett "ditt skott" -konto.
  • Om ditt arbete ständigt blir märkt, har du chansen att gå på uppdrag med National Geographic. Du skulle få betalt ca 500 dollar per dag för att gå på uppdrag.
  • Bildbeteckningen blir en nationell geografisk fotograf Steg 12
    3. Föreslå ett projekt för att få ett bidrag från Nat Geo. Företaget erbjuder tre typer av bidrag: tidig karriär, prospektering och begäran om förslag. Tidiga karriärbidrag är avsedda att ge mindre erfarna fotografer en chans att leda ett projekt. Ett prospekteringsbidrag är en finansieringsansökan som gjorts av en erfaren projektledare inom utbildningsområden, bevarande, berättande, forskning och teknik. En begäran om förslag är när en sökande ställer ett projekt som fokuserar på en viss nyckelfråga. Dessa inkluderar att dokumentera mänsklig migration och arter återhämtning.
  • Du måste vara minst 18 år för att ansöka om ett tidigt karriärbidrag.
  • Bidragsprojekt Senast ett kalenderår eller mindre. Tidiga karriärbidrag finansieras vanligtvis för 5.000 dollar och kan inte överstiga 10 000 dollar. Utforskningsbidrag har mellan 10 000 och 30 000 dollar i finansiering.
  • Du kan ansöka om ett NAT Geo-bidrag även om du redan har ansökt om en tidigare. Allt du behöver göra är att stänga din tidigare bidragsrekord.
  • Bidragsprogrammet är mycket konkurrenskraftigt och NAT GEO får mycket fler applikationer än det kan finansiera.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande