Hur man betalar en check som gjorts till två personer

Reglerna för att betala en check som gjorts till 2 personer varierar beroende på banken såväl som hur kontrollen skrevs. Kontroller gjorda till enskild person med ordet "eller" kan betalas av någon person. Om kontrollen gjordes för båda människor som använde ordet "och" måste det betalas av båda parter. Det är viktigt att klargöra reglerna med banken först för att ta reda på vad du behöver göra för att säkerställa att checken rensar. Därefter tackla alla roadblocks, som genom att få den andra personens signatur. De flesta kontroller är ganska lätta att ta hand om så länge du är medveten om bankens regler.

Steg

Metod 1 av 3:
Rensa kontroller skrivna ut till endera personen
  1. Bild med titeln Kassa En check gjord till två personer Steg 1
1. Kontrollera lön till rad för ordet "eller."Om betalaren skrev" eller "eller" och / eller "mellan namnen, då betalar checken inte ett problem. Banker behandlar dessa typer av kontroller som betalas för att antingen namnet listas. I de flesta fall behöver du inte ens göra något speciellt för att få checken utbetalad. Behandla det som en check som gjorts till en enda person.
  • Om betalaren listade namnen utan något ord mellan dem, blir det lite mer komplicerat. Generellt låter bankerna antingen kontant checka, men reglerna kan variera från plats till plats.
  • Bild med titeln Kassa En check gjord till två personer Steg 2
    2. Skriv in checkens baksida. Skriv ditt namn i avsnittet Endorement på baksidan av checken. Endast ett av de personer som listas på lön till linje måste underteckna det för att göra det giltigt. En gång den personen tecknar det, kan de kontant det på vilket sätt de föredrar.
  • Innan du försöker kontanta kontrollen kanske du vill rensa luften med den andra personen som anges på den. De kan känna sig berättigade till en del av pengarna.
  • Bild med titeln Kassa En check gjord till två personer Steg 3
    3. Ta kontrollen till banken för att byta ut det för kontanter. Du kan kontant checka på din egen bank eller banken checken utarbetades från. Telleren kommer att kunna klargöra bankens regler innan du godkänner kontrollen för hand och ger dig pengarna.
  • Ta med ett statligt utfärdat ID, till exempel ett körkort eller pass. Se till att den innehåller ditt porträtt och signatur. Förvänta dig att telleren ska be om det att verifiera att du är den person som anges på checken.
  • När du får en förvirrande kontroll, som en där namnen är åtskilda av ett komma, kontanter det personligen. Låt en teller verifiera det så att du inte hamnar med oväntade avgifter från en bankomat.
  • Bild med titeln Kassa En check gjord till två personer Steg 4
    4. Använd en ATM eller mobilapp för att sätta in checken. Om du inte behöver pengarna direkt kan du sätta in checken istället för att betala den. Gå till din bank för att sätta in checken via en bankomat eller använd din smartphone för att sätta in checken online.
  • För att använda en mobilapp måste du ha ett konto med banken. Se till att kontonamnet matchar den på kontrollen. Appen sätter in checken i kontot.
  • Metod 2 av 3:
    Hanteringskontroller skrivet ut till båda människorna
    1. Bild med titeln Kassa En check gjord till två personer Steg 5
    1. Titta på lönen för att se om namnen är åtskilda av "och."Om ordet" och "är närvarande, tillhör kontrollen till båda personer som listas. Du kan inte betala den här typen av check på egen hand. Det betyder att du måste komma i kontakt med den andra personen som anges för att ordna ett besök i banken. Det finns inga alternativa sätt att kontanta den här typen av check.
    • Var försiktig med att försöka kontant checkar på fel sätt. Om det är speciellt gjort för båda människorna, förvänta sig att bankerna är vaksamma om bedrägeri. De kommer inte att godkänna checken.
  • Bild med titeln Kassa En check gjord till två personer Steg 6
    2. Har båda människor godkänt checken. Båda människor behöver skriva in sina namn på baksidan av checken. Se till att båda namnen är läsbara och placerade i godkännandesektionen längst upp. Namnen måste matcha de som skrivs på framsidan, annars kan banken avvisa checken och tvinga dig att be betalaren att skriva ut en ny.
  • Om ditt namn är felstavat, skriv ditt namn med felstavningen först, skriv sedan det en gång till det rätta sättet.
  • Bild med titeln Kassa En check gjord till två personer Steg 7
    3. Planera ett gemensamt besök i banken för att kontanta checken. Om du inte har ett gemensamt konto att arbeta med, måste du gå till banken. Båda människor måste gå ihop, annars kommer banken inte att betala den. Tala med en teller direkt för att undvika eventuella problem och avgifter.
  • Om båda människor inte kan vara i banken samtidigt, kan du inte betala checken. Vanligtvis är den bästa lösningen att be betalaren att skriva om kontrollen.
  • Bild med titeln Kassa En check gjord till två personer Steg 8
    4. Visa ditt ID till telleren om det behövs. Varje person på kontrollen behöver ha ett offentligt utfärdat ID. Välj en med ditt namn, porträtt och signatur på det för att hjälpa telleren att verifiera din identitet. Prova att använda ett körkort, till exempel eller ett pass. Efter att telleren verifierar informationen, deponera sedan checken på det konto du valde.
  • Du kan inte ta med den andra personens ID. De måste vara där med dig att presentera sitt ID till telleren.
  • Vissa banker kan till och med be dig att stödja checken i person. Detta är ovanligt, men det händer ibland med förvirrande eller värdefulla kontroller.
  • Bild med titeln Kassa En check gjord till två personer Steg 9
    5. Deponera checken på ett gemensamt konto som ett alternativ. Välj ett konto både och den andra personen, om möjligt. Det är det enklaste sättet att hantera checken. Eftersom båda namnen är på kontot accepterar banken automatiskt kontrollen. Många banker och kreditföreningar låter dig också deponera gemensamma kontroller via mobila appar eller bankomater på det här sättet.
  • Tänk på att du måste ha ett gemensamt konto. Det spelar ingen roll vilken bank du väljer, men välj en tillgänglig och ta kontrollen där.
  • Kom ihåg några speciella regler som din bank har. Till exempel har stora banker bestämmelser som anger att du måste ha ett gemensamt konto för att kontanta en skattebetalning.
  • Tänk på att någon med tillgång till kontot kan ta ut pengarna. Du kommer inte att kunna betala den vid banken. Det måste deponeras.
  • Metod 3 av 3:
    Övervinna roadblocks
    1. Bild med titeln Kassa En check gjord till två personer steg 10
    1. Ring till banken om du har några frågor. Om kontrollen skrevs på ett förvirrande sätt eller är du inte säker på var du ska betala den, nå ut till banken. Läs räkningen informationen om "betala till" linje för att ta reda på om den andra personen behöver vara där när du betalar checken. Fråga vilken typ av bevis på identitet du behöver ta med, liksom.
    • Du kan nå ut till banken som utarbetade checken eller banken du har ett konto på.
  • Bild med titeln Kassa En check gjord till två personer Steg 11
    2. Be betalaren att skriva om kontrollen om du inte kan betala den. Det viktigaste sättet att fixa problemet är med en ny check. Har betalaren skriver ordet "eller" mellan namnen den här gången. Om det inte är möjligt, övertyga betalaren att dela upp beloppet och skriv separata kontroller adresserade till varje person.
  • Att få checken Redone kan vara ett krångel, speciellt om du har att göra med något som en återbetalning från regeringen. Det är dock det enda sättet att se till att banken accepterar checken.
  • Till exempel, om den andra personen som är listad är i fängelse, oförmögna, eller du inte längre har kontakt med dem, då är du bättre att fråga om en ny check.
  • Bild med titeln Kassa En check gjord till två personer Steg 12
    3. Få en notiserad fullmakt om den andra personen inte kan underteckna. Det här är en möjlighet om den andra personen inte kan betala kontrollen av fysiska eller medicinska skäl, bland annat. För att uppnå fullmakt, Ladda ner en fullmakt av advokat och har den andra personen undertecknar det. Skicka den till din statens finans- och beskattningsavdelning för att legalisera det. Advokatkraften ger dig tillstånd att hantera ekonomiska frågor om den andra personens vägnar, som inkluderar betalningskontroller.
  • Till exempel, om den andra personen är äldre eller i fängelse, kan du få en fullmakt att ge dig rätt att kontanta en check med deras namn på det.
  • Kraften i advokatformen måste undertecknas och notiseras av en annan vuxen. Kontakta en advokat för att hjälpa till att ta hand om den här delen.
  • Tips

    Bankerna har kontantkontroller på plats för att undvika bedrägerier och skydda sig från tvister. Mindre banker och kreditföreningar kan vara mer förlåtande, speciellt om de är bekanta med båda namnen som anges på checken.
  • Tänk på att du inte kan betala en check med någon annans namn på det om det inte är för ditt underåriga barn.
  • Om ditt namn är stavat felaktigt på en check, skriv det med felaktigt stavning. Sedan, underteckna det en andra gång med rätt stavning.
  • Varningar

    Att försöka kontant en check bedrägligt kan få dig till juridiska problem. Försök inte att lura banken om att acceptera en check när du behöver någon annans signatur på den.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande