Hur man beräknar växelkursen

Om du planerar att åka utomlands och byta dina pengar för en annan valuta, är det en bra idé att ta reda på hur mycket pengar du har efter utbytet. Också, att veta exakt hur mycket pengarna är värt kan hindra dig från att debiteras orimliga avgifter eftersom du kan beräkna dina förluster och välja vilken metod som ska användas om du planerar i förväg. Att vara medveten om hur mycket din utländska valuta är värd är ett smart reseflytta som potentiellt kan rädda dig ganska lite problem.

Steg

Del 1 av 3:
Gör matte själv
  1. Bild med titeln Beräkna växelkurs Steg 1
1. Uppskatta hur mycket pengar du vill byta ut.Tänk på hur mycket pengar du budgeterar för resan. Eller, om du vet hur mycket pengar du behöver i det andra landet, arbeta bakåt och börja med utländsk valuta.
  • Bild med titeln Beräkna växelkurs Steg 2
    2. Titta upp växelkursen för den valuta som du vill konvertera.Du hittar den här informationen om en Google-sökning, eller på flera bank- eller finansiella webbplatser.
  • Observera att du vill ställa in den valuta du har till 1- Värdet som anges bredvid den valuta du byter till är växelkursen.
  • Bild med titeln Beräkna växelkurs Steg 3
    3. Beräkna hur mycket pengar du har efter utbytet.Multiplicera de pengar du har budgeterat med växelkursen.Svaret är hur mycket pengar du har efter utbytet.Om "a" är de pengar du har i en valuta och "b" är växelkursen då "c" Är hur mycket pengar du har efter utbytet.Så a * b = c, och A = C / B.
  • Till exempel, säg att du vill Konvertera euro till amerikanska dollar.Vid tidpunkten för denna revision är 1 Euro värt 1.09 US dollar.Din växelkurs är 1.09.Om du planerar att ta $ 1500 euro med dig, skulle du multiplicera 1500 med 1.09.Svaret, 1632.61, hur mycket pengar du har i dollar efter utbytet.
  • Här är ett exempel på "arbeta bakåt" metod.Säg att du vet att du behöver 20.000 ungerska forints för din resa. Du upptäcker att 1 US-dollar motsvarar 226.43 ForInts. För att räkna ut hur många amerikanska dollar du skulle behöva spara vid den aktuella växelkursen, dela 20 000 med 226.43.Svaret, 88.33, är hur många amerikanska dollar du behöver byta ut.
  • Del 2 av 3:
    Använda andra konverteringsverktyg
    1. Bild med titeln Beräkna växelkurs Steg 4
    1. Kontrollera efter en aktuell konverteringsfrekvens på nätet. Det finns många webbplatser som ständigt uppdaterar sin webbplats med de nuvarande konverteringsräntorna för valutor runt om i världen. Det här är bra ställen att leta efter växelkursen, använd sedan ekvationen i steg 3 ovan för att beräkna valutauppgifter.
  • Bild med titeln Beräkna växelkurs Steg 5
    2. Kontakta regeringen för exakta växelkurser. Du kan kontakta Institutionen för Treasury eller andra myndigheter för att få aktuell information om valutakurser för att konvertera valuta.
  • Bild med titeln Beräkna växelkurs Steg 6
    3. Google den omvandling du vill veta. Skriv bara in i en Google-sökfält Vilken konvertering du vill göra och Google kommer att berätta svaret med sin valutakonverterare.
  • Till exempel, om du vill veta vad växelkursen för $ 1000 US till euro är, typ 1000 dollar till euro I någon Google-sökfält och det kommer att berätta svaret.
  • Men eftersom Googles finansomvandlare inte ständigt spårar och uppdaterar nuvarande valutakurser, är denna information mer av en uppskatta och bör inte åberopas så exakta upp-till-minuts data.
  • Del 3 av 3:
    Utbyte av valuta
    1. Bild med titeln Beräkna växelkurs Steg 7
    1. Fråga din bank. Många banker, särskilt större som Bank of America eller Wells Fargo, håller utländsk valuta till hands i filialen. Du kan gå till banken och hämta dem direkt eller beställa dem online. Och även om du inte är kund, kommer dessa banker vanligtvis att tillåta dig att byta valuta mot en avgift.
    • Om din banks filial inte håller han valuta till hands, kan de ofta beställa det för dig. Detta tar vanligtvis cirka 2-5 arbetsdagar.
    • Obs! Många mindre banker och kreditföreningar kan inte utbyta utländsk valuta.
  • Bild med titeln Beräkna växelkurs Steg 8
    2. Använd en valutaväxlingstjänst. De flesta större flygplatser har valutaväxlingstjänster som använder företag som Travelex för att hjälpa resenärer att byta sitt hemlands pengar när de anländer till en ny destination.
  • Dessa tjänster tar ofta ut mycket högre avgifter än att utbyta valuta på en bank eftersom de är på främsta platser (som flygplatser) där människor snabbt behöver.
  • Bild med titeln Beräkna växelkurs Steg 9
    3. Använd en bankomat i ett främmande land. Ibland är det enklaste sättet att byta pengar att helt enkelt använda ditt kort på en bankomat medan du reser. Din bank kommer troligen att ta ut en utländsk transaktionsavgift som är en procentandel av hela beloppet (vanligtvis 1-3%) utöver andra avgifter för att använda en annan banks bankomat.
  • Tips

    Använd alltid aktuella räntebord för att hitta dina växelkurser. Valutakurser fluktuerar ofta. Medan du kan få en grov uppskattning med gamla priser, om en eller annan valuta ändrar värde, och du utbyter stora mängder valuta, kan den lägga upp till mycket.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande