Hur man väljer en bank som är rätt för dig

Att välja den bästa banken för dig kommer ner till en rad frågor som är mycket subjektiva. Saker som filial, online-tjänster, och höga räntor kan vara väldigt viktigt för dig, eller de kanske inte spelar någon roll alls. För att hitta den bästa banken för dig, börja med att räkna ut vilken typ av bank du vill ha. Skillnaderna mellan en internationell bank med tusentals platser och din lokala regionala bank kan vara stor. När du har tagit ner, kan du börja gräva genom kontoens krav och dolda avgifter för att hitta den bästa banken för dig!

Steg

Metod 1 av 2:
Typer av banker
  1. Bild med titeln Välj en bank som
1. Gå till en större nationalbank om du prioriterar bekvämligheten. De stora namnen i banken erbjuder massor av fördelar för den genomsnittliga konsumenten. Eftersom de är nationella, kommer du att kunna hitta bankomater och grenar var som helst du går. De flesta av dessa större banker har också appar som gör det enkelt att kontrollera din balans från din soffa. Om du bara vill göra banken lätt, är en stor bank din bästa satsning.
  • Större banker erbjuder ofta tjänster mindre banker gör inte, som automatiska insättningar, online faktura betalning och budgeteringstjänster.
  • Nackdelen med en stor bank är att det kan vara lite svårt att komma i telefon med en verklig person om du har en fråga. Du får inte bygga ett stort personligt förhållande med folket i din gren.
  • Exempel på stora nationella banker inkluderar Chase, Bank of America, Wells Fargo och Citibank.
  • Bild med titeln Välj en bank som
    2. Titta på mindre regionala banker om du vill ha bättre kundservice. Om du bryr dig om kundservice kommer små regionala banker att slå de stora bankerna. Du kommer förmodligen att se samma teller varje gång du går för att göra en insättning, och om du stöter på ett problem eller har en fråga, behöver du inte kämpa genom dussintals automatiska menyer för att prata med en person på telefon.
  • Den andra fördelen med mindre banker är att de är mindre byråkratiska. En stor bank kommer sällan att avstå från ett krav eller avgift, men små banker har friheten att skära dig en paus eller påskynda en ansökan.
  • Mindre regionala banker är ett bättre alternativ om du inte har perfekt kredit och du vill ansöka om ett lån. De tar hänsyn till att stora banker inte tittar på.
  • Du får också stödja ett lokalt företag om du går för en mindre bank som är specifik för din stad eller stad!
  • Regionala banker har namn som du kanske inte vet, som Western State Bank and Heritage Bank. Om du inte känner igen en banks namn, är det förmodligen en regionalbank.
  • Bild med titeln Välj en bank som
    3. Tänk på en webbbank om du vill ha lägre avgifter men inga personliga tjänster. Online-Banks är de nya barnen på kvarteret i bankens värld, men de växer av en anledning. Eftersom de inte behöver spendera pengar på fysiska grenar, tenderar de att erbjuda bättre räntor med lägre konto. Om du inte bryr dig om att bygga ett personligt förhållande med din bank och du föredrar datorn via telefon, är det här sättet att gå.
  • Endast online-banker tenderar att ha lägre konto, vilket är bra om du inte har börjat med massor av pengar.
  • Den stora bummer med onlinebanker är att du inte kan deponera kontanter. Om du får betalt i tips är Online Banks i princip utanför bordet för dig.
  • Online-banker inkluderar allierade, citbank, chime och radie.
  • Bild med titeln Välj en bank som
    4. Välj en kreditförening om du kvalificerar dig för sina billigare tjänster. Kreditföreningar är mindre banker som tillhandahåller tjänster för specifika grupper av människor, som lärare, människor som bor i norra Wisconsin, eller bekämpar veteraner. De tenderar att vara mindre, men som regionala banker är de kända för fenomenal service.
  • Kreditföreningar tenderar att erbjuda lägre avgifter och räntor, men som regionala banker får du bara 1-2 grenar du kan gå till.
  • Kreditföreningar är tekniskt icke-vinstdrivande organisationer. Som ett resultat är de inte kända för att lura kunder eller gömma avgifter. De flesta kreditföreningar erbjuder ekonomisk hjälp och resurser för sina medlemmar.
  • Vissa kreditföreningar har tagit bort sina medlemskapskrav och ersatte dem med saker som $ 5 donationer till en välgörenhet eller volontärarbete. Exempel är Alliant, First Tech Credit Union och Consumers Credit Union.
  • Metod 2 av 2:
    Saker att tänka på
    1. Bild med titeln Välj en bank som
    1. Bestäm om du vill kontrollera, besparingar eller båda. Kontrollera konton gör det enkelt att deponera och spendera dina pengar, och du kan få ett betalkort anslutet till ditt konto. Sparkonton är utformade för att spara pengar, och du är vanligtvis begränsad i hur ofta du kan ta pengar ut. Ta reda på vilken typ av konton du vill ha innan du börjar scouting för banker.
    • Räntan - vilket är hur mycket du betalas för att hålla pengar på banken - är högre med ett sparkonto.
    • Den tredje vanliga typen av konto är ett mäklarkonto, vilket gör att du kan investera i värdepapper (aktier, obligationer, etc.). Dessa har vanligtvis högre krav, men du kan öppna en med en bank som också erbjuder kontroll- och sparkonto. Exempel är Fidelity och Charles Schwab Bank.
  • Bild med titeln Välj en bank som
    2. Titta på kontokraven för varje bank i din kategori. Gå till en banks hemsida eller gå in i en gren för att hitta sina kontokrav. Vissa konton kräver att du behåller en lägsta balans, medan andra tar ut en avgift om du inte sätter in ett visst belopp varje månad. Beroende på din personliga situation kan vissa av dessa krav inte fungera för dig.
  • Se till att du uppfyller kraven på ett konto innan något annat.
  • Till exempel, om du är en högskolestudent som inte tjänar en stadig inkomst och en bank debiterar dig om du inte gör en $ 100 deposition varje månad, kommer du att förlora pengar genom att öppna ett konto med den banken.
  • Bild med titeln Välj en bank som
    3. Läs igenom avgiftsstrukturerna och kostnaden för att upprätthålla ett konto. Den lilla asterisken bredvid "fri kontroll" är viktigt. Banker gömmer ofta avgifter i det fina utskriften, så läs igenom varje kontoens avgiftsstruktur noggrant. Ingen bank har nollavgifter, men avgörande om avgifterna är relevanta för dig eller orättvist är oerhört viktigt. Här är de vanliga synderna:
  • Övertrassering (Genomsnittlig kostnad $ 35) - Om du har $ 50 i ditt konto och du tar $ 60 av en bankomat, kommer du att debiteras en kassakreditavgift. Vissa banker har överföringsskydd, som du alltid ska slå på om det är ett alternativ!
  • Underhåll (Genomsnittlig kostnad $ 12) - Detta är en vanlig avgift för att ta hand om ditt konto. De flesta banker avstår detta om du gör en insättning eller använd ett betalkort ett visst antal gånger varje månad.
  • Pappersdeklarationer (Genomsnittlig kostnad $ 2-3) - Detta är en avgift för att ha uttalanden fysiskt mailade till dig. De flesta banker kommer att avstå från detta om du anmäler dig till online-uttalanden. Regionala banker debiterar sällan för detta.
  • Kontoavslutning (Genomsnittlig kostnad $ 25) - Vissa banker tar ut en avgift för att stänga ditt konto. Om du planerar att lämna din bank när som helst, fråga om kostnaden för att stänga kontot.
  • Bild med titeln Välj en bank som
    4. Se om deras räntor är rimliga för kontroll och besparingar. När du håller pengar i en bank, tjänar du intresse. Detta är i grunden en månads- eller årlig deposition som skickas till ditt konto. För de allra flesta konton kan räntan ändras baserat på den federala räntan. Du kommer inte att göra mycket intresse om du inte har ett stort konto, så basera inte hela ditt beslut om detta om du bara har börjat.
  • Räntan är ofta listad som APY, som står för årlig procentuell avkastning. Detta är det maximala intresset du kan tjäna på ett år.
  • För ett sparkonto, allt över 0.5% är bra. För ett checkkonto, allt över 0.3% är riktigt bra. Vad som anses vara "höga" förändringar från år till år, men.
  • Bild med titeln Välj en bank som
    5. Kolla in bankens policy på nyckeltjänster, som Direct Deposit. I grund och botten kommer varje bank att erbjuda en handfull andra tjänster som du kan behöva, men du bör fortfarande dubbelklicka för att hitta om det finns extra fördelar. Till exempel kan varje bank erbjuda direkt insättning, där ditt jobb deponerar pengar direkt i ditt konto. Du kanske vill ha en bank som skickar dig en textmeddelande varje gång du får en direkt insättning. Andra gemensamma tjänster inkluderar:
  • Trådöverföringar (Genomsnittlig kostnad $ 15-25 för inhemska, $ 15-45 för internationella) - Trådöverföringar är ett snabbt sätt att överföra pengar till en annan bank. Vissa banker erbjuder rabatter på dessa om du gör det online.
  • Automatisk Bill Pay - Automatisk betalning är vad det låter som, och det kan göra det lättare att budgetera. Om du öppnar ett litet konto, leta efter en bank som erbjuder överskridande skydd om du planerar att göra det här.
  • Identitetsstöld / Bedrägeri - De flesta banker har solida säkerhetsåtgärder på plats för detta. Om du vill ha extra skydd, leta efter en bank som erbjuder ytterligare säkerhetsabonnemang, som kan sträcka sig från $ 7-20 per månad beroende på hur mycket skydd du vill ha.
  • Fjärrkontroll / ATM-insättning - Vissa banker erbjuder inlåning på ATM, och vissa låter dig deponera kontroller genom att ta bilder från din telefon. Det här är gratis överallt utom dig.S. Bank, men inte varje bank erbjuder dessa tjänster.
  • Bild med titeln Välj en bank som
    6. Dra upp recensioner för banken för att se hur deras kunder känner. Gå online och poke runt för att dra upp grenar, konsumentklagomål och expertutlåtanden. Om en bank är skräp på nätet för att rippa människor, håll dig borta. Om det ser ut som människor är generellt nöjda med bankens tjänster, kan det vara en bra passform för dig.
  • Det kan finnas mycket variation från filial till filial när det gäller nationella banker. Om du planerar att frekventera en specifik filialplats eftersom det är nära ditt hem eller jobb, kolla på online recensioner för den specifika filialen.
  • Bild med titeln Välj en bank som
    7. Kontrollera filialerna för att se om de är lämpliga för dig. Om du inte använder en online-bank, kolla för att se var deras grenar och bankomater är belägna. Det kan vara värt att öppna ett konto med något högre avgifter om det är ett kvarter bort. Å andra sidan, om du måste köra extra 15 minuter för att gå till banken med bättre räntor, kan det vara värt det!
  • Kontrollera också filens timmar. Om du arbetar 9-5 pm under veckan och din filial är stängd på helgerna, hur kommer du att dyka upp för att göra inlåning och uttag!
  • Om du kan flytta inom en snar framtid kommer en större nationell bank att bli ett bättre val. Du kan hitta en chase-filial i i princip någon stad, till exempel.
  • Vissa människor måste sällan besöka en filial. De kontrollerar sitt konto online, har direkt insättning och använder bankens app eller webbplats för att komma åt tjänster. Om det här låter som du, lägg inte massor av betydelse på platsen.
  • Bild med titeln Välj en bank som
    8. Leta efter låga räntor och belöningar om du vill ha ett kreditkort. Banker erbjuder alla typer av kreditkort. Om du inte vill ha ett separat kreditkonto, kolla för att se vilken typ av kreditkort de erbjuder innan du öppnar ett konto. Vissa kreditkort ger dig cashback på inköp eller frekventa flyger miles. Bara se till att räntan inte är hög om du tror att du kanske inte betalar den i tid varje månad.
  • Du vill ha en hög ränta för besparingar och kontrollkonton, och en låg ränta för kreditkort. På kredit hänvisar intresset till det belopp som läggs till i din faktura om du inte betalar den i sin helhet varje månad.
  • Typiska räntor varierar från 14-26%. Några av detta beror dock på din kredit. Om du inte har någon kredithistoria kan du inte hitta super låga priser.
  • Var försiktig med kredit om du börjar din ekonomiska resa. Kreditkortsräkningar kan verkligen lägga till om du inte är försiktig. Om du tar ett kreditkort ut, försök att betala räkningen i sin helhet varje månad.
  • Bild med titeln Välj en bank som
    9. Kontrollera att banken är försäkrad. FDIC (Federal Deposit Insurance Corporation) är i grunden skydd för ditt konto. Om banken skulle försvinna i morgon, skulle du få pengarna tillbaka om banken är försäkrad. FDIC försäkring är också ett tecken på legitimitet, eftersom endast välrenommerade banker är försäkrade av denna myndighet.
  • Vissa banker erbjuder identitet och bedrägeribekämpning som du kan betala en månadsavgift för, men det är vanligtvis onödigt om du är med en välrenommerad bank och du är försiktig med din information.
  • Du kan titta upp om en bank är försäkrad genom att gå till https: // Research2.fdic.gov / bankfind / och in i bankens namn.
  • Kreditföreningar är inte berättigade till FDIC försäkring. Kontrollera om de är försäkrade av NCUA, istället. Detta är i stort sett samma sak, men NCUA försäkrar bara kreditföreningar.
  • Varningar

    Faktiskt läser villkoren innan du öppnar ett konto. Bankerna gömmer alla typer av information i det fina trycket, och det är viktigt att du inte brinner av slumpmässiga avgifter efter att ha öppnat ett konto.
  • Bas inte ut ditt beslut om engångsperks som en bank erbjuder. En gratis $ 50 för att öppna ett konto låter lockar, men det är inte värt det om de ska debitera dig $ 100 per år i underhållsavgifter.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande