Hur man är en kiropraktor

Kiropraktorer är licensierade proffs som behandlar patienter med smärta / skador på nacken och baksidan. De utför röntgenprov och andra diagnostiska tester, ger olika terapier och råder patienter på deras övergripande hälsa och livsstil. Läs den här artikeln för att lära dig hur man blir en kiropraktor.

Steg

Metod 1 av 1:
Komma igång
  1. Bild med titeln vara en kiropraktor Steg 1
1. Graduate från gymnasiet eller passera den allmänna utbildningsutvecklingen (GED). Du måste göra något av dessa saker för att accepteras till en fyraårig institution.
  • Ta SATS, det nödvändiga standardiserade testet för högskolor, ditt juniorår och tillämpas på olika högskolor och universitet för att hålla dina alternativ öppna.
  • Bild med titeln vara en kiropraktor Steg 2
    2. Få en kandidatexamen från en fyraårig institution. Du måste ha slutfört minst tre års grundutbildning för att ansöka om en doktor i kiropraktikprogram. Du borde ha minst 90 semester timmar i både liberal konst och vetenskapskurser som fysik, kemi och biologi.
  • Du behöver inte nödvändigtvis slutföra din kandidatexamen som ska accepteras till kiropraktikskolan, men med en kandidatexamen kommer att öka dina arbetsutsikter i framtiden.
  • Bild med titeln vara en kiropraktor Steg 3
    3. Fyll i en doktor i Chiropractic (DC) -program. Dessa program tar vanligtvis fyra år att slutföra. Under de två första åren kommer du att studera fysiologi, anatomi, biologi och andra ämnen i en klassrumsinställning. Under de följande två åren får du övervakad klinisk träning i spinal manipulation och diagnos.
  • Överväga att slutföra ett bostadsprogram efter examen för att få specialitet i ett visst område, som barnläkare.
  • Bild med titeln vara en kiropraktor Steg 4
    4. Bli licensierad. Alla stater kräver att kiropraktorer är licensierade, och specifika krav varierar mellan stater. Förutom att slutföra Doctor of Chiropractic (DC) -programmet måste du också klara en rad undersökningar, vilket kan innehålla både nationella och lokala tentor.
  • Kontrollera med ditt tillstånd, eller det tillstånd du vill träna i, för specifika krav. Om du flyttar till ett nytt tillstånd måste du bli åter certifierad i den staten.
  • Bild med titeln vara en kiropraktor Steg 5
    5. Hitta jobb. De flesta kiropraktorer arbetar heltid i sin egen praxis eller i grupppraxis, medan andra arbetar på sjukhus eller läkare. Arbetet kräver att du är på dina fötter under långa perioder när man behandlar patienter, så var noga med att du är i form fysiskt.
  • Antalet kiropraktiska jobb förväntas öka med 28% från 2010 till 2020, vilket är snabbare än den genomsnittliga tillväxttakten för jobb.
  • Om du bestämmer dig för att starta din egen övning måste du investera tid i marknadsföring av din klinik, bestämma ditt mötesplaneringssystem, upprätthålla relationer med kunder och hålla reda på din kliniks prestanda. Du kommer att få många hattar!
  • Ytterligare resurser

    Prov Personal Chiropractor Cover Letter

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Tips

    Förutom att slutföra de nödvändigtvis pedagogiska och licensbehov, ska kiropraktorer vara detaljorienterade, ha bra manuell fingerfärdighet och starka interpersonella färdigheter som jobbet kräver att man arbetar med många människor dagligen.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande