Hur man godkänner en check

Om någon ger dig en check måste du godkänna det innan du kan betala det eller deponera den i ditt bankkonto. Genom din godkännande ger du banken den lagliga rätten att behandla checken. Du kan helt enkelt underteckna checken med ditt namn, lägg till begränsningar för hur banken ska bearbeta kontrollen, eller underteckna kontrollen till någon annan.

Steg

Metod 1 av 3:
Använda en blank godkännande
  1. Bild med titeln Endorse A Kontrollera steg 1
1. Kontrollera att informationen på kontrollen är korrekt. Innan du stöder kontrollen, se till att det är en som din bank kommer att acceptera, och att all information på framsidan är korrekt. Om den person som gav dig kontrollen stavade ditt namn fel eller gjort ett misstag, kanske du vill ge det tillbaka till dem och få dem att skriva en annan check.
  • Medan vissa banker kommer att acceptera en check som har ändrats så länge som den person som skrev kontrollen initialer förändringen, är många banker misstänkta för detta. Det är bättre att få personen att skriva en annan check.
  • En giltig kontroll har en linje längst ner med routingsnummer och kontonummer. Om den här linjen inte är närvarande, kommer banken inte att kunna bearbeta kontrollen.
  • Bild med titeln Endorse A Kontrollera steg 2
    2. Bestäm vem som måste godkänna kontrollen. Om bara ditt namn är listat på checkenens betalningsmottagare är din signatur allt som behövs för att kontanta eller deponera kontrollen. Om någons annars namn är listat måste de bara skriva in checken om ordet "och" eller symbolen "B" visas mellan de 2 namnen.
  • Standardregeln är att en kontroll med 2 eller flera namn kan köpas eller deponeras individuellt av något av de personer som anges på checken. Om checken säger "eller," eller innehåller tvetydigt språk eller symboler (som ett streck eller ett snedstreck), antingen av de som heter kontanter eller deponerar checken.
  • Om checken är skrivet till dig "℅" (menande "bry sig om") någon annan, bara din signatur behövs. De kan i allmänhet inte kontanta eller sätta in checken utan din signatur. Om du har ett gemensamt bankkonto kan de dock kunna deponera kontrollen i det kontot för din räkning utan din signatur.
  • Bild med titeln Endorse en kontroll Steg 3
    3. Hitta de grå linjerna på baksidan av checken. Om du vänder över checken, ser du 3 till 5 grå linjer. Dessa visas typiskt på den övre korta sidan av kontrollen. Du kommer också att se en solid linje med instruktioner att inte skriva under linjen.
  • Banken behöver det återstående tomma utrymmet under godkännandet för att dokumentera bearbetningen av kontrollen. Se till att din signatur inte sträcker sig in i det utrymmet, eller banken kan vägra kontrollen.
  • Bild med titeln Endorse A Kontrollera steg 4
    4. Skriv ditt namn på en av de gråa linjerna. För att stödja en check måste du vanligtvis bara skriva ditt namn i pennan med blått eller svart bläck. Om ditt namn på kontrollen skiljer sig från ditt namn på ditt statligt utfärdat foto-ID, eller på ditt bankkonto, kanske du vill skriva ut rätt stavning av ditt namn under din signatur.
  • Om du signerar en företagskontroll, inkludera företagets namn på linjen ovanför ditt namn. Du kanske också vill lägga till din jobbtitel för att visa att du är behörig att kontant eller sätta in check i bolagets namn.
  • Bild med titeln Endorse A Kontrollera steg 5
    5. Kontanter eller deponera checken omedelbart. När du har skrivit checken blir det en "bärinstrument," vilket betyder någon som finner det kan betala det. Om du reser till banken, skriv inte din check tills du kommer dit.
  • Om du går till en bank för att betala checken och du inte har ett konto med den banken, måste du vanligtvis visa ett statligt utfärdat foto-ID. Du kan också behöva tillhandahålla ett tummavtryck för identifieringstjänster.
  • Kontrollera inbetalningstjänster tar ut en avgift för att kontant checka. Bankerna tar vanligtvis en avgift, om du inte har ett konto hos den banken.
  • Om du inte har ett bankkonto kanske du vill ta tillfället i akt öppna en, med hjälp av checken är din första balans. Annars kan du få checken inbetalad på en check-cashing service tillgänglig på rabatt eller livsmedelsbutiker. Du kan också gå till banken som utfärdade checken. Den banken kommer att ha sitt namn och logotyp tryckt på framsidan av kontrollen.
  • Metod 2 av 3:
    Lägga till restriktioner för din godkännande
    1. Bild med titeln Endorse en kontroll Steg 6
    1. Skriva "Endast för deposition" På den bästa godkännandet. Denna restriktiva godkännande säkerställer att checkens medel endast kan deponeras på ett bankkonto i ditt namn. Om någon hittar din check, kommer de inte att kunna göra någonting med det.
    • Denna godkännande är effektiv om du skickar din check till banken för insättning, eller om du ger den till någon annan att deponera på dina vägnar.
  • Bild med titeln godkänner en kontroll Steg 7
    2. Inkludera ditt bankkontonummer. Vissa banker kräver att du ska inkludera kontonummeret där du vill att checkens medel deponeras. Även om det inte är nödvändigt kan det vara en bra idé om du har mer än ett bankkonto i samma bank.
  • Om du till exempel har ett checkkonto och ett sparkonto vill du vanligtvis inkludera kontonummeret för det konto du vill använda.
  • Även om du också inkluderar denna information om insättningsblanken, hjälper det till att också lägga den på kontrollen om de två är separerade. Dessutom kan checkar deponeras med hjälp av en bankomat eller en mobilapp inte ha deponeringslister.
  • Eftersom det är en säkerhetsrisk, om du reser till banken för att sätta in checken i person, vänta tills du kommer dit för att skriva ditt kontonummer på checken.
  • Bild med titeln Endorse A Kontrollera steg 8
    3. Skriv in checken under dina begränsningar. När du har inkluderat insättningsbegränsningen, underteckna checken som du normalt skulle med en penna med blått eller svart bläck. Undertecknande under restriktionerna ger dem effekt - om du loggar över begränsningarna, anses de inte giltiga.
  • Du kan placera ditt kontonummer under ditt namn. Kontonummeret berättar bara banken där du lägger in pengarna från checken. Vissa banker föredrar att du lägger ditt kontonummer under ditt namn.
  • Bild med titeln Endorse en kontroll Steg 9
    4. Deponera checken på din bank. När du har slutfört en restriktiv godkännande kan du placera det när som helst. Det finns ingen oro för någon annan som tar checken, eftersom en bank inte kommer att behandla den för någon annan än dig.
  • Om du ger kontrollen till någon annan att deponera för dig, sätt checka in ett förseglat kuvert som bara öppnas av telleren. Se till att personen tar checken till banken för dig är någon du litar på.
  • När du använder en mobilbank-app för att sätta in din check, kräver vissa banker denna restriktiva godkännande. Utan det kan någon ta kontrollen till en annan bank och försök att betala den.
  • Metod 3 av 3:
    Underteckna checken till någon annan
    1. Bild med titeln Endorse A Kontrollera steg 10
    1. Ta reda på bankens policy för kontroller från tredje part. Banker behöver inte acceptera kontroller som är signerade till någon annan (kallad "Tredjepartskontroller"), och många banker vägrar dem. Innan du undertecknar din check över till någon annan, ring den bank där personen kommer att ta checken och se till att de accepterar kontroller godkändes på det här sättet.
    • Prata med den person du ska underteckna checken till och ta reda på vilken bank eller checka inbetalningstjänster de planerar att använda för kontant eller deponera checken.
    • Generellt kommer personen att få bättre lycka till att en tredje partitionskontroll accepteras om de går till en bank där de har ett konto och presenterar check för insättning. Du kan också behöva gå med dem för att validera din signatur.
  • Bild med titeln Endorse A Kontrollera steg 11
    2. Skriva "Betala till ordningen" På den bästa godkännandet. Använd en penna med blått eller svart bläck, skriv tydligt orden längst upp i godkännandet. Se till att du lämnar tillräckligt med utrymme för både dig och den andra personen att logga in på godkännandet.
  • När du gör det, gör du effektivt din check till en helt ny check för en annan person. De person du undertecknar din check över för att behöva underteckna det också.
  • Bild med titeln Endorse A Kontrollera steg 12
    3. Skriv ut namnet på den person du vill ha checken. Antingen bredvid eller under orden "Betala till ordningen," Skriv försiktigt ut namnet på den person du vill underteckna din check över till. Namnet ska vara läsbart och skrivet i blått eller svart bläck.
  • Se till att du har stavat sitt namn korrekt, och att det matchar deras namn som det visas på deras statliga utfärdade foto-ID eller på deras bankkonto.
  • Bild med titeln Endorse A Kontrollera steg 13
    4. Skriv in checken under det tryckta namnet. Eftersom du var checkens ursprungliga betalningsmottagare måste du fortfarande skriva in det. Som med restriktiva godkännanden, godkänner under dina överföringsinstruktioner för att ge dessa instruktioner rättsverkan.
  • Se till att du lämnar tillräckligt med utrymme för den andra personen att underteckna checken efter dig. Om möjligt, lämna plats för eventuella restriktiva godkännanden eller annan information som de kanske vill lägga till.
  • Bild med titeln godkänner en kontroll Steg 14
    5. Ge personen checken. Vid denna tidpunkt blir bearbetningen av kontrollen ansvaret för den person du har undertecknat det till. Vissa banker är dock försiktiga om kontroller från tredje part och kanske vill få bekräftelse från dig innan de accepterar checken.
  • Vissa banker kan vara villiga att ringa dig och få din bekräftelse att du tänkte överföra kontrollen till den andra personen. Du kan också behöva gå till banken med personen, speciellt om kontrollen är för en stor mängd.
  • Tips

    Beroende på mängden check kan din bank placera en tillfällig hållning på hela eller en del av fonderna innan de släpper ut dem till ditt bankkonto.

    Varningar

    Denna artikel diskuterar hur man godkänner en check enligt amerikanska lag om förhandlingsbara instrument. Om du bor i ett annat land, kan din lag vara annorlunda. Konsultera en bankir om hur du godkänner en check korrekt.
  • Om du får en check med ett senare datum på det (a "datummärkt" Kontrollera), du behöver inte vänta till det datumet för kontanter eller deponera checken. Men om du betalar eller deponerar det tidigt och banken accepterar det, kan checken studsa.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande