Hur man lägger in en check online

Många banker erbjuder dig bekvämligheten med att deponera kontrollerna hemma med antingen online eller mobila insättning. Deponeringskontroller sparar du en resa till banken. Även om politiken skiljer sig från banken, är processen ganska lika från banken till banken.

Steg

Metod 1 av 2:
Deponera en check med din smartphone
  1. Bild med titeln Deponera en check online steg 1
1. Kontrollera telefonens krav. Inte varje bank stöder varje telefon eller operativsystem. De vanligast stödda systemen är Apple-telefoner och Android-telefoner. Kontrollera med din bank för att se till att telefonen stöds.
  • Bild med titeln deponera en check online steg 2
    2. Anmäl dig i programmet. Precis som online-insättning, behöver du sannolikt anmäla dig till programmet för att sätta in en check. Men ofta om du anmäler dig till en, är du inskriven i den andra. Även om du inte behöver anmäla dig till programmet måste du ladda ner den mobila appen till din telefon. Du borde kunna hitta din banks mobilapp i App Store genom att söka med namnet.
  • Bild med titeln Deponera en check online steg 3
    3. Stöder checken. Skriv tillbaka kontrollen med ditt namn. Du kan också behöva lägga till bankkontonummeret eller ditt medlemsnummer, beroende på banken. Kontrollera med din bank för kraven. Var noga med att hålla din godkännande i det utrymme som tilldelats det på baksidan av checken.
  • Bild med titeln Deponera en check online steg 4
    4. Logga in på ditt konto. Välj den mobila bankapplikationen på din telefon. När det öppnas, logga in på ditt konto.
  • Bild med titeln Deponera en check online steg 5
    5. Hitta mobil deposition. Ditt mobilbankkonto kommer att ha många alternativ, inklusive att titta på dina bankkonton. Hitta området för mobila insättningar. Det ska vara på huvudskärmen, men det kan också vara under en rubrik som "Verktyg" eller "Insättningar."
  • Bild med titeln Deponera en check online steg 6
    6. Använd din telefon för att ta bilder av checken. Följ anvisningarna på skärmen, ta bilder på framsidan och baksidan av checken. Vanligtvis kommer appen att kräva att du accepterar bilden av framsidan innan du flyttar till baksidan, vilket innebär att du kan behöva ta varje bild mer än en gång för att få det rätt. Vissa program upptäcker automatiskt kontrollen, så länge det är på en mörk bakgrund. Försök att fånga hela kontrollen och ställa in kontrollen så mycket som möjligt.
  • Bild med titeln deponera en check online steg 7
    7. Ange eller bekräfta beloppet. Vissa banker kommer att be dig att skriva in mängden av checken. Andra kommer bara att be dig att verifiera det belopp som programvaran automatiskt drogs från kontrollen. Se till att de matchar.
  • Bild med titeln Deponera en check online steg 8
    8. Skicka in checken. När du har fotografier och mängden korrekt, skicka in checken. Du kan behöva vänta på att kontrollen ska ses över. Andra banker kommer att deponera beloppet direkt. Kontrollera med din bank för att ta reda på sin policy.
  • Leta efter ett bekräftelsemail för att låta dig veta att din check var deponerad.
  • Om du inte får ett e-postmeddelande inom en dag eller två, kolla ditt konto för depositionen. Om det inte är där, kontakta din bank.
  • Bild med titeln Deponera en check online steg 9
    9. Void checken. När du får bekräftelse deponerades kontrollen, skriv "tomhet" eller "bearbetad" på det enligt din banks policy. De flesta banker ber att du håller kontrollen under en viss tid, till exempel 2 månader.
  • Metod 2 av 2:
    Deponera en check online
    1. Bild med titeln Deponera en check online steg 10
    1. Kontrollera om din bank erbjuder online insättning. De flesta nationella banker erbjuder den här funktionen, men vissa lokala banker inte gör det. Du borde kunna hitta information om den här funktionen på din banks hemsida.
    • Vissa finansiella institut erbjuder endast fjärrkontrollinbetalning till kunder med företagskontrollkonton eller konton med höga minimikrav.
    • Var noga med att kolla vad din bank kräver. Andra banker kan kräva att du passerar vissa kreditkontroller innan du kan använda den här funktionen.
  • Bild med titeln Deponera en check online steg 11
    2. Anmäl dig i programmet. Din bank kan kräva att du registrerar dig i det online-deponeringsprogram. Detta steg krävs vanligtvis om din bank vill att du ska skicka en kreditkontroll först.
  • Bild med titeln Deponera en check online steg 12
    3. Leta reda på en skanner. I allmänhet är det säkrare att använda en skanner i ditt eget hem, men du kan också använda en skanner på ett bibliotek eller på jobbet. I grund och botten måste du kunna skanna checken i din dator. Banken kommer att använda den här skanningen för att läsa kontrollen, så det måste vara tydligt.
  • Bild med titeln deponera en check online steg 13
    4. Endorse din check. De flesta banker kräver att du åtminstone undertecknar backen av kontrollen för att stödja den. Skriv på baksidan av checken i godkännandet.
  • Andra kräver att du lägger till kontonummeret för det konto du vill sätta in checken i. Du skriver också det här numret på baksidan av checken i det angivna godkännandet.
  • Du kan också behöva lägga till ditt medlemsnummer, beroende på banken. Till exempel kräver Digital Federal Credit Union ett medlemsnummer.
  • Bild med titeln Deponera en check online steg 14
    5. Välj rätt konto. Gå online till din banks hemsida. Logga in på ditt konto. Hitta deposition online-delen av webbplatsen, som vanligtvis är under kontot verktyg. Välj det konto du vill sätta in checken till, som du sannolikt kommer att hitta i en rullgardinsmeny.
  • Bild med titeln Deponera en check online steg 15
    6. Välj en skanner. De flesta banker kommer att be dig att välja en skanner. Vanligtvis kommer du bara att ha en skanner ansluten till din dator, så det här valet inte borde vara svårt. Om du har mer än en, se till att du plockar rätt skanner och att den är påslagen. Du kan hitta namnet på framsidan eller toppen av skannern.
  • Bild med titeln deponera en check online steg 16
    7. Skanna checken. Använd din skanner för att skanna fram och bak av checken. Normalt kommer bankens programvara att initiera skanningen när du klickar igenom processen. Vissa banker kan kräva att kontrollerna är helt kvadrat på skannern, så du kan behöva justera eller återskapa skanningen enligt bankens riktlinjer. Faktum är att vissa bankprogram kommer att analysera bilden för att se till att den är korrekt innan du skickar in den.
  • Vissa banker kräver att datorn är ansluten till skannern medan du är inloggad. Med andra ord kan du inte spara en bild av checken för senare.
  • Å andra sidan, vissa banker låter dig ladda upp bilder av checken, även om de är från tidigare. Kontrollera ditt bankkonto för att ta reda på vad din bank tillåter.
  • Bild med titeln Deponera en check online steg 17
    8. Lägg till beloppet. Även om inte alla banker kräver att du gör det, kan du bli ombedd att skriva in beloppet. Skriv bara hur mycket kontrollen är gjorda för i lådan.
  • Bild med titeln Deponera en check online steg 18
    9. Klicka på Skicka. De flesta kontroller ses över efter att ha lämnats in. Vissa banker deponerar beloppet nästa dag, medan andra gör det omedelbart. Du bör kolla med din bank för att se hur lång tid det tar att kreditera ditt konto.
  • Om din inte deponeras automatiskt, behöver du sannolikt vänta på ett bekräftelsemail.
  • Om du inte får ett mail, kontrollera ditt konto för depositionen. Om det inte är där, kontakta din bank via telefon.
  • Bild med titeln Deposition A Check Online Steg 19
    10. Ogiltig och förstör checken. Olika banker har olika rekommendationer för vad man ska göra med checken efter att du har gjort det. Vissa vill att du ska skriva "tomhet" på kontrollen, medan andra föredrar "bearbetad." Vänta definitivt på bekräftelse på att kontrollen deponerades innan du utförde detta steg. Dessutom begär vissa banker att du håller kontrollen i minst 2 månader innan du förstör det.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande