Hur man blir en rättsmedicinsk psykolog

Effekten av rättsmedicinsk psykologi kombinerar psykologi och straffrätt. Som rättsmedicinsk psykolog kommer du att tillämpa dina färdigheter för att bedöma brottsliga brottslingar, hjälpa inmatat med sina mentala behov och samråda med brottsbekämpande personal och advokater. Du kan också bedriva forskning som fokuserar på förhållandet mellan lagen och psykologin. För att bli en rättsmedicinsk psykolog måste du först förstå vad som krävs och förväntas av dig i den här rollen. För att komma in i fältet måste du uppnå den nödvändiga utbildningen och behörigheterna och leta efter en position.

Steg

Del 1 av 3:
Förstå rollen
  1. Bildbeteckningen blir en rättsmedicinsk psykolog Steg 1
1. Var medveten om de professionella förväntningarna på rollen. En rättsmedicinsk politik har flera aspekter. Du kan användas i ett brottmål för att begränsa en misstänkt lista eller avslöja bevis för ett brott. Du kan också förhindra brott genom att delta i rehabilitering av brottslingar eller genomföra forskning om metoder för att minska brottslig verksamhet.
  • Du måste ha solid kunskap om psykologisk teori och praktik samt kunskap om det straffrättsliga systemet. Du kan behöva erbjuda vittnesbörd i ett rättsfall som ett expertvittne och du kan också erbjuda kompetens om problem på den privata sfären, såsom råd om personskada, ansvar, funktionshinder eller vårdnadshavande.
  • Du kan också utvärdera och behandla brottslingar, liksom familjer som är involverade i missbruk eller försummelse. Du kan arbeta med offer samt potentiella brottslingar och tidigare förolämpare. Tänk på att även om du kommer att förväntas analysera och bedöma brottslingar, kommer du inte att förväntas göra kriminell profilering. Många rättsmedicinska psykologer gör någon form av profilering, men det är ofta mer bred och generellt.
  • Bild med titeln Bli en rättsmedicinsk psykolog Steg 2
    2. Känna igen egenskaperna hos en bra rättsmedicinsk psykolog. Även om du måste kunna uppfylla alla yrkesmässiga förväntningar på rollen, måste du också visa vissa drag för att bli framgångsrik som en rättsmedicinsk psykolog. Förutom att behålla en professionell upplevelse under arbetet bör du också kunna utföra vissa intrapersonella färdigheter, till exempel:
  • Problemlösning: Du bör vara proaktiv om att snabbt och effektivt komma upp med lösningar på ett problem. Du kan behöva byta taktik mid-conversation när du pratar med kriminella misstänkta eller vittnar om i ett rättssal och bör kunna göra det här fluidumet och enkelt.
  • Tålamod och flitighet: Forensic Psychology Research kan vara tidskrävande och kan kräva mer än ett tillvägagångssätt eller försök till en lösning. Du måste också vara flitigt om att prata med misstänkta flera gånger eller på olika sätt. I dessa situationer måste du visa tålamod och lösa i din roll när du intervjuar misstänkta och analysera din forskning.
  • Starka observationsförmåga: Som rättsmedicinsk psykolog måste du vara uppmärksam på misstänkta när du ifrågasätter dem så att du snabbt kan avleda deras motivation och deras demeanor. Du bör också se dem nära när de svarar på dina frågor och fokusera på viktiga aspekter som hjälper dig att bygga en bättre profil av dem.
  • Människor färdigheter: I den här rollen kommer du att bli tvungen att arbeta med många olika individer, från brottsbekämpande tjänstemän som polis till juridiska representanter som advokater och domare. Du måste också engagera dig med offer och brottslingar på nästan dag. Att upprätthålla starka kommunikationsförmåga tillåter dig att navigera med dessa relationer framgångsrikt.
  • Bild med titeln Bli en rättsmedicinsk psykolog Steg 3
    3. Tänk på arbetsmiljön och löneskalan. Som rättsmedicinsk psykolog kan du arbeta i en mängd olika inställningar, till exempel polisstationer, domstolar, advokatbyråer, fängelser och ungdomsintresse. Du kan också arbeta som konsult och arbeta hemifrån eller från ett kontor.
  • Rättsmedicinsk psykologi anses vara ett växande fält och har stigit i popularitet på grund av tv- och filmbildningar av rättsmedicinska psykologer. Löner för rättsmedicinsk psykolog liknar ofta traditionell psykolog, som kan tjäna cirka 86 000 dollar. En rättsmedicinsk psykologlön kan sträcka sig från $ 68.000 till $ 90.000, beroende på vilket område du arbetar med och din kompetensnivå. Om du blir konsult och är egenföretagare, kan du tjäna en högre löneklass.
  • Del 2 av 3:
    Få den nödvändiga utbildningen och certifieringen
    1. Bildbeteckningen blir en rättsmedicinsk psykolog Steg 4
    1. Tjäna en kandidatexamen i psykologi, med en minderårig i straffrättsliga eller kriminologi. Du kan stor i psykologi eller du kan vara större i straffrätt eller neurovetenskap om den erbjuds på ditt valda universitet. Din grundutbildning bör fokusera på klasser i psykologi, kriminologi och rättsmedicin. De flesta grundläggande rättsmedicinska psykologi grader tar fyra år att slutföra.
    • De flesta psykologiska kandidatexamen täcker ett antal kärnpsykologiska ämnen som psykologi, utvecklingspsykologi, kognitiv psykologi, socialpsykologi, onormal eller klinisk psykologi och psykologi statistik och forskningsmetoder.
    • Du kan också ta psykologi valfria som fokuserar på personlighetspsykologi, pedagogisk psykologi och evolutionär psykologi. Du kommer också att behöva ta allmän kurs som matematik, vetenskap, konst, komposition och litteratur.
  • Bildbeteckningen blir en rättsmedicinsk psykolog Steg 5
    2. Få en magisterexamen i Forensics Psychology. Forensiska psykologer förväntas ha en magisterexamen och doktorsexamen. Vissa doktorandprogram kommer att acceptera sökande med endast en kandidatexamen i psykologi, men de flesta doktorander kommer också att kräva en magisterexamen. En magisterexamen i rättsmedicinsk psykologi gör att du kan gräva in till att tillämpa rättsmedicinsk psykologi i en psykisk hälsa och i gemenskapen, planera program och lära sig att utföra utvärderingar på området och få en bättre känsla av förhållandet mellan psykologi och den lagliga systemet.
  • De flesta magisterexamen tar två års heltidsstudie eller längre om du är en deltidsstudent. Till skillnad från din grundutbildning kommer din magisterexamen att vara mycket koncentrerad och du kommer bara att behöva ta kurser i ditt fokusområde. Du kommer att göra kurs i psykologi och lag, psykologisk profilering, psykologi och konflikthantering, social och beteendepsykologi, kriminellt beteende och mångfald och psykologi.
  • Bilden med titeln Bli en rättsmedicinsk psykolog Steg 6
    3. Fyll i doktorsexamen i psykologi. På doktorandnivå kan du bestämma om du ska arbeta mot ett pH.D Grad eller en psy.D (Doktor i psykologi) examen. Studenter brukar anmäla sig i ett pH.D. I psykologi om de tänker göra mer forskning på fältet. En psy.D. Graden är mer inriktad på studenter som är intresserade av att arbeta som praktiserande psykologer. Vissa universitet erbjuder doktorander i rättsmedicinsk psykologi, men fler universitet erbjuder doktorsexamen i psykologi eller klinisk psykologi. Det rekommenderas då att du tar en rättsmedicinsk psykologi specialisering efter att du har slutfört doktorsexamen.
  • De flesta doktorsexamen tar fem till sju år att slutföra, och brukar inkludera ett års praktik i straffrättsliga eller rättsmedicinska anläggningar. Du måste också välja en studieprogram för din avhandling, som sannolikt kommer att fokusera på ett ämne i det rättsmedicinska psykologiska fältet.
  • Bildbeteckningen blir en rättsmedicinsk psykolog Steg 7
    4. Passera licensprovet i ditt tillstånd. Alla stater kräver licensiering för att träna som en rättsmedicinsk psykolog. Kraven kommer att variera från stat till stat, men alla kandidater bör godkänna en licensprov.
  • Prata med ditt doktorsexamen rådgivare om licensprovet i ditt tillstånd och innehållet i licensprovet så att du är beredd att ta det när du slutför doktorsexamen.
  • Bildbeteckningen blir en rättsmedicinsk psykolog Steg 8
    5. Bli styrelse certifierad genom den amerikanska styrelsen för rättsmedicinsk psykologi. Det rekommenderas starkt att du blir styrelse certifierad som en rättsmedicinsk psykolog genom American Board of Forensic Psychology (ABFP), som övervakas av den amerikanska styrelsen för professionell psykologi. För att kvalificera sig till ABFP-certifieringen måste du ha doktorsexamen från ett professionellt psykologiprogram och vara licensierat för att träna i ditt tillstånd. Du måste också slutföra minst 100 timmars formell utbildning och 1000 timmars praktisk erfarenhet inom fältet.
  • För att bli styrelse certifierad måste du ta certifieringsundersökning som består av en skriftlig sektion, två praktikprover och en muntlig sektion. Den skriftliga sektionen innehåller 197 flera valfrågor som testar djupet och bredden av din rättsmedicinska kunskap. Du måste då skicka in två praktikprover som kommer att ses över och användas för den muntliga delen av tentamen. Den orala delen kräver att du diskuterar och analyserar de två övningsproverna för att visa din förståelse av rättsmedicin och förhållandet mellan lagen och rättsmedlen.
  • Mer detaljerad information om styrelsens certifieringsexamen finns på ABFP-webbplatsen: http: // abpp.org / i4a / sidor / index.cfm?pageid = 3443.
  • Del 3 av 3:
    Hitta en position
    1. Bild med titeln Bli en rättsmedicinsk psykolog Steg 9
    1. Leta efter ett postdoktoralt. Arbetsmarknaden för psykologi kan vara konkurrenskraftig, så en postdoktor, eller en "postdoc", kan bidra till att öka dina uppgifter och göra dig mer tilltalande för arbetsgivare. Om du är mer forskning som är inriktad på dina rättsmedicinska psykologiska studier kan du ansöka om postdocs tillgängliga på stora universitet i ditt område och över hela landet.
    • De flesta postdoktorska stipendier varar i ett till två år och kräver att du arbetar med bidragsfinansierad forskning vid ett stort universitet.
  • Bildbeteckningen blir en rättsmedicinsk psykolog Steg 10
    2. Överväga att ansöka om en position genom din doktorand. Om du avslutat en praktik på en pedagogisk anläggning eller en juridisk anläggning under doktorsexamen kan du överväga att använda dina anslutningar där för att försöka landa en betald position. Att skapa starka professionella band med dina handledare och kontakter under din praktik kan bidra till att exponera dig för karriärmöjligheter när du har slutfört doktorsexamen.
  • Bilden med titeln Bli en rättsmedicinsk psykolog Steg 11
    3. Ansök om positioner i rättssystemet. Om du hoppas kunna arbeta i rättssystemet kanske du vill ansöka om positioner i inställningar som fängelser, rehabiliteringsanläggningar, advokatbyråer, polisavdelningar och lokala och statliga myndigheter. Ofta, som en nyanställd psykolog, måste du slutföra på arbetsutbildningen under en handledare innan du kan gå ut i fältet.
  • När du ansöker om positioner i rättssystemet bör du betona dina intrapersonella färdigheter, till exempel dina observationsförmåga, dina kommunikationsförmåga, dina problemlösningsförmåga och din förmåga att analysera rättsmedicinsk information. Du bör också lista din fullständiga pedagogiska bakgrund och alla praktikplatser eller postdoc-stipendier du har slutfört. Du bör inkludera ditt avhandlingsämne i ditt CV, speciellt om det handlar om rättsmedicinsk psykologi i en rättslig miljö.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande