Hur man blir karriärrådgivare

Karriärrådgivare, eller yrkesrådgivare, arbete med kunder som hjälper till att förbereda sig för en arbetssökning genom att förbereda ett CV, undervisningsintervju-tekniker och identifiera karriärmöjligheter. De kan också använda bedömningsundersökningar för att hjälpa till att identifiera karriärer som bäst kommer att använda kundens färdigheter och talanger. Rådgivare måste ha färdigheter, utbildning och utbildning för att lyckas på fältet.

Steg

Del 1 av 3:
Bli kvalificerad
  1. Bild med titeln Bli en karriärrådgivare Steg 1
1. Graduate High School. För att få någon typ av karriär (förutom verkligheten TV och uppfinna nästa dator), måste du examen high school. Ingen av de stora killarna kommer även att titta på dig om du inte har det. Få ditt examensbevis och då pratar vi.
  • Bildbeteckningen blir en karriärrådgivare Steg 2
    2. Gå till en BA i psykologi. Denna grundutbildning förbereder studenten för att driva den avancerade utbildningen som krävs för rådgivare. Men om det av någon anledning inte är din kopp o te, socialt arbete, sociologi eller liknande människor-studie kurs, kommer också att räcka.
  • En examen i psykologi förbereder studenten att arbeta med kunder i en rådgivning och är god praxis för masterprogrammet. Kurser inkluderar forskningsmetoder inom psykologi, beteende och samhällsvetenskap och en introduktion till psykologi som en karriär.
  • Studenter kan också slutföra en praktik för kredit i ett grundutbildningsprogram i psykologi. Praktiken är ett tillfälle för att sträva efter karriärrådgivare att arbeta med proffs på fältet.
  • Bildbeteckningen blir en karriärrådgivare Steg 3
    3. Få bra betyg. Visst, det kommer att finnas några psykklasser där du vaknar, kasta på byxor, gå in i klassen, ta reda på att du har ett test (bra du gick till klassen den dagen!) och gör bra. Det kommer att finnas andra som får dig att önska dig bara majorerad i gym. Så gör dig själv en tjänst och riskera inte det. Studera. Din framtid beror på det.
  • Få bra betyg nu och du kommer att titta på några stellar rekommendation bokstäver och stellar examen skolor. Få dåliga betyg och du kommer att fastna med en BA i psykologi som säljer försäkring tvärs över gatan från din gymnasium. Ditt val!
  • Bild med titeln Bli en karriärrådgivare Steg 4
    4. Graduate med ett öga på examen program. När du ammar ett särskilt dåligt fall av seniorit, goda nyheter! Du är på väg att vara en nybörjare igen! För att vara en provad och sann rådgivare behöver du en mästare. Så när du nästan har cinched den ba, börja titta på de närmaste åren av din framtid.
  • där är Skolor med masterprogram specifikt i karriärrådgivning. Medan du bara kan göra generell rådgivning eller klinisk psykologi, om du är 110% är det här din framtid, kan du också begå ett program som har "karriär" i titeln.
  • Tänk på plats, storlek på programmet, kostnaden, och vad programmet ser ut. Erbjuder de praktikplatser? Vad är deras inställning på forskning? Hjälper de med jobbplacering efter avslutad?
  • Bildbeteckningen blir en karriärrådgivare Steg 5
    5. Driva en magisterexamen. Karriärrådgivare måste ha en magisterexamen i rådgivning med en koncentration i karriärrådgivning för att arbeta i fältet. Om du vill vara en "karriärtränare," Det är en annan historia. Men i allmänhet "karriär tränare" är människor som har gett råd till sin nyskickade syster och bestämde sig för att piska upp en satsvis visitkort.
  • Ett magisterexamen fokuserar på rådgivningstekniker, bedömning, karriärutveckling, forskning och mänsklig tillväxt och utveckling. Eleverna lär sig att utvärdera kundens färdigheter, administrera bedömningstest och lära kunderna för att driva karriärmöjligheter. Någon legitim affär eller skola kommer att kräva att du har dessa erfarenheter.
  • Ett magisterprogram i utbildningen kan också innehålla klinisk studie under överinseende av en licensierad rådgivare, vilket kan vara användbart om du vill arbeta i en skolinställning.
  • Bildbeteckningen blir en karriärrådgivare Steg 6
    6. Få övervakad klinisk erfarenhet. Så här är affären: vissa platser kräver en officiell licens, andra gör det inte. Om du har din egen praxis behöver du i allmänhet en licens oavsett din plats. För att kvalificera sig för detta (det är bäst att få en, även om du inte gör det behöver Det), du behöver mellan 2000 och 3 000 övervakade kliniska timmar. Återigen beror allt på var du är.
  • Ditt första jobb ut ur ditt mästers program kommer att vara detta. Du kommer att arbeta som rådgivare, men mer som en rådgivare-i-träning. Du kommer att göra mycket av samma arbete, som bara ses. Det är för kundens fördel, ja, men det är också för din.
  • En lista över statliga krav är tillgänglig på styrelsen för certifierade rådgivare webbplats.
  • Bild med titeln Bli en karriärrådgivare Steg 7
    7. Ta den nationella rådgivarens undersökning. Detta är vanligtvis det test som används för tillståndslicens. Om du gör det bra, kan du vara berättigad att vara en "Nationell certifierad rådgivare." Det tar 4 timmar och är 200 frågor långa.
  • Examinationen testar kandidatens kunskaper om rådgivningstekniker, bedömningar och utvärderingar samt de juridiska och etiska kraven på arbete som karriärrådgivare.
  • Denna NCC-kvalifikation är generellt reserverad för dem som har gjort det för. Så ta nce för att få din statlig licens först och sedan oroa sig för att bli nationellt certifierad.
  • Bildbeteckningen blir en karriärrådgivare Steg 8
    8. Ansök om en statlig licens. Kraven på en licens att arbeta som karriärrådgivare varierar beroende på staten. Men om du har tusentals timmar under ditt bälte och har tagit nce, är du förmodligen bra att gå.
  • Kandidater måste lämna inutskrifter, poängen från en undersökning, ansökningsavgift och bevis på klinisk arbetslivserfarenhet. Klinisk erfarenhet ger kandidaten möjlighet att observera en professionell karriärrådgivare i fältet och på arbetet med erfarenhet av tjänster till kunder.
  • Del 2 av 3:
    Säkra anställning
    1. Bild med titeln Bli en karriärrådgivare Steg 9
    1. Söka efter en position eller starta en privat praxis. Professionella karriärrådgivare kan arbeta som en oberoende utövare eller med en organisation för att ge karriärrådgivningstjänster till kunder. Men om du bara har börjat är det mycket lättare att hitta ett jobb med ett etablerat företag eller lag. Leta efter arbete i gymnasier, högskolor, socialtjänster, anställnings- och bemanningsbyråer.
    • Gå med i en organisation som National Career Development Association. Medlemskap i en professionell organisation kan hjälpa till med att hitta kunder för en karriärrådgivare för privatpraxis. Deltagande i en förening eller organisation för professionella karriärrådgivare ger också möjligheter att bedriva karriärutvecklingsaktiviteter som seminarier och workshops.
  • Bildbeteckningen blir en karriärrådgivare Steg 10
    2
    Få en mentor. Alla behöver en. När du bara har börjat kommer din stressnivå att bli allvarligt reducerad om du kan lita på någon att visa dig repen och svara på alla dina frågor. De meddelar dig när du slår spiken på huvudet och styra dig i rätt riktning när du inte är.
  • Odds känner du förmodligen någon från din skola, från din övervakade upplevelse, eller från det här första jobbet har du. Gå igenom de personer som har hjälpt dig ut på fältet och tänka på vem du hade en riktig koppling till. Det blir den personen.
  • Bildbeteckningen blir en karriärrådgivare Steg 11
    3. Bygg din kundbas om du tänker på flygande solo. Precis som att hitta vänner i en ny stad, när du börjar i en karriär, måste du hitta klienter. Några av detta kommer att involvera skamlös självpromotion - låt dina vänner, familj, grannar, knappt-jämn-bekanta, och till och med killen flipper din burger som du är karriärrådgivare. Och hej! Eftersom du är så nära (eller burgeren var så bra) kan du också ge dem en rabatt.
  • Även om det inte är så nödvändigt om du arbetar för en skola eller annan etablerad organisation, om du vill gå privat, måste du piska ut dina marknadsföringskunskaper. Så fortsätt att göra visitkort, ta ut annonser och skapa HUBBUB om ditt nya kontor.
  • Bildbeteckningen blir en karriärrådgivare Steg 12
    4. Hitta en nisch. Precis som med någon rådgivare (eller något jobb, verkligen), kommer det att finnas specifika typer av människor som du föredrar att arbeta med, specifikt arbete du föredrar att göra. Föredrar du att arbeta med tonåringar (om så är fallet, vilken sort? Bekymrad? Begåvad)? College studenter? De som upplever en livsövergång? Big-Time VD? Vad är du bäst på?
  • Det här är inte så bra om du arbetar för ett företag som händer dig en typ av klient. Men om du vill börja din egen övning är det något att tänka på. Det är också något att tänka på om du inte tycker om att du inte bara skämtar med ditt nuvarande jobb. Kanske är det inte den typ av klient du är bäst på!
  • Bildbeteckningen blir en karriärrådgivare Steg 13
    5. Få dina fortbildningskrediter. Varje år kommer du att behöva fortsätta utbildningskrediter. Dessa kommer att vara i form av kortklasser, seminarier och avläsningar som du måste slutföra. Det kommer inte att vara något jämfört med vad du redan har haft att göra!
  • Kraven på NCCs är lite annorlunda. Förutom att betala en årlig certifieringsavgift måste de bevisa att de har klockat på 100 timmars fortsatta utbildning det året eller de måste återta provet.
  • Del 3 av 3:
    Arbeta med kunder
    1. Bildbeteckningen blir en karriärrådgivare Steg 14
    1. Bedöma dem noggrant. Beroende på din arbetsmiljö kommer dina dagliga arbetsuppgifter uppenbarligen att skilja sig. Men vanligtvis kommer du att göra ett första samråd och lämna ut några tester - de som Holland-koden, MBTI-testet och Birkman Personlighetsbedömning. Men bedöma inte bara dem på papper! Få en känsla för dem i det verkliga livet, också.
    • Om du arbetar med barn är det särskilt viktigt. Vad är deras hem liv som? Deras ekonomiska situation? Medan vuxna i allmänhet har kontroll över sina omständigheter (i allmänhet), gör barnen inte. De kan vara upp mot hinder som inte kan bedömas på ett test.
  • Bildbeteckningen blir en karriärrådgivare Steg 15
    2. Vara medkänsla till alla samhällsskikt. Du kommer att arbeta med alla färger, könen, orienteringar, valörer, storlekar, former och annan beskrivare du kan tänka på. De förtjänar alla de bästa hjälpen du kan ge dem och det bästa jobbet de kan få. Alla kämpar sina egna strider och de kommer till dig för hjälp. De förtjänar var och en samma mängd uppmärksamhet.
  • Med andra ord finns det inget utrymme för bigotry i den här arbetsmiljön. Den framgångsrika protestantiska vita hanen är lika giltig för samhället som invandrare arbetar för att slutföra sin GED. Alla förtjänar din medkänsla.
  • Bild med titeln Bli en karriärrådgivare Steg 16
    3. Vara en bra lyssnare. Först och främst är du en rådgivare. Det betyder att de som kommer till dig har i allmänhet ett problem. Det kan vara enormt, det kan vara teeny, men det är fortfarande kvar. Att sätta i hjärnan runt vad de står inför, måste du lyssna på vad de faktiskt säger. Stoppa inte på "Jag vill ha ett nytt jobb," När de verkligen säger, "Jag vill ha ett nytt jobb eftersom jag inte kan stå på pressen och de fysiska kraven på min nuvarande."
  • Några av dessa människor kommer också att få dig att ge dem hopp. De behöver något som de inte kan göra för sig själva. De kommer att gå in på ditt kontor frowning, oroa sig de går ingenstans - och när de lämnar, kommer de att skaka handen med det största grinen du någonsin har sett.
  • Bildbetaget blir en karriärrådgivare Steg 17
    4. Känna till arbetsmarknaden som baksidan av din hand. Det sista du vill göra är att ge dålig råd. Berätta för någon att sikta på den här karriärvägen när det är på väg att dö om några år är det inte en bra idé. Berätta för någon att sträva efter en karriärväg som kräver 18-timmars arbetsdagar när de har 3 unga barn till baksida är inte heller en bra idé. Känna till marknaden, vet vad jobb medför, och känner till någon du kan fråga om du inte känner dig själv.
  • Känna området också. Är specifika företag som anställer? Är några i frysning? Är ett nytt, stort företag som kommer till stan som behöver hundratals anställda under de närmaste åren? Eller skulle du klient vara bättre, ja, någon annanstans? Alla saker att tänka på!
  • Bild med titeln Bli en karriärrådgivare Steg 18
    5. Tänk objektivt. Det är lätt att bli svängt av känslor med de historier du hör varje dag. Du kan inte göra det här! Om du låter dina känslor cloud din dom kan din klient eller deras potentiella arbetsgivare vara in för en oförskämd uppvaknande. Du kanske vill lämna den ensamstående en sexfiguriga inkomst som arbetar hemifrån, men det kan inte vara tänkt att vara. Gör vad du kan inom anledning till varje klient, oavsett deras situation och hur det flyttar dig.
  • Ärlighet varar längst. Ibland får du den person som vill vara en astronaut när de är bättre lämpade att vara en paralegal. Inte bara vill du inte få sina förhoppningar upp, men du vill inte lämna NASA någon som inte är kvalificerad. Om någon inte är lämplig för ett jobb, känner igen det. Det är för att förbättra samhället, verkligen.
  • Bildbeteckningen blir en karriärrådgivare Steg 19
    6. Erbjuder alla typer av tjänster. Du är inte bara lämplighetstest och en axel att luta sig på. Du är nätverk, återuppta och omslagstjänster, jobbkort och allt däremellan. Om det är till och med något relaterat till ämnet till hands, borde du kunna hjälpa till. Heck, har du en vän du kan ringa upp för att prata med din klient? Excellent.
  • Det finns en fin linje när det gäller etik här. Medan du vill skapa det bästa CV för din klient, vill du inte ge några arbetsgivare falska intryck. Försök att göra arbete med dem, inte exklusivt för dem. Om de inte kan stränga en mening tillsammans, skriv inte för dem. Lär dem hur man gör det så att de kan göra det för sig själva.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande