Hur man lägger in checkar

Det brukade vara att deponering av en check krävde att du skulle göra en speciell resa till banken, vänta i linje och vänta längre för kontrollen. Många nya och kreativa metoder är tillgängliga för att deponera någon check på ditt kontroll- eller sparkonto. Med vissa banker är det även möjligt att deponera en check med en mobil smartphone.

Steg

Metod 1 av 6:
Deponering vid banken
  1. Bild med titeln insättningskontroller Steg 1
1. Kontrollera att checken är giltig. Kontrollera att följande saker är läsbara och korrekta: namn och adress för checkens emittent, utfärdningsdatum, ditt namn och summa pengar. Bekräfta också att framsidan av kontrollen är undertecknad.
  • Bild med titeln insättningskontroller Steg 2
    2. Besök din bank. Du måste ta din check, kontonummer och en giltig form av personlig identifiering. Du kan besöka någon gren av din bank.
  • För att hitta närmaste gren, sök på nätet. De flesta banker kommer att visa närliggande filialer på en karta.
  • Bild med titeln insättningskontroller Steg 3
    3. Fylla i inbetalningsavi. Det borde finnas en stapel slipsar tillsammans med pennor vid ett bord. Deponeringsskivor är ungefär lika stora som en check. Du kan också begära en depositionslista från telleren, men processen kommer att röra sig snabbare om du fyller i depositionen före tiden.
  • Skriv i ditt kontonummer och mängden av kontrollen på insättningsblanketten. Det bör också finnas utrymme för att begära kontant tillbaka.
  • Bild med titeln insättningskontroller Steg 4
    4
    Stödja Din check. Du kan stödja en kontroll genom att underteckna en av de gråa linjerna på baksidan. Baksidan av de flesta kontroller säger "skriv inte under den här raden" eftersom banken dokumenterar transaktionen under den här raden.
  • Om två namn är på ansiktet av checken, så kan en eller båda av dig behöva underteckna. När namnen är anslutna av en "och", kommer båda att skriva. Om namnen är anslutna av en "eller" behöver bara en person skriva.
  • Bild med titeln insättningskontroller Steg 5
    5. Be telleren att sätta in checken. Efter insättning kan telleren informera dig om din nuvarande balans. Du kan också få pengar om du vill. Lämna inte förrän du får bevis på insättning.
  • Metod 2 av 6:
    Deponering till en kreditförening
    1. Bild med titeln insättningskontroller Steg 6
    1. Besök någon kreditförening. Deponering på din kreditförening är mycket som att deponera på en bank. Ta din godkända check och ditt kontonummer. Kreditföreningsmedlemmar kan dock också deponera kontroller på andra kreditföreningar.
  • Bild med titeln insättningskontroller Steg 7
    2. Fylla i en depositionslista. Om du besöker din kreditförening fyller du ut en depositionslista, precis som du skulle på en bank. Men om du besöker en annan kreditförening, bör du fråga om du behöver använda en speciell deposition. Ge telleren med namnet på din filial och eventuellt adressen till huvudgrenen av din kreditförening.
  • Bild med titeln insättningskontroller Steg 8
    3. Deponera checken på ditt kontroll- eller sparkonto. Detta är också ett bra tillfälle att ta ut pengar utan att betala avgiften kredit union kunder normalt betala på bankomater. Be om ett kvitto som visar din nuvarande balans innan du lämnar.
  • Metod 3 av 6:
    Deponering vid en bankomat
    1. Bild med titeln insättningskontroller Steg 9
    1. Besök en av dina banks automatiska tellermaskiner (bankomater). Det är viktigt att du väljer din egen banks bankomat. De flesta bankomater kommer att dispensera pengar till någon med ett betalkort som är villigt att betala en avgift. ATM kommer dock endast att acceptera inlåning endast från bankmedlemmar.
    • Kreditföreningsmedlemmar som regelbundet delar utkast till andra platser måste använda en bankomat från deras speciella kreditförening, inte ett gemensamt utkast till union.
  • Bild med titeln insättningskontroller Steg 10
    2. Logga in. Dra ditt ATM-kort eller betalkort och ange ditt personliga identifieringsnummer (PIN). Du kan behöva prata med en teller inuti om du inte har din PIN-kod.
  • Bild med titeln insättningskontroller Steg 11
    3. Välj vilket konto som ska insättas till. Välj "deposition" och sedan det konto du vill ha den avsättningar som. Därefter har du valet mellan kontanter och check. Välj "Check."
  • Bild med titeln insättningskontroller Steg 12
    4. Sätt in checken. Bekräfta att checken är läsbar och godkänner den. Maskinen ska berätta hur du sätter in check-faugh eller nedåt. Följ anvisningarna och sätt in din check i slitsen. ATM kommer att skanna checken och be dig att bekräfta information, till exempel belopp, kontonummer och annan information.
  • Bild med titeln insättningskontroller Steg 13
    5. Fyll i alla andra transaktioner. ATM bör ge dig din nuvarande balans och fråga om du vill utföra fler transaktioner. Du kan deponera kontanter, ta ut pengar eller skriva ut ett kvitto.
  • Metod 4 av 6:
    Deponering med en mobil app
    1. Bild med titeln insättningskontroller Steg 14
    1. Ladda ner en mobil insättningsapp. Kontrollera om din bank har en mobil insättningsapp för din surfplatta eller smart telefon. Chase, Bank of America, Citibank och andra banker har utvecklat appar för mobila enheter som gör deponering av en check så enkelt som att ta en bild. Om en app är tillgänglig, ladda ner den på din telefon eller mobilenhet.
  • Bild med titeln insättningskontroller Steg 15
    2. Endorse din check. Läs din banks regler för hur man godkänner checken. Alla banker kommer att kräva din signatur. Vissa banker kommer dock också att kräva att du inkluderar ditt kontonummer och annan information. Du hittar din banks regler online eller genom att ringa.
  • Bild med titeln insättningskontroller Steg 16
    3. Fotografera checken. Öppna appen och välj Inlåning. Du kommer då att få alternativ markerade "Front av check" och "Kontrollerabakan." Använd dessa alternativ för att fotografera fram och bak av din godkända check.
  • Bild med titeln insättningskontroller Steg 17
    4. Deponera din check. Direkt fonderna till lämpligt konto, till exempel din kontroll eller besparing. Fyll i mängden av checken med appen och bekräfta all information är korrekt på bekräftelseskärmen. Om det är klickar du på "Skicka" eller "Deponera denna check."
  • Du bör få en text eller e-post när checken har deponerats.
  • Bild med titeln insättningskontroller Steg 18
    5. Void checken. När din check är deponerad, skriv "bearbetad" eller "void" på checken. Du bör behålla den annullerade kontrollen i två månader, även om din bank kan ställa in en annan tid.
  • Metod 5 av 6:
    Använder online insättning
    1. Bild med titeln insättningskontroller Steg 19
    1. Kontrollera om din bank erbjuder online insättning. Besök din banks hemsida för att kontrollera. De flesta nationella banker erbjuder online-bank, även om lokala banker kanske inte. Vissa banker kan kräva att du passerar en kreditkontroll innan de låter dig anmäla dig.
  • Bild med titeln insättningskontroller Steg 20
    2. Endorse din check. Du måste skriva in ditt namn på en av de gråa linjerna på baksidan av checken. Din bank kan också kräva annan information, så kolla online. Till exempel kan du behöva inkludera ditt bankkontonummer eller medlemsnummer.
  • Bild med titeln insättningskontroller Steg 21
    3. Rikta dina medel till lämpligt konto. Besök din banks hemsida och logga in på ditt konto. Gå till depositionens online-område på webbplatsen, som ofta ligger under kontosverktyg. Välj det konto du vill sätta in din check i (i.e., din besparing eller checkkonto).
  • Bild med titeln insättningskontroller Steg 22
    4. Skanna båda sidor av checken. Du måste välja en skanner. Eftersom endast en skanner vanligtvis är ansluten till din dator, borde det inte vara svårt. Bankens programvara bör initiera skanningen när den leder dig genom processen. Du måste skanna både fram och bak av checken.
  • Bild med titeln insättningskontroller Steg 23
    5. Skriv in mängden om det behövs. Vissa banker kommer att kräva att du anger mängden manuellt. Se till att mängden du skriver är mängden på ansiktet på kontrollen.
  • Bild med titeln insättningskontroller Steg 24
    6. Skicka in din insättning. Banken bör granska din inlämning och antingen deponera pengarna direkt eller på nästa arbetsdag. Kolla med din bank för att ta reda på hur lång tid det tar.
  • Beroende på din bank kan du få ett bekräftelsemail. Om inte, kan du helt enkelt logga in på ditt konto och se om pengarna har deponerats.
  • Metod 6 av 6:
    Skicka en check
    1. Bild med titeln insättningskontroller Steg 25
    1. Hitta adressadressen. Ring upp banken och fråga. Hitta det kostnadsfria numret på ditt bankkort och tala med en representant för att räkna ut var du ska skicka checken.
    • Bank of America har till exempel olika adresser beroende på om du skickar kontrollen med vanlig post eller skickar den över natten eller av FedEx.
  • Bild med titeln insättningskontroller Steg 26
    2. Endorse din check. Skriv in checkens baksida. Beroende på din bank kan du behöva inkludera annan information, till exempel ditt kontonummer. Bekräfta vilken information du behöver inkludera med banken.
  • Du kanske behöver fylla i en deposition. Deponeringsskivor ska komma med dina kontroller, så titta på baksidan av din checkbook.
  • Bild med titeln insättningskontroller Steg 27
    3. Mail din godkända check. Inkludera kontrollen och depositionen, om det behövs. Beroende på din bank kan du också behöva inkludera en kopia av ditt bild-ID.
  • Kom ihåg att aldrig maila pengar. Istället deponera pengar via en bankomat eller genom att besöka din bank.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande