Hur man kontrollerar din bankbalans

Du gör förmodligen de flesta av dina finansiella transaktioner elektroniskt, vilket gör det svårt att spåra dina utgifter. Lyckligtvis håller din bank en rekord av alla dina transaktioner för dig, så allt du behöver göra är att kontrollera din balans. Det enklaste sättet att övervaka din bankbalans är att använda Online Banking via din banks hemsida eller app. Du kan dock också kontrollera din balans vid någon bankomat eller på en lokal gren av din bank.

Steg

Metod 1 av 3:
Använda Online Banking
  1. Bild med titeln Kontrollera din bankbalans Steg 1
1. Gå till din banks hemsida på din dator eller telefon. För att hitta webbplatsen, skriv namnet på din bank till din webbläsares sökfält. Klicka sedan på länken till webbplatsen för att öppna sidan.
  • Se till att webbadressen börjar med HTTPS så du vet att anslutningen är säker.

Variation: Ladda ner din banks mobilapp till din smartphone eller surfplatta om den är tillgänglig. Leta efter appen i App Store eller Google Play Store. Detta gör det enkelt för dig att kontrollera din balans när som helst.

  • Bild med titeln Kontrollera din bankbalans Steg 2
    2. Skapa ett konto med din kontoinformation om du inte har en. Klicka på länken som säger "Skapa ett konto" eller "Registrera."Fyll i alla lådor för att skapa ett konto. Du kommer sannolikt att behöva ange ditt kontonummer, routing eller sorteringsnummer, namn, födelsedatum och e-postadress. Dessutom skapar du ett användarnamn och lösenord.
  • Om du inte ser en länk för att skapa ett konto, välj "Logga in" och leta efter "Skapa ett konto" under inloggningsfälten.
  • Om du redan har ett online-bankkonto, hoppa över det här steget och logga in på ditt befintliga konto.
  • Vissa banker kan kräva att du ringer eller besöker en bankkontor för att börja onlinebank.
  • Bild med titeln Kontrollera din bankbalans Steg 3
    3. Logga in på Online Banking med ditt användarnamn och lösenord. Skriv ditt användarnamn och lösenord i rätt rutor på skärmen för att logga in. Svara sedan på säkerhetsfrågorna om de är obligatoriska.
  • Se till att alternativet "Kom ihåg mig" inte är markerat om du använder en offentlig dator.
  • Det är vanligt att bankwebbplatser ska fråga dig säkerhetsfrågor om du loggar in för första gången eller använder en okänd dator.
  • Bild med titeln Kontrollera din bankbalans Steg 4
    4. Klicka på din kontoöversikt för att se din balans. Leta efter en flik som säger något som "Kontoöversikt" eller "checkkonto."Klicka på den här länken för att se ditt kontosaldo och de senaste transaktionerna.
  • Snabbt läsa över de angivna transaktionerna för att se till att inget saknas.
  • Varning: Vissa debiteringar kan inte dyka upp, så din balans kan inte alltid vara korrekt. Till exempel kan kontroller, automatiska betalningar och tredje parts betalningar ta ett tag att skicka till ditt konto.

  • Bild med titeln Kontrollera din bankbalans Steg 5
    5. Logga ut ur ditt konto när du är klar. Typiskt loggar bankwebbplatser automatiskt ut efter en viss tid, vilket vanligtvis är 30 minuter. Det är dock bäst att manuellt logga ut dig så att ingen kan komma åt din bankinformation. Klicka på knappen "Logga ut" för att avsluta din webbbanksession.
  • Metod 2 av 3:
    Går till en bankomat
    1. Bild med titeln Kontrollera din bankbalans Steg 6
    1. Hitta en bankomat eller med din telefon. Du kan vanligtvis kontrollera din balans vid någon ATM, även om den inte ägs av din bank. Leta efter en bankomat på lokala bankkontor, livsmedelsbutiker, bensinstationer och vissa detaljhandelsplatser. Vid banken bör det finnas en externt ATM som är tillgängligt 24 timmar om dygnet och en inuti ATM som är tillgängligt under öppettider. På andra platser är de vanligtvis placerade i antingen framsidan eller baksidan av affären.
    • Många banker har en uppbyggd bankomat som du kan använda utan att komma ut ur din bil.
    • Det är bäst att använda bankomater som är inomhus eftersom de är mindre benägna att manipuleras med tjuvar. Det är dock vanligtvis säkert att använda utomhusbekvämmer, så oroa dig inte om det är ditt enda alternativ.

    Dricks: Om du går till din banks bankomat behöver du sannolikt inte betala en avgift för att kontrollera din balans. Men du kan behöva betala en avgift om du går till en annan banks bankomat.

  • Bild med titeln Kontrollera din bankbalans Steg 7
    2. Sätt in ditt betalkort i ATM. Kontrollera diagrammet på maskinen för att ta reda på vilken sida kortets remsa måste vara på. Skjut sedan ditt kort i maskinens kortplats. Lämna kortet i under transaktionen eller dra ut det, beroende på hur maskinen fungerar.
  • Bild med titeln Kontrollera din bankbalans Steg 8
    3. Skriv in ditt Personal Identification Number (PIN) -kod. Detta är det 4-siffriga numret du mottog eller ställt upp när du har ditt betalkort. Skriv in det med knappsatsen och välj sedan Enter.
  • Om någon väntar på att använda atm efter dig, täcka knappsatsen så att de inte kan se vad du anger.
  • Bild med titeln Kontrollera din bankbalans Steg 9
    4. Välj alternativet för att visa din bankbalans. De flesta maskiner kommer att visa alla dina bankalternativ. Välj den som säger "Balans."Välj sedan den typ av kvitto du vill ha.
  • Det kan visa din balans på skärmen. Men vissa maskiner visar bara din balans på ditt kvitto.
  • Bild med titeln Kontrollera din bankbalans steg 10
    5. Ta kvittot som visar ditt kontosaldo. Du kan vanligtvis få ett papperskvitto eller e-kvitto. Detta visar dig din nuvarande balans.
  • Om maskinen visar din balans på skärmen kan du välja att inte få ett kvitto.
  • Bild med titeln Kontrollera din bankbalans Steg 11
    6. Logga ut ur maskinen. Vissa maskiner loggar ut dig automatiskt, men andra låter dig välja ett annat alternativ. För att säkerställa att din kontoinformation är säker, tryck på knappen för att logga ut eller för att slutföra din transaktion.
  • Se till att du också tar ditt kort tillbaka om du inte redan har det. Om maskinen håller ditt kort medan du slutför din transaktion, kommer den långsamt att matas ut från kortplatsen när du slutför din transaktion.
  • Metod 3 av 3:
    Besöker banken
    1. Bild med titeln Kontrollera din bankbalans steg 12
    1. Gå in i en gren av din bank. Hitta bankgrenen närmast dig genom att söka på nätet. Besök sedan filialen så att du kan prata med en banktäljare.
    • Om du öppnar telefonens kartapp, kommer det enkelt att hitta filialen närmast din nuvarande plats.

    Dricks: Du kanske kan ringa din bank för att kontrollera din balans. Men bankerna kräver vanligtvis att du går personligen så att de kan verifiera din identitet.

  • Bild med titeln Kontrollera din bankbalans Steg 13
    2. Berätta för bankräkaren att du måste kontrollera din balans. Du kan behöva vänta i linje för att prata med en teller. När det är din tur, gå till fönstret och be om din bankbalans.
  • Typiskt kommer bankräknaren att vara i ett stort skrivbord i mitten av bankens interiör. Om du inte kan hitta den, fråga en anställd för hjälp.
  • Bild med titeln Kontrollera din bankbalans steg 14
    3. Ange ditt kontonummer eller betalkort och ett foto-ID. Bankräknaren kommer att begära din kontoidentifieringsinformation. Ange ditt kontonummer eller betalkort så att de kan leta upp ditt konto. Sedan, ge dem ditt foto-ID-kort för att bevisa att du är kontoinnehavaren.
  • Du kan vanligtvis använda något statligt utfärdat ID-kort. Telleren kommer sannolikt att be om att se det för att skydda ditt konto från någon som poserar som du.
  • Bild med titeln Kontrollera din bankbalans Steg 15
    4. Få ett kvitto från telleren, som kommer att visa din balans. Telleren kan skriva ut ett kvitto för dig, men de kan bara skriva ut din balans. Ta kvittot med dig när du lämnar.
  • Kvittot kan ha din kontoinformation om det, så lämna det inte bara vid banken.
  • Tips

    Det är bäst att Håll reda på dina krediter och debiteringar Så du kan verifiera din bankbalans. Skriv ner alla pengar du sätter in och subtrahera pengarna du spenderar.

    Varningar

    Se till att du skyddar din bankkontoinformation så att ingen kan stjäla den. Logga bara in på ditt konto på en säker enhet och dölj ditt PIN-nummer medan du använder en bankomat.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande