Hur man blir en neurolog

Om du fascineras av centrala nervsystemet och är intresserade av det medicinska området, kan neurologi vara rätt karriär för dig. Även om det tar extrem beslutsamhet och rigorös skola att bli en neurolog, en överväldigande majoritet av människor som väljer detta yrke säger att de skulle göra valet igen. Om du är villig att sätta i år av skolgång och träning krävs får du möjlighet att förbättra de otaliga patienternas liv i ditt jobb som en neurolog. För att komma igång i rätt riktning har vi svarat på dina vanligaste frågor för att påbörja den här tuffa men extremt givande karriären.

Steg

Fråga 1 av 9:
Vad gör en neurolog?
  1. Bild med titeln ACT omedelbart för att minska hjärnskador från ett stroke steg 2
1. Neurologer diagnostiserar och behandlar förhållanden som påverkar hjärnan och nervsystemet. Som en neurolog utför du test på mental status, vision, reflexer, gång och mer. Du hjälper till att behandla sjukdomar som hjärntumörer, stroke, epilepsi, Lou Gehrigs sjukdom, multipelskleros, Alzheimers och andra.
  • 2. Neurologer utför inte kirurgi. Den rollen går till neurosurger. Du kan dock utföra procedurer som ländryggen (LP) för cerebral spinalvätskanalys, nervledningstudier och elektromyografi (NCS / EMG).
  • Fråga 2 av 9:
    Hur många år tar det för att bli en neurolog?
    1. Bild med titeln Survive och trivs i din första organiska kemi klass Steg 1
    1. I genomsnitt studerar du i 13 år att bli en neurolog i U.S. Medan du kanske kan förkorta din grundutbildning med 1 år eller välja ett program som erbjuder en kombinerad undergrad och medicinsk studier (6-8 år), finns det inga riktiga "genvägar" för att träna i neurologi.
    • Du gör 4 års grundutbildning på ett högskola eller universitet. Om du ackumulerar högskolepoäng i gymnasiet, kanske du kan göra examen på 3 år.
    • Du kommer att delta med skolan i 4 år för att få en MD eller göra examen.
    • Du kommer intern för 1 år i medicin eller kirurgi, eller du kommer praktikant i 2 år i pediatrisk neurologi.
    • Du spenderar 3 år i ditt bostadsprogram som gör specialutbildning.
    Fråga 3 av 9:
    Vad ska jag göra med att bli en neurolog?
    1. Bild med titeln Mät en hjärntumör som ett 3D-volymsteg 1
    1. Studera neurovetenskap. Även om det inte finns någon specifik betydelse för att gå vidare till med skolan, vilket visar en passion för neurovetenskap genom din grundläggande karriär, kan öka din ansökan och ge dig en stark grund för dina doktorandstudier.
  • 2. Välj ett annat vetenskapsrelaterat fält. Om din skola inte direkt erbjuder neurovetenskap, kan du välja en stor som biologi, fysiologi eller kemi för att få en bredare bakgrund i naturvetenskap och människokroppen.
  • 3. Major i humaniora eller samhällsvetenskap. Om du känner dig riktigt passionerad om ämnet och vill ge dig en ökning vid patientkommunikation, prova en icke-vetenskaplig major. Du kan välja en stor som engelska, kommunikation, eller till och med konsthistoria och blir fortfarande en neurolog! Tänk bara på att det kan vara svårare att förbereda sig för MCAT utan att ha majorerad i vetenskapen.
  • Om din skola tillåter det, försök att fortfarande ta kurser som ger dig en bred vetenskaplig bakgrund. Till exempel bör du försöka ta kurser i fysik, mänsklig biologi, oorganisk och organisk kemi och psykologi.
  • Om du är majorerad i ett icke-vetenskapligt fält eller ser ut att bli en läkare senare i livet, är det helt möjligt. Du kan använda din livserfarenhet och olika perspektiv för att sticka ut i dina medskolansökningar.
  • 4. Oavsett din major, delta i ett pre-med-spår. "Pre-Med" är vanligtvis inte en distinkt major. Istället är det en distinktion du kan göra med ditt universitet och rådgivare för att du får den rådgivande informationen och kurser du behöver för att möta med skolgångskrav.
  • Varje skola kommer att ha olika krav för att uppfylla på Pre-Med-spåret, men du måste vanligtvis slutföra betydande mänskliga biologiska kurser.
  • Fråga 4 av 9:
    Hur förbereder jag mig för läkarutbildningen?
    1. Bild med titeln Be en lärare för hjälp steg 2
    1. Passera förutsättningarna för läkarskolan. De flesta medicinska skolor kräver vissa förutsättningar, oavsett större. Kontrollera dina potentiella läkares krav innan du ansöker om att du har avslutat var och en av förutsättningarna.
    • Försök att behålla minst en 3.6 GPA i dina förutsättningar kurser.
  • 2. Få erfarenhet i kliniska inställningar medan du är på college. Du kan bygga en starkare tillämpning av volontärarbete som sjukvårdspersonal eller jobba som sjukhusskribent eller medicinsk assistent på en klinik eller sjukhus. Medan du inte kommer direkt att behandla patienter, administrativt arbete och lärande om hur hälsovårdscentret fungerar kommer att lära dig om olika metoder för patientvård.
  • Hitta en position genom din skolas karriärcenter, dina pre-med-rådgivare, eller en nationell förening som söker volontärer (som Hospice Foundation of America).
  • 3. I ditt junior undergrad år, ta MCAT. För att ge dig det bästa till konkurrenskraftiga med skolprogram, bör du sträva efter att göra det nära den högsta möjliga poängen på 528 (den genomsnittliga poängen för studenter som antas till med skolan är 510).
  • För att förbereda sig för denna 6 + timmars examen, ta övningstest och kolla de fria guiderna som erbjuds av American Medical Colleges (AAMC), den organisation som administrerar testet.
  • Du kommer att visa kunskap i fyra kategorier på MCAT: biokemiska grundval av levande system, kemiska och fysiska grundval av biologiska system, psykologiska / sociala / biologiska grunden för beteende och kritisk analys och resonemang.
  • Fråga 5 av 9:
    Vad ska jag lära mig i med skolan?
    1. Bild med titeln Kope när du känner dig sjuk under en dissektionssteg 9
    1. Under dina första 2 år lär du dig om människokroppen. I en klassinställning fokuserar du på ett fysiologiskt system i taget (t.ex. nervsystemet).
    • Välj ett program som ger dig en gör istället för en MD om du är intresserad av att lära dig en mer holistisk, Mind-body-and-strategi för patientvård och medicin.
  • 2. I ditt tredje och det 4: e året utforskar du olika medicinska fält genom praktisk erfarenhet. Du kommer att kunna prova neurologi arbete under dina kliniska "rotationer."Under rotationer skuggar du läkare och deltar i träning i Real Healthcare Facilities. Var uppmärksam under din neurologi rotation för att bestämma om du njuter av arbetsmiljön och att hämta inledande färdigheter.
  • Om du inte gillar din neurologi rotation, inte panik! Du kanske har lärt dig att neurovetenskap inte är rätt passform för dig. Använd dina andra rotationer för att hitta ett mer lämpligt karriärval.
  • Fråga 6 av 9:
    Hur får jag licensierad att träna neurologi?
    1. Bild med titeln Skriv ett forskningspapper på ett steg 25
    1. Ta USA: s medicinsk licensundersökning (USMLE) om du är i ett MD-program. Ta de första delarna av provet medan du är i med skolan. Under tentamen visar du grundläggande kunskaper om medicin och kliniska färdigheter.
    • Ta steg 1 medan du är i ditt första eller andra år med skolan.
    • Vänta med att ta steg 2 ck (klinisk kunskap) tills ditt tredje eller fjärde år när du har haft mer övning med kliniska färdigheter.
    • När du har examen kan du ta steg 3 i USMLE för att få din licens.
  • 2. Om du är i ett do-program, ta den omfattande osteopatiska medicinska licensundersökningen (Comlex-USA). Liksom USMLE kommer den komplexa-USA att bedöma din grundläggande kunskap om medicin och testa dina kliniska färdigheter.
  • Du kan ta nivå 1 efter ditt första år med med skolan.
  • Ta nivån 2-CE och nivå 2-PE-test efter ditt andra år (i vilken ordning som helst).
  • Ta nivån 3 examen efter att du har fått din examen grad.
  • 3. När du har gått med en medicinsk licensprov, får du certifiering med ditt lands neurologiska styrelse. För att vara berättigad till certifiering måste du ha examen från läkarskolan, ha en giltig medicinsk licens, visa passande betyg i en neurologi och subspecialty examen och slutföra en uppsättning kliniska timmar.
  • Fråga 7 av 9:
    Vad händer efter med skolan?
    1. Bildbeteckningen blir involverad i medicinsk forskningsstudier Steg 12
    1. Praktikant på ett sjukhus eller sjukhus. När du har fått din examen grad, kommer du att spendera minst ett år som arbetar tillsammans med fullt utbildade läkare och medicinsk personal som gör ditt första året bosatt (även kallad praktik). Som praktikant utövar du allmän internmedicin (snarare än att specialisera sig på neurologi) och utveckla kliniska färdigheter.
    • Internmedicinsk praktikanter kommer främst att fokusera på att diagnostisera, behandla och ta hand om vuxna patienter.
    • Du kommer att ansöka om din praktik och bostad genom "matchen", som drivs av det nationella bosatt matchande programmet. För att ansöka måste du fylla i en ansökan via applikationstjänsten Electronic Residency (ERAs). Kompilera ditt CV och rekommendationsbrev tidigt så att du kan skicka dem till ERAS när du är redo. Inkludera din utbildningshistoria, praktikförpackade, forskningserfarenhet och lista över referenser.
    • När du har skickat in en ansökan kan du bli inbjuden till intervjuer på Residency-program.
    • Därefter rankar du dina bästa val av bostadsprogram, och en datoralgoritm kommer att matcha program och sökande för att optimera toppval.
    • Du får reda på att du är resultat på matchdagen, som inträffar i mars varje år.
  • 2. Fyll i ett treårigt uppehållstillstånd som specialiserat sig på neurologi. Under dina kommande tre år som bosatt lär du dig från specialister på fältet som du ser patienter och fortsätter att utveckla dina kliniska färdigheter genom att arbeta med mentorer.
  • 3. För ännu mer specialiserad träning, fyll i ett gemenskap. För att ställa dig bort från andra kandidater på arbetsmarknaden, kan du träna i 1-4 mer ytterligare år. Ansök på ett undervisningssjukhus för ett stipendium i ett område som barns neurologi, klinisk neurofysiologi, neurodevelopmental funktionshinder mm.
  • När du överväger ett stipendium, utvärdera om den potentiella högreinkomsterna kommer att få från ytterligare specialisering kommer att uppväga kostnaden för att spendera ytterligare år som får en lägre lön och / eller på skulden när du tränar.
  • Fråga 8 av 9:
    Hur hittar du jobb som neurolog?
    1. Bild med titeln Bli ett hotell receptionist steg 4
    1. Ansök om positioner via onlinebrädor. Ladda upp ett CV som betonar någon tidigare forskningserfarenhet och skapa en anpassad Personligt brev som visar din grundliga forskning av den praktiken / sjukhuset.
    • Eftersom de flesta anställningschefer är läkare, var inte rädd för att skicka flera uppföljnings-e-postmeddelanden om en upptagen läkare saknar ett e-postmeddelande.
  • 2. Nätverk och få betecknas till positioner via dina anslutningar. Delta i neurologiska konferenser runt om i landet för att komma i kontakt med andra på fältet och hålla dig uppdaterad om utvecklingen av neurologi. Håll kontakten med nuvarande och tidigare kollegor såväl som din skolas alumni för att bygga ett rykte som en kompetent neurolog och trevlig arbetspartner.
  • Fråga 9 av 9:
    Hur mycket pengar gör neurologer?
    1. Bild med titeln skriva ett brev som ber om ett förlängningssteg 7
    1. Fullt utbildade neurologer gör över 267 000 dollar per år. Om du är en mer specialiserad neurolog eller om du övar i ett område med färre läkare (som Midwest), tenderar du att tjäna mer pengar.
    • Under ditt hemvist kommer du att göra cirka 60 000 dollar per år, med löneökningar när du får mer erfarenhet.

    Tips

    Medicinska studenter med logiska motiveringsförmågor, psykologi-relaterade intressen och kommunikationsförmåga är mer benägna att trivas i en neurologins inställning.
  • I genomsnitt kostar med skolundervisning, avgifter och hälsovård $ 41.438 per år på offentliga skolor och $ 61,490 per år på privata skolor, men du kan ansöka om ekonomiskt stöd och stipendier.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande